Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841

Helicobacter pilory- o bacterie care te omoara ….mai ales cand iei tratament?

Ce este Helicobacter Pylori?

Helicobacter Pylori este o bacterie (microb) care traieste in stomac si duoden.

Helicobacter se intalneste in populatie in mod obisnuit, din ce in ce mai frecvent odata cu cresterea in varsta. El este prezent la peste 50% din populatia in varsta de peste 50 de ani , deci majoritatea populatiei ARE Helicobacter Pylori ,  iar prezenta sa poate fi asociata sau nu cu unele boli, dar nu este obligatoriu ca daca ai microbul sa faci boalal- este doar un factor de risc..

Helicobacter- transmitere

 Transmiterea Helicobacter pilory  se face prin inghitire, microbul provenind sin  apa si alimente,de unde prin intermediul mainilor murdare, igiena deficitara ajung in gura. Datorita rezistentei sale, microbul nu este omorat e acidul clorhidric din stomac – ca alti microbi..

Helicobacter da simptome?

Helicobacter Pylori nu da nici un fel de simptome.

Atunci cand Helicobacter pilory cauzeaza o leziune (gastrita, ulcer, duodenita), simptomele sunt date de boala respectiva nu de Helicobacter.

Pe de alta parte, exista bolile mentionate si fara Helicobacter, avand aceleasi simptome ca cele cu Helicobacter.

Ce boli da Helicobacter Pylori?

Helicobacter poate fi implicat teoretic (deci NU este sigur ca participa la la aparitia bolilor) – alaturi de alt factori – in

aparitia urmatoarelor boli:

  • Ulcer gastric
  • Ulcer duodenal
  • Dispepesia non-ulceroasa (bolnavul are simptome ca de ulcer, dar la endoscopie nu se gaseste ulcer)
  • Gastrita
  • Cancer gastric (este considerat la fel de cancerigen ca fumatul  pentru plaman)
  • Unele boli de piele (acnee rozacee), se mai discuta rol in cardiopatia ischemica, unele boli de sange, etc – vezi poza.

Helicobacter – diagnostic

Exista mai multe metode de diagnostic pentru Helicobacter:

  • Diagnosticul  serologic pentru Helicobacter (prin analiza sangelui). Depisteaza anticorpii impotriva Helicobacter, care pot fi prezenti chiar daca omul a avut Helicobacter in urma cu mai multi ani. Depistarea anticorpilor prin aceasta metoda, nu inseamna ca ai
    Helicobacter si ca trebuie sa te tratezi, daca nu ai una dintre bolile sau simptomele amintite anterior! Anticorpii impotriva Helicobacter persista in sange cca 3 ani de la infectie, chiar daca microbulnu mai este prezent in stomac, deci nu trebuie sa va tratati doar daca aveti acesti anticorpi prezenti si eventual si simptome.
  • Diagnostic Helicobacter prin biopsie efectuata cu ocazia endoscopiei: pune diagnosticul SIGUR de prezenta a Helicobacter, si cu aceasta ocazie se vad si efectele lui asupra tubului digestiv (daca exista) – ulcer, gastrita, etc. Pe baza acestei determinari se poate prescrie tratament anti-Helicobacter, iar verificarea vindecarii se face tot prin biopsie, test respirator sau fecal.
  • Diagnosticul  Helicobacter prin testul respirator cu uree, evidentiaza unele modificari date de prezenta in stomac a Helicobacter, si are aceeasi importanta ca testul cu biopsie. Are dezavantajul ca se depisteaza doar microbul dar nu si efectele lui asupra tubului digestiv.
  • Depistarea unor componente ale Helicobacter in scaun – are aceeasi valoare ca cele doua teste anterioare, permitand sa se vada daca dupa tratament mai exista microbul in organism. Este mai putin sensibil decat biopsia

Cand trebuie sa faci analiza pentru Helicobacter?

Frica de Helicobacter Pylori este larg raspandita printre oameni in prezent,  dar nicaieri in lume nu se recomanda ca orice persoana sa isi caute aceasta bacterie prin una din metodele mentionate, si daca este prezenta sa faca tratament..

Se recomanda testarea pentru existenta Helicobacter in urmatoarele situatii:

  • Daca ai  ulcer gastric, ulcer duodenal sau gastrita diagnosticate prin endoscopie digestiva si care nu se vindeca altfel
  • Daca ai limfom gastric tip MALT
  • Atunci cand ai simptome de ulcer sau gastrita
  • Daca ai fost operat pentru cancer gastric

Ce faci daca ai Helicobacter Pylori

Daca ai Helicobacter nu trebuie sa te tratezi neaparat.

Daca ar fi sa ne tratam de toti microbii pe care ii avem in gura,

stomac, intestin sau pe maini, am suferi mult mai mult din cauza efectelor secundare ale tratamentului, si nici nu am avea vre-un beneficiu de pe urma lui.

Tratamentul pentru omorarea  Helicobacter pilory NU este necesar intotdeauna, chiar daca ai acest microb, ci doar in anumite situatii.

Aceasta deoarece tratamentul Helicobacter pilory poate avea efecte secundare,printre altele selectarea de microbi rezistenti la antibiotice, candidoze, infectii cu Clostridium difficile etc, iar dupa tratament ai mare risc sa iei din nou Helicobacter (cum l-ai luat si prima data), deci eficienta este zero asupra simptomelor. Pe de alta parte poti avea Helicobacter fara sa faci nici o boala din cauza lui.

Se considera ca tratamentul impotriva Helicobacter reduce reaparitia ulcerului deci ar fi util in aceasta situatie, dar rolul pozitiv al tratamentului anti-Helicobacter nu este cert in alte situatii:

  • prevenirea aparitiei cancerului gastric
  • tratamentul simptomelor de gastrita
  • hiperaciditate
  • refluxului gastroesofagian
  • simptomelor date de tratamenul cu antiinflamatoare

Cand trebuie sa tratezi Helicobacter Pilory?

Este nevoie de tratament impotriva Helicobacter, atunci cand esti in urmatoarele patru situatii:

  • Ulcerul gastric sau duodenal cu test Helicobacter pozitiv din biopsie sau scaun
  • Rude de gradul I care au avut cancer gastric si au test Helicobacter pozitiv din biopsie sau scaun
  • Operatie pentru cancer gastric
  • Modificare a mucoasei gastrice dupa biopsia efectuata cu ocazia endoscopiei (metaplazie intestinala,limfom MALT) si au test Helicobacter pozitiv din biopsie sau scaun

Daca nu sunteti in una din situatiile de mai sus, tratamentul impotriva Helicobacter Pylori  poate fi prescris sau nu, in functie de decizia medicului curant.

Efectele secundare ale tratamentului Helicobacter Pilory

Cca 50% dintre cei care fac tratament au efecte secundare, cele mai frecvente fiind:

  • Gust metalic
  • Greata, varsaturi, durere de cap
  • Diaree
  • Crampe abdominale
  • Lipsa eficientei la cca 20%dintre cei tratati

Totul despre Helicobacter pe scurt:

  1. Cea mai buna metoda de detectie este biopsia.
  2. Cea mai putin buna metoda de detectie este prin analiza sangelui.
  3. Cea mai ieftina metoda de detectie este cea a analizei fecalelor.
  4. Cea mai frecventa greseala pe care o fac pacientii este tratamentul anti-Helicobacter, daca nu au simptome si au doar testul seric pozitiv.
  5. Verificarea disparitiei Helicobacter nu se face prin testul serologic, deoarece anticorpii persista cca 3 ani, deci testul probabil va ramane pozitiv chiar daca tratamentul a fost eficient, omorand microbul

Helicobacter regim

Prezenta Helicobacter Pylori depistat prin orice metoda nu impune obligatoriu un regim alimentar. Regimul alimentar este necesar doar atunci cand aceasta bacterie a cauzat o boala, iar in aceste conditii regimul este prescris pentru boala respectiva (gastrita, ulcer, etc) nu pentru microb

Helicobacter intrebari frecvente

Intrebari frecvente: ……………………………………..                           . Raspunsuri

  1. Poti avea Helicobacter fara sa ai ulcer sau simptome? ……… ..Da.
  2. Poti sa ai ulcer sau simptome fara sa ai Helicobacter? ………. .Da.
  3. Orice bolnav cu ulcer trebuie sa se trateze de Helicobacter? .. Nu
  4. Daca ai Helicobacter trebuie neaparat sa te tratezei? ……… .     Nu
  5. Daca te-ai tratat si ai scapat de Helicobacter, il mai iei? …. .     Este posibil sa-l mai iei
  6. Daca ai Helicobacter, trebuie sa tii regim?…………………. ….       Nu trebuie regim daca nu ai simptome

Helicobacter FORUM

Am fost operata de hernie hiatala si acum am dureri abdominale in dreapta, in stanga, in torace, etc, ce poate fi?

Intrebarea dvs nu are legatura cu tema de fata. Dupa cum le descrieti simptomele par functionale, nu pare ceva grav. Aveti pe site date despre dureri.

Medicul meu mi-a dat tratrament pentru Helicobacter, puteti sa-mi supuneti daca este corect sau nu?

Nu am caderea sa verific diagnosticele si tratamentele altor medici, care raspund de cazurile lor. Nu poti raspunde decat de cceace faci tu.

In urma cu o saptamana mi-am facut analiza din scaun pt h.pylori care a iesit pozitiv. Am luat claritromicina+amoxicilina+nexium, 7 zile , insa mi-a fost foarte rau.
Nu tolerez deloc tratmanetul, mi se usuca gatul, am amar in gura foarte puternic, ma doare burta de la antibiotice, in dreptul splinei si a ficatului. Azi noapte am avut si un puseu de tahicardie, am avut pulsul 140, in prospectul claritromicinei spune ca rareori poate aparea tahicardie. M-am decis sa intrerup tratamentul, din cauza acestor efecte negative pe care mi le da. Simptome nu am, foarte foarte rar ma mai doare stomacul, dar doar cand mananc ciorbe acre sau citrice, iar asta nu se intampla mereu. Dupa acest fel de alimente am usor reflux, dupa care o mica durere pe piept si in gat pe esofag, dar se intampla foarte rar. Doamna doctor a zis ca nu e cazul de endoscopie, mi-a sugerat sa fac tratamentul si daca nu imi distruge bacteria, abia atunci s-ar putea sa fie cazul de endoscopie.
Nu stiu ce sa fac, am citit ca aceasta bacterie este distrusa doar de antibiotice, dar daca eu nu tolerez 2 antibiotice in acelasi timp, ce as putea sa fac?
Singura modalitate de vindecare este antibioticul? Este obligatoriu?

Este nevoie de tratament impotriva Helicobacter, doar in urmatoarele situatii:

  • Ulcerul gastric sau duodenal diagnosticat prin endoscopie digestiva superioara cu test Helicobacter pozitiv din biopsie sau scaun
  • Rude de gradul I care au avut cancer gastric si au test Helicobacter pozitiv din biopsie sau scaun
  • Modificare a mucoasei gastrice dupa biopsia efectuata cu ocazia endoscopiei (metaplazie intestinala) si au test Helicobacter pozitiv din biopsie sau scaun

Nu reiese ca dvs ati avea rude cu cancer gastric, si nici nu ati facut endoscopie digestiva, deci nu cred ca era nevoie de tratament anti-Helicobacter Pylori

Fata me are 12 ani, are helicobacterul pylori gasit in analizele din sange .Doctorul mia recomandat pentru ea controloc de 40mg timp de 2 luni.credecti ca este de folos?imi puteti da un regim?

Tratamentul anti-Helicobacter nuse recomanda pe bana depistarii anticorpilor din sange.
Tratamentul anti-Helicobacter nu se face doar cu controloc
Deoarece nu stiu diagnosticul si nici simptomele fetitei, nu stiu ce boala are, deci nu pot da un regim pentru o presupunere.

Am fost depistata in urma unei endoscopii cu heliobacter pylori.Cum sa-mi menajez familia? sau nu se ia

Protectia in familie se face prin reguli obisnuite de igiena persoanala si alimentara, fara excese

Am fost operata la stomac pt stenoza pilorica si la rezultatul histopatologic mia iesit doar o gastrita cronica activa cu helicobacter pilory ,medicu mia spus ca i risc mare sa fac cancer,am luat tratament 7 zile cu claritromicina ,amoxacilina si nexium dar am vomat aproape tot tratamentu ,de atunci am numa probleme ,am esofagita de reflux,si am mult acid la stomac ,si vars mult,si am arsuri mari la stomac,dar de atunci am facut vreo 8 endoscopii si imi iesea negativ rezultatu la biopsie numi aprea mai nimic numa ca nu mi se inchide gura stomacvului,gastrita cronica ,si esofagita de reflux,va rog frumos sami raspundeti daca i posibil sa fie dela helicobacter si daca i posibil sa nu se vada ?

Simptomele mentionate pot fi date de Helicobacter sau de alte boli. Daca Helicobacter este negativ la biopsie, inseamna ca nu-l aveti , iar simptomele nu sunt date de el.  Helicobacter nu se vede la endoscopie

Am inceput un tratament pentru ulcer si nu ma simt bine,cu ce pot sa merg mai departe ps ulcer acuzand arsuri la stomac.

Orice recomandare medicala presupune mai intai un consult medical. Deci medicul dvs dupa consult va aprecia care este cel mai potrivit tratament in cazul organismului dvs

Ce trebuie sa faci cand ai probleme digestive si Helicobacter?

Daca aveti probleme digestive nelamurite sau simptome ca cele de mai sus, cel mai bine este sa mergeti la un specialist gastroenterolog sau hepatolog pentru o evaluare corecta a situatiei. Amanarea la nesfarsit a lamuririi si rezolvarii acestei situatii medicale poate avea consecinte extrem de neplacute pe termen lung. Daca de obicei mergi la mecanic cand vezi ca a picat putin ulei, inainte sa crape motorul, cred ca este normal sa procedezi la fel cu propriul organism., mai ales ca piesele de schimb lipsesc, si cele defectate trebuie sa fie… carpite.

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina.

Dupa terminarea facultatii cu summa cum laude, primul pe tara cu medica generala zece (sef de promotie), am facut

  • 3 ani de stagiatura in Bucuresti,
  • 3 ani la tara la dispensar
  • apoi am intrat prin concursuri succesive la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca, Institutul national de Medicina Sportiva, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti.

La Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti am luctat cca 30 de ani, adica pana in iunie 2019.

In cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni am ingrijit tot ce se poate, cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.

La Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti timp de 30 de ani  am pregatit pentru profesia medicala mii de studenti la medicina (unii au ajuns acum profesori, sefi de sectie sau directori de spital), medicii rezidenti si specialisti.

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti.

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).

Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

Datorita numarului mare de solicitari la cabinet, perioada de asteptare este de 5-15 zile de la solicitare. In caz de urgenta, incercam sa face programarea cat  mai repede, uneori chiar in ziua solicitarii, pe locurile celor care- din diferite motive- nu pot veni la consult (de obicei este un astfel de loc zilnic).

Activitate pe net

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro, www.hepatolog.ro  si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).

Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Pentru cei care totusi considera ca au nevoie  de experienta mea pentru o a doua opinie medicala pentru problemele de sanatate, programarea se face la numarul de telefon de pe site 0758 751 841,  sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil.
In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web
Daca doriti sa gasiti informatii despre problema dvs de sanatate, tastati pe Google drditoiu si va puteti informa de pe siteu-rile mele

 

72 de comentarii la „Helicobacter pilory- o bacterie care te omoara ….mai ales cand iei tratament?

  1. Buna ziua dr.Ditoiu

    Acum 2 luni am fost diagnosticat cu hepatita B cronica dupa ce mi-am facut analizele de sange pt un disconfort stomacal.

    Dupa analize detaliate au reiesit : Eozinofile… 7,90 % 490 /mm3 (1,0 – 5,0)
    RDW……….. 14,8 % (11,5 – 14,1)
    Acestea au fost singurele valori iesite din barem,iar viremia a iesit foarte mica.

    Durerea insa a persistat si dupa ce am apelat la o gastroscopie+biopsie a reiesit acest virus HP.

    Acum urmez tratament triplu pt eradicarea sa.

    Intrebarea mea: Este posibil ca virusul hepatic B sa fi fost declansat din cauza Helicobacter Pilory,si totodata sa altereze rezultatul testului pt Hep.B?

  2. Buna ziua! in ultimele 3 luni am avut o data pe luna niste episoade de stari de rau, voma, dureri abdominale, lesin care au durat cate 3-4 zile. Am fost de fiecare data transportata la spital la urgente, unde mi se faceau analize de sange (hemoleucograma) care ieseau in parametrii normali. Mi se aplicau perfuzii cu calmante, apoi ma trimiteau acasa fara un diagnostic. Weekendul acesta a fost cel mai recent episod, cand in sfarsit mi s-a facut o endoscopie sub anestezic usor. Doctorita gastroenterolog de la spitalul Floreasca a spus ca am o pangastrita eritematoasa si ca aspectul stomacului indica prezenta helicobacter pilori. Deoarece la spitalul Floreasca nu au in dotare kit pt depistarea la endoscopiei a helicobacter, am plecat acasa doar cu opinia doctoritei care mi-a dat si tratament cu klabax + amoxicilina + enterol + motilium + nexium. Am facut testul pt heliobacter pilori pe baza coproculturii la Synevo si a iesit negativ. Cele 2 intrebari pe care le am sunt: Exista posibilitatea ca aspectul stomacului sa indice la endoscopie prezenta helicobacter? Se poate ca helicobacter sa fie present in organism, dar sa nu apara la analiza de coprocultura? Va multumesc anticipat pt raspunsurile dvs. S-aveti o zi buna!

  3. Buna ziua domnu doctor. Am fost diagnosticat de hernie hiatala. Din cauza aceasta ma pot simți nasol în gât și cerul gurii ,parcă sunt fript în gat ,este din cauza herniei hiatale sau altceva. Sunt disperat sau este altceva. Va mulțumesc din suflet

  4. Buna ziua donnu doctor …ma intereseaza si pe mine daca imi gaseste helicobacter pylori pozitiv ….cam cate luni se repeta tratamentul? MULTUMESC

  5. Buna ziua domnule Doctor, fetița mea de 4 ani si 10 luni, prezintă dureri/disconfort în jurul buricului dar fără să îi afecteze activitatile zilnice, de ceva timp se plânge din ce in ce mai des de acest disconfort, i-am recoltat probe din scaun si a iesit o valoare pozitivă de HP 3.56, mentionez, ca nu are alte simptome, nu avem rude de gr 1 cu cancer gastric, doar soția are si ea HP asimptomatic, pe care la tratat. Doctorul pediatru ne-a recomandat sa nu ne grăbim cu tratamentul de antibiotice si sa mai asteptam. Din cate ne-am documentat se pare ca acest HP trece numai cu antibiotice, întrebarile mele sunt: 1)Recomandați ca în caz de tratament cu antibiotice sa facem prima dată endoscopie, pt a fi sigur ce tratament sa urmam pt eliminarea HP?
    2) Ce semnifica valoarea 3.56 din proba de scaun fata de alta persoana cu o valoare de 9?
    3) In caz ca nu începem tratamentul cu antibiotice, ce putem da copilului sa nu mai simtă acest disconfort? Mentionez ca ii administram în fiecare zi jumătate de linguriță de Colostrum cu probiotic si 3 lingurițe de miere Manuka.
    4) Recomandați sa venim cu copilul la dumneavoastra la cabinet? Mentionez ca suntem din Constanța.
    Raspunsul dumneavoastra va fi foarte apreciat, Multumim foarte mult pentru timpul acordat.

  6. Buna ziua , domnule doctor. In urma cu o luna m’am prezentat in urgenta cu dureri in paetea stanga jos avand convingerea ca este durere ovariana. Dupa control si eco cu sonda mi s-a spus ca ginecologic sunt bine. Au urmat analize la sange, urina, eco abdominal , toate bune.. Dupa o saptamana am ajuns iarasi in urgenta cu aceeasi durere si scaune moi. Mi s:a pus diagnosticul de enterocolita acuta si am facut tratament. Dupa inca o saptamana am ajuns iarasi in urgenta cu varsaturi, dureri in partea dreapta sus , stare generala de rau. Dupa alt eco ( care la fel ca celelalte doua nu a evidentiat nimic la organe) , analize la sange unpic modificate ( inclusiv bilirubina in sange) si urina mi s’a pus acelasi diagnostic si mi s’a dat un alt tratament , de aceasta data incluzand si normix. La doua zile au inceput scaunele moi si diareea. Mi s’a schimbat tratamentul cu cuminol pe care nu l-am tolerat ca mai apoi sa mi se dea metronidazol. Nici in ziua de astazi, dupa 3 saptamani, nu mi s’a reglat scaunul. Mentionez ca am facut coproparazitologic si coprocultura , ambele negative. Calprotectina a iesit negativa. Va rog sa ma ajutati cu o sugestie pentru reglarea scaunelor. Va multumesc

  7. Buna seara … am.facut analiza mi a.iesit helyco bactery plory .. medicul de familie ma.pus sa.iau tratament 10 zile antibiotic amoxacilina ….30 zile omeztrapor…10.zile metronidazol..am terminat tratamentul de aproximativ.2 săptămâni dar am.o problema am.mucoasa zilnic si câteodată si vomit … cum scap de mucoase nu mai le suport … este de la helyco si nu am scapat de ea chiar si cu asa tratament de 10 zile … multumesc

  8. am fost depistat in urma cu o luna si jumatate cu helycobacter,pozitiv,in urma endoscopiei mi s-a dat tratament cu 2 antibiotice si pantoprozol.O perioada mi-a fost ok dupa care au inceput iar durerile,dureri seci,infundatein partea dreapta ,in zona buricului si in zona pelviana,ce as putea sa fac pentru ca si umflu in burta foarte tare

    • Dupa cum am mentionat pe site,consultul medical, interpretarea explorarilor medicale, recomandarile medicale pe net sunt INTERZISE in Romania datorita riscului de eroare. Acesta trebuie facute de medicul consultant, care coreleaza datele consultului medical cu cele ale explorarilor medicale, si face apoi recomandarile cuvenite .
      Date teoretice despre problemele mentioante gasiti pe site, dar ele NU se aplica automat cazului dvs medical
      Cu stima

      • va multumesc din suflet….o sa merg maine la medic sa vad ce se intampla pentru ca durerea este destul de puternica in diferite zone ale abdomenului

  9. Buna ziua, in urma cu o saptamana am inceput sa am dureri in flancul stang asociate cu stare de greata si varsaturi. Am fost la control, iar medicul gastroenterolog mi-a facut o ecografie si toate organele a spus ca sunt normale, mi-a spus insa ca am o mica infectie urinara si am facut analizele si a depistat din scaun ca as avea helicobacter. Se poate ca simptomele mele sa fie asociate cu helicobacterul? Mentionez ca nu exista alte dureri sau arsuri abdominale, decat cele in flancul stang, iar starile de greata au trecut de cateva zile. Astept un raspuns, multumesc anticipat!

  10. Buna tuturor, Si eu am fost diagnosticata cu HP in urma cu aprox. 5 ani. Mentionez ca aveam o gastrita mai veche care se manifesta ocazional, insa despre HP nu stiam. Tratamentul standard alopat despre care ati scris mai multi pe acest site nu l-am putut duce la bun sfarsit, am luat pastilele doar 2 zile din cauza efectelor secundare pe care nu le-am putut tolera. Dupa multiple cautari, am reusit negativarea HP la analize folosind urmatoarele. Ajuta mult si schimbarea stilului de viata Multa sanatate !

  11. Buna! As dori sa-mi spune-ti si parerea dvs , despre analizele mele de Helicobacter Pylori, mi s-a spus ca nu am. Sunt analize de sange.
    Ac. anti Helicobacter pylori IgG – cantitativ…
    < 0,40 U/ ml
    Interpretare :
    IgG < 0,90 U/ mL …… Negativ
    IgG < 1,10 U/ mL …… Neconcludent
    IgG < 1,10 U/ mL …… Pozitiv

  12. Buna seara!acum o saptamana,am facut testul de respiratie pt Helicobacter si mi-a iesit pozitiv!Doctorul de familie mi-a administrat tratament imediat cu 2 tipuri de antibiotice si Omeprazol!Am 5 zile de cand am inceput tratamentul si ma simt foarte rau,am greturi,am varsat o singura data,dureri abdominale,arsuri si ma simt slabita!si astea sunt aproape incontinuu!Poate fi de la tratament,trebuie sa il fac o luna de zile,antibioticele 14 zile si Omeprazolul o luna!Ce trebuie sa fac?Sunt foarte ingrijorata!Niciodata nu am avut astfel de simptome sa persiste aproape incontinuu!Va multumesc!

  13. Fata mea de 22 de ani are ulcer duodenal si urma tratament cu controloc .in urma cu doua saptamani a facut diaree si am mers la urgenta .a fost diagnosticata cu o bacterie clostridium la care a fost tratata cu vancomicina ,enterol,nospa .dupa sapte zile de spitalizare i sa recomandat metronidazol si levurin inca zece zile .tin sa precizez ca trei zile a luat controloc in timp ce lua si antibiotic pt bacterie dar nu stiu cu ce pot sa merg mai departe ps ulcer ea acuzand arsuri la stomac . Regimul este acelasi ca si pt diaree .;; va rog sa imi raspundeti cu ce sa continui pt ulcer si daca imunoinstant ajuta la prevenirea reaparitiei bacteriei ;; va multumesc

  14. Buna ziua ,am o fata de 22 de ani si este diagnosticata cu bacteria clostridium ,este sub tratament cu vacocinum nos-pa dar are si ulcer duodenal luind controloc . Va rog sa ma ajutati ce as putea sa fac pt a gasi alta solutie de trata ulcerul adica durerea pt ca acest antibiotic sa isi faca efectul .este ft slabita ,nu are pofta de mancare scaune 2sau 3 pe zi si o mai doare burta . As dori un raspuns sau daca pot sa fac o programare la spitalul fundeni .sunt din bacau si medicul a zis ca doar atat i se poate administra .va multumesc

  15. buna ziua .am fost depistata cu sceasta bacterie urmez tratament cu noxium am terminat azitromicina si amoxicilina si sezzatiile de voma tot nu au disparut pofta de mancare tot nu am si nici gustul metalic nu a disparut .ce tratament trebuie sa mai iau tinand cont ca am si o gastrita cauzata de aceasta bacterie.

  16. ma confrunt cu dureri de stomac de mai bine de 7-8 ani (dimineata ) de 2-3 saptamani insa am dureri groaznice permanente in luna a 4 am facut si analize in care a iesit ca am hp in rest toate bune de 8 zile tin un tratament cu esomeprazol, espumisan ,venter la nevoie nospa sau piafen . durerea imi trece doar la piafen tin si regim alimentar acum de 2-3 zile pot spune ca ma simt mai bine. ce ma sfatuiti? multumesc anticipat

  17. Buna ziua… va rog sa ma jutati cu o problema…in urma cu 3 ani am avut dureri de stomac si am fost sa imi fac analizele si mi s-a depistat helicobacter pylori, am luat tratament si am tinut regim si a fost bine…acum un an din nou am avut dureri de stomac, am fost iar si am facut analize din scaun si am avut helicobacter pylori pozitiv, am luat klabax,nexium, si inca un medicament, acum nu mai retinsi mi-a trecut…zielele acestea din nou ma doare stomacul, sunt dureri puternice,care radiaza in spate, in partea dreapta, cateodata mi se taie respiratia, imi simt stomacul plin de sulite, si am vomitat si mancarea parca nu a fost nici putin „desfacuta” …va rog frumos sa imi dati un raspuns… e posibil sa am din nou helicobacter sau ceva mai grav?ulcer….

  18. Buna ziua, am fost depistata cu HP prin analiza de sange ;i am inceput un tratament cu cesteantibiotice: amoxacilina, claritomicina, esomeprazol si linex, dar m-am simtit foarte rau de la tratament, am inceput sa am greturi, dureri de stomac destul de mari. Mentionez ca inainte sa incep acest tratament am luat unul naturist si am tinut regim, m-am simtit mult mai bine, nu aveam dureri de stomac ci doar, uneori dupa masa simteam din o senzatie de foame sau ma balonam, dar dureri de stomac nu aveam. Aceste dureri au aparut de cand iau antibiotice, nu stiu ce sa fac, tratamentul l-am intrerupt dar vreau sa stiu daca o s-mi treaca deoarece sunt speriata sa nu am mai tarziu complicatii, ulcer sau cancer. Multumesc

  19. Buna ziua. Ne tratam de Helicobacter Pylori cu antibiotice claricin si demol, mi so inceput hemorogiea la stomac, am trecut indoscopia si nu aveam ulcer numai erozie. de la ce sau inceput hemoragiea?

  20. buna. cu ceva timp in urma am avut dureri in partea dreapta(sub coaste)iar la analiza sanguina am fost depistat cu anti helico bateria pylori,urmand tratament repetat desigur dupa alte analize tot de sange,iar la ultima analiza sa vazut o mica ameliorare, iar medicul mi-a prescris inca o-data tratament pentru a-patra oara consecutiv.ce credeti ca ar trebui sa fac in continuare? rog un raspuns la adresa de email:eu_john2000@yahoo.com MULTUMESC.

    • Raspuns automat
      Inainte de a pune o intrebare, cautati raspunsul teoretic
      pe site – in cazul dvs raspunsul teoretic este chiat la postarea aceasta.
      Judecarea practica corecta a unui caz medical – cum este si cel al dvs- si integrarea simptomelor si datelor obtinute dupa consultul medical le poate face medicul doar dupa ce sta de vorba si consulta bolnavul, site-ul nu ofera diagnostic sau pareri medicale la un anumit caz pe net.

  21. am 17 ani si am fost operata la stomac pt stenoza pilorica si la rezultatul histopatologic mia iesit doar o gastrita cronica activa cu helicobacter pilory ,medicu mia spus ca i risc mare sa fac cancer,am luat tratament 7 zile cu claritromicina ,amoxacilina si nexium dar am vomat aproape tot tratamentu ,de atunci am numa probleme ,am esofagita de reflux,si am mult acid la stomac ,si vars mult,si am arsuri mari la stomac,dar de atunci am facut vreo 8 endoscopii si imi iesea negativ rezultatu la biopsie numi aprea mai nimic numa ca nu mi se inchide gura stomacvului,gastrita cronica ,si esofagita de reflux,va rog frumos sami raspundeti daca i posibil sa fie dela helicobacter si daca i posibil sa nu se vada ?

  22. Buna ziua anul trecut am avut helicobacter am urmat tratamentul pentru 14zile nu am mai avut aceleasi simptome regim cu salate ulei de masline si brocoli dar de 1 saptamana ma tot jenaza ceva in stanga putin mai jos de coaste in lateral am si operatie de hernie in stanga de la 5 ani si acum cateva zile m-am ridicat de pe scaun si am simtit o durere ascutita spre operatie mai mai sa lesin . Si mai am momente cand ma mai doare in drepta lateral .sa fie de la alimentatia prost facuta ca mananc cand apuc ? Multumesc anticipat

  23. Buna ziua,
    Am fost diagnosticata cu Helicobacter Pylori. Am urmat un tratament timp de 2 saptamani cu Nexium, Fromilid si Amoxicilina. Inaintea diagnosticului aveam stari de balonare, lipsa poftei de mancare, greata, varsaturi, dureri si arsuri in cosul pieptului. Puteam sa mananc numai legume fierte, cartofi fierti, paine prajita, ceai, iaurt foarte slab, compot. Doctorul mi-a recomandat sa mentin aceasta dieta pe durata tratamentului. Sa evit prajelile, carnea (doar fiarta, de 2 ori / saptamana), tot ce este uleios. Sa mananc mai des si cate putin.
    Tratamentul a functionat perfect. Nu mai am niciun simptom. Am pofta de mancare. Trebuie sa incep sa introduc in meniu si alte mancaruri, dar nu stiu cum. Mi-e teama sa nu revina simptomele. Desigur ca nu incep sa mananc direct cartofi prafiti, pizza si hamburger 🙂 mi-e mult mai bine fara ele.
    Dar nu vreau sa devin anemica.
    Ma puteti sfatui cumva? Cum sa introduc alimentele inapoi in meniu?
    Va multumesc din suflet.

  24. Buna ziua, domnule doctor.
    Am 25 de ani,
    In urma cu o saptamana mi-am facut analiza din scaun pt h.pylori care a iesit pozitiv.
    Am fost la un gastroenterolog, care mi-a recomandat claritromicina+amoxicilina+nexium, 7 zile de anitibotic. Eu deja era sub antibiotic cu klacid de 500 cu eliberare prelungita, o tb la 12 h, am luat timp de 3 zile. Ieri, doamna doctor mi-a zis sa incep tratamentul dat de ea, am luat o pastila de claritromicina si amoxicilina, insa mi-a fost foarte rau.
    Nu tolerez deloc tratmanetul, mi se usuca gatul, am amar in gura foarte puternic, ma doare burta de la antibiotice, in dreptul splinei si a ficatului. Azi noapte am avut si un puseu de tahicardie, am avut pulsul 140, in prospectul claritromicinei spune ca rareori poate aparea tahicardie.
    M-am decis sa intrerup tratamentul, din cauza acestor efecte negative pe care mi le da.
    Simptome nu am, foarte foarte rar ma mai doare stomacul, dar doar cand mananc ciorbe acre sau citrice, iar asta nu se intampla mereu. Dupa acest fel de alimente am usor reflux, dupa care o mica durere pe piept si in gat pe esofag, dar se intampla foarte rar. Am probleme si cu candida tot din cauza antibioticelor luate frecvent pentru gat. In timpul tratamentului am luat biotics si liv52, insa efectele negative ale antibioticului nu s-au diminuat.
    Doamna doctor a zis ca nu e cazul de endoscopie, mi-a sugerat sa fac tratamentul si daca nu imi distruge bacteria, abia atunci s-ar putea sa fie cazul de endoscopie.
    Nu stiu ce sa fac, am citit ca aceasta bacterie este distrusa doar de antibiotice, dar daca eu nu tolerez 2 antibiotice in acelasi timp, ce as putea sa fac?
    Singura modalitate de vindecare este antibioticul? Este obligatoriu?
    Sper din suflet sa-mi raspundeti,
    Va multumesc.
    Cu stima

  25. Buna seara,

    Acum doi ani, am avut simptome de reflux-gastroesofagian. Am facut o analiza pentru helicobacter, dar a fost negativa.

    Acum vreo saptamana am facut o radioscopie cu bariu si mi-a iesit ulcer duodenal faza sclero-edematoasa. Doctorita mi-a dat ca tratament antibiotice – 2 klacid dimineata, doua seara; cate o amoxicilina dimineata si seara, precum si nexium – o data seara. Mi se pare absurd sa iau atatea antibiotice, fara sa se stie precis ca am helicobacter. Ce parere aveti? Nici nu stiu daca voi fi in stare sa fac tratamentul 10 zile.

    Mentionez ca am avut in ultimul timp reflux, cu dureri abdominale, de stomac, mai ales noaptea, fara constipatie sau diaree, fara greata, fara varsaturi, asa cum se specifica la simptomele ulcerului sau la infectia cu helicobacter.
    Am dat vina atunci pe consumul cam exagerat de citrice – 2-3 kivi, doua-trei portocale, un grapfruit pe zi.

    Va rog sa-mi spuneti daca nu cumva fac o mare prostie luand atatea antibiotice, in conditiile in care, poate, nici nu am aceasta bacterie. Va multumesc

  26. fata me are 12 ani, are helicobacterul pylori gasit in analizele din sange .Doctorul mia recomandat pentru ea controloc de 40mg timp de 2 luni.credecti ca este de folos?imi puteti da un regim? Va multumesc.

  27. Buna ziuia . in In luna iunie am fost depistata cu Helicobacter pylori mi sa prescris un tratament cu : claritromocina , amoxicilina , de-nol si lazul.
    inafara de acest Helicobacter am gastrita si o fiere lenese care este plina .
    Acest tratament mi sa recomandat timp de o saptamana iar la 3 luni sa reiau tratamentul .
    Este corect tratamentul si acest tratament se ia numai o saptamana ? VA MULTUMESC

  28. Buna ziua.Pentru Helicobacter si colecistita cu microlitiaza, medicul gastroenterolog mi-a prescris 2 antibiotice , Ibutin si inca un medicament pe care nu reusesc sa-l descifrez de pe reteta. Insa un protector hepatic nu mi-a prescris.Credeti ca e nevoie sau nu, avand in vedere ca sunt deja 4 medicamente?Multumesc.

  29. am un nepotel de doar cateva zile,mama lui are acest microb,si acum s-a descoperit ca il are si el.ce se face ni acest caz?medicii au spus ca o sa il trateze de acum.multumesc

  30. De foarte multi ani am un reflux de alimente din stomac spre esofag ajungand pana in gura.Nu ma doare nimic insa aceasta stare deranjeaza.De vreo 3-4 ani cand exagerez cu mancare grasa, prajita sau un vin, simt in stomac o acreala, pe esofag o durere provocata de circulatia acrelii pana in cavitatea bucala.Iau dicarbocalm si dupa cateva ore trece.Nu se mai repeta decat in momentul excesului de mancare grasa sau bautura.In rest aceeasi circulatie(nedureroasa dar jenanta) de orice fel de mancare din stomac spre cavitatea bucala.Ce-ar putea fi?

  31. Pingback: Medicina online: boli interne, gastroenterologie, gastroscopie, colonoscopie, hemoroizi … » Blog Archive » Ulcerul gastric si duodenal: simptome, diagnostic, complicatii, regim alimentar
  32. buna ziua!am facut niste analize de sange pentru ca vroiam sa vad de ce la schimbarea dintre anotimpuri ,in special la trecerea de la iarna la primavara,imi ies cosuri.am facut si testul pentru heliobacter pylori si mi-a iesit pozitiv.tin sa mentionez ca uneori ma simteam balonata fara a avea insa dureri de stomac ,stari de voma sau alte simptome specifice acestui tip de infectie.Din cate am inteles aceasta infectie poate fi cauza aparitiei acestor cosuri.VA ROG SA IMI SPUNETI CE SA FAC PENTRU CA ACESTE COSURI SA NU MAI IMI APARA????????

  33. copilul meu are 4 ani si in urma unor stari de voma si diaree am facut analizele si a fost diagnosticat cu helicobacter, ce tratament trebuie luat? se tine regim? si dupa ce perioada se fac iar analizele sa vedem daca s-a vindecat?

  34. Textele postate pe site sunt originale, am muncit sute de ore sa le aduc la formatul actual, si le pun la dispozitia dvs neconditionat. Din pacate din lipsa de timp (lucrez si la spital si la universitatea de medicina Carol Davila BucuresTi si in privat), si din motive tehnice, NU OFER CONSULTATII PE NET. Postez intrebarile dvs deoarece ele pot ajuta alti utilizatori, si din ele mai extrag si subiecte pe care le postez pe site.
    Multumesc pentru intelegere

  35. sunt operata de hernie hiatala si la 2 luni de la operatie am dureri in partea stinga , durere care radiaza in spate si care coboara in jos pina in abdomen, apoi se muta in dreapta, dar durerea din stinga in torace persista.ce poate fi?

  36. BUNA ZIUA,AS DORII VA ROG FRUMOS SA IMI DATI SI MIE UN RASPUNS PE EMAIL,EU AM FOST DESCOPERITA CU ACEASTA BACTERIE AM PRIMIT 3 FELURI DE MEDICAMENTE-10 ZILE,CONTINUIND CU UNUL DINTRE ELE 30 DE ZILE,LA O PAUZA SCURTA AM AVUT ACELEASI SIMPTOME CA LA INCEPUT,DURERI LA STOMAC,TREBUIE SA STAU APLECATA,PUTIN AGITATA,ACUM NICI CEAIUL DE DIGESTIE NU MA AJUTAT.PRIMA DATA AM VOMITAT-LUCRU CE NU MI SA MAI INTAMPLAT PANA ACUM.
    IMI INGREUNEAZA CUMVA RESPIRATIA,MA DOARE SI SPATELR.SUNT LA A 2 DOZA .CE SA FAC,NU POT FARA MEDICAMENT,NU STIU CE SA FAC,MI SA SPUS SA IMI BAGE UN TUB PE GAT,DAR MI-E GROAZA DE EL SI DE INTERNAT,POATE DOAR DACA MA ADOARME.CARE AR FI CAUZA?APA,STRESUL,MAI MENTIONEZ CA DUPA CE AM NASCUT MA MAI INGRAS DESI AR FI SI O ALTFEL DE PROBLEMA.BURTA MEA SI DE LA UN PAHAR CU APA E F.UMFLATA-BALONATA-CU GAZE.NU STIU CE SA FAC

  37. Buna ziua!mi-am facut analizele si mi-a iesit pozitiv helicobacter piloris era pozitiv incepand de la 20u/ml si mie mi-a iesit 32u/ml.Medicul mi-a dat tratament nexium dimineata,amoxicilina 14 zile si claritromicina.Pe mine ma doare stomacul de cam 1 luna,se poate agrava in ulce si dupa acea in cancer,sau dupa tratament nu mai am bacteria?Si medicul nu mi-a zis nimic de regim alimentar?Mi-ati putea spune ce pot si ce nu pot sa consum?Varsta mea este de 18 ani.Va rog sa ma ajutati sa-mi spuneti un regim si daca dupa tratamentul recomandat de medic o sa-mi traca adica daca dispare bacteria.

  38. buna ziua ,de cand ma stiu sunt o persoana mai firava asa , adica slabuta ,de multe ori am incercatt sa tin un regim alimentar corect sa am mai multe mese pe zi dar nimic , am facut analizele ca sa ma asigur ca totul e bine, rzultatul a fost bunicel cu exceptia ca a iesit pozitiv bacteria aceasta helicobacter, si m-i sa recomndat urmatorul tratament :tetraciclina 2 la 8 h, flagyl 2 la 6 h,nizoral 2 pe zi am urmat tratamentul timp de 3 zile dupa care am intrerup din cauza ca ma simteam rau stari de voma febra etc.,toatea analizele au fost facute in romania ,eu lucrez de un an de zile in anglia , si m-am decis sa intreb un doctor si aici pt ca imi era frica sa mai iau medicamentele sa nu imi faca rau,si aici mi-au dat asa amoxicilina 3 pe zi, metronizadol 3 pe zi si omeprazol 2 pe zi timp de o saptamana, deocamdata vad ca nu mai apar efecte secundare ca stari de voma sau febra dar de 2 zile am scaune cu sange deschis la culoare si imi este frica sa nu fie cancer, o sa mai astept cateva zile sa vad daca persista si am sa ma duc iar la doctor, intrebarea mea are treaba acest helicobacter cu scaune cu sange? multumesc

  39. buna!in urma unor analize la sange am fost depistat cu (helicobacter pylori)am primit un tratament cu:lekoklar,omez,amoksiklav.am stari de balonare durei la baza de jos a burti crampe pocnituri,si arsuri dar nu stiu daca am una din bolile mentionate mai sus cum ar fi:gastrita, ulcer…..si me-a spus sa tin un regim alimentar.itreberea mea este:e corect tratamentul care mi-lau dat?

  40. Orice tratament se prescrie pentru ca s-a testat eficienta lui, deci tratamentul este TEORETIC eficient..
    Practic, in cazul copilului dvs, daca va fi sau nu eficient poate stabili doar medicul care cunoaste cazul

  41. fetita mea are 12 ani a fost diagnosticata cu gastroduodenita cronica cu helicobacter pylori tratament de urmat nexium 20 mg si amoxicilina 500mg+klabax 250 mg.peste o luna va merge la control si va urma in continuare cu nexium .credeti ca tratamentul va fi eficient? aceasta bacterie va dispare?sau ne vom lupta cu ea o lunga perioada de timp? multumesc si scuze pt eventualele greseli.

  42. 1. am vomat si am o strae f.rea de greata , voma . ce sa fac ?
    – recontrol la medicul dvs

    2.ce sa iau sa pot manca fara sa am greata s,voma si balonari ca sa ma pot hrani si hidrata – ce va spune medicu ldupa control nu stiu de ce aveti simptomele, deci nu stiu ce sa tratez
    3.m slabit f. mult si sunt alb galbui la fata , o stare f.rea , slabita .oare intr-o ora s-au dizovat antibioticele sa nu le fii vomat ? -ele s-au dizolvat, dar nu au trecut in sange

  43. Buna ziua .Am fost depistata la analiza singelui cu helycobacter pilori dupa ce aveam simptome gen: balonari chiar si dupa o gura de apa sau mancare , stari de greata si voma , dureri stomac sus , scadere in greutate din cauza nehranirii suficiente datorata greturilor , balonari
    Am urmat tratament 7 zile cu amoxicilina si nexium 30 de zile dar degeaba simptomele si starea de rau s-a mentinut ba s-a si agravat.
    am mers si am facut endoscopie si mi s-a pus diagnostic gastita cronica datorata helicobacter pilori . mi s-a indicat tratament cu : helicid,sucralan ,amoxicilina si claritromicina .Azi le-am luat prima data dupa o schema amedicului si dupa ultimele adica antibiotice cam la o ora am vrut sa mananc si am vomat si am o strae f.rea de greata , voma . ce sa fac ? ce sa iau sa pot manca fara sa am greata s,voma si balonari ca sa ma pot hrani si hidrata am slabit f. mult si sunt alb galbui la fata , o stare f.rea , slabita .oare intr-o ora s-au dizovat antibioticele sa nu le fii vomat ?Ceva de ameliorare a starii de voma si greata sa pot manca ceva ca ma anemiez de tot
    Am 32 de ani Va multumesc din suflet dar sunt tare panicata am citi pe net tot ce se poate dar totusi simptomele astea ma dau peste cap sotul meu a fost depistat si el si a urmat tratamentul la fel ca al meu imediat dupa diagnosticare si nu mai are niciun simptom oricum el nu avea nimic nici inainte de tratament dar medicul i-a recomandat sa faca analiza sangelui si apoi dupa ce au iesit la analize sa ia tratament eu am mai intarziat cu inceperea tratamentului pentru ca am citite ca sunt cam dure si am fost plecata intr-o delegatie mai lunga si mi-a fost teama sa-l incep sa vin inatai acasa . intre timp m-am slabit neputand sa mananc de durere si greturi, balonari .astept raspunsul dv. cu ce sa iau sa pot manaca fara sa vomit Multumesc din suflet

  44. Dr Tanaseanu este un medic foarte bun, si nu cred ca comentariile mele -bazate pe un simplu text- ar fi mai competente decat cele ale unui medic bun, care va urmareste de ani de zile.
    Urmati-i sfaturile, sau, daca nu mai aveti incredere in el (desi nu vad de ce), mergeti la alt medic.
    Sanatate

  45. sunt suspecta de sclerodermie.am facut doua biopsii.la prima nu a iesit.la a doua specifica sclerodermie.de 6 ani.dar in afara de niste indurari ale muschilor bratelor , edeme imediat la incheietura miinilor nu am semne de boala.la testele imunologice nu ma pricep sa le spun c3=1.20,c4=0.26,fr=6.40.in 6 ani hemoglobina mea nu a trecut de 10.5, cu toate ca iau fier de 6 ani, regim alimentar.medicul care ma trateaza(spitalul colentina, prof.Tanaseanu Stefanita)spune ca aceasta anemie trebuie cautata in alta parte.control ginecologic(sunt operata din 1992 de polifibromatoza uterina – histerectomie subtotala, endoscopie si colonoscopie.nu am facut niciun test din acestea.urmeaza sa ma internez in in urmatoarele zile.iau tratament pentru respectiva sclerodermie cu piascledine, colchicina.acum sunt in tratament cu antibiotice pentru helicobacter pylori.va multumesc d-na Ditoiu pentru raspunsul dat.astept cu nerabdare comentariile dv.acum v-am dat mai multe relatii despre starea mea de sanatate.pe unde ma duc imi descopera cate ceva.imi este frica sa merg la ginecolog.de 17 ani nu am mai facut niciun control.in schimb am facut frecvent(din 2 in 2 ani) mamografii.am 49 de ani.
    va multumesc!
    numai ganduri bune !

  46. am facut recent analize de sange.printre care si helicobacter pilory. a iesit pozitiv.imediat medicul mi=a recomandat tratament cu antibiotice.in afara de crize biliare nu am nicio suferinta gastrica. chiar daca medicul a pus diagnosticul:gastroduodenita cronica.doar ca ma balonez si nu suport anumite alimente.am un sistem imunitar slabir. sunt in observatie cu o boala autoimuna de 6 ani. sunt anemica.num prea tare dar medicii dau vina pe boala.am gresit ca iau medicamente pentru helicobacter?daca aveti sfaturi, va multumesc!

  47. 1. Problema cu Helicobacter este deja postata pe site, si cu regimul alimentar.
    2. Avei regimul de pe site
    3. Nu am auziti niciodata ca Helicobacter sa dea „stare de lesin, transpiratii reci si tremurat.”. Par mai degraba simptome pe sistem nervos- vedeti tema pe site
    Sanatate.

  48. si eu am nenorocitul ala de helycobacter tin sa spun ca am niste dureri groznice de stomac..aproape cu stare de lesin, transpiratii reci si tremurat.am facut si eu tratamentul clasic acum 2 luni..am inteles ca se face 1 data la 6 luni.e corect? ce vroiam eu sa intreb… dc ma puteti ajuta cu un regim ce l-as putea urma avand in vedere simptomele mele.va multumesc.

  49. NU AM TINUT UN REGIM ALIMENTAR , NU AM FACUT ABUZ DE MANCARE DE SARBATORI DAR AM AVUT O DURERE FOARTE MARE DE STOMAC TIMP DE DOUA ZILE, DUREREA O SIMTEAM IN MOMENTUL IN CARE IESEAM LA FRIG, IN PAT LA CALDURA NU MAI SIMTEAM DURERE, SA FIE OARE DE LA SAMPANIE? VA ROG SA MA AJUTATI.

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica