Despre trombocite – forum

| 6 Comentarii

Dr Alecse Valerian Ditoiu, Spitalul Fundeni

Subiectele acestui post sunt luate cu “copy” si “paste” din cautarilor utilizatorilor pe site- urile pe care le am (www.despreboli.ro si www.hepatite.ro), ei fiind responsabili de modul de formulare, topica, ortografie, eventualele greseli, etc. Vad ca in multe cazuri, cautarile pe net sunt de fapt intrebari ( au si semne de intrebare la sfarsit..) adresate .. motorului de cautare (sau d-lui Google), acest mod de cautare soldandu-se deseori cu .. nici un rezultat.

Folosesc acest mod de prezentare a materialului pentru a-mi armoniza exprimarea cu limbajul de cautare a userilor, usurand astfel accesarea pe site- uri. Pentru a orienta de la inceput accesarea materialului, voi incerca gruparea pe teme (pe cat este posibil, datorita timpului limitat de care dispun) sa nu mai pierdeti timpul citind tot materialul. Am denumit “cautarea zilei”. una din cautarile dvs care mi s- a parut mai .. deosebita prin exprimare sau tema abordata.

Raspunsurile vor fi scurte, tot din lipsa de timp, dar si pentru ca raspunsul in extenso este de obicei deja postat pe site, trebuie doar sa il cautati cu “search”

Dr AV Ditoiu

http://img.tfd.com/wn/57/6DB20-thrombocyte.jpg

TEMA ZILEI – TROMBOCITELE

CAUTAREA ZILEI:

Trombocite stricnina omori un om

Uneori, extrem de rar, scaderea trombocitelor poate duce la deces ( daca… cautarea se refera la aceasta), nu cunosc legatura cu stricnina

Link-uri pentru „trombocite”

Despre scaderea trombocitelor

Despre cresterea trombocitelor

Despre splina si trombocite

Cancerul sangelui

ALTE CAUTARI:

Trombocite mici cauze, boala de trombocite scazute,cauza scaderii trombocitelor, scad trombocitele

Ciroza, boli de sange

Trombocite mari de ce

Cancere, boli de sange

Trombocite si cancer este legatura

In unele cancere se produc substante care stimuleaza formarea trombocitelor, de aceea uneori in cancere trombocitele sunt crescute

Poti sa mori daca scad trombocitele, cat de mici sa fie trombocitele ca sa mori

Uneori poti sa mori, dar de obicei nu se moare din aceasta cauza, am avut cazuri de trombocite zero fara nici un simptom

Trombocitele scad in ciroza pentru ca

Scad pentru ca sunt distruse in splina marita

Daca bagi trombocite in ciroza te vindeci

Nu te vindeci, iti cresc trombocitele pentru o scurta perioada; trombocitele transfuzate se distrug repede in organismul primitorului

Cum cresc trombocitele, ce tratament este bun pentru a creste trombocitele,metode de refacere a trombocite lor

Trombocitele cresc daca se inlatura cauza, sau dupa transfuzie de trombocite, administrare de factori de stimulare a cresterii trombocitleor (eltrombopag)

Splina si trombocite

Trombocitele sunt filtrate in splina iar cele batrane sau defecte sunt distruse aici

Splina scoasa creste trombocitele

Da, prin scoaterea splinei cresc trombocitele, uneori excesiv de mult

Se scoate splina cand ai trombocitele

Daca splina este cauza scaderii trombocitelor scaoterea ei creste trombocitele

Senzatii cand ai trombocite mici

Poti sa nu ai nici o.. senzatie, sau sa apara sangerari diferite (nas, gura, urina, genitale) , pete vinetii pe piele

Alimentatie sanatoasa pentru bolnavi cu trombocite scazute, trombocite micute

Scaderea trombocitelor nu rezolva scaderea trombocitelor

Trombocitopenie boli sange

Sunt pe site

Plante medicinale glanda limfa trombocite

Nu au nici o legatura

Autor: Dr Ditoiu Alecse Valerian

Absolvent al Facultatii de Medicina Generala a Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr T Popa” Iasi cu "magna cum laude", sef de promotie (media generala 10) . De-a lungul anilor am fost medic stagiar la spitalele Cantacuzino, Colentina, medic medicina generala la dispensarul rural Dorobantu Jud Calarasi medic rezident in specialitatea expertiza medicala si recuperarea capacitatii de munca la Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca Bucuresti, medic cercetator stiintific in specialitatea medicina interna la Institutul National de Medicina Sportiva Bucuresti , medic rezident prin concurs la spitalele Cantacuzino, Carol Davila, Colentina si Fundeni din Bucuresti. In prezent sunt medic primar boli interne, gastroenterologie si hepatologie , specializare in endoscopie digestiva superioara colonoscopie la Institutul clinic Fundeni si secretar General al Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului (asociatia profesionala a medicilor hepatologi din Romania). In peste 30 de ani de practica medicala am efectuat cca 100. 00 de consultatii medicale , 40.000 endoscopii digestive superioare , 10.000 de colonoscopii si peste 1000 de biopsii hepatice

6 Comentarii

 1. Buna ziua! Am 25 de ani, si am Trombocitopenie mostenite de la tatal meu si bunica mea. Ultima masuratoare a trombocitelor a fost de 38000 de trombocite, imi fac aceasta masuratoare de 2 ori pe an si media intotdeauna a fost intre 35-45000 de trombocite. Deocamdata nu am probleme in ceea ce priveste sanatatea mea si nici nu sunt speriat deoarece acelasi numar il are si bunica mea ba chiar mai mic. Imi puteti spune ce as putea face pentru a marii numarul de trombocite fara a-mi scoate splina?

 2. intrebare :
  in cazul bolnavilor de itp(trombocitopenie ) daca au reactii negative la tratamentul cu anti-d, ivig, mabthera, steroizi se poate deduce ca extirparea splinei va esua ???
  .
  ( fiica mea de 19 ani a facut toate aceste tratamente si ne punem intrebarea daca extirparea splinei este o solutie buna sau exista si alte cai de rezolvare )
  ( acum ea ia medicamentul eltrombopag care ii ajuta –dar e enorm de scump din pacate )

 3. de ce o verisoara de.a mea la varsta de 13 ani face in pat?….si vreau sa stiu daca exista vreun tratament sau ceva de genul care sa poata immpiedica sa mai faca acest lucru.

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.