Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841

Ce rol are ficatul in organismul uman

Dr Alecse Valerian Ditoiu, gastroenterolog hepatolog Bucuresti

Ficatul – cel mai mare organ din corpul uman. Productia ficatului se numeste bila (fiere), lichid amar care intre mese se stocheaza in colecist, iar de aici, prin contractia colecistului, este eliberata la mese pentru a ajunge in duoden, ajutand la digestia grasimilor, absorbtia vitaminelor, eliminarea unor substante toxice, etc
Ficatul are peste 500 de functii , unele atat de complexe, incat fara ficat nu se poate trai, si nu exista un aparat sau sistem care sa poate inlocui toate functiile ficatului (asa cum exista dializa in bolile de rinichi, sau inima artificiala in bolile de inima).

4 comentarii la „Ce rol are ficatul in organismul uman

  1. am observat ca atunci cand consum tocatura ,am o durere in cosul pieptului?aveti idee ce ar putea fi? eu am luat hepatobil deoarece mi s-a spus in urma unui control medical ca am fierea marita .d-voastra ce-mi recomandati?va multumesc!

  2. Buna ziua,de cateva zile ma doare in partea dreapta cam sunb coasta(ma tine cand ma ridic sau cand stau pe scaun)iar cand apas (mie imi este teama sa nu fie apendicita)ma doare pana in spate aceeasi zona.ce ar putea fi?multumesc.

  3. am avut o durere in partea stanga ,o intepatura ca a tunci cand alergi si te doare intro parte ,cand obosesti ,stare de lesin si am vomat foarte amar si galben foarte repede miam revenit se poate sa fiu insarcinata?

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica