dataLiver hemangioma; Hemangioma of the liver (engl).

Hemangiomul hepatic este o tumora benigna (necanceroasa), care de obicei nu da simptome sau complicatii, diagnosticul de pune prin ecografie sau computer tomografie, iar tratamentul este rareori necesar (scoaterea pin operatie).

Dr Alecse Valerian Ditoiu, Spitalul Fundeni

Ce este hemangiomul hepatic si cat de grav este?

Hemangioamele sunt tumori necanceroase care pot sa apara in orice organ din corp.

Hemangioamele hepatice sunt un fel de ghemuri de vase de sange localizate in ficat, dimensiunile lor putand varia de la cativa cm la cateva zeci de cm.

7% din populatia anatoasa are hemangioame hepatice , femeile au de sase ori mai frecvent decat barbatii, probabil datorita hormonilor specifici sexului. Cel mai frecvent hemangioamele hepatice se gasesc la persoanele in varsta de 30-50 ani.

Descoperirea unui hemangiom hepatic (numit intre bolnavi si “pata sau vas de sange in ficat), este frecvent intamplatoare, cu ocazia unei ecografii sau tomografii efectuate de control sau pentru o simptomatologie care impune efectuarea explorarii respective.

De ce apar hemangioamele hepatice?

Cauzele de aparitie a hemagioamelor nu sunt cunoscute de obicei.

Existenta lor poate presupune anumite precautii in unele situatii (ca de exemplu in caz de biopsie, acesta putind sa sangereze serios daca este biopsiat accidental).

Diagnosticul de hemangiom hepatic poate fi stabilit cu certitudine prin ecografie, rareori fiind nevoie si de efectuarea unui examen computer tomografic. Existenta unui hemangiom hepatic poate contraindica biopsia hepatica, deoarece nu este sigur ca nu mai exista si altele mai mici, care nu au fost vazute la explorarile efectuate.

Cine are risc sa faca un hemangiom hepatic?

Hemangioamele hepatice sunt descoperite cel mai frecvent la persoanele urmatoare:

 • Varsta 30-50 ani
 • Femei.
 • Sarcina- deoarece hormonii estrogeni par sa accelereze cresterea hemangioamelor, femeile care au avut sarcini au risc mai mare sa faca un hemangiom hepatic, iar acesta poate creste in timpul sarcinii din aceleasi motive
 • Tratamentele cu hormoni – femeile care fac tratament hormonal pentru prevenirea efectelor neplacute ale menopauzei, au mai frecvent hemangioame hepatice decat cele care nu fac aceste tratamente

Exista mai multe boli in care hemangioamele hepatice sunt prezente:

 • Sindromul Klippel-Trenaunay-Weber
 • Sindromul Kasabach-Merritt
 • Boala Osler-Rendu-Weber
 • Boala Von Hippel-Lindau
 • Lupusul eritematos sistemic.

Ce simptome poate sa dea un hemangiom hepatic?

Hemangioamele de obicei nu dau nici un simptom. Se considera ca hemangioamele pana la 4cm nu dau simptome, cele de 5-10cm dau simptome in jumatate din cazuri, iar in hemangioamele de peste 10cm 90% dinte pacienti au simptome.

Hemangioamele foarte mari pot da o jena in dreapta sub coaste in unele cazuri, uneori senzatie de satietate dupa mese frugale, dar si fenomene de insuficienta cardiaca, icter (daca hemangiomul face compresie pe caile biliare), sangerare in caile biliare sau febra de cauza necunoscuta.

Hemangiomul hepatic diagnostic

De obicei diagnosticul de hemangiom hepatic se pune pe baza ecografiei, dar se pot folosi si alte metode (ecografia cu contrast, examentul CT  PET scan sau RMN, angiografia).

De regula un hemangiom hepatic asimptomatic de marime mica sau medie, se urmareste ecografic la 6-12 luni, iar daca se banuieste aparitia unei complicatii, se evalueaza CT.

Ce complicatii poti sa faci dacai ai hemangiom hepatic?

De obicei hemangioamele nu se complica.

Uneori ele se pot rupa, dupa un traumatism in majoritatea cazurilor, cu aparitie de hemoperitoneu (sange in abdomen), sau pot sa dea compresie pe vena cava inferioara cu aparitie de edmee ale membrelor inferioare.

Mentionez ca in sarcina, hemangiomul poate creste datorita modificarilor hormonale, acest lucru se poate intampla teoretic si in cazul in care o femeie are un hemangiom si ia anticonceptionale.

Daca ai un hemangiom la ficat, trebuie sa il operezi?

 • Daca diagnosticul de hemangiom hepatic este sigur, iar acesta nu este mare si nu da simptome, urmarirea evolutiei lui se face prin ecografie, efectuata de obicei la un an odata.
 • Daca ai hemangiom hepatic, nu este nevoie sa tii un regim alimentar anumit sau sa-ti limitezi efortul fizic sau profesional.De obicei hemangiomul hepatic stationeaza in dimensiuni, sau cresterea sa este foarte lenta, si nu da nici un fel de complicatii, si nu trebuie tratat in nici un fel, nici operat.
 • Rareori, hemangiomul hepatic poate da probleme, daca este foarte mare, sau daca se rupe in urma unui trumatism de obicei prin lovire puternica in abdomen.

HEMANGIOMUL HEPATIC TRATAMENT

Hemangioamele mari, cavernoase, trebuiesc uneori tratate prin:

 • Rezectie chirurgicala (rezectia numai a hemangiomului, sau si a unei parti din ficat), cu  riscuri operatorii teoretice si complicatii operatorii reduse, sanse de reusita de aproape 100%
 • Embolizarea arterei ce hraneste tumora
 • Ablatia cu radiofrecventa
 • Iradierea ficatului
 • Uneori transplant de ficat (in hemangioame foarte extinse ce impiedica buna functionare a ficatului)

Sigur ca daca hemangiomul are o cauza cunoscuta medicamentoase, se intrerupe consumul medicemntului respectiv.

Hemangiom forum:

NOTA: Raspunsurile sunt sumare si nu sunt personalizate (nu se refera la cazul dvs)  deoarece acest site nu este destinat diagnosticului si evalauarii medicale a cazurilor pe net, ci doar furnizarii de informatii medicale

Inainte de a pune o intrebare cautati singur informatiile dorite pe site cu search de sus si veti gasi foarte probabil informariile  postate deja pe site.

Daca doriti o evaluare virtuala a starii dvs de sanatate, simptomelor, analizelor etc, apelati la site-uri care dau consultatii pe net.

 Evaluarea reala si personalizata  a suferintei sau analizelor unei persoane se pot face doar direct de catre medic; pentru aceasta  serviciul nostru de programari pentru consult la clinica va sta la dispozitie aici

Cu ce se poate opri evolutia hemangioamelor hepatice?

Deoarece nu se stie cauza, nu se poate inlatura cauza (deci nu se pot opri in evolutie)

Ecografia  cu contrast poate folosi la depistarea hemangioamelor hepatice mici?

Ecografia cu contrast este folosita pentru detectarea si caracterizarea tumorilor hepatice (maligne sau benigne – carcinom, colangiocarcinom, colangiofibrom, tumori pseudoinflamatorii, metastaze, hiperplazie focala nodulara sau regenerativa, limfom, abces, biliom, hamartom, echinococoza= chist hidatic, tuberculoza) si a vaselor hepatice inclusiv anomaliile lor (hemangiom, hematom, anevrisme si pseudoanevrisme, etc). Deci este utila pentru caracterizarea hemangioamelor mai mici, dar nu este obligatorie.

Un hemangiom de 5mm poate da dureri in dreapta?

Cititi textul de mai sus.

Un hemangiom hepatic poate da inapoi?

Teoretic un hemangiom se si poate micsora (nu am avut un asemenea caz pana acum).

ATENTIONARE

Recomandarile de pe site sunt generale, ele trebuind sa fie personalizate de un medic consultant pentru fiecare pacient, si modificate in functie de evolutia situatiei; o recomandare perfect valabila in acest moment poate fi eronata in situatia bolnavului de peste cateva ore sau chiar daunatoare, de aceea datele postate pe site sunt doar informative pentru pacienti, si nu inlocuiesc recomandarile date de medicul  dvs curant gastroenterolog.

Share

About

avatar Medic primar boli interne Medic primar gastroenterologie hepatologie. Competenta in endoscopie digestiva exploratorie si terapeutica Doctor in medicina Absolvent al Facultatii de Medicina Generala a Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr T Popa” Iasi cu "magna cum laude", sef de promotie cu media generala 10. De-a lungul anilor a fost medic stagiar la spitalele Cantacuzino, Colentina, medic medicina generala la dispensarul rural Dorobantu Jud Calarasi. Apoi au urmat concursurile: medic rezident in specialitatea expertiza medicala si recuperarea capacitatii de munca la Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca Bucuresti, medic cercetator stiintific in specialitatea medicina interna la Institutul National de Medicina Sportiva Bucuresti , medic rezident prin concurs la spitalele Cantacuzino, Carol Davila, Colentina si Fundeni din Bucuresti. In 1991 devine medic specialist boli interne Spitalul Fundeni - asistent universitar prin concurs la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti , Facultatea de medicina – Clinica de medicina Interna din Institutul Clinic Fundeni . In perioadele 1992 – 1995 si 1997-1998 este si medicul personalului angajat in Spitalul Fundeni. In prezent este medic primar boli interne, gastroenterologie si hepatologie , specializare in endoscopie digestiva superioara , colonoscopie din 1992 si secretar General al Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului (asociatia profesionala a medicilor hepatologi din Romania) din 1994. In anul 2001 a promovat prin concurs in functia de sef de lucrari la Universitatea de medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti Clinica Medicala Fundeni. In peste 30 de ani de practica medicala a efectuat cca 150. 00 de consultatii medicale , 40.000 endoscopii digestive superioare , 20.000 de colonoscopii si peste 1000 de biopsii hepatice LOC DE MUNCA Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti - sef de lucrari Institutul Clinic Fundeni, Centrul de Medicina Interna Telefon 021.311.36.70 interior 1293 (ora 8-9 sau, 13-14) CABINET PRIVAT Zona Mihai Bravu / Arena Nationala Programare consult boli interne, ficat si fiere, gastroenterologie LUNI - VINERI ORELE 9-17 TEL: 021.326.7661 sau 0764671233 , sau programaredrditoiu@yahoo.com

47 thoughts on “Hemangiomul hepatic – simptome, diagnostic, tratament

 1. avatar Bianca M says:

  Am fost diagnosticata cu un hemangiom pe ficat de 12 mm. As vrea sa stiu daca o eventuala sarcina ar afecta mai mult hemangiomul, daca ar putea creste mai mult datorita ei. Multumesc

  1. Raspuns automat
   Citare din articol

   “Sarcina- deoarece hormonii estrogeni par sa accelereze cresterea hemangioamelor, femeile care au avut sarcini au risc mai mare sa faca un hemangiom hepatic, iar acesta poate creste in timpul sarcinii din aceleasi motive”

 2. avatar elena says:

  buna ziuoa de 2 ani stiu ca am hemajioma la ficat siacum mea aparut si a doua prima e de 6 cm a doua e de 4 si am si atreiea mica 1…………………unde asi putea sa ma lecuies si ce asi putea face

 3. avatar lena says:

  am citit pe site mai toate informatiile d-v fff ajutatoare ,as vrea sa va descriu
  Angiomul prezentat la RMN
  -formatiune inlocuitoare bine delimitata cu dimensiuni de 1,2/1 cm dezvoltata subcapsular in segmentul VII ,in hiposemnal T1,hipersemnal T2,cu glandofilie intensa ,omogena,in faza arteriala,persistenta in faza tardiva.
  Adenomul suprarenalian
  -formatiune inlocuitoare de spatiu bine delimitata cu dimensiuni 2,4/2,1,in izosemnal T2,hiposemnalT1in opozitie de faza,T1fat sat,discret gadofila

 4. avatar lena says:

  buna ziua D-LE DR.
  mama mea de 67 ani a descoperit dupa RMN chisturi biliare,angiom hepatic de 1cm,adenom supararenalian drept ,chisturi corticale simple rinichi drept ,d-ra este in concediu si suntem fff stressati va rog ajutati-ne este vb de cancere ,metastaza ???nustim exact ce sa facem in momentu de fata!

 5. avatar mariana arsene says:

  am fost depistata cu hemangioni, vreo 4 . cel mai mare avand 13,5 cm/ 9cm urmat de 3,5 cm / 2 5, iar ceilalti 2 fiind mai mici de ordinul milimetric. ce pot face sa nu mai evoluieze?

 6. avatar Corina says:

  Buna ziua,

  am un hemagiom de 7 cm. Se cunosc cazuri in care hemagiomul sa scada in dimensiune?
  Ce sanse de reusita, procentual, au operatiile?

  Multumesc mult!

 7. avatar petre says:

  Buna ziua. As dori sa aflu ce riscuri presupune operatia pentru eliminarea unui hemangiom hepatic lob drept 16cm*8cm. Precizez ca a fost depistat intamplator ecografic si confirmat RMN si nu deranjeaza in vreun fel in momentul de fata. Toate analizele de sange au iesit in limite normale.Va multumesc anticipat pentru raspuns.

 8. avatar BARSAN CLAUDIA says:

  IN URMA UNEI ECO ABDOMINALE MI-A FOST DEPISTAT UN HEMANGIOM HEPATIC DE 8MM IN URMA CU 6 ANU JUMATE AM FOST OPRATA DE TUMORA VEZICALA

 9. avatar Roxana says:

  Buna ziua. Poate un hemangiom hepatic sa dea dureri in partea stanga abdominala? Daca da, in cazul unui hemangiom de 4-5mm, este suficient un tratament medicamentos?
  Multumesc.

 10. avatar caius says:

  in scrisoarea medicala a mamei mele scrie asa
  Ficat – la nivelul LHD – imagine Hiperecogena, rotunda, cca 1.5cm, fara semnal Doppler – posibil Hemangiom capilar
  ce este imaginea Hiperecogena (tradus in “romaneste” fara termeni medicali daca se poate)
  multumesc anticipat

 11. [...] exista numeroase boli de ficat fara cresterea transaminazelor: unele forme de hepatita cronica, hemangiom hepatic, chiste hepatice, unele forme avansate de ciroza hepatica, steatoza , [...]

 12. avatar razvan says:

  In cazul angiomului hepatic este interzis consumul de alcool ?

 13. avatar CRISTINA says:

  BUNA SEARA DOMNUL DOCTOR.VAS RUGA FRUMOS SAMI EXPLICATI SI MIE DIAGNOSTICUL PE CARE LAM PRIMIT IN URMA CU 2 ZILE DE LA CLINICA
  AM FACUT O ECOGRAFIE ABDOMINALA IN URMA CAREIA MI SA DESCOPERIT UN NODUL HIPOECOGEN DE 6MM SEGMENTUL 7.HEMAGIOMA DE 6MM-LHD.SPER CA AM EXPLICAT BINE,DEOARECE ACEASTA ECOGRAFIE AM FACUTO IN SPANIA SI DIAGNOSTICUL ESTE SCRIS IN LIMBA SPANIOLA.VA ROG FRUMOS SAMI EXPLICATI DACA ESTE UN INCEPUT DE CANCER SAU UN INCEPUT DE TUMOARE.CIT ESTE DE PERICULOS.SI CUM SE POATE TRATA ACEASTA BOALA.VA MULTUMESC FRUMOS LA REVEDERE.

 14. avatar Anca says:

  Am 28 de ani si anul trecut am fost diagnosticata cu sarcoidoza pulmonara st.I, fara simtome si fara tratament. La tomograful facut atunci pentru diagnosticare am descoperit si un hemagiom la ficat: “subdiafragmatic – la niv segm III hepatic formatiune inlocuitoare de spatiu, relative bine delimitate, de aprox. 47/32 mm, spontan hipodensa, cu priza de contrast caracteristic (intensa, heterogena, cu progresie centripetal) – sugestiva pentru hemangiom” – cam asta a fost interpretarea CT.
  Acum vreau sa raman insarcinata si medicul pneumolog si-a dat acceptul ca nu este nici un risc deoarece toate analizele sunt bune. Ma intereseaza ce risc prezinta acest hemagiom in cazul unei sarcini si in afara dr-lui ginecolog la ce doctor ar trebui sa ma mai adresez? Va multumesc anticipat.

 15. avatar Maria Chivulescu says:

  Baiatul meu a fost internat la Spitalul Fundeni(31.I-10 II. 2011)pentru tromboza acuta recenta(are 19 ani si este elev).In urma investigatiilor s-a depistat si un hemangiom hepatic( nu ni s-a spus dimensiunea pt. ca urmeaza sa primim si rezultatul altor analize)si i s-a dat sa ia lagosa 150G, 2caps/zi si essemtiale,6caps/zi(tratament pe care il va lua de saptamana viitoare cand vor sosi si celelalte analize).Pentru tromboza i s-a dat sintrom, plavix si detralex. Din luna octombrie baiatul ia si un tratament pt alergie(staloral, aerius, avamys). Necesita un regim special, trebuie sa faca control mai des, are voie sa faca efort, poate sa faca un tratament homeopat, acupunctura ??. Apelez la d-voastra pt. ca nu ni s-a dat nicio explicatie la externare. Multumesc mult!

  1. Raspuns automat.

   Pe acest site se posteaza doar informatii medicale.
   Materialul de pe site este general, iar cazul dvs este particular, deci este normal sa nu va regasiti simptomele dvs pe site si sa nu va puteti pune diagnosticul singur. Deci siteul are rol informativ, rolul medicului este de a aplica datele medicale teoretice la o anumita persoana. (daca nu aveti un gastroenterolog care sa va sfatuiasca si doriti va puteti programa pe site)..http://www.despreboli.ro/contact/
   In peste 90% din cazuri raspunsul este postat deja pe site, search. Recititi si articolul, daca comentariul dvs nu exista pe site, a fost postat acum. ( nu sunt pediatru).

 16. avatar MARI says:

  Daniela ,te rog sa-mi zici si mie cum a decurs operatia ce riscuri prezinta si cat ai stat internata doarece si eu am un hemangiom gigant hepatic necesitand operatia

 17. avatar camy says:

  la ecografie mi sa depistat la nivelul lobului hepatic drept cegment VI posterior pe vena suprahepatica dreapta un hemangiom hepatic diametrul=14mm/17mm cu semnal Doppler prezent – este grav ?

  1. Raspuns automat.
   Acest site va ofera gratuit informatii in problemele medicale, dar nu ofera pe net consultatii si evaluari sau teste medicale (riscul de eroare in consultul pe net este peste 50%).

   Materialul de pe site este general, iar cazul dvs este particular, deci este normal sa nu va regasiti simptomele dvs pe site si sa nu va puteti pune diagnosticul singur. Deci siteul are rol informativ, rolul medicului este de a aplica datele medicale teoretice la o anumita persoana. (daca nu aveti un gastroenterolog care sa va sfatuiasca si doriti va puteti programa pe site)..http://www.despreboli.ro/contact/
   In peste 90% din cazuri raspunsul este postat deja pe site, search. Recititi si articolul, daca comentariul dvs nu exista pe site, a fost postat acum..

 18. avatar simona says:

  Buna ziua , cred ca este nevoie sa explic de ce am scris de doua ori , si nu nun stiam ca leziunile hipodense nu sunt hemagioame . Dupa cum v-am scris este vorba despre tatal meu , si cu siguranta nu l-as trata dupa ureche , dupa interpretari scrise chiar si de medici avizati pe internet . Problema este urmatoarea , tatal meu este programat pe data de 6 dec. la medicul care l-a operat , pt. a stabili ce sa faca in continuare. Iar pentru ca nu avem rabdare am cautat pe net tot felul de intrepretari ale cuvintelor din CT , mai ales ca el mi-a spus prin telefon ce scrie in CT noi ne locuind impreuna . De aceea am cauta prima data leziuni hipodense , mai apoi mi-a spus de det. sec. hepatice , s.a. mai departe . Nici prin cap nu ne-ar trece sa ne tratam pe net , doar ca vroiam niste raspunsuri avizate la intrebarile pe care ni le punem , pt. ca pana in 6 ni se pare ca mai e o vesnicie .
  Multumesc si mult respect.

 19. avatar simona says:

  Va multumesc pt. promtitudinea raspunsului. Va rog acum sa intrepretati acest diagnostic dat in urma unei tomografii. Tatal meu a fost operat in martie de cancer la stomac , ia fost extirpat tot stomacul , splina si 22 de ganglion limfatici , a urmat tratament de chimio si raze .Acum in urma tomografiei i s-apus diagnostic det. sec. hepatic- splenectomie .Indice tumoral21,3. Celelalte analize la sange sunt in limite normale , functiile celorlalte organe bune . Multumesc.

 20. Leziunile hipodense la ficat NU sunt hemangioame

 21. avatar simona says:

  Buna ziua , am si eu o intrebare in ceea ce priveste termenii medicali , s.a. leziunile hipodense la ficat sunt hemangioame ? Tatalui meu i s-a pus in urma unei tomografii , pe langa alte observatii si aceasta de leziuni hipodense . Multumesc

 22. avatar varucostin says:

  daniela, imi poti da mai multe amanunte despre operatia suferita. te intreb deoarece prietena mea are un hemangiom hepatic cavernos cam de celeasi dimensiuni si uneori acuza dureri. multumesc

 23. avatar Bogdan says:

  Buna ziua,
  Am o fetita de 3 luni diagnosticata ieri, in urma ecografiei si CT cu substanta de constrast cu multiple tumori hepatice de tip hemangioendoteliom.
  Conform analizelor nu i-a fost afectata functia hepatica si nici alte organe, dar ficatul are dimensiuni uriase (lob drept 105mm, lob stang 65mm).
  Suntem foarte speriati si nu stim exact ce implicatii poate avea aceasta boala asupra copilului.
  Urmeaza sa consultam astazi medicii pediatrii de la Spitalul Budimex, dar m-ar ajuta foarte mult si parerea dvs.
  Va multumesc foarte mult!

 24. avatar Daniela says:

  Buna ziua!
  La sase luni de la nastere a trebuit sa ma operez pentru a rejecta un hemangiom hepatic ( eco 7.6 cm dar dupa rezectie a fost confirmat de 8.6 cm ) din cauza durerilor foarte mari in zona ; a crescut f mult in perioada de sarcina ( 3cm in 9 luni ). La operatie si tomograf nu s-a mai vazut nici un alt hemangiom.
  Acum 4 luni insa am descoperit un hemangiom de 6mm pe ficat care intre timp a ajuns la 18 mm. Se pare ca cresterea accelerata a primului hemangiom nu a fost numai datorita sarcinii.. Nu exista nici un remediu pentru incetinirea in crestere a acestor hemangioame ? Cat de folositoare este eco cu substanta de contrast in depistarea altor mici hemangioame care nu se vad la eco normala?

  Multumesc anticipat.

  1. avatar Radu Liliana says:

   te rog sa-mi spui si mie unde te-ai operat . la ce spital si ce medic pt hemangiom hepatic. am si eu aceasi problema. MULTUMESC MULT

 25. avatar Ana says:

  Buna ziua!

  Si eu am fost diagnosticata cu un hemangiom hepatic.

  Nu despre acest lucru voiam sa va vorbesc, ci voiam sa va felicit pentru articolele dumnevoastra. Este de admirat ceea ce faceti si va multumim (in numele celor care nu au cunostinte meicale dar pot avea habar numai citind aceste articole).

  Felicitari!

 26. avatar badea loredana says:

  buna ziua a-si vrea sa va rog si eu ceva ,mama mea in varsta de49 de ani afost depistata cu un hemagiom, la ficat de (7cm), au depistato la pt ca avea dureri foarte mari la toata burta
  iar doctorul i-a recomandat ceva medicamente, si sa revina peste 3 luni sa vada cum a mai avansat este in regula sa asteptam atat s-au trebuie sa facem ceva .va multumesc si daca puteti sa imi dati o informatie va multumesc

 27. avatar Ioana says:

  Stimate domnule doctor,

  fara a avea intentia de a va supara, ma vad nevoita a va spune ca articolul de mai sus este un rezumat al rezumatului in ce priveste hemangioamele. Acesti oameni care va scriu, sunt disperati sa mai auda inca o parere. Sa vada ca ii pasa cuiva de ei. Desigur,medical vorbind si raportat la detaliile oferite de ei, e perfect justificat raspunsul Dvs. dar, atunci, pt ce mai tineti rubrica de “comments”? pe toti ii trimiteti, sablon, la medicul lor. care mai e rolul acestei rubrici? Scoateti-o linistit! oricum nu-i ajuta cu nimic. Nici prin cap nu v-a trecut sa-i ajutati, sa-i indrumati,sau sa le cereti detalii suplimentare despre boala lor – atasarea unui rezultat eco, CT, analize, samd fapt ce indica clar ca bat la poarta gresita.
  Numai bine!

 28. avatar Dr AV Ditoiu says:

  e mic, citit materialul de mai sus
  Cu placere

 29. avatar valentina says:

  recent am facut o ecografie renala si intamplator mi-au depistat hemangioma la ficat de 21mm,as vrea sa stiu daca ca dimensiune e mare sau …si ce pericole ar putea aparea

 30. avatar Dr AV Ditoiu says:

  Nu stiu cauza durerii si nu merge pe ghicite.
  Faceti un consult la medicul dvs

 31. avatar mutu mariana says:

  am un hemangion de marimea 152mm si unul de 27mm la bifurcatia ficatului in urma analizelor si investigatiilor facute nu exista nici un virus si nici un suspect de hepatita doar am primit vaccin contra hepatitei b persista o durere in partea dreapta permanent as dori un sfat de la dumneavoasta pentru ameliorarea durerilor sau necesita operatie

  va multumesc

 32. avatar Dr AV Ditoiu says:

  Aveti informatiile pe site chiar mai sus

 33. avatar MARI says:

  DOMNUL DOCTOR CHIAR DACA NU MA STITI V-AM CERUT INFORMATII LEGATE DE ACEST HEMANGIOM.IN GENERAL DETALII MAI AMANUNTITE

 34. avatar MARI says:

  AM SI EU UN HEMANGIOM HEPATIC DE 11.08/9.6 CM DESCOPERIT IN ANUL 2005 .AS DORI SA STIU CAT DE GRAV ESTE SI CE TREBUIE FACUT IL VERIFIC LA 6 LUNI ESTE IN LOBUL DREPT ANALIZELE LA FICAT SUNT BUNE NU EXISTA ALTA METODA DE STOPARE .
  AS DORI INFORMATII LEGATE DE ACEASTA PROBLEMA

 35. avatar TORDOI MARIETA says:

  AM SI EU UN HEMANGIOM HEPATIC DE 11.08/9.6 CM DESCOPERIT IN ANUL 2005 .AS DORI SA STIU CAT DE GRAV ESTESI CE TREBUIE FACUT IL VERIFIC LA 6 LUNI ESTE IN LOBUL DREPT ANALIZELE LA FICAT SUNT BUNE NU EXISTA ALTA METODA DE STOMPARE .
  AS DORI INFORMATII LEGATE DE ACEASTA PROBLEMA

 36. avatar Dr AV Ditoiu says:

  Pot fi chiste sau.. hemangioame.
  Gravitatea nu se poate decide doar citind rezultatul CT

 37. avatar vychi says:

  cumnata mea a facut tomograf si i sa pus diagnostic de leziuni hipodense cu 1,3mm-4 mmin lobul drept si chiste hepatice-hemagioame intraperitoneal.as vrea sa stiu exact ce anseamna si cat e de grav
  .cumnata mea e de la tara si nu prea a anteles.va multumesc si astept raspuns

 38. avatar ELENA says:

  Am facut niste ivestigatii si am fost surprinsa cind dupa o ecografie abdominala au depistat un hemangiom pe ficat destul de mare(11 cm).Am facut si tomografia compiuterizata si acelasi rezultat,
  Ce pot face si ptr a realiza o embolizare arterei care alimenteaza tumora,unde ma pot adresa.
  Ce cauza a stat la formarea acestei tumori si pina acum nu afost descoperita.
  va multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Indexul subiectelor de pe site