Sunt Dr Ditoiu Alecse Valerian medic gastroenterolog si hepatolog.
Calificare profesionala:
- Sunt absolvent de facultate promotia 1982 cu media generala zece. sef de promotie pe tara
- Sunt specializat in gastroenterologie, hepatologie, boli interne, endoscopie digestiva – colonoscopie in Romania, Olanda,Franta,Canada … sunt doctor in medicina- gastroenterologie
- Am experienta de 29 de ani in Institutul clinic Fundeni
- De peste 10 ani lucrez si in sistemul privat de sanatate.
- Am in total peste 37 de ani de practica medicala
- Am peste 29 de ani activitate didactica la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, activitate de pregatire a studentilor in medicina, medicilor rezidenti , specialialisti si primari din toata tara- specializare postuniversitara
- De peste 20 de ani sunt Secretar General al Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului
Biografie
M-am nascut in satul Luptatori comuna Tariceni jud Calarasi pe 1 iunie 1954, tata fiind oltean din satul Vaideei jud Olt (chiar asa se numea..), initial jandarm in garda Palatului Peles, apoi … taran rectionar (doar fusese in slujba regelui Mihai I), iar mama – basarabeanca din satul Ivanestii Vechi de langa Cetatea Alba (actalmente in Ucraina). Subsemnatul … rasa europeana. Nu am urmat scoli mari pana la facultate. Am facut scoala generala in satul Luptatori, cu majoritatea profesorilor suplinitori, iar liceul in satul Lehliu Gara (actualmente oras) – cu majoritatea profesorilor navetisti in Bucuresti, apoi am facut armata in Craiova.
Inainte de facultate am urmat scoala sanitara Fundeni, sectia laborator, pentru a putea eventual munci ca asistent medical in timpul facultatii (tata nu avea bani, era taran, pensionar de invaliditate, cu un picior scurtat si anchilozat in urma unei impuscaturi).
In 1976 am inceput Facultatea de medicina Generala a Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr T Popa” Iasi, pe care am absolvit-o in anul 1982 ca , sef de promotie (media generala 10 – 50 de examene + diploma) . Nu am fost nevoie sa lucrez ca asistent in timpul deoarece am fost bursier.
Poate sa para o lauda, dar a fost rezultatul unei munci oarecum disperate in biblioteci si spitale timp de sase ani, si au fost 2500 de absolventi in promotia mea click → Diploma absolvire 1, Foaie matricola 2.Cine a fost o perioada mai lunga primul in scoala sau intr-o profesie, stie ca nu este prea usor sa te mentii mereu pe primul loc, iar concurenta a fost foarte mare, studentii la medicina invata din greu sa sa ia admiterea, si sa termine facultatea.
Nici dupa facultate nu am terminat examenele si concursurile.
In 1982 imediat dupa absolvire, am luat repartitie in Bucuresti pentru stagiatura, pe care am facut-o in perioada 1982 -1985 la spitalele Cantacuzino, Colentina, cu alte sase examene de stagiatura luate cu nota zece (medicina interna cu prof Suteanu la spitalul Cantacuzino, chirurgie cu profesorul Ion Juvara tot acolo, ginecologie cu prof Ciortoloman, la sp 23 august- Sf Pantelimon, boli infectioase cu prof Marin Voiculescu la Colentina – Bals, pediatrie cu prof Valeriu Popescu la spitalul Gomoiu si dispensar- dr Matei), dupa care … am plecat la tara. Deoarece in perioada 1985-1988 nu a fost nici un concurs de intrare in rezidentiat, am lucrat la tara la dispensarul rural, com Dorobantu Jud Calarasi..
Ulterior, in afara de concursuri, au urmat examenele de medic specialist in medicina interna, altul de medic specialist in gastroenteologie, altul de medic primar medicina interna, altul de medic primar gastroenterologie, altul de competenta in endoscopie digestiva, altele doctorat in stiinte medicale.
In anii urmatori am luat toate concursurile la care am participat
- In 1987 concurs de medic cercetator la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice(400 de candidati pe doua locuri
- In 1988 concurs de intrare in rezidentiat cu post in specialitatea expertiza medicala si recuperarea capacitatii de munca la Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca Bucuresti (200 de candidati pe 4 locuri).
- Tot in 1988 am dat si luat alt concurs concurs de intrare in rezidentiat cu post specialitatea medicina interna la Institutul National de Medicina Sportiva Bucuresti (o suta de candidati pe doua locuri).
- In 1991 concurs de intrare ca asistent universitar in Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, spitalul clinic Fundeni (5 candidati pe doua locuri, lejer)
- In 2001 concurs de sef de lucrari la acceasi universitate (tot lejer, 3 candidati pe un loc)
In perioada 1988 – 1991 – am fost medic rezident medicina interna la spitalele Cantacuzino, Carol Davila, Colentina si Fundeni din Bucuresti si la Institutul National de Medicina Sportiva .
In perioada 1990-2019 am lucrat la spitalul Fundeni cel mai mare spital din tara, si in invatamantul universitar, la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti , Facultatea de medicina – cea mai mare facultate de medicina din Romania clinica medicala fiind condusa de profesorul Lucian Buligescu, cel mai bun medic hepatolog din Romania in acele timpuri.
Mai multi ani, 1992 – 1995 si 1997-1998 concomitent cu ingrijirea bolnavilor in clinica, am fost si medicul personalului din Institutul clinic Fundeni (medici, asistente infirmiere, etc).
In 1993 am facut specializarea in endoscopie digestiva superioara, colonoscopie cu profesorul Alexandru Oproiu,cel mai bun medic gastroenterolog din Romania in acele timpuri , apoi supraspecializari ulterioare in Olanda (1993) Franta (1996 si 1998) si Romania.
In peste 37 de ani de practica medicala si 29 de ani de practica didactica am efectuat cca
- 200. 000 de consultatii medicale
- 65.000 endoscopii digestive superioare
- 20.000 de colonoscopii
- peste 1000 de biopsii hepatice
- peste 200 de lucrari stintifice publicate sau comunicate la diferite manifestari stiintifice medicale in Romania sau strainatate.
Cv profesional inextenso
DE CE AM POSTAT ACEST CV?
Imi dau seama ca cele de mai sus seamana cu o lauda, dar dupa parerea mea este o insiruire de fapte, atestate prin documente.
Am postat acest lucru pentru a evidenta cat de greu este sa termini facultatea, sa te specializezi si apoi sa ajungi sa practici medicina.
Mai vreau sa arat ca notele nu conteaza. Eu am terminat facultatea primul pe tara, dar am plecat … la tara, deoarece ramanerea direct in invatamant la terminarea facultatii presupunea sa ai activitate politica- iar eu nu aveam- si sa ai „origine sanatoasa”, iar tata fusese jandarm in garda Castelului Peles, deci regalist, iar mama basarabeanca, deci cetatean strain.Practic, eram … complet „nesanatos”.
Cei cu media zece aveau in facultate o bursa suplimentara, se numea bursa republicana, care ar fi trebuit sa se dea automat – evident eu am primit aceasta bursa dupa ce am facut numeroase interventii, unele chiar in presa vremii – revista „Viata studenteasca”
Desi mie notele din facultate nu mi-au adus nici un beneficiu la repartitie sau ulterior, (intr-o perioada in care repartitia dupa facultate se facea pe baza mediilor), ele sunt o masura a nivelului de pregatire, si daca inveti serios, poti face orice in profesie indiferent de obstacolele care ti se pun. Iar daca intri intr-o institutie (de stat) prin concurs, nu trebuie sa te ploconesti in fata nimanui, iti faci meseria asa cum crezi de cuviinta.
Activitatea medicala pe net
In urma cu peste 11 ani am colaborat la infiintarea unui site medical – sfatul medicului- si mi-am dat seama de lipsa de siteuri medicale realizate efectiv de medici (siteurile medicale au articole traduse de obicei de personal ne-medical).
Bolnavii imi cereau in spital tot felul de informatii medicale, sfaturi, recomandari, iar eu nu aveam timp nici sa imi fac meseria ordonat, dar sa mai si vorbesc. Majoritatea medicilor de la stat sunt in acesta situatie, interneaza bolnavul, ii pun diagnosticul si la externare ii pune niste hartii in mana si.. gata. Este drept ca in mod normal, medicul de familie ar trebui sa lamureasca si urmareasca bolnavul, dar la aglomeratia lor…. nu prea au cum
De aceea am facut mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro si www.helpme.ro. .
Se vede ca nu sunt siteuri realizate de un informatician ci de un medic, pot fi mult imbunatatite, lucru care il vad usor cei initiati in informatica, iar fiul meu care este informatician tot insista sa le fac …. ca celelalte siteuri medicale. Si in aceasta privinta sunt destul de incapatanat, cred ca un blog il face autorul cum il duce capul, este o experienta de amator..
Sunt mii de ore de munca neplatita de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent). Dar, satisfactia de a ajuta oamenii este mare, dupa cum se vede in graficul alaturat sunt milioane de persoane care folosesc aceste informatii medicale.
Deoarece de pe siteurile medicale am inceput sa am numeroase solicitari pentru o a doua opinie medicala, de cca 10 ani imi folosesc cunostintele medicale si experienta acumulata in cel mai mare spital din Romania (cred ca experienta medicala serioasa se capata in sistemul de stat) lucrand in sistemul privat de sanatate.
Unde lucrez acum?
Acum ofer consultatii gastroenterologie si hepatologie in clinica Sante Bucuresti str Magura Vulturului nr 87.
Daca credeti ca aveti nevoie experienta mea pentru o a doua opinie medicala pentru problemele dvs de sanatate, puteti solicita o programare la consultatie la numarul de telefon de pe site 0758 751 841, o puteti solicita si direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil.
In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web.
La consultatie se fac urmatoarele:
-
- Anamneza– discutia cu bolnavul furnizeaza foarte multe date utile pentru diagnostic. Si atunci cand mergi cu masina la mecanic, ii spui ce ai constatat ca ar fi anormal in functionarea masinii , el nu poate verifica absolut tot la masina.
- Examinarea completa a bolnavului- furnizeaza date utile diagnosticului, medicul avand deja o parere despre posibilul diagnosticul din discutia pe care a avut-o mai inainte cu bolnavul
- Interpretarea analizelor dvs deja existente si a doua opinie medicala (majoritatea centrelor medicale au pret dublu pentru a doua opinie medicala- verificati pe net-)
- Recomandare de explorari suplimentare – doar atunci cand este cazul
- Interpretarea analizelor recomandate de noi la consult – gratuit in prima luna de la recomandarea analizelor. De obicei evaluarea rezultatelor se face gratuit pe email, nu mai este nevoie sa reveniti cu analizele la clinica , mai ales ca majoritatea bolnavilor pe care ii vad nu sunt din Bucuresti si multi nu sunt din Romania
- Diagnostic medical sau a doua opinie medicala, bazate pe elementele mai sus mentionate
- Recomandare regim alimentar personalizat
- Recomandare tratament personalizat
- Recomandari pentru controalele urmatoare, chiar daca nu vor fi facute la noi
Va astept dupa programare la 0758 751 841
Cu respect
Dr Ditoiu Alecse Valerian