Febra dupa operatie

| 1 Comentariu

Exista situatii cand la un pacient care a fost operat apare febra.

Cele mai frecvente cauze de febra postoperator sunt:

 1. Cauze pulmonare (penumonie sau alta infectie pulmonara, atelectazie)
 2. Infectii urinare favorizate de sondajul urinar
 3. Infectie (celulita) la locul de insertie a cateterului de perfuzie
 4. Infectie la locul operatiei (febra apare in primele 3-7 zile dupa operatie) sau abces ( febra apare in zilele 5-7 dupa operatie)
 5. Septicemie
 6. Meningita
 7. Colecistita fara calcul
 8. Parotidita
 9. Sinuzita
 10. Soc toxic
 11. Osteomielita
 12. Endocardita
 13. Febra legata de transfuzii
 14. Corp strain uitat intraoperator
 15. Hematom
 16. Reactie la materialul de sutura chirurgicala
 17. Pancreatita
 18. Guta
 19. Embolie pulmonara
 20. Tromboza venoasa profunda
 21. Hemoragie sau infarct cerenbral
 22. Infarct miocardic acut
 23. Infarct intestinal
 24. Abstinenta de la alcool
 25. Hipertiroidie
 26. Insuficienta suprarenaliana
 27. Aparitia unei metastaze canceroase
 28. Rejetul transplantului

 

Autor: Dr Ditoiu Alecse Valerian

Absolvent al Facultatii de Medicina Generala a Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr T Popa” Iasi cu "magna cum laude", sef de promotie (media generala 10) . De-a lungul anilor am fost medic stagiar la spitalele Cantacuzino, Colentina, medic medicina generala la dispensarul rural Dorobantu Jud Calarasi medic rezident in specialitatea expertiza medicala si recuperarea capacitatii de munca la Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca Bucuresti, medic cercetator stiintific in specialitatea medicina interna la Institutul National de Medicina Sportiva Bucuresti , medic rezident prin concurs la spitalele Cantacuzino, Carol Davila, Colentina si Fundeni din Bucuresti. In prezent sunt medic primar boli interne, gastroenterologie si hepatologie , specializare in endoscopie digestiva superioara colonoscopie la Institutul clinic Fundeni si secretar General al Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului (asociatia profesionala a medicilor hepatologi din Romania). In peste 30 de ani de practica medicala am efectuat cca 100. 00 de consultatii medicale , 40.000 endoscopii digestive superioare , 10.000 de colonoscopii si peste 1000 de biopsii hepatice

Un comentariu

 1. Traumatism prin cadere,contact cu un corp dur (trunchi de copac).S-a intervenit chirurgical extirpandu-se rinichiul drept si o parte din ficat. As dorii sa stiu de ce a aparut febra (38,6) in cea de a 9-a zi de dupa operatie.Care ar putea fi cauza? O urinare intrerupta poate fi un semn de infectie urinara? Astept raspuns. Multumesc anticipat.

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.