Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841
Ulcerul gastric si duodenal,gastrita – forum

Ulcerul gastric si duodenal,gastrita – forum

Doctor on line: intrebari de la pacienti

Mentionez ca raspunsurile la intrebari sunt teoretice, generale, care se pot aplica sau nu unui anumit caz medical; conform legii, nu se poate face medicina corect fara consultul pacientului – diagnosticul si recomandarile medicale pe net sunt interzise

Am fost diagnosticata cu helicobacter pozitiv si o taietura in stomac ,am urmatoarele medicamente de luat ;controloc, metilium, metronizazol,ducomax ,bruscopan,;si nu prea stiu daca am voie sa mananc lactate ?

Da, lactatele in principiu amelioreaza durerea ulceroasa, fiind alcaline neutralizeaza acidul din stomac.

Am fost diagnosticat cu ulcer duodenal am luat 2 ture de medicamente a cate o luna si acum iau a treia tura de 17 zile, dar eu tot nu ma simt bine am senzatia aia de foame si dupa ce mancanc si chear si dupa 2-3 ore,inainte cu vreo saptamana ma mai linistea dupa ce mancam vreo 3 ore dar acum nu ma mai linisteste nici dupa mancare, de ce?

Tratamentul se face in medie 3-6 saptamani; daca dupa tratament corect si regim alimentar simptomele NU se amelioreaza. este nevoie de control endoscopic.

Cineva mi-a recomandat paine prajita la prajitorul de paine si am luat in tot acest timp de cand am ulcer, am facut bine?

Painea prajita creste teoretic aciditatea gastrica, dar daca medicul dvs considera ca va face bine, este posibil sa fi apreciat mai corect decat mine  situatia dvs medicala

Doctorul mi-a spus ca nu trebuie sa tin regim numai sa nu mananc condimentat,ce parere aveti?

Doctorul care v-a consultat stie mai bine decat mine cazul dvs, deci in mod normal trebuie sa va luati dupa sfaturile lui, nu dupa ale mele care sunt TEORETICE, pot avea efect bun la mojoritatea bolnavilor, dar nu la toti (ca orice element teoretic).Regimul alimentar trebuie personalizat pentru orice bolnav.

Am fost diagnosticat cu hemoragie digestiva din ulcer, am fost tratat endoscopic si m-am simtit foarte bine pina am luat o pastila de fier ; am simtit dureri exact in locul operat , am oprit tratamentul cu fier si ma simt iar bine. Va rog sa-mi spune-ti daca se vindeca vreodata ulcerul si ce regim trebuie sa tin, pentru ce perioada.

Teoretic orice ulcer se vindeca.

Regimul este mentionat pe site, la fel si perioada teoretica de regim (3-6 saptamani in medie). Dar , pentru a evalua corect o situatie medicala trebuie sa o stii complet, cu toate micile amanunte.Ca si in cazul unei mancaruri, pentru a iesi cum trebuie, este nevoie sa ai TOATE ingredientele si sa parcurgi corect TOATE etapele pregatirii mancarii, altfel nu va avea acelasi gust.

Probabil durerea dvs a fost accentuata de tratamentul cu fier, care este iritant gastric (dar in cazul dvs era necesar); in cazul pacientilor care au nevoie de tratament cu fier, dar nu il suporta pe cale bucala, se recomanda fier injectabil.

As dori si eu sa stiu daca in gastrita acritura am voie sa mananc (varza murata,castraveti) si daca lapte acru pot manca ( lapte prins).

In principiu alimentele mentionate de dvs sunt iritante gastric. Daca chiar doriti sa mancati aceste alimente, testati-le si daca va fac rau, nu le mai folositi.

Desi tin regim si iau tratament de 6 saptamani, inca mai am dureri de ulcer. De ce, daca dvs ati scris ca simptomele trebuia sa treaca in maximum 6 saptamini cu regim si tratament?

Datele medicale de pe site-uri, din carti, etc, sunt date MEDII, adica se aplica la majoritatea pacientilor. Sigur ca sunt persoane care NU se incadreaza in aceste date medii, si se vindeca mai repede (deseori chiar fara tratament), iar altele depasesc datele medii mentionate (au simptome mult peste aceste durate de 6 saptamani sau chiar se agraveaza, se complica sau mor). Bolnavul nu se trateaza … statistic ci individual, conform caracteristicilor sale si experientei medicului curant.

As dori sa stiu chiar nu am voie fructe si legume crude numai fierte in ulcer de stomac.

Regimul de pe net sau din carti in orice boala este STANDARD, adica este bun pentru MAJORITATEA pacientilor; pacientul si medicul care stie pacientul poate ajunge la concluzia ca unele alimente contraindicate in mod obisnuit, sunt bune pentru un anumit pacient si deci le poate manca.

Un prieten mi-a spus ca el cand a avut ulcer a luat 2 lingurite in fiecare zi de sau de oaie (untura de oaie), ce pare re aveti?

In primul rand nu cunosc ce face untura de oaie la ulcer.

In al doilea rand , am auzit de tratamentul ulcerului cu diferite.. substante:argila, balega de capra, mucus de melci, untura de gasca, etc, etc, pentru a nu mentiona decat pe cele mai deosebite. Asta nu inseamna ca le recomand sau ca fac bine.

Pur si simplu, oamenii incearca orice altceva decat regimurile obisnuite, si este dreptul lor sa o faca. Incercati si vedeti ce se intampla, ori  merge bine ori se agraveaza, puteti face ce doriti cu propriul organism.

Am ulcer gastric de vre-o trei ani, iau tratamente, dispar simptomele o perioara apoi reapar; vre-o sansa sa ma vindec de rana? medicul mi-a spus sa vedem cum e cu tratamentul asta dar se pare ca am devenit un cobai.

  1. Statistic, ulcerul se vindeca relativ rapid in peste 95% din cazuri.
  2. Statistic, dupa vindecare, ulcerul poate reapare, daca se mentin factorii care au dus la aparitia primului ulcer.
  3. Exista risc de reaparitie a simptomelor sau chiar a ulcerului, in fiecare primavara si toamna dupa prima criza, cam doi trei ani; deci se recomanda prudenta in alimentatie in aceasta perioada, in aceste sezoane.
  4. Datorita acestor reaparitii a durerilor, si a diferitelor tratamente, poate exista impresia pacientului care nu s-a vindecat, si ca medicul incearca diferite tratamente pe pielea lui, ca este cobai.
  5. Daca cu tratament si regim corect ulcerul nu se vindeca sau reapare rapid, poate fi prezent un factor de hipersecretie permanenta (sdr Zollinger- Ellison, mastocitoza, etc), sau se poate pune problema unui ulcer “rezsitent la tratament” care trebuie operat.
  6. Statisticile medicale nu se aaplica unui pacient (un  pacient nu se vindeca 95% ci ori deloc, ori 100%)

Am fost diagnosticat cu ulcer dodenal bulbar fata nu am fost operat am fost internat 6 zile dupa externare am urmat tratamentul cu amoxacilina claritromicina si nexium si regim si m-am simtat bine pina in octombrie 2009 cind au inceput iarasi durerile de stomag am luat 2 luni iarasi tratamentul si tot nu m-ia trecut am fost la medic si m-a zis sa mai prelungesc tratamentul cu controloc dar durerea tot nu dispare a inceput sa ma doara si capul cei de facut?

Uitati-va la punctul 5 de mai sus. Trebuie repetata endoscopia digestiva superioara, iar medicul va decide daca este nevoie sau nu de operatie (ulcerul care nu se rezolva cu tratament si regim corect, poate avea indicatie de operatie).

Am ulcer duodenal,am facut analiza pentru acea bacterie si nu o am, fac tratament cu controloc injectabil, am momente cand ma simt mai bine adica cateva zile apoi ma simt si mai rau,mi sa spus cca am un inceput de ulcer….tin regim de 3 sapt aproape si imi este binisor, dar mananc axact ce am voie,nu ma incumet sa mananc nimic alceva ,nu vreau sa mai trec prin ce am trecut,vreau sa ma fac bine ,stiu ca trebuie sa am multa rabdare,am si fumat vreo 3 ani dar cand mi sa zis sa ma las ca imi face rau ,m_am lasat de tot,am fost o norocoasa eu chear am reusit sa ma las cu vointa.eu am doar 21 ani si am avut ghinionul sa am acest ulcer,dar daca te feresti nu ajungi aici…….dar fiecare cu destinul lui…o intrebare am si eu? de cateva seri ma doare spatele tare am auzit ca uneori te poate durea si spatele,eu am aceasta durere doar seara…..nu muncesc inca deci nu fac efort prea mare….de ce ma doare?

Durerea de ulcer care merge in spate este TEORETIC semn de ulcer perforat sau penetrant -daca nu este o durere data de altceva, fara legatura cu ulcerul-.

Tatal meu are un carcinom la pleoapa si un crater ulceros si hemoglobina 5. Membrele si fata erau umflate f tare si f albe ,ce credeti oate sa fie de la carcinom?, necesita operatie sau se poate trata cu medicamente?

Ulcerul gastric nu cred ca are vre-o legatura cu carcinomul si nici umflaturile de care spuneti. Daca sangerarea nu se opreste cu medicamente, probabil pate fi luata in discutie operatia.

Ulcerul se vindeca?

De obicei ulcerul se vindeca, uneori se complica

Gastrita se vindeca?

Gastrita se vindeca de obicei

Cum ma vindec de ulcer?

Cu regim si tratament, si grija pentru regimul de viata (mese la ore regulate, program de viata regulat, stres diminuat)

Cum ma vindec de gastrita?

Cu regim si tratament, si grija pentru regimul de viata (mese la ore regulate, program de viata regulat, stres diminuat).

Am hernie hiatala, astm reflux esofagian permanent si iau seretide. De ce nu-mi trece refluxul esofagian?

Hernia hiatala si astmul sunt factori importanti de persistenta a refluxului gastroesofagian, sfatuiti-va cu medicul dvs

Am facut o endoscopie, si nu prea stiu ce este cu rezultatul nu il inteleg, si imi este frica sa nu am cancer. Daca vin la dvs cu rezultatele, imi puteti spune daca am cancer sau nu?Multumesc

Vaniti la consult sa vedem ce este, aveti datele de contact pe site

Ce trebuie sa faci cand ai ulcer gastric, ulcer duodenal sau gastrita?

Daca aveti probleme digestive ca cele mentionate mai sus,  nu trebuie nici sa fiti disperat, dar nici sa neglijati problema, cel mai intelept este sa mergeti la un specialist gastroenterolog bun pentru o evaluare corecta a situatiei, orice amanare putand avea consecinte neplacute, uneori ireversibile. Nu mergi la mecanic cand a crapat motorul masinii, ci cand ai vazut o picatura de ulei scursa sub motor. Este normal sa avem aceeasi grija si de organismul nostru, mai ales ca …. chiar daca avem bani, nu avem piese de schimb. Experienta mea medicala imi permite sa afirm ca pentru orice problema medicala trebuie cautata rezolvarea potrivita .

ATENTIONARE

Recomandarile de pe site sunt generale, ele trebuind sa fie personalizate de un medic consultant pentru fiecare pacient, si modificate in functie de evolutia situatiei; o recomandare perfect valabila in acest moment poate fi eronata in situatia bolnavului de peste cateva ore sau chiar daunatoare, de aceea datele postate pe site sunt doar informative pentru pacienti, si nu inlocuiesc recomandarile date de medicul  dvs curant gastroenterolog.

Care este cel mai bun tratament si regim pentru hiperaciditate

In privinta tratamentelor medicale sau regimului alimentar indicatiile  generale ca cele de pe site, sunt … generale, nu se aplica automat tuturor pacientilor cu aceea boala.

Daca diagnosticul este corect,  in fiecare boala exista mai multe scheme de tratament recomandate, mai multe scheme corecte.. Problema este ca fiecare bolnav are anumite caracteristici, anumite.. sensibilitati care fac ca o schema de tratament corecta sa i se potriveasca mai bine, iar alta mai putin bine. Medicul curant trebuie sa aleaga schema care i se potriveste cel mai bine bolnavului pe care il are in fata sa.

Pentru a recomanda aceasta schema terapeutica potrivita unui anumit bolnav, medicul este ajutat de lucrurile pe care le-a invatat in cei 6 ani de facultate, in anii de rezidentiat, de datele teoretice din studiile clinice, dar si mai mult il ajuta experienta medicala (ca de altfel in orice alta meserie) si luarea in calcul a tuturor caracteristicilor bolnavului pe care il consulta.

Daca toti bolnavii cu o anumita boala s-ar trata la fel, se poate lua o schema de tratament de pe internet, si se rezolva fara sa iei in calcul riscurile tratamentului si ale bolii la persoana respectiva..

Si regimul alimentar trebuie sa fie personalizat pentru fiecare bolnav, aveti alaturi un regim pe care l-am recomandat unui pacient, dar care nu are nici o legatura cu articolul de fata

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina.

Dupa terminarea facultatii cu summa cum laude, primul pe tara cu medica generala zece (sef de promotie), am facut

  • 3 ani de stagiatura in Bucuresti,
  • 3 ani la tara la dispensar
  • apoi am intrat prin concursuri succesive la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca, Institutul national de Medicina Sportiva, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti.

La Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti am luctat cca 30 de ani, adica pana in iunie 2019.

In cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni am ingrijit tot ce se poate, cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.

La Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti timp de 30 de ani  am pregatit pentru profesia medicala mii de studenti la medicina (unii au ajuns acum profesori, sefi de sectie sau directori de spital), medicii rezidenti si specialisti.

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti.

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).

Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

Datorita numarului mare de solicitari la cabinet, perioada de asteptare este de 5-15 zile de la solicitare. In caz de urgenta, incercam sa face programarea cat  mai repede, uneori chiar in ziua solicitarii, pe locurile celor care- din diferite motive- nu pot veni la consult (de obicei este un astfel de loc zilnic).

Activitate pe net

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro, www.hepatolog.ro  si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).

Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Pentru cei care totusi considera ca au nevoie  de experienta mea pentru o a doua opinie medicala pentru problemele de sanatate, programarea se face la numarul de telefon de pe site 0758 751 841,  sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil.
In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web
Daca doriti sa gasiti informatii despre problema dvs de sanatate, tastati pe Google drditoiu si va puteti informa de pe siteu-rile mele

 

25 de comentarii la „Ulcerul gastric si duodenal,gastrita – forum

  1. Buna seara! Am si eu o intrebare care ma supăra de 2 luni, am senzatia de arsuri deasupra bunicului, am facut o endoscopie digestiva pt linistea mea si mi s-a spus că stomacul este curat si ca ar fi o usoara gastrita care nu necesita tratament , dar pe mine mă tot supăra stomacul. Poate sa fie si din cauza stresului si a gândurilor? Multumesc

  2. In urma endoscopiei am fost dg. gastrita congestiva antrala ,duodenita congaestiva. Helicobacter pozitiv.Am urmat tratament si regim dar tot nu ma simt bine .Pot sa fac o programare la d-voastra. ,sunt din buzau .

  3. Buna ziua!As avea si eu o intrebare la un copil de 7 ani care are episoade de durere in jurul ombilicului si varsaturi(cam una doua)aceste episoade se repeta de doua ori pe an o data in luna mai si respectiv o data in luna noiembrie cam de 4 ani incoace in rest pauza totala fara nici un simptom,ar fi posibil sa fie o gastrita sau un ulcer?

  4. Buna ziua, sunt femeie de 57 ani cu ulcer de 27 ani. Acum am facut prima endoscopie si mi a iesit mucoasa hiperemica , edematiata, la nivelul antrului 5 ulceratii cu diam max =6 mm, cu crater semiprofund si depozit hematic in crater. Tratament cu Ulcamed, Controloc, Gaviscon, Debridat.
    Am sanse de vindecare, sau operatia e rezolvarea?
    MULTUMESC.

  5. Am 37 de ani.Sunt operata de 10 ani de ulcer gastroduodenal cu piloroplastie si stenoza pilorica functionala pe sistem nervos;la Institutul Fundeni am facut fibroendoscopie de 4 ori si mi s-a stabilit un diacnostic de gastrita cu reflux alcalin si duodenita congestiva…Am urmat tratament in fie care zii de 13 ani si regim strict..De cand mam operat nhu mam simtit bn nici o zi…din contra aproape ajung la urgenta de 2 ori pe an cu sonda nazo-gastrica si imi soate lichid.Nu fumez nu beau…. dc nhu pot sa ridic greutate mai mare de 5 kg caci ma dureri f mari….vas ruga din suflet sami dati un raspuns caci nhumai cred in nimik….unde sa ma duk si ce sa fac caci dc nhu iau pastile intr-o zi de stomac…vomit….vas ruga sami spuneti ce inseamna „anse digestive multiple in pelvis cu peristatltica prezenta” si „stomac reflux biliar”
    dc exista vreo ameliorare sau trebuie sa merg iarasi la chirurgie…
    va multumesc

    • Raspuns automat
      Inainte de a puneo intrebare cautati cu seach pe site ceeace va intereseaza -in cazul dvs stomacul operat

    • as vrea sa stiu de ce nu pot face eforturi mai mari si daca este din cauza acelei pilorplastii……si de ce ma doare mereu…va multumesc..

  6. va rog mult sa-mi raspundeti daca urmatorul diagnostic este de natura maligna: fragment biopsic din mucoasa gastrica cu hiperplazie feveolara a epiteliului columnar, metaplazie enteroida a epiteliului glandular si discret infiltrat, inflamator limfo-plasmocitar in lmina proprie.

    va multumesc foarte mult!

  7. am fost diagosticata cu duodenita si helicobacter. Urmez de 2 sapt cu antibiotice apoi urmeaza alt set de tratamente. Regim in astea doua saptamani nu prea am tinut am renuntat la otet , usturoi si prajeli dar am mancat mere, prune si fidea cu lapte… An inteles ca astea ar fi interzise. Cand as putea reveni la un regim obisnuit. Adica macar o data pe sapt sa mananc prajit? Va rog da.ti.mi un rasp.

  8. buna seara va rog frumos imi puteti raspunde la o intrebare?acum o saptamana am facut examenul endoscopic la vreo 5 zile a inceput sa ma doara spatele si burta este normal,

  9. Pingback: Medicina online: boli interne, gastroenterologie, gastroscopie, colonoscopie, hemoroizi … » Blog Archive » Ulcerul gastric si duodenal: simptome, diagnostic, complicatii, tratament
  10. buna ziua,as dori sa stiu daca testele pentru Helicobacter
    pylori din sange daca au iesit negativ in intervale repetate sunt relevante.

  11. BunaZiua, am fost diagnosticata cu reflux gastro-duodenal si gastrita care s-a mai ameliorat putin in prezent,refluxul il am mai mult noaptea,problema mea este urmatoarea;am luat un tratament cu controloc 20mg dimineata,20mg seara,motilium 3 pe zi,am luat acest tratament fara intrerupere timp de 5 luni la indicatia medicului,problema este ca trebuia sa fac niste pauze dar eu am intarziat sa ma duc la control,la ultimul control am inteles de la medic ca este risc de cancer gastric d-na doctor fiind foarte sigura ca un pacient care a omis sa faca aceste pauze va suferii de aceasta afectiune foarte probabil peste cativa ani,vreau sa stiu si parerea altui medic in legatura cu acest lucru pentru ca m-am speriat foarte rau.va multumesc

  12. as dori sa stiu, dupa cit timp de la prima investigatie
    „endoscopie gastrica superioara” care s-a facut in 10 dec 2010 as putea sa o fac pe a 2 a. am avut helicobacter cu 3
    de plus, ulcer peptic, gastrita eroziva , duodenita,am urmat tratamentul recomandat 3 luni plus regim alimentar. ma simt destul de bine.
    multumesc anticipat.

  13. Buna ziua,
    Rugamintea mea este de a interpreta un buletin Histopatologic al mamei mele in varsa de 53 ani.
    Va rog un raspuns. DACA ESTE DE BINE SAU DE RAU SI CE AR TREBUI FACUT. (Medicul i-a zis ca este batran stomacul si zbarcit ca si fata ei la cei 53 de ani, si ca in rest este ok)
    Diagnostic clinic: Gastrita HE. Py
    Piesa Trimisa: Bio.Gastrica antrala
    Diagnosticul Histopatologic:- GASTRITA CRONICA INACTIVA CU METAPLAZIE INTESTINALA COMPLETA MULTIFOCALA, EXTINSA
    Descriere macroscopica: Doua fragmente recoltate bioptic endoscopic
    Descriere Microscopica:Doua fragmente de mucoasa gastrica cu Hiperplazie feveolara marcata ce prezinta la nivelul corionului un moderat infiltrat inflamator cronic difuz. La nivelul Epiteliului feveolar se observa multiple focare alcatuite din numeroase celule caliciforme Alcian-pozitive, enterocite mature si celule Paneth. Pe coloratia Giemsa nu se observa Helicobacter Pylori

  14. bunaziua ma kiama vasile si am41 ani am fost operat de ulcer dodenal cu penetrare in pancreas si de 7 ani am aceas durere dupa operate am facut endoscopie si ma gasit cu ulcer gstric de 2 cm ce tr sa fac fac trat cu controloc si motilium de ani si durerea dispsre si apare iar in scutrttinp apae iarasi ce tr sa fac

  15. Buna ziua!
    De cateva zile am inceput tratamentul cu Lipantyl Supra 160 mg, prescris de Dvs. pentru colesterol marit. O prietena asistenta mi-a atras atentia ca are sub observatie un pacient cu miastenia gravis care, pretinde ea, s-ar fi declansat in urma tratamentului pentru scaderea colesterolului…
    Imi cer scuze daca suna stupid, dar se poate face o legatura intre un asemenea tratament si miastenia gravis sau pot aparea efecte adverse ireversibile nespecificate in prospectul medicamentului?
    Multumesc!

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica