Ce este Helicobacter Pylori?

Este o bacterie (microb) care traieste in stomac si duoden.

Helicobacter se intalneste in populatie in mod obisnuit, din ce in ce mai frecvent odata cu cresterea in varsta. El este prezent la peste 50% din populatia in varsta de peste 50 de ani (vezischema), iar prezenta sa poate fi asociata sau nu cu unele boli..

Helicobacter- transmitere

Transmiterea se face prin apa si alimente, prin intermediul mainilor murdare, igiena deficitara.

Helicobacter da simptome?

Helicobacter Pylori nu da nici un fel de simptome.

Atunci cand cauzeaza o leziune (gastrita, ulcer, duodenita), simptomele sunt date de boala respectiva nu de Helicobacter.

Pe de alta parte, exista bolile mentionate si fara Helicobacter, avand aceleasi simptome ca cele cu Helicobacter.

Ce boli da Helicobacter Pylori?

Helicobacter poate fi implicat teoretic – alaturi de alt factori – in aparitia urmatoarelor boli:

 • Ulcer gastric
 • Ulcer duodenal
 • Dispepesia non-ulceroasa (bolnavul are simptome ca de ulcer, dar la endoscopie nu se gaseste ulcer)
 • Gastrita
 • Cancer gastric (este considerat la fel de cancerigen ca fumatul pentru plaman)
 • Unele boli de piele (acnee rozacee), se mai discuta rol in cardiopatia ischemica, unele boli de sange, etc – vezi poza.

Helicobacter – diagnostic

Exista mai multe metode de diagnostic pentru Helicobacter:

 • Diagnosticul  serologic pentru Helicobacter (prin analiza sangelui). Depisteaza anticorpii impotriva Helicobacter, care pot fi prezenti chiar daca omul a avut Helicobacter in urma cu mai multi ani. Depistarea anticorpilor prin aceasta metoda, nu inseamna ca ai Helicobacter si ca trebuie sa te tratezi, daca nu ai una dintre bolile sau simptomele amintite anterior! Anticorpii impotriva Helicobacter persista in sange cca 3 ani de la infectie, chiar daca microbulnu mai este prezent in stomac, deci nu trebuie sa va tratati doar daca aveti acesti anticorpi prezenti si eventual si simptome.
 • Diagnostic Helicobacter prin biopsie efectuata cu ocazia endoscopiei: pune diagnosticul SIGUR de prezenta a Helicobacter, si cu aceasta ocazie se vad si efectele lui asupra tubului digestiv (daca exista) – ulcer, gastrita, etc. Pe baza acestei determinari se poate prescrie tratament anti-Helicobacter, iar verificarea vindecarii se face tot prin biopsie, test respirator sau fecal.
 • Diagnosticul  Helicobacter prin testul respirator cu uree, evidentiaza unele modificari date de prezenta in stomac a Helicobacter, si are aceeasi importanta ca testul cu biopsie. Are dezavantajul ca se depisteaza doar microbul dar nu si efectele lui asupra tubului digestiv.
 • Depistarea unor componente ale Helicobacter in scaun – are aceeasi valoare ca cele doua teste anterioare, permitand sa se vada daca dupa tratament mai exista microbul in organism. Este mai putin sensibil decat biopsia

Cand trebuie sa faci analiza pentru Helicobacter?

Desi se pare ca frica de Helicobacter Pylori este raspandita printre oameni, nicaieri in lume nu se recomanda ca orice persoana sa isi caute aceasta bacterie prin una din metodele mentionate.

Se recomanda testarea pentru existenta Helicobacter in urmatoarele situatii:

 • Daca ai  ulcer gastric, ulcer duodenal sau gastrita diagnosticate prin endoscopie digestiva si care nu se vindeca altfel
 • Daca ai limfom gastric tip MALT
 • Atunci cand ai simptome de ulcer sau gastrita
 • Daca ai fost operat pentru cancer gastric

Ce faci daca ai Helicobacter Pylori

Daca ai Helicobacter nu trebuie sa te tratezi neaparat.trataamentul helicobacter

Daca ar fi sa ne tratam de toti microbii pe care ii avem in gura, stomac, intestin sau pe maini, am suferi mult mai mult din cauza efectelor secundare ale tratamentului, si nici nu am avea vre-un beneficiu de pe urma lui.

Tratamentul se poate face cu mai multe scheme, el poate avea efecte secundare, printre altele selectarea de microbi rezistenti la antibiotice, candidoze, etc, iar dupa tratament ai mare risc sa iei din nou Helicobacter (cum l-ai luat si prima data), deci eficienta este zero asupra simptomelor.

Se considera ca tratamentul impotriva Helicobacter reduce reaparitia ulcerului deci ar fi util in aceasta situatie, dar rolul pozitiv al tratamentului anti-Helicobacter nu este cert in alte situatii:

 • prevenirea aparitiei cancerului gastric
 • tratamentul simptomelor de gastrita
 • hiperaciditate
 • refluxului gastroesofagian
 • simptomelor date de tratamenul cu antiinflamatoare

Cand trebuie sa tratezi Helicobacter Pilory?

Este nevoie de tratament impotriva Helicobacter, atunci cand bolnavul are:

 • Ulcerul gastric sau duodenal cu test Helicobacter pozitiv din biopsie sau scaun
 • Rude de gradul I care au avut cancer gastric si au test Helicobacter pozitiv din biopsie sau scaun
 • Operatie pentru cancer gastric
 • Modificare a mucoasei gastrice dupa biopsia efectuata cu ocazia endoscopiei (metaplazie intestinala,limfom MALT) si au test Helicobacter pozitiv din biopsie sau scaun

Efectele secundare ale tratamentului Helicobacter Pilory

Cca 50% dintre cei care fac tratament au efecte secundare, cele mai frecvente fiind:

 • Gust metalic
 • Greata, varsaturi, durere de cap
 • Diaree
 • Crampe abdominale
 • Lipsa eficientei la cca 20%dintre cei tratati

Totul despre Helicobacter pe scurt:

 1. Cea mai buna metoda de detectie este biopsia.
 2. Cea mai putin buna metoda de detectie este prin analiza sangelui.
 3. Cea mai ieftina metoda de detectie este cea a analizei fecalelor.
 4. Cea mai frecventa greseala pe care o fac pacientii este tratamentul anti-Helicobacter, daca nu au simptome si au doar testul seric pozitiv.
 5. Verificarea disparitiei Helicobacter nu se face prin testul serologic, deoarece anticorpii persista cca 3 ani, deci testul probabil va ramane pozitiv chiar daca tratamentul a fost eficient, omorand microbul

Helicobacter regim

Prezenta Helicobacter Pylori depistat prin orice metoda nu impune obligatoriu un regim alimentar. Regimul alimentar este necesar doar atunci cand aceasta bacterie a cauzat o boala, iar in aceste conditii regimul este prescris pentru boala respectiva (gastrita, ulcer, etc) nu pentru microb

Helicobacter intrebari frecvente

Intrebari frecvente: ……………………………………… Raspunsuri

 1. Poti avea Helicobacter fara sa ai ulcer sau simptome? ……… ..Da.
 2. Poti sa ai ulcer sau simptome fara sa ai Helicobacter? ………. .Da.
 3. Orice bolnav cu ulcer trebuie sa se trateze de Helicobacter? ..Nu
 4. Daca ai Helicobacter trebuie neaparat sa te tratezei? ……… . Nu
 5. Daca te-ai tratat si ai scapat de Helicobacter, il mai iei? …. . E posibil sa-l mai iei
 6. Daca ai Helicobacter, trebuie sa tii regim?…………………. ….Nu trebuie regim daca nu ai simptome

Helicobacter FORUM

Am fost operata de hernie hiatala si acum am dureri abdominale in dreapta, in stanga, in torace, etc, ce poate fi?

Intrebarea dvs nu are legatura cu tema de fata. Dupa cum le descrieti simptomele par functionale, nu pare ceva grav. Aveti pe site date despre dureri.

Medicul meu mi-a dat tratrament pentru Helicobacter, puteti sa-mi supuneti daca este corect sau nu?

Nu am caderea sa verific diagnosticele si tratamentele altor medici, care raspund de cazurile lor. Nu poti raspunde decat de cceace faci tu.

In urma cu o saptamana mi-am facut analiza din scaun pt h.pylori care a iesit pozitiv. Am luat claritromicina+amoxicilina+nexium, 7 zile , insa mi-a fost foarte rau.
Nu tolerez deloc tratmanetul, mi se usuca gatul, am amar in gura foarte puternic, ma doare burta de la antibiotice, in dreptul splinei si a ficatului. Azi noapte am avut si un puseu de tahicardie, am avut pulsul 140, in prospectul claritromicinei spune ca rareori poate aparea tahicardie. M-am decis sa intrerup tratamentul, din cauza acestor efecte negative pe care mi le da. Simptome nu am, foarte foarte rar ma mai doare stomacul, dar doar cand mananc ciorbe acre sau citrice, iar asta nu se intampla mereu. Dupa acest fel de alimente am usor reflux, dupa care o mica durere pe piept si in gat pe esofag, dar se intampla foarte rar. Doamna doctor a zis ca nu e cazul de endoscopie, mi-a sugerat sa fac tratamentul si daca nu imi distruge bacteria, abia atunci s-ar putea sa fie cazul de endoscopie.
Nu stiu ce sa fac, am citit ca aceasta bacterie este distrusa doar de antibiotice, dar daca eu nu tolerez 2 antibiotice in acelasi timp, ce as putea sa fac?
Singura modalitate de vindecare este antibioticul? Este obligatoriu?

Este nevoie de tratament impotriva Helicobacter, doar in urmatoarele situatii:

 • Ulcerul gastric sau duodenal diagnosticat prin endoscopie digestiva superioara cu test Helicobacter pozitiv din biopsie sau scaun
 • Rude de gradul I care au avut cancer gastric si au test Helicobacter pozitiv din biopsie sau scaun
 • Modificare a mucoasei gastrice dupa biopsia efectuata cu ocazia endoscopiei (metaplazie intestinala) si au test Helicobacter pozitiv din biopsie sau scaun

Nu reiese ca dvs ati avea rude cu cancer gastric, si nici nu ati facut endoscopie digestiva, deci nu cred ca era nevoie de tratament anti-Helicobacter Pylori

Fata me are 12 ani, are helicobacterul pylori gasit in analizele din sange .Doctorul mia recomandat pentru ea controloc de 40mg timp de 2 luni.credecti ca este de folos?imi puteti da un regim?

Tratamentul anti-Helicobacter nuse recomanda pe bana depistarii anticorpilor din sange.
Tratamentul anti-Helicobacter nu se face doar cu controloc
Deoarece nu stiu diagnosticul si nici simptomele fetitei, nu stiu ce boala are, deci nu pot da un regim pentru o presupunere.

Am fost depistata in urma unei endoscopii cu heliobacter pylori.Cum sa-mi menajez familia? sau nu se ia

Protectia in familie se face prin reguli obisnuite de igiena persoanala si alimentara, fara excese

Am fost operata la stomac pt stenoza pilorica si la rezultatul histopatologic mia iesit doar o gastrita cronica activa cu helicobacter pilory ,medicu mia spus ca i risc mare sa fac cancer,am luat tratament 7 zile cu claritromicina ,amoxacilina si nexium dar am vomat aproape tot tratamentu ,de atunci am numa probleme ,am esofagita de reflux,si am mult acid la stomac ,si vars mult,si am arsuri mari la stomac,dar de atunci am facut vreo 8 endoscopii si imi iesea negativ rezultatu la biopsie numi aprea mai nimic numa ca nu mi se inchide gura stomacvului,gastrita cronica ,si esofagita de reflux,va rog frumos sami raspundeti daca i posibil sa fie dela helicobacter si daca i posibil sa nu se vada ?

Simptomele mentionate pot fi date de Helicobacter sau de alte boli. Daca Helicobacter este negativ la biopsie, inseamna ca nu-l aveti , iar simptomele nu sunt date de el.  Helicobacter nu se vede la endoscopie

ATENTIONARE

Recomandarile de pe site sunt generale, ele trebuind sa fie personalizate de un medic consultant pentru fiecare pacient, si modificate in functie de evolutia situatiei; o recomandare perfect valabila in acest moment poate fi eronata in situatia bolnavului de peste cateva ore sau chiar daunatoare, de aceea datele postate pe site sunt doar informative pentru pacienti, si nu inlocuiesc recomandarile date de medicul  dvs curant gastroenterolog.

Share

About

avatar Medic primar boli interne Medic primar gastroenterologie hepatologie. Competenta in endoscopie digestiva exploratorie si terapeutica Doctor in medicina Absolvent al Facultatii de Medicina Generala a Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr T Popa” Iasi cu "magna cum laude", sef de promotie cu media generala 10. De-a lungul anilor a fost medic stagiar la spitalele Cantacuzino, Colentina, medic medicina generala la dispensarul rural Dorobantu Jud Calarasi. Apoi au urmat concursurile: medic rezident in specialitatea expertiza medicala si recuperarea capacitatii de munca la Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca Bucuresti, medic cercetator stiintific in specialitatea medicina interna la Institutul National de Medicina Sportiva Bucuresti , medic rezident prin concurs la spitalele Cantacuzino, Carol Davila, Colentina si Fundeni din Bucuresti. In 1991 devine medic specialist boli interne Spitalul Fundeni - asistent universitar prin concurs la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti , Facultatea de medicina – Clinica de medicina Interna din Institutul Clinic Fundeni . In perioadele 1992 – 1995 si 1997-1998 este si medicul personalului angajat in Spitalul Fundeni. In prezent este medic primar boli interne, gastroenterologie si hepatologie , specializare in endoscopie digestiva superioara , colonoscopie din 1992 si secretar General al Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului (asociatia profesionala a medicilor hepatologi din Romania) din 1994. In anul 2001 a promovat prin concurs in functia de sef de lucrari la Universitatea de medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti Clinica Medicala Fundeni. In peste 30 de ani de practica medicala a efectuat cca 150. 00 de consultatii medicale , 40.000 endoscopii digestive superioare , 20.000 de colonoscopii si peste 1000 de biopsii hepatice LOC DE MUNCA Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti - sef de lucrari Institutul Clinic Fundeni, Centrul de Medicina Interna Telefon 021.311.36.70 interior 1293 (ora 8-9 sau, 13-14) CABINET PRIVAT Zona Mihai Bravu / Arena Nationala Programare consult boli interne, ficat si fiere, gastroenterologie LUNI - VINERI ORELE 9-17 TEL: 021.326.7661 sau 0764671233 , sau programaredrditoiu@yahoo.com

47 thoughts on “Helicobacter pilory

 1. avatar mirela says:

  buna ziua .am fost depistata cu sceasta bacterie urmez tratament cu noxium am terminat azitromicina si amoxicilina si sezzatiile de voma tot nu au disparut pofta de mancare tot nu am si nici gustul metalic nu a disparut .ce tratament trebuie sa mai iau tinand cont ca am si o gastrita cauzata de aceasta bacterie.

  1. Acest site nu ofera consult medical on-line datorita riscului mare de eroare, iar raspunsul la intrebarea dvs va fi teoretic, aplicabil sau nu la cazul relatat de dvs, dar util si in alte cazuri.
   Informatii mai detaliate despre problema dvs gasiti pe site la tema despre Helicobacter, gretata, etc, dar parerea unui gastroenterolog dupa consult medical direct ar evalua mai bine problema dvs, putandu-se astfel recomanda explorari, tratament si regim alimentar personalizate caracteristicilor organismului dvs. O parere data pe net in necunostinta de cauza nu face decat sa-l discrediteze pe cel care o da, si poate genera neplaceri pacientului respectiv.
   Va multumim pentru intelegere si va dorim insanatosire rapida!

 2. avatar virginia says:

  ma confrunt cu dureri de stomac de mai bine de 7-8 ani (dimineata ) de 2-3 saptamani insa am dureri groaznice permanente in luna a 4 am facut si analize in care a iesit ca am hp in rest toate bune de 8 zile tin un tratament cu esomeprazol, espumisan ,venter la nevoie nospa sau piafen . durerea imi trece doar la piafen tin si regim alimentar acum de 2-3 zile pot spune ca ma simt mai bine. ce ma sfatuiti? multumesc anticipat

 3. avatar MARIA says:

  Buna ziua… va rog sa ma jutati cu o problema…in urma cu 3 ani am avut dureri de stomac si am fost sa imi fac analizele si mi s-a depistat helicobacter pylori, am luat tratament si am tinut regim si a fost bine…acum un an din nou am avut dureri de stomac, am fost iar si am facut analize din scaun si am avut helicobacter pylori pozitiv, am luat klabax,nexium, si inca un medicament, acum nu mai retinsi mi-a trecut…zielele acestea din nou ma doare stomacul, sunt dureri puternice,care radiaza in spate, in partea dreapta, cateodata mi se taie respiratia, imi simt stomacul plin de sulite, si am vomitat si mancarea parca nu a fost nici putin “desfacuta” …va rog frumos sa imi dati un raspuns… e posibil sa am din nou helicobacter sau ceva mai grav?ulcer….

  1. Raspuns automat
   Daca ati fi cautat pe site ati fi gasit datele teoretice care va intereseaza.

   1. Helicobacter Pylori nu da nici un fel de simptome.
   Atunci cand cauzeaza o leziune (gastrita, ulcer, duodenita), simptomele sunt date de boala respectiva nu de Helicobacter.
   Daca te-ai tratat de Helicobacter poti fara probleme sa il iei iar

   2. http://www.despreboli.ro/anatomia-corpului-uman/2011/abdomen-%E2%89%A0-stomac-175/

 4. avatar Laura says:

  Buna ziua, am fost depistata cu HP prin analiza de sange ;i am inceput un tratament cu cesteantibiotice: amoxacilina, claritomicina, esomeprazol si linex, dar m-am simtit foarte rau de la tratament, am inceput sa am greturi, dureri de stomac destul de mari. Mentionez ca inainte sa incep acest tratament am luat unul naturist si am tinut regim, m-am simtit mult mai bine, nu aveam dureri de stomac ci doar, uneori dupa masa simteam din o senzatie de foame sau ma balonam, dar dureri de stomac nu aveam. Aceste dureri au aparut de cand iau antibiotice, nu stiu ce sa fac, tratamentul l-am intrerupt dar vreau sa stiu daca o s-mi treaca deoarece sunt speriata sa nu am mai tarziu complicatii, ulcer sau cancer. Multumesc

 5. avatar valera says:

  Buna ziua. Ne tratam de Helicobacter Pylori cu antibiotice claricin si demol, mi so inceput hemorogiea la stomac, am trecut indoscopia si nu aveam ulcer numai erozie. de la ce sau inceput hemoragiea?

 6. avatar covaci ilie says:

  buna. cu ceva timp in urma am avut dureri in partea dreapta(sub coaste)iar la analiza sanguina am fost depistat cu anti helico bateria pylori,urmand tratament repetat desigur dupa alte analize tot de sange,iar la ultima analiza sa vazut o mica ameliorare, iar medicul mi-a prescris inca o-data tratament pentru a-patra oara consecutiv.ce credeti ca ar trebui sa fac in continuare? rog un raspuns la adresa de email:eu_john2000@yahoo.com MULTUMESC.

  1. Raspuns automat
   Inainte de a pune o intrebare, cautati raspunsul teoretic
   pe site – in cazul dvs raspunsul teoretic este chiat la postarea aceasta.
   Judecarea practica corecta a unui caz medical – cum este si cel al dvs- si integrarea simptomelor si datelor obtinute dupa consultul medical le poate face medicul doar dupa ce sta de vorba si consulta bolnavul, site-ul nu ofera diagnostic sau pareri medicale la un anumit caz pe net.

 7. avatar harastosan ioana roxana says:

  am 17 ani si am fost operata la stomac pt stenoza pilorica si la rezultatul histopatologic mia iesit doar o gastrita cronica activa cu helicobacter pilory ,medicu mia spus ca i risc mare sa fac cancer,am luat tratament 7 zile cu claritromicina ,amoxacilina si nexium dar am vomat aproape tot tratamentu ,de atunci am numa probleme ,am esofagita de reflux,si am mult acid la stomac ,si vars mult,si am arsuri mari la stomac,dar de atunci am facut vreo 8 endoscopii si imi iesea negativ rezultatu la biopsie numi aprea mai nimic numa ca nu mi se inchide gura stomacvului,gastrita cronica ,si esofagita de reflux,va rog frumos sami raspundeti daca i posibil sa fie dela helicobacter si daca i posibil sa nu se vada ?

 8. avatar paul says:

  Buna ziua anul trecut am avut helicobacter am urmat tratamentul pentru 14zile nu am mai avut aceleasi simptome regim cu salate ulei de masline si brocoli dar de 1 saptamana ma tot jenaza ceva in stanga putin mai jos de coaste in lateral am si operatie de hernie in stanga de la 5 ani si acum cateva zile m-am ridicat de pe scaun si am simtit o durere ascutita spre operatie mai mai sa lesin . Si mai am momente cand ma mai doare in drepta lateral .sa fie de la alimentatia prost facuta ca mananc cand apuc ? Multumesc anticipat

 9. avatar Cristina says:

  Buna ziua,
  Am fost diagnosticata cu Helicobacter Pylori. Am urmat un tratament timp de 2 saptamani cu Nexium, Fromilid si Amoxicilina. Inaintea diagnosticului aveam stari de balonare, lipsa poftei de mancare, greata, varsaturi, dureri si arsuri in cosul pieptului. Puteam sa mananc numai legume fierte, cartofi fierti, paine prajita, ceai, iaurt foarte slab, compot. Doctorul mi-a recomandat sa mentin aceasta dieta pe durata tratamentului. Sa evit prajelile, carnea (doar fiarta, de 2 ori / saptamana), tot ce este uleios. Sa mananc mai des si cate putin.
  Tratamentul a functionat perfect. Nu mai am niciun simptom. Am pofta de mancare. Trebuie sa incep sa introduc in meniu si alte mancaruri, dar nu stiu cum. Mi-e teama sa nu revina simptomele. Desigur ca nu incep sa mananc direct cartofi prafiti, pizza si hamburger :) mi-e mult mai bine fara ele.
  Dar nu vreau sa devin anemica.
  Ma puteti sfatui cumva? Cum sa introduc alimentele inapoi in meniu?
  Va multumesc din suflet.

 10. avatar Sissy says:

  Buna ziua, domnule doctor.
  Am 25 de ani,
  In urma cu o saptamana mi-am facut analiza din scaun pt h.pylori care a iesit pozitiv.
  Am fost la un gastroenterolog, care mi-a recomandat claritromicina+amoxicilina+nexium, 7 zile de anitibotic. Eu deja era sub antibiotic cu klacid de 500 cu eliberare prelungita, o tb la 12 h, am luat timp de 3 zile. Ieri, doamna doctor mi-a zis sa incep tratamentul dat de ea, am luat o pastila de claritromicina si amoxicilina, insa mi-a fost foarte rau.
  Nu tolerez deloc tratmanetul, mi se usuca gatul, am amar in gura foarte puternic, ma doare burta de la antibiotice, in dreptul splinei si a ficatului. Azi noapte am avut si un puseu de tahicardie, am avut pulsul 140, in prospectul claritromicinei spune ca rareori poate aparea tahicardie.
  M-am decis sa intrerup tratamentul, din cauza acestor efecte negative pe care mi le da.
  Simptome nu am, foarte foarte rar ma mai doare stomacul, dar doar cand mananc ciorbe acre sau citrice, iar asta nu se intampla mereu. Dupa acest fel de alimente am usor reflux, dupa care o mica durere pe piept si in gat pe esofag, dar se intampla foarte rar. Am probleme si cu candida tot din cauza antibioticelor luate frecvent pentru gat. In timpul tratamentului am luat biotics si liv52, insa efectele negative ale antibioticului nu s-au diminuat.
  Doamna doctor a zis ca nu e cazul de endoscopie, mi-a sugerat sa fac tratamentul si daca nu imi distruge bacteria, abia atunci s-ar putea sa fie cazul de endoscopie.
  Nu stiu ce sa fac, am citit ca aceasta bacterie este distrusa doar de antibiotice, dar daca eu nu tolerez 2 antibiotice in acelasi timp, ce as putea sa fac?
  Singura modalitate de vindecare este antibioticul? Este obligatoriu?
  Sper din suflet sa-mi raspundeti,
  Va multumesc.
  Cu stima

 11. avatar peiu nicoleta says:

  Buna seara,

  Acum doi ani, am avut simptome de reflux-gastroesofagian. Am facut o analiza pentru helicobacter, dar a fost negativa.

  Acum vreo saptamana am facut o radioscopie cu bariu si mi-a iesit ulcer duodenal faza sclero-edematoasa. Doctorita mi-a dat ca tratament antibiotice – 2 klacid dimineata, doua seara; cate o amoxicilina dimineata si seara, precum si nexium – o data seara. Mi se pare absurd sa iau atatea antibiotice, fara sa se stie precis ca am helicobacter. Ce parere aveti? Nici nu stiu daca voi fi in stare sa fac tratamentul 10 zile.

  Mentionez ca am avut in ultimul timp reflux, cu dureri abdominale, de stomac, mai ales noaptea, fara constipatie sau diaree, fara greata, fara varsaturi, asa cum se specifica la simptomele ulcerului sau la infectia cu helicobacter.
  Am dat vina atunci pe consumul cam exagerat de citrice – 2-3 kivi, doua-trei portocale, un grapfruit pe zi.

  Va rog sa-mi spuneti daca nu cumva fac o mare prostie luand atatea antibiotice, in conditiile in care, poate, nici nu am aceasta bacterie. Va multumesc

 12. avatar mihaela says:

  fata me are 12 ani, are helicobacterul pylori gasit in analizele din sange .Doctorul mia recomandat pentru ea controloc de 40mg timp de 2 luni.credecti ca este de folos?imi puteti da un regim? Va multumesc.

 13. avatar GHIBUSI LILIANA says:

  Buna ziuia . in In luna iunie am fost depistata cu Helicobacter pylori mi sa prescris un tratament cu : claritromocina , amoxicilina , de-nol si lazul.
  inafara de acest Helicobacter am gastrita si o fiere lenese care este plina .
  Acest tratament mi sa recomandat timp de o saptamana iar la 3 luni sa reiau tratamentul .
  Este corect tratamentul si acest tratament se ia numai o saptamana ? VA MULTUMESC

 14. avatar Barbu Veronica says:

  Buna ziua.Pentru Helicobacter si colecistita cu microlitiaza, medicul gastroenterolog mi-a prescris 2 antibiotice , Ibutin si inca un medicament pe care nu reusesc sa-l descifrez de pe reteta. Insa un protector hepatic nu mi-a prescris.Credeti ca e nevoie sau nu, avand in vedere ca sunt deja 4 medicamente?Multumesc.

 15. avatar davinci says:

  Am fost depistata in urma unei endoscopii cu heliobacter pylori.Cum sa-mi menajez familia? sau nu se ia.

 16. avatar Alex says:

  am un nepotel de doar cateva zile,mama lui are acest microb,si acum s-a descoperit ca il are si el.ce se face ni acest caz?medicii au spus ca o sa il trateze de acum.multumesc

 17. avatar Nelu says:

  De foarte multi ani am un reflux de alimente din stomac spre esofag ajungand pana in gura.Nu ma doare nimic insa aceasta stare deranjeaza.De vreo 3-4 ani cand exagerez cu mancare grasa, prajita sau un vin, simt in stomac o acreala, pe esofag o durere provocata de circulatia acrelii pana in cavitatea bucala.Iau dicarbocalm si dupa cateva ore trece.Nu se mai repeta decat in momentul excesului de mancare grasa sau bautura.In rest aceeasi circulatie(nedureroasa dar jenanta) de orice fel de mancare din stomac spre cavitatea bucala.Ce-ar putea fi?

  1. Raspuns automat.

   Pe acest site se posteaza doar informatii medicale.
   Materialul de pe site este general, iar cazul dvs este particular, deci este normal sa nu va regasiti simptomele dvs pe site si sa nu va puteti pune diagnosticul singur. Deci siteul are rol informativ, rolul medicului este de a aplica datele medicale teoretice la o anumita persoana. (daca nu aveti un gastroenterolog care sa va sfatuiasca si doriti va puteti programa pe site)..http://www.despreboli.ro/contact/
   Comentariul dvs nu are nici o legatura cu articolul de fata. In >90% din cazuri raspunsul este postat deja pe site, search refluxul gastroesofagian

 18. avatar andreea says:

  buna ziua!am facut niste analize de sange pentru ca vroiam sa vad de ce la schimbarea dintre anotimpuri ,in special la trecerea de la iarna la primavara,imi ies cosuri.am facut si testul pentru heliobacter pylori si mi-a iesit pozitiv.tin sa mentionez ca uneori ma simteam balonata fara a avea insa dureri de stomac ,stari de voma sau alte simptome specifice acestui tip de infectie.Din cate am inteles aceasta infectie poate fi cauza aparitiei acestor cosuri.VA ROG SA IMI SPUNETI CE SA FAC PENTRU CA ACESTE COSURI SA NU MAI IMI APARA????????

 19. avatar deacubogdan says:

  copilul meu are 4 ani si in urma unor stari de voma si diaree am facut analizele si a fost diagnosticat cu helicobacter, ce tratament trebuie luat? se tine regim? si dupa ce perioada se fac iar analizele sa vedem daca s-a vindecat?

 20. avatar Dr AV Ditoiu says:

  Textele postate pe site sunt originale, am muncit sute de ore sa le aduc la formatul actual, si le pun la dispozitia dvs neconditionat. Din pacate din lipsa de timp (lucrez si la spital si la universitatea de medicina Carol Davila BucuresTi si in privat), si din motive tehnice, NU OFER CONSULTATII PE NET. Postez intrebarile dvs deoarece ele pot ajuta alti utilizatori, si din ele mai extrag si subiecte pe care le postez pe site.
  Multumesc pentru intelegere

 21. sunt operata de hernie hiatala si la 2 luni de la operatie am dureri in partea stinga , durere care radiaza in spate si care coboara in jos pina in abdomen, apoi se muta in dreapta, dar durerea din stinga in torace persista.ce poate fi?

 22. avatar Dr AV Ditoiu says:

  DIN LIPSA DE TIMP SI DIN CAUZA IMPOSIBILITATII EVALUARII CORECTE A UNUI CAZ MEDICAL FARA CONSULT, LA TOATE INTREBARILE CARE NU AU RASPUNSUL DEJA EXISTENT PE SITE, VOI RASPUNDE SCURT EXCLUSIV IN TEXTUL DE SUS AL ARTICOLULUI FARA ALT COMENTARIU
  Multumesc pentru intelegere

 23. avatar ellyssa74 says:

  BUNA ZIUA,AS DORII VA ROG FRUMOS SA IMI DATI SI MIE UN RASPUNS PE EMAIL,EU AM FOST DESCOPERITA CU ACEASTA BACTERIE AM PRIMIT 3 FELURI DE MEDICAMENTE-10 ZILE,CONTINUIND CU UNUL DINTRE ELE 30 DE ZILE,LA O PAUZA SCURTA AM AVUT ACELEASI SIMPTOME CA LA INCEPUT,DURERI LA STOMAC,TREBUIE SA STAU APLECATA,PUTIN AGITATA,ACUM NICI CEAIUL DE DIGESTIE NU MA AJUTAT.PRIMA DATA AM VOMITAT-LUCRU CE NU MI SA MAI INTAMPLAT PANA ACUM.
  IMI INGREUNEAZA CUMVA RESPIRATIA,MA DOARE SI SPATELR.SUNT LA A 2 DOZA .CE SA FAC,NU POT FARA MEDICAMENT,NU STIU CE SA FAC,MI SA SPUS SA IMI BAGE UN TUB PE GAT,DAR MI-E GROAZA DE EL SI DE INTERNAT,POATE DOAR DACA MA ADOARME.CARE AR FI CAUZA?APA,STRESUL,MAI MENTIONEZ CA DUPA CE AM NASCUT MA MAI INGRAS DESI AR FI SI O ALTFEL DE PROBLEMA.BURTA MEA SI DE LA UN PAHAR CU APA E F.UMFLATA-BALONATA-CU GAZE.NU STIU CE SA FAC

 24. avatar Dr AV Ditoiu says:

  Aveti toate raspunsurile chiar pe aceasta pagina, si regimul este pe site

 25. avatar Ana says:

  Buna ziua!mi-am facut analizele si mi-a iesit pozitiv helicobacter piloris era pozitiv incepand de la 20u/ml si mie mi-a iesit 32u/ml.Medicul mi-a dat tratament nexium dimineata,amoxicilina 14 zile si claritromicina.Pe mine ma doare stomacul de cam 1 luna,se poate agrava in ulce si dupa acea in cancer,sau dupa tratament nu mai am bacteria?Si medicul nu mi-a zis nimic de regim alimentar?Mi-ati putea spune ce pot si ce nu pot sa consum?Varsta mea este de 18 ani.Va rog sa ma ajutati sa-mi spuneti un regim si daca dupa tratamentul recomandat de medic o sa-mi traca adica daca dispare bacteria.

 26. avatar Dr AV Ditoiu says:

  Nu cred ca este o legatura intre Helicobacter sau medicamente si sangele din scaun ,

 27. avatar carmen says:

  buna ziua ,de cand ma stiu sunt o persoana mai firava asa , adica slabuta ,de multe ori am incercatt sa tin un regim alimentar corect sa am mai multe mese pe zi dar nimic , am facut analizele ca sa ma asigur ca totul e bine, rzultatul a fost bunicel cu exceptia ca a iesit pozitiv bacteria aceasta helicobacter, si m-i sa recomndat urmatorul tratament :tetraciclina 2 la 8 h, flagyl 2 la 6 h,nizoral 2 pe zi am urmat tratamentul timp de 3 zile dupa care am intrerup din cauza ca ma simteam rau stari de voma febra etc.,toatea analizele au fost facute in romania ,eu lucrez de un an de zile in anglia , si m-am decis sa intreb un doctor si aici pt ca imi era frica sa mai iau medicamentele sa nu imi faca rau,si aici mi-au dat asa amoxicilina 3 pe zi, metronizadol 3 pe zi si omeprazol 2 pe zi timp de o saptamana, deocamdata vad ca nu mai apar efecte secundare ca stari de voma sau febra dar de 2 zile am scaune cu sange deschis la culoare si imi este frica sa nu fie cancer, o sa mai astept cateva zile sa vad daca persista si am sa ma duc iar la doctor, intrebarea mea are treaba acest helicobacter cu scaune cu sange? multumesc

 28. avatar Dr AV Ditoiu says:

  Da e corect

 29. avatar gabriel says:

  buna!in urma unor analize la sange am fost depistat cu (helicobacter pylori)am primit un tratament cu:lekoklar,omez,amoksiklav.am stari de balonare durei la baza de jos a burti crampe pocnituri,si arsuri dar nu stiu daca am una din bolile mentionate mai sus cum ar fi:gastrita, ulcer…..si me-a spus sa tin un regim alimentar.itreberea mea este:e corect tratamentul care mi-lau dat?

 30. avatar Dr AV Ditoiu says:

  Orice tratament se prescrie pentru ca s-a testat eficienta lui, deci tratamentul este TEORETIC eficient..
  Practic, in cazul copilului dvs, daca va fi sau nu eficient poate stabili doar medicul care cunoaste cazul

 31. avatar irina says:

  fetita mea are 12 ani a fost diagnosticata cu gastroduodenita cronica cu helicobacter pylori tratament de urmat nexium 20 mg si amoxicilina 500mg+klabax 250 mg.peste o luna va merge la control si va urma in continuare cu nexium .credeti ca tratamentul va fi eficient? aceasta bacterie va dispare?sau ne vom lupta cu ea o lunga perioada de timp? multumesc si scuze pt eventualele greseli.

 32. avatar Dr AV Ditoiu says:

  1. am vomat si am o strae f.rea de greata , voma . ce sa fac ?
  – recontrol la medicul dvs

  2.ce sa iau sa pot manca fara sa am greata s,voma si balonari ca sa ma pot hrani si hidrata – ce va spune medicu ldupa control nu stiu de ce aveti simptomele, deci nu stiu ce sa tratez
  3.m slabit f. mult si sunt alb galbui la fata , o stare f.rea , slabita .oare intr-o ora s-au dizovat antibioticele sa nu le fii vomat ? -ele s-au dizolvat, dar nu au trecut in sange

 33. avatar sofia cruti says:

  Buna ziua .Am fost depistata la analiza singelui cu helycobacter pilori dupa ce aveam simptome gen: balonari chiar si dupa o gura de apa sau mancare , stari de greata si voma , dureri stomac sus , scadere in greutate din cauza nehranirii suficiente datorata greturilor , balonari
  Am urmat tratament 7 zile cu amoxicilina si nexium 30 de zile dar degeaba simptomele si starea de rau s-a mentinut ba s-a si agravat.
  am mers si am facut endoscopie si mi s-a pus diagnostic gastita cronica datorata helicobacter pilori . mi s-a indicat tratament cu : helicid,sucralan ,amoxicilina si claritromicina .Azi le-am luat prima data dupa o schema amedicului si dupa ultimele adica antibiotice cam la o ora am vrut sa mananc si am vomat si am o strae f.rea de greata , voma . ce sa fac ? ce sa iau sa pot manca fara sa am greata s,voma si balonari ca sa ma pot hrani si hidrata am slabit f. mult si sunt alb galbui la fata , o stare f.rea , slabita .oare intr-o ora s-au dizovat antibioticele sa nu le fii vomat ?Ceva de ameliorare a starii de voma si greata sa pot manca ceva ca ma anemiez de tot
  Am 32 de ani Va multumesc din suflet dar sunt tare panicata am citi pe net tot ce se poate dar totusi simptomele astea ma dau peste cap sotul meu a fost depistat si el si a urmat tratamentul la fel ca al meu imediat dupa diagnosticare si nu mai are niciun simptom oricum el nu avea nimic nici inainte de tratament dar medicul i-a recomandat sa faca analiza sangelui si apoi dupa ce au iesit la analize sa ia tratament eu am mai intarziat cu inceperea tratamentului pentru ca am citite ca sunt cam dure si am fost plecata intr-o delegatie mai lunga si mi-a fost teama sa-l incep sa vin inatai acasa . intre timp m-am slabit neputand sa mananc de durere si greturi, balonari .astept raspunsul dv. cu ce sa iau sa pot manaca fara sa vomit Multumesc din suflet

 34. avatar Dr AV Ditoiu says:

  Dr Tanaseanu este un medic foarte bun, si nu cred ca comentariile mele -bazate pe un simplu text- ar fi mai competente decat cele ale unui medic bun, care va urmareste de ani de zile.
  Urmati-i sfaturile, sau, daca nu mai aveti incredere in el (desi nu vad de ce), mergeti la alt medic.
  Sanatate

 35. avatar luca says:

  sunt suspecta de sclerodermie.am facut doua biopsii.la prima nu a iesit.la a doua specifica sclerodermie.de 6 ani.dar in afara de niste indurari ale muschilor bratelor , edeme imediat la incheietura miinilor nu am semne de boala.la testele imunologice nu ma pricep sa le spun c3=1.20,c4=0.26,fr=6.40.in 6 ani hemoglobina mea nu a trecut de 10.5, cu toate ca iau fier de 6 ani, regim alimentar.medicul care ma trateaza(spitalul colentina, prof.Tanaseanu Stefanita)spune ca aceasta anemie trebuie cautata in alta parte.control ginecologic(sunt operata din 1992 de polifibromatoza uterina – histerectomie subtotala, endoscopie si colonoscopie.nu am facut niciun test din acestea.urmeaza sa ma internez in in urmatoarele zile.iau tratament pentru respectiva sclerodermie cu piascledine, colchicina.acum sunt in tratament cu antibiotice pentru helicobacter pylori.va multumesc d-na Ditoiu pentru raspunsul dat.astept cu nerabdare comentariile dv.acum v-am dat mai multe relatii despre starea mea de sanatate.pe unde ma duc imi descopera cate ceva.imi este frica sa merg la ginecolog.de 17 ani nu am mai facut niciun control.in schimb am facut frecvent(din 2 in 2 ani) mamografii.am 49 de ani.
  va multumesc!
  numai ganduri bune !

 36. avatar luca says:

  am facut recent analize de sange.printre care si helicobacter pilory. a iesit pozitiv.imediat medicul mi=a recomandat tratament cu antibiotice.in afara de crize biliare nu am nicio suferinta gastrica. chiar daca medicul a pus diagnosticul:gastroduodenita cronica.doar ca ma balonez si nu suport anumite alimente.am un sistem imunitar slabir. sunt in observatie cu o boala autoimuna de 6 ani. sunt anemica.num prea tare dar medicii dau vina pe boala.am gresit ca iau medicamente pentru helicobacter?daca aveti sfaturi, va multumesc!

 37. avatar Dr AV Ditoiu says:

  1. Nu ne ocupam cu consulturi medicale! Problema cu Helicobacter este deja postata pe site, si cu regimul alimentar.
  2. Luati regimul de pe site
  3. Nu am auziti niciodata ca Helicobacter sa dea “stare de lesin, transpiratii reci si tremurat.”. Par mai degraba simptome pe sistem nervos- vedeti tema pe site
  Sanatate.

 38. avatar dana says:

  si eu am nenorocitul ala de helycobacter tin sa spun ca am niste dureri groznice de stomac..aproape cu stare de lesin, transpiratii reci si tremurat.am facut si eu tratamentul clasic acum 2 luni..am inteles ca se face 1 data la 6 luni.e corect? ce vroiam eu sa intreb… dc ma puteti ajuta cu un regim ce l-as putea urma avand in vedere simptomele mele.va multumesc.

 39. avatar LILIANA says:

  NU AM TINUT UN REGIM ALIMENTAR , NU AM FACUT ABUZ DE MANCARE DE SARBATORI DAR AM AVUT O DURERE FOARTE MARE DE STOMAC TIMP DE DOUA ZILE, DUREREA O SIMTEAM IN MOMENTUL IN CARE IESEAM LA FRIG, IN PAT LA CALDURA NU MAI SIMTEAM DURERE, SA FIE OARE DE LA SAMPANIE? VA ROG SA MA AJUTATI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Indexul subiectelor de pe site