Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841

Hepatita autoimuna- complicatii

Hepatita autoimuna in special cea tip 2, poate sa dea frecvente complicatii, sau sa se asocieze cu alte boli .

Complicatii hematologice in hepatita autoimuna

Cele mia frevente complicatii hematologice din hepatita autoimuna sunt

  • Scaderea globulelor rosii, leucocitelor si trombocitelor prin distrugerea lor de catre splina
  • Anemie hemolitica autoimuna
  • Anemie megaloblastica tip Biermer
  • Purpura trombocitopenica idiopatica
  • Eozinofilie

Asocierea hepatitei autoimune cu boli gastrointestinale

Hepatita autoimuna se asociaza frecvent cu urmatoarele boli digestive

Boli endocrine asciate cu hepatita autoimuna

Hepatita autoimuna se asociaza frecvent cu urmatoarele boli endocrine

Complicatiile de tip reumatismal ale hepatitei autoimune

Hepatita autoimuna se asociaza frecvent cu urmatoarele boli de tip reumatismal

  • Poliartrita reumatoida
  • Sindrom Felty
  • Sclerodermie
  • Boala mixta de tesut conjunctiv
  • Eritem nodos
  • Vasculite, cu ulceratii in special la picioare

Alte boli asociate hepatitei autoimune

  • Glomerunonefrita proliferativa
  • Alveolita fibrozanta
  • Pericardite si miocardite
  • Paniculita febrila
  • Lichen plan
  • Uveita

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina.

Dupa terminarea facultatii cu summa cum laude, primul pe tara cu medica generala zece (sef de promotie), am facut

  • 3 ani de stagiatura in Bucuresti,
  • 3 ani la tara la dispensar
  • apoi am intrat prin concursuri succesive la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca, Institutul national de Medicina Sportiva, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti.

La Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti am luctat cca 30 de ani, adica pana in iunie 2019.

In cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni am ingrijit tot ce se poate, cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.

La Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti timp de 30 de ani  am pregatit pentru profesia medicala mii de studenti la medicina (unii au ajuns acum profesori, sefi de sectie sau directori de spital), medicii rezidenti si specialisti.

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti.

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).

Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

Datorita numarului mare de solicitari la cabinet, perioada de asteptare este de 5-15 zile de la solicitare. In caz de urgenta, incercam sa face programarea cat  mai repede, uneori chiar in ziua solicitarii, pe locurile celor care- din diferite motive- nu pot veni la consult (de obicei este un astfel de loc zilnic).

Activitate pe net

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro, www.hepatolog.ro  si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).

Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Pentru cei care totusi considera ca au nevoie  de experienta mea pentru o a doua opinie medicala pentru problemele de sanatate, programarea se face la numarul de telefon de pe site 0758 751 841,  sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil.
In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web
Daca doriti sa gasiti informatii despre problema dvs de sanatate, tastati pe Google drditoiu si va puteti informa de pe siteu-rile mele

 

4 comentarii la „Hepatita autoimuna- complicatii

  1. Am boala autoimunitara care implica hypotiroida( TSH putin sub normal) , Enzimele ficatului marite, general edema, fata umflata, am luat in greutate 15 kg. intr-un an, ficatul marit Ultrasound arata un mic cist. Oboseala, insomnii, depresii, abdomenul marit ca o gravida luna 7. Fecale moi, galbene, moros infectios, greturi ocazional. Dieta mea este de regula fara grasimi, mananc cam 1kg. fructe/zi, 1 L suc de morcovi cu aloe, lamaie si miere. Salate de legume. Am observat ca se umfla abdomenul la cafeaua de dimineata poliartrita reumatoida, bursita peste tot. Care este tratamentul care l-ati recomanda sau ce analize sunt necesare. Va multumesc.

  2. Domnule DOCTOR, nu stiu ce am nu stiu de la ce dar imi este mereu rau sunt slabita nu pot manca orice ca imi este rau am stari de greata dak mananc prea mult eu nu pot sa mananc decat un fel de mancare ce pot avea de am simtomele astea
    ?

  3. Va multumsc pentru raspuns .Eu nu v am cerut un diagnostic v am cerut o parere la ce v am scris.V am intrebat daca credeti ca as putea avea ceva la ficat in baza la ce v am scris.Raspunsul pe care il asteptam era da sau nu .Si comentarile pe care vi le am scris le am scris pt era obligat sa stau la pat din cauza durerilor nu pt am foarte mult timp eu.Si cum ziceati si Dv poate ajung sa maninc o data in zi.Nu v am cerut sa imi raspundeti pe meil pt nu ati avea ceva mai bun de facut am zis si repet daca puteti si doriti.Ma scuzati ca v am deranjat cu durerile prostesti si ca v am facut sa va pierdeti timpul cu mine si intrebarile mele.Va multumesc inca o data pt raspunsul Dv.

  4. Domunl Doctor inca astept un raspuns la cele 4 comentari pe care vi le am scris azi unde descriam stuatia mea.singurul raspuns care l am primit a fost cel cu scaunul moale pe care il am dar despre durerile pe care le am sud coaste in partea dreapta sus si de fatul ca simt foarte umflata aceasta parte si e tare nu poti dormi pe partea dreapta desi dorm mult obosesc foarte repede durerile sunt zilnice eu tind sa cred ca am o problema la ficat,Acum un an am facut un control medical si mi sa zis ca am bila lenesa si mi sa dat un tratament cu liv 52 si bilicol.dar atunci erau dureri trecatoare mai nou de o saptamana durerile nu ma mai lasa va rog sa imi raspunde daca puteti sau daca doriti sa imi timiteti un raspuns pe adresa mea de meil.as dori sa stiu daca e nevoie sa fac un fibro scan sau alte analize. va multumesc inca o data.

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica