Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841
Ficatul marit, ficatul obosit, probleme  cu ficatul – forum

Ficatul marit, ficatul obosit, probleme cu ficatul – forum

Dr AV Ditoiu, specialist gastroenterolog hepatolog  Bucuresti

Problemele ridicate in acest post sunt luate cu “copy” si “paste” din cautarilor utilizatorilor pe site- urile pe care le am (www.despreboli.ro si www.hepatite.ro), ei fiind responsabili de modul de formulare, topica, ortografie, eventualele greseli, etc. Vad ca in multe cazuri, cautarile pe net sunt de fapt intrebari adresate .. motorului de cautare, acest mod de cautare soldandu-se deseori cu .. nici un rezultat.

Folosesc acest mod de prezentare a materialului pentru a-mi armoniza exprimarea cu limbajul de cautare a userilor, usurand astfel accesarea pe site – uri. Pentru a orienta de la inceput accesarea materialului, voi incerca gruparea pe teme (pe cat este posibil, datorita timpului limitat de care dispun) sa nu mai pierdeti timpul citind tot materialul. Am denumit „cautarea zilei”. una din cautarile dvs care mi s – a parut mai .. deosebita prin exprimare sau tema abordata.

Raspunsurile vor fi scurte, tot din lipsa de timp, dar si pentru ca raspunsul in extenso este de obicei deja postat pe site, trebuie doar sa il cautati cu “search”

Dr AV Ditoiu

TEMA ZILEI – BOLI DE FICAT SI FIERE

CAUTAREA ZILEI:

Ce se intimpla daca tgp este de 118,6 ce regim alimentar sa aiba

Regimul alimentar este acelasi pentru tgt 118,6, ca si pentru 118,5 si chiar pentru 102, este pe site (regim boli ficat)

Alte cautari:

Ce poti manca cand ai o criza de fiere

In criza nu e bine sa mancati decat lichide, ceai de sunatoare, apa plata.

Dupa criza regimul obisnuit- este pe site

Analize medicale sfatul medicului asat tgp valori 90

Sunt pe site

Dializa la ficat ce indicatii are, se poate face cand ficatu leste obosit?

Dializa hepatica se face in fazele grave de boli de ficat ( sa zicem ficat obosit), pentru mentinerea in viata a pacientului in vederea transplantului de ficat, sau daca se prevede ca ficatul isi va relua functiile (in intoxicatii acute de exemplu)

Cum traiesti fara colecist

Cautati pe site sindromul postcolecistectomie, se traieste binisor cu regim moderat, dar 50% dintre cei operati pot avea probeme mai multi ani

Ce se intampla daca ai imunoglobulinele crescute

Probabil ai o boala cu cresterea imunitatii, adica o boala autoimuna

Cum sa cureti fierea

Nu prea ai cum sa cureti fierea cu medicamente sau altceva

Daca am hepatita b este posibil sa fi luat de la sot daca el are hepatita d

Daca el are hepatita D sigur are si B, deci e posibil s-a fi luat de la el

Poti da in cancer din ciroza?
Ciroza hepatica, mai ales cea cu virus poate sa se complice cu cancer de ficat
Poti da in icter din suparare
Nu poti sa faci citer de suparare
Pot sa consum varza in pietre la fiere
Poti dar s-ar putea sa fie dureroasa experienta
Efectele alcoolului asupra ficatului
Hepatita alcoolica acuta, hepatita cronica, ciroza sau cancer de ficat
Ciroza ultima faza
Este cu icter, ascita, scaderea diurezei eventual sangerare din varicele esofagiene
Ce inseamna cand ai icter
Inseamna ca ai bilirubina crescuta, prin boala de ficat, cai biliare sau hemoliza (distrugerea exagerata a globulelor rosii)
Ce senzatii ai cand ai hepatita cronica
Nu stiu daca se pot numi senzatii, nu prea ai simptome, poate doar usoara astenie
De la ficat te dor picioarele
Nu am auzit de asa ceva, nu am explicatie
CIROZA HEPATICA CU HEPATITA B UMEDA CIND SE SCOATE APA
Se scoate cand nu se mai elimina prin urina
Care sunt simptomele problemelor de ficat
Desoei nici un simptom, uneori oboseala, icter, scadere in greutate, lichid in burta, urina portocalie, stelute vasculare pe piele
Diaree dupa scoaterea bilei
Apare deseori, datorita digestiei proaste – este pe site
Mucoasa pe ficat
Nu am auzit de asa cava
Steatoza hepatica si alte operatii
Steatoza hepatica = incarcarea ficatului cu grasime, n-are legatura cu nici o operatie
Ce parere aveti despre metastaze la ficat
Sunt frecvente, este subiectul pe site
Pietre la fiere complicatii
Febra, durere, uneori icter sau peritonita biliara
Ce inseamna lob sting hepatic secment III mica imagine ecogena de 4 mm sugestiva pentru calcificare.
O zona cu calciu mai mult decat normalul
Am mari probleme cu ficatul si asi vrea sa ajung la dvs, am o prietana care a fost la dvs si este foarte multumita, vreau sa jung la dvs dar nu prea am timp, cat pot astepta totusi?

In principiu daca ai probleme de sanatate cu sau fara simptome, normal ar fi sa stii care este cauza si gravitatea lor.Nu se poate spune care este  perioada de asteptare de cand apar simptomele pana cand  trebuie sa te ingrijorezi sau durata a simptomelor care ar trebui sa va ingrijoreze deoarece situatie difera de la bolnav la bolnav. In principiu, majoritatea bolilor digestive nu reprezinta o urgenta medicala, problema poate fi ca aceleasi simptome dau si numeroase boli  – de fiere, ficat, stomac sau colon, de aceea sunt posibile confuziile de diagnostic. Riscul cel mai mare este ca o boala sa para a avea o evolutie blanda cel putin o perioada de timp, apoi evolutia sa se agraveze, facand necesar consultul medical pentru precizarea diagnosticului corect. Dupa aprecierea corecta a diagnosticului si gravitatii bolii, urmarirea de catre medic este mai..laxa, in functie de pacient. fiecare caz se evolueaza in felul lui, (vad destul de des pacienti cu boli serioase diagnosticate intamplator, in lipsa oricaror simptome ingrijoratoare).

Pentru linistea dvs cred ca este mai bine sa faceti o  evaluare medicala la un gastroenterolog cu experienta care sa arata ca nu aveti ceva ingrijorator , deci mai bine platiti o consultatie degeaba,  decat sa o faceti prea tarziu .Cel mai corect lucru este sa faci asa cum faci cand observi ca se scurge putin ulei la masina , nu o lasi sa crape motorul ci  mergi la mecanic. Este normal sa ai aceeasi grija de propriul organism, mai ales ca piesele de schimb  nu exista.. Cu bani nu poti sa iti cumperi sanatate, poti doar beneficia de o ingrijire medicala mai buna.

Care este cel mai bun tratament si regim pentru ficat?

In privinta tratamentelor medicale sau regimului alimentar indicatiile  generale ca cele de pe site, sunt … generale, nu se aplica automat tuturor pacientilor cu aceea boala. Daca diagnosticul este corect,  in fiecare boala exista mai multe scheme de tratament recomandate, mai multe scheme corecte.. Problema este ca fiecare bolnav are anumite caracteristici, anumite.. sensibilitati care fac ca o schema de tratament corecta sa i se potriveasca mai bine, iar alta mai putin bine. Medicul curant trebuie sa aleaga schema care i se potriveste cel mai bine bolnavului pe care il are in fata sa. Pentru a recomanda aceasta schema terapeutica potrivita unui anumit bolnav, medicul este ajutat de lucrurile pe care le-a invatat in cei 6 ani de facultate, in anii de rezidentiat, de datele teoretice din studiile clinice, dar si mai mult il ajuta experienta medicala (ca de altfel in orice alta meserie) si luarea in calcul a tuturor caracteristicilor bolnavului pe care il consulta. Daca toti bolnavii cu o anumita boala s-ar trata la fel, se poate lua o schema de tratament de pe internet, si se rezolva problema, fara sa iei in calcul riscurile tratamentului si ale bolii la persoana respectiva..

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina cu peste 37 de ani de practica medicala, incepand cu medicina de familie la tara si terminand cu doctoratul.

Am 30  de ani de experienta in cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale si cca 30 de ani la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti.

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).De ceva timp am un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie

in clinica Sante Bucuresti.

Daca  aveti nevoie  de o a doua opinie medicala pentru problemele dvs de sanatate, puteti solicita o programare la consultatie pentru dr Ditoiu  la numarul de telefon de pe site 0758 751 841, o puteti solicita si direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil. In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web

 

 

14 comentarii la „Ficatul marit, ficatul obosit, probleme cu ficatul – forum

  1. Buna ziua. Sunt tot Maria (de mai jos).Vreau sa va spun ca zi mi-am refacut transaminazele si tgo este 25 (laborator 35) iar tgp 55 (laborator 41 ).Au mai scazut fara nici un tratament doar cu opt zile de regim deocamdata .Stiu ca nu puteti pune un diagnostic pe net dar va rog din suflet o parere (inca nu mi-a sosit analiza markerilor pt Hai.) Va multumesc .

  2. Buna ziua.Va rog sa imi spuneti daca intr-o posibila hepatita autoimuna poate la debut sa fie crescut doar tgp la 87 valoarea labolatorului e 55 si tg 44 valoarea labolatoruluo 34 .Fosfataza alcalina ggt si bt sa fie normale la fel si hemograma.negativ virus b si c .Si daca tgp si tgo pot scadea la valori normale doar intr-o luna fara absolut nici un tratament vreodata doar cu 3 saptamani de regim alimentar.Va multumesc.

    • In medicina, la un anumit pacient evolutia analizelor poate fi oricare, de aici si evolutia diferita a bolnavilor cu aceeasi boala si acelasi tratament – unul moare iar celalalt .. joaca fotbal.Datele de pe site sunt generale, se aplica la majoritatea pacientilor, dar exista desigur numeroase exceptii
      Date despre hepatita autoimuna aveti pe site
      Cu stima

      • Multumesc pt raspuns .Medicul meu gastroenterolog mia zis sa fac analizele pt autoanticorpi pt excluderea acestui diagnostic .Am niste emotii pana la cer si inapoi.Dar mia zis ca poate fi si un ficat incarcat desii la ecografie a iesit normal .Eu nu am nici un simptom dar am burta am pus 8kg in 2ani .Asa e daca nu e cap vai de picioare.Dar sper din suflet sa nu fie Hai.Multumesc.

  3. Am reusit sa prelevam si sa ducem la un laborator un parazit din scaunul copilului nostru. Copilul are patru ani. Il ducem la gradinita. A facut mai multe reprize de deparazitare cu NIKWORM dar o luam de la capat . Am facut si examene de sange si coproparazitologie si nu iese nimic. Acum avem si poze de la ceva care ” nu iese in analize , deci nu exista si copilul este sanatos.” Care este posibilitatea sa va trimitem pozele si sa ne spuneti ce tratament trebuie sa administram pentru a nu mai avea viermi copilul si a- i creste apetitul. Are un metru inaltime si aproape 15 kilograme.
    Va multumim si asteptam un raspuns pe adresa alexandrinatodor@yahoo.com

    • Art.31. din codul deontologic medical nu permite evaluarea medicala pe net
      Actul medical de la distanță

      Investigația ori intervenția medicală la distanță, în oricare dintre formele și modalitățile existente, este permisă numai în situația în care pacientul este asistat nemijlocit de către medicul său, iar scopul investigației și procedurilor la care este supus pacientul este acela de a ajuta medicul să determine diagnosticul, să stabilească tratamentul sau să întreprindă orice altă măsură medicală necesară finalizării actului medical sau a intervenției medicale în cazul operaților. Excepție fac situațiile de urgență.
      http://www.despreboli.ro/despre-site/2011/scopul-site-ului-6599/

    • Intrebarea mea era ce inseamna lob sting hepatic secment III mica imagine ecogena de 4 mm sugestiva pentru calcificare. Asta pana ajung la un medic care sa imi explice. La ecograf care era si medic gastroenterolog nu mi-a spus decat sa ma duc la dansa sau la colega dinsei pentru mai multe amanunte. Va multumesc.

    • Buna ziua, am 43 ani am facut o ecografie abdominala mi-a spus ca am o piatra la fiere de 1,5 cm si la ficat in lobul sting hepatic secment III mica imagine ecogena de 4 mm sugestiva pentru calcificare. As vrea sa stiu ce inseamna si cum se trateaza. Multumesc

    • Probabil este o problema neurologica (dar pot gresi, nu se poate da cu parerea pe baza unei propozitii), ar trebui sa va sfatuiti cu un neurolog

    • Buna seara, ma numesc Ionut, am 22 de ani si i 2005 am suferit un accident prin care mi-am fracturat coloana cervicala si am ramas paralizat. De atunci tot intampin un disconfort ce n am gasit rezolvare. Ma doare burta, iar durerea se accentueaza cand stau in sezut sau cand mananc. Credeti ca-mi puteti da o solutie sa rezolv problema? Multumesc

    • Am fost diagnosticata cu hepatita B acum 20 de ani.
      De atunci m-am testat cu regularitate pentru a vedea dacã valoarea transaminazelor se dubleaza (fata de maximul normal)
      sau daca nu se constata o crestere semnificativa a viremiei.
      Trei sãptãmâni în urmã am primit rezultatele noi si sunt dupã cum urmeazã:

      GOT = 50 U / L
      GPT = 88 U / L
      AFP ( alfa- fetoproteina ) 1.8 UI / ml
      Total anticorpi antihepatitã delta negativ
      Ag HBs 250.81 S / N pozitiv
      Anti- HBc pozitiv
      Antigen HBe negativ
      Anticorpii anti HBe pozitiv
      Anticorpii anti VHC negativ
      Anticorpii anti HBs 0 MUI / ml

      Viremie 22.255.809

      As mentiona totusi urmatoarele:

      Variatii
      TGO 46 (06.2006), 54 (07.2006), 42 (09.2006), 50 (06.2010)
      TGP 70 (06.2006), 79 (07.2006), 56 (09.2006), 71 (10.2007), 57 (08.2008), 88 (06.2010)
      Viremie 9.300.000 (09.2006), 1.336.700 (09.2007), 1.415.000 (10.2007 Franta, M.B.B.Ch.,FACP, FRCP), 22.255.800 (06.2010)

      Desigur cresterea la 88 a GPT si la 22 de milioane (de la un milion jumatate) a viremiei ne-a pus pe ganduri,
      chiar daca la ecografia efectuata deasemenea recent medicul specialist nu a putut gãsi nici un semn ca ficatul
      este deteriorat.

      Am 56 de ani, diabet moderat, exces de greutate (BMI 36) si sunt hipertensiva moderat.
      S-a efectuat si un fibroscan: scor 4 (dar combinat cu obezitate…).
      Am cerut câteva opinii de la mai multi medici si unii au recomandat sa încep tratamentul cu Entecavir, altii sã (mai) astept.
      V-as fi recunoscatoare daca mi-ati da un sfat.
      Asa as putea decide în ce directie sã merg.

    • buna ziua,
      In urma unui anus contra naturi,dupa 5 luni sa readus la normal,pacinetul are crampe la stomac f mari si scaun f des,nu tot timpul face moale,in general este normal,dar ajunge sa iasa din 10 in 10 minute.Mentionez ca a inceput si un tratament cu citostatice.Sunt normale simtomele astea ale lui,sau este ceva in neregula!!astept un raspuns.

      Multumesc,

    • Buna ziua !
      Am o fetita de un an si jumatate si, incepand de la 8 luni, face aproape lunar asa-zisa criza de fiere. La ecograf se vede fierea malformata (in forma de fundita), marita (pana la 7 cm), intestinele pline cu gaze. Face febra mare 39.7 C si are diaree sau scaun f. urat mirositor. Ce tratament ar trebui sa-i aplic pt. a scapa de aceste probleme, sau macar de a le scadea frecventa ?

    Lasă un comentariu

    programari
    Catre clinica