Un diagnostic corect presupune o evaluare medicala profesionista Dr AV Ditoiu, Spitalul Fundeni

Care este cel mai bun medic hepatolog, gastroenterolog, cel mai bun regim..

Sunt intrebari pe care le primesc frecvent sau le vad frecvent in cautarile de pe site, atat de la pacientii pe care ii consult direct la spital, cat mai ales pe net. Intrebarile nu se refera la date teoretice (care este cel mai bun regim pentru ciroza) ci se refera la cazuri stricte (tatal meu are ciroza cu .. bilirubina 3mg/dl, care este cel mai bun regim pentru el, care este cel mai bun doctor?).

Intrebarile de acest tip nu pot primi raspuns folositor.

Este ca si cum ai intreba: care este cea mai buna masina, cele mai bune cirese, sau cea mai buna clima, sau cel mai bun om? De altfel, oricine a pus  acest fel de intrebare la mai multi medici (lucru pe care il fac majoritatea oamenilor pe net), constata diferente mari intre recomandari. Atunci isi pun intrebarea: de ce nu-mi dau toti medicii aceleasi recomandari de regim si tratament? Oare pentru ca unii sunt bun isi altii nu?

Motivul este simplu, si nu tine de obicei de competenta medicilor.

Medicina nu este mecanica (si aici, daca iti vad masina 3 mecanici, s-ar putea sa nu aiba acceasi parere)!

Iar pacientii s-ar putea sa aiba pareri diferite despre acelasi medic, in functie de foarte multe elemente:

 • Modalitatea de discutie medic-pacient
 • Gradul de intelegere a limbajului medicului
 • Pregatirea teoretica a pacientului
 • Corespondenta dintre asteptarile pe care le au de la acel medic si oferta acelui medic
 • Modalitata de evolutie a bolii (ai o parere mai buna despre un medic care ti-a vindecat o boala, decat despre unul care nu a putut face acest lucru)
 • Accesibilitatea la serviciile medicului respectiv
 • Ce pareri au altii despre medicul respectiv
 • Unitatea sanitara unde lucreaza medicul
 • Varsta medicului
 • Sexul medicului

Dupa cum stiti, nu se poate stabili care este “cel mai bun medic” . Sunt medici considerati de unii pacienti exceptionali, care le-au salvat viata, in timp ce alti pacienti considera ca aceeasi medici nu au valoare, ca se duc la ei de luni de zile fara nici o ameliorare a suferintei lor. Pe de alta parte nici nu poti sa dai un test tuturor medicilor din Romania, si apoi sa faci un clasament

6 Comments
 1. avatar
 2. avatar
 3. avatar

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


replica watches Panerai replica watches chanel j12 replica cartier love bracelet replica omega replica watches rolex replica watches Cartier replica watches replica watches Replica Omega Seamaster Planet Ocean replica watches