Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841

Ce sunt limfocitele, cand cresc limfocitele, cand scad limfocitele

SUnt destul de mult iutilizatori case se intreaba ce sunt limfocitele, cand cresc limfocitele, cand scad limfocitele, iar raspunsurile de pe net nu sunt prea concludente.

Ce sunt limfocitele?

Limfocitele sunt un tip de leucocite (globule albe) care se produc un maduva osoasa a oaselor late, si se gasesc in sangele din vase, dar si in limfa sau organele limfatice (amigdale, ganglioni, splina, timus, apendice, etc) – detalii in articol

Ele reprezinta aproximativ 20 – 40% din numarul total de lucocite din sangele din vase.

Sunt trei mari tipuri de limfocite:

 • Limfocitele natural killer (ucigasi naturali)
 • Limfocitele T
 • Limfocitele B

Limfocitele, rol in organismul uman

1. Limfocitele B reprezinta cca 23-25% din numarul total de limfocite, au rol in secretia imunoglobulinelor (anticorpilor), si in memorarea caracteristicilor imune ale agresorilor, pentru a-i recunoaste in caz ca repeta invazia organismului; aceasta recunoastere, duce la aparitia unui raspuns de aparare mult mai rapid, decat in cazul in care substanta invadatoare ar veni pentru prima oara in contact cu organismul.

Anticorpii sunt secretati de limfocitele B (care se mai numesc si plasmocite) in numar de sute in fiecare secunda; rolul lor este de a se lipi de celula agresoare sau de toxinele ei si de a le bloca activitatea; atasarea lor de celulele agresoare, face ca fagocitele sa le poata distruge mai usor si eficient, acelasi rol distructiv avand si unele proteine numite “sistemul complement”.

2. Limfocitele T, care secreta unele substante numite citokine, care ajuta la comunicarea si cooperarea dintre celulele sistemului imun.

Cele mai importante citokine sunt limfokinele, interferonii, interleukinele si factorii de stimulare a coloniilor.

Unele dintre limfocitele T care se numesc citotoxice (toxice pentru celule), reprezinta cca 20% din numarul total de limfocite, sintetizeaza niste proteine care formeaza pori (pore-forming proteins) in celulele infectate sau canceroase, distrugandu-le.

Alte limfocite T se numesc helper (CD4+ T cells) , reprezinta cca 45% din numarul total de limfocite (deci un mare numar dintre limfocite sunt helper), si dupa cum le spune numele, ajuta la cresterea eficientei mecanismelor imune de aparare prin secretia unor substante numite citokine.

3. Limfocite natural killer (CD8+ T cell), sunt o alta categorie de limfocite, sunt cele mai mari limfocite, reprezinta cca 7% din numarul total de limfocite, actioneaza rapid, prin secretia atat de citokine cat si de proteina care formeaza pori, distrugand substantele straine care ajung in organism, celulele infectate sau celulele canceroase.

In aceasta categorie sunt si unele limfocite – limfocite supresor- care inhiba actiunea de aparare imuna, daca depaseste unele limite si devine astfel periculoasa pentru organism.

Cum se pot modifica limfocitele?

Ca orice analize, limfocitele se pot modifica fie prin cresterea (limfocitoza), fie prin scaderea (limfopenie) numarului lor; in afara de aceste modificari, exista si situatii in care numarul de limfocite nu este modificat, dar ele nu functioneaza normal, dar acest lucru nu va fi discutat in prezentarea de fata.

Limfocitoza (cresterea numarului de limfocite) poate fi relativa = peste 40% din leucocite sunt limfocite, sau limfocitoza absoluta = peste 4000 de limfocite/mmc.

Copii au in mod normal mai multe limfocite decat adultii.

Limfopenia (scaderea numarului de limfocite) se poate intalni in SIDA (cand virusul distruge limfocitele), dar si in lupus, adminsitrarea de medicamente, efort fizic, iradiere, poliartrita reumatoida, sau infectii bacteriene sau fungice (cu ciuperci)

Cand se modifica limfocitele

In general limfocitele cresc numeric in

 • infectiile virale (mononucleoza infectioasa)
 • hepatita
 • infectie cu virusul Epstein-Barr)
 • tuberculoza
 • bruceloza
 • toxoplasmoza
 • tripanosomiaza
 • infectie cu B Pertusis
 • unele forme de leucemie (leucemia acuta limfoblastica)

Exista si cauza mai rare de limfocitoza (crestere a numarului de limfocite):

 • boli ale tesutului conjunctiv
 • tireotoxicoza (functie exagerat de mare a glandei tiroide)
 • boala Addison
 • splenomegalii (splina marita) de diferite cauze.

FORUM MEDICAL: limfocitele

Acest site nu este abilitat pentru consult medical pe net, oferind doar informatii medicale. Pentru evaluarea problemelor de sanatate va puteti programa aici.

Limfocite-19,3 . Restul analizelor sunt in limite normale . Ce ar trebui sa fac in plus?.

Sa mergeti la medic pentru consult

In urma analizelor efectuate recent am avut urmatoarele rezultate ce m-au pus pe ganduri si nu stiu daca este in regula:- leucocite: 3,5 – limfocite: 42 neutrofile: 1,64 sediment urinar cu frecvent mucus si frecvent oxilat de calciu. Ce este defacut? Este grav?

Nu se poate spune daca e grav gravitatea nu se judeca pe baza unui text. Trebuie sa mergeti la consult medical.

Am limfocitele modificate si alte analize, ce este de facut?

Trebuie sa mergeti la medicul dvs pentru un examen medical complet, si evaluarea analizelor in contextul examinarii medicale.

Am limfocitele 38, ce sa fac?

Trebuie sa mergeti la medicul dvs pentru un examen medical complet, si evaluarea analizelor in contextul examinarii medicale.

Am limfocitele 23,1% ce sa fac?

Trebuie sa mergeti la medicul dvs pentru un examen medical complet, si evaluarea analizelor in contextul examinarii medicale.

Am limfocitele putin mai mari decat normal, ce sa fac?

Trebuie sa mergeti la medicul dvs pentru un examen medical complet, si evaluarea analizelor in contextul examinarii medicale.

Daca ai limfocitele mai mari inseamna ca ai probleme in organism, sau nu?

In mod normal o modificare a unei analize reflecta ” o problema in organism”.

Ce analize trebuie sa faci cand ai modificate limfocitele?

Nu trebuie sa faceti nici o analiza, trebuie sa mergeti la medicul curant pentru evaluarea situatiei.

Eu am limfocitele 47.40 si monocitele 9.30. Exista ceva grav??

Dupa cum am mai mentionat, gravitatea unei boli sau a unei modificari de analize tine de boala sau modificarea respectiva (stadiul bolii), de stare organismului si de bolile sau alte analize modificate, ca si de posibilitatea urmarii unui tratament.

De aceea eu nu pot rapunde la intrebari de genul celei puse de dvs, ci doar medicul dvs curant.

Exista vre-o diferenta intre limfocitoza relativa si cea absoluta?

Daca nu ar exista nici o diferenta, ar purta un singur nume – scrie mai sus ce reprezinta fiecare

Poate sa existe limfocitoza absoluta fara limfocitoza relativa si invers? De ce?

Pot exita diferente – explicatia consta in definitia celor doi termeni.

Trebuie sa te ingrijorezi daca ai limfocitele mai mici decat normalul? De ce?

Asa cum te ingrijorezi daca .. copilul se poarta altfel decat normal sau masina merge mai prost, trebuie sa te ingrijorezi si daca limfocitele sunt altfel dacat normalul. Din acelasi motiv – probail exista un defect care treuie mai intai depistat si apoi remediat.

In urma analizelor limfocitele mi-au iesit 50% dintre care 3% limfocite de talie mare.. ce trebuie sa fac??

Daca aveti modificari ale limfocitelor, trebuie sa va sfatuiti cu medicul care a recomandat aceasta  analiza

Daca aveti probleme nelamurite de gastroenterologie, va puteti programa pentru consult completand formularul de mai jos

Calendar is loading...
Powered by Booking Calendar

Articole de pe site legate de limfocite

Limfocitele din ficat si virusul hepatitei B

Heptita autoimuna

Imunitatea si limfocitele

Cresterea imunitatii si efectele sale

Despre bolile autoimune

Sistemul imunitar, componente si functii

65 de comentarii la „Ce sunt limfocitele, cand cresc limfocitele, cand scad limfocitele

 1. Buna,
  Am virusul B ,și de 5 luni fac tratament cu Baraclude , la ultimile analize de sânge nivelul limfocitelor a crescut (49)
  Posibil sa fie din cauza tratamentului deoarece înainte imi erau normale.
  Multumesc anticipat pentru răspuns !

 2. Cum se trateaza in Romania asa numita Non-HIV AIDS, respectiv pacienti care prezinta simptome HIV/SIDA dar au toate analizele HIV negative?
  Asa numita Idiopathic CD4+ T-lymphocytopenia (http://www.autoimmune.com/Non-HIVAIDSGen.html) se manifesta prin scaderea CD4 si aparitia de infectii oportuniste. La noi in Romania esti trimis la psihiatru daca indraznesti sa vorbesti despre asa ceva. Dvs. ce parere aveti, se poate face ceva in acest caz?

   • Mulumesc pentru raspuns. Din pacate nici „specialistii hematologi” sau „specialistii in boli infectioase” din Bucuresti, fie ei conferentiari universitari sau prof. univ – nu au nicio parere, desi este specialitatea dinsilor, am fost la 3 dintre acestia, si nu recunosc existenta unei asemenea posibilitati, adica cineva cu simptome de HIV dar cu analize de HIV negative. Pe dinsii ii depaseste problema si capacitatile dinsilor de intelegere.

    Cu stima.

 3. Buna ziua.As dori si eu o precizare.In urma cu vreo 3 luni am facut mai multe analize de sange,printre care si hemoleucograma completa.S-a constatat ca am nr.crescut de limfocite 55,3% si respectiv 6,39 mii/uL ; numar leucocite 11,56 mii/uL; neutrofile 36,8%: nr.trombocite 454 mii/uL; VSH 54/ora; fibrinogen 636 mg/dL; iar la RMN mi-a iesit:”adenopatie laterocervicala pe jugulara si carotida.Precizez ca am dureri articulare si osoase mari. La interval de 2 luni,dupa un tratament adecvat,am refacut analizele si mi-au iesit din nou cu valori mari:leucocite 11,56; neutrofile 4o,2o; limfocite 5,99mii/uL; VSH 5o/ora; Durerile articulare si osoase nu au cedat.Ganglionii laterocervicali sunt prezenti,insa numai in zona gatului.S-ar putea pune cumva problema de vreo LEUCEMIE? VA ROG,DACASE POATE,SA-MI RASPUNDA UN MEDIC CARE POATE INTERPRETA CORECT ANALIZELE.MULTUMESC MULT.

 4. Buna ziua am facut analizele obligatori la locul de munca si mi-au iesit limfocitele 52.1 ce ar trb sa fac? este o boala decare trebuie sa ma tem?

  • 1.Interpretarea cea mai corecta a analizelor o face medicul care are toate datele necesare, inclusiv consultul medical.
   2, Acest site este al unui singur medic – DrAV Ditoiu,spitalul Fundeni, care nu ofera consult, recomandari, indicatii pacientilor pe netci exclusiv informatii medicale.
   3.Cand aveti de rezolvat o problema medicala, faceti un consult la medicul de specialitate respectiv sau demedicina interna

 5. Buna ziua!Mi-am facut analize si mi-au iesit neutrofile mai mici in ceea ce priveste procentajul 29.2 %,euzinofile 7,51% mai mari si limfocite 57,31%,iar nr total de limfocite 5.321.Este grav?

  • 1.Interpretarea cea mai corecta a analizelor o face medicul care are toate datele necesare, inclusiv consultul medical.
   2, Acest site este al unui singur medic – DrAV Ditoiu,spitalul Fundeni, care nu ofera consult, recomandari, indicatii pacientilor pe netci exclusiv informatii medicale.Daca aveti de rezolvat o problema medicala, faceti un consult la medicul de specialitate respectiv sau demedicina interna. Orice problema poate avea un grad de gravitate mai mare sau mai mic, depinde de organism

 6. Buna ziua! Mi-am facut azi analizele, si as avea la dvs. o intrebare. V-as ramane recunoscatoare daca mi-ati putea raspunde. Analizele in general mi-au iesit bune, insa %granulocite 27,80; %limfocite 66,80 ; nr. granulocite 1.64. Mentionez ca am infectie urinara (BLD ++; NIT +). Se poate ca aceasta modificare in hemuleocograma sa fie din cauza infectiei urinare? Ce imi recomandati? Va multumesc mult!! O zi minunata!

 7. Buna seara,am facut analizele puiului meu de 2 ani si limfocitele sunt de 54.4,granulocitele 40.2 si largimea distributiei eritrocitare(%)16.9 restul sunt in limitele normale,am de ce sa ma ingrijorez?Tin sa precizez si faptul ca analizele sunt facute la 1 saptamana dupa ce am iesit din spital fiindca a avut bronsita si gastroenterocolita.Astept un raspuns cat mai curand posibil.Va multumesc anticipat.

 8. Exista vreo diferenta intre limfocitoza relativa si cea absoluta ?
  Ce se intampla daca una dintre valori este peste medie, dar cealalta nu ?

  Valoarea relativa in medie dar valoarea absoluta peste medie si vice-versa.

 9. de 6 ani imi iasa limfocitele 50 la bioclinica un de in mod normal sant pana la 40 va rog sa imi spuneti ce ar putea fi nu ma simt rau dar tot timpul imi iasa marite va rog sa imi spuneti ce ar trebui sa fac va multumesc

 10. Eu am limfocitele 47.40 si monocitele 9.30.Exista ceva grav?? restul analizelor sunt bune dar acestea 2 nu sunt si ma tem daca este ceva grav

 11. eritrocite=4,94,hb=15,3,ht=45,7,volum eritrocitar mediu=92,5,hemoglobina eritrocitara medie=31,0,concentrat de hemoglobina eritrocitara=33,5,latimea distributiei eritrocitelor=11,1,leucocite=5,3,neutrofile=43,7,eozinofile=3,0,bazofile=0,0,limfocite46,6,monocite=6,7,volum trombocitar mediu=7,1.am si un ganglion retroauricular vazut de 2 medici orl si un medic dermatolog care mi-au sugerat probleme majore

 12. limfocite=1,03 eritrocite=4,27 hemoglobina=12,90 hematocrit=39,78 trombocite=85 restul analiz.sunt normale mentionez ca sotul face interferon si ribavirina de 5 luni va rog sa ne spune-ti ce sa facem si unde trebuie sa mergem mentionez ca are si neoplasm de colon drept operat in 6.06 2010. va multumim frumos.

 13. In luna iulie fiind la mare mi-a aparut in partea stinga deasupra claviculei o umflatura ,nu doare nu ma supara,am facut ecograf tiroida,radiografie pulmonara,nu a iesit nimic aqnalize bune.Ce poate fi?pot sa ma programez la un consult la dv?am 2 saptamini de la operatie hernie de disc sint bine si trebuie sa stiu ce fac cu aceasta umflatura care este cind mai proieminenta cind aproape nu se vede.va multumesc si doresc daca nu cer prea mult un raspuns pe emailul meu

 14. buna ziua: am facut recent un set de analize ;hemoleucograma completa , biochimie si examen urinar complet, din care , limfocite-47,4 granulocite-45,6 latimea distributiei eritrocitare-11,2 trigliceride serice-302,9. va rog sa-mi spuneti ce inseamna aceste valori si daca este ceva in neregula cu aceste analize

 15. BIOCHIMIE
  CALCIU IONIC = 4.3 mg/dL [3.6 – 5.2]
  CALCIU SERIC = 10.14 mg/dL [8.6 – 10.2]
  MAGNEZIU SERIC = 1.8 mg/dL [1.6 – 2.6]
  SIDEREMIE = 126.9 μg/dL [37 – 147]
  HEMATOLOGIE
  HEMOLEUCOGRAMA CU FORMULA LEUCOCITARA,Hb,Ht, INDICI ERITROCITARI
  Numar de eritrocite = 4.96 mil./μL [3.92 – 5.08]
  Hemoglobina = 13.5 g/dL [11.9 – 14.6]
  Hematocrit = 42 % [36.6 – 44]
  Volumul mediu eritrocitar = 84.7 fL [82.9 – 98]
  Hemoglobina eritrocitara medie = 27.2 pg/cell [27 – 32.3]
  Concentratia medie a hemoglobinei eritrocitare = 32.1 g/dL [31.8 – 34.7]
  Largimea distributiei eritrocitare – coeficient variatie = 13.2 % [11.6 – 14.8]
  Numar de leucocite = 11.74 mii/μL [4.49 – 12.68]
  Procentul de neutrofile = 51.7 % [42.9 – 74.3]
  Procentul de eozinofile = 2.9 % [0.6 – 7.6]
  Procentul de bazofile = 0.3 % [0.1 – 1]
  Procentul de limfocite = 37.6 % [18.3 – 45.7]
  Procentul de monocite = 7.5 % [4.2 – 11.8]
  Numar de neutrofile = 6.07 mii/μL [2.1 – 8.89]
  Numar de eozinofile = 0.34 mii/μL [0.03 – 0.59]
  Numar de bazofile = 0.04 mii/μL [0.01 – 0.07]
  Numar de limfocite = 4.41 mii/μL [1.26 – 3.35]
  Numar de monocite = 0.88 mii/μL [0.25 – 0.84]
  Numar de trombocite = 280 mii/μL [150 – 450]
  Volumul mediu plachetar = 10.4 fL [7.4 – 13]
  Distributia plachetelor(trombocitelor) = 11.7 % [8 – 16.5]
  VSH (VITEZA DE SEDIMENTARE A HEMATIILOR)
  VSH = 11 mm/h <20
  IMUNOLOGIE SI SEROLOGIE
  ANTISTREPTOLIZINA O ASLO = 8 UI/mL <200
  PROTEINA C REACTIVA (CRP) = 0.37 mg/L <=5
  buna seara!sunt analizele fiicei mele in varsta de 13 ani.ma ingrijoreaza cele doua valori limfocote si monocite care nu sunt in limitele maxim admise.va rog mult sa ma sfatuiti ce analize sa faca.va multumesc!

  • 1.Interpretarea cea mai corecta a analizelor o face medicul care are toate datele necesare, inclusiv consultul medical.
   2, Acest site este al unui singur medic – DrAV Ditoiu,spitalul Fundeni, care nu ofera consult, recomandari, indicatii pacientilor pe netci exclusiv informatii medicale.Daca aveti de rezolvat o problema medicala, faceti un consult la medicul de specialitate respectiv sau de medicina interna.

 16. Stimate Doctor, lucrez in Spania de ceva vreme iar fabrica unde lucrez, ne obliga sa facem analize din 6 in 6 luni. la analize mi-a iesit 51,3 si in analize scrie ca maxima este 45,5. Nu ca as avea indoieli de profesionalismul doctorilor de aici, dar de multe ori mi-a dat putin de gindit. Credeti ca este posibil sa am ceva probleme in oganism. Si mai am colesterolul 227 limita fiind 220 asa scrie in rezultat ce as putea sa fac in acest caz. Va multumesc pt. solicitudine Daniela

 17. Buna ziua mi am facut recent analizele ,par normale insa LYM MI A IESIT 4,14 APOI MCHC 37,6
  ASTA E PRIMA PROBLEMA CE A DE A DOUA SUNT LA URINA DENSITATEA >=1.030 IAR BLD 3+> Ca200Ery/ul , as vrea si eu o explicatie daca nu deranjez prea tare!

 18. Am facut o serie de analize si cateva dintre ele ma ingrijoreaza respectiv PCT (0.20), EO%4.3 si MO%9.5. Ma puteti ajuta cu o interpretare?
  Restul analizelor arata asa:

  Hemoleucograma
  Test Rezultat Rez. optim
  RBC 4.39 3.8 – 4.8 *10^6/mm3
  HGB 13.2 12 – 15 g/dl
  HCT 39.6 36 – 46 %
  MCV 90.2 80 – 96.0 fL
  MCH 30.1 28 – 34 pg
  MCHC 33.3 32 – 36 g/dl
  RDW 12.4 11.5 – 14.5 %
  PLT 193 150 – 450 *10^3/mm3
  PDW 12.2 12 – 16.5 %
  PCT 0.20 0.16-0.48%
  MPV 10.2 7.4 – 10.4 fL
  WBC 5.06 4.8 – 11.0 *10^3/mm3
  GR
  NE 2.76 2.54 – 7.48 *10^3/mm3
  EO 0.22 0.09 – 0.88 *10^3/mm3
  BA 0.03 0.0 – 0.2 *10^3/mm3
  LY 1.57 1.20 – 4.95 *10^3/mm3
  MO 0.48 0.09 – 0.88 *10^3/mm3
  GR %
  NE % 54.6 53 – 68 %
  EO % 4.3 2 – 4 %
  BA % 0.6 0.0 – 2.0 %
  LY % 31.0 25 – 45 %
  MO % 9.5 2 – 8 %
  Biochimie
  Test Rezultat Interval de referinta Metoda
  Glucoza serica 83 60 – 105 mg/dL Chimie umeda
  TGP 14 < 55 U/L Chimie umeda
  TGO 13 < 34 U/L Chimie umeda
  Creatinina serica 0.67 < 1.10 mg/dl Chimie umeda
  Uree serica 27 <40 mg/dl Chimie umeda
  Magneziu 2.1 1.6 – 2.8 mg/dl Chimie umeda
  Calciu seric total 8.96 8.4 – 10.2 mg/dl Chimie umeda
  Sodiu seric 139 136- 145 mmol/L ISE
  Potasiu seric 4.1 3.5 – 5.1 mmol/L ISE
  Coagulare
  Test Timp(s) % INR MG/DL Timp(s) % INR MG/DL Metoda
  APTT 29.20 25.4 – 36.9 s Coagulometric
  PT 10.40 126.18 0.88 9.5 – 14.5 s 72-144 % 0.81-1.20 Coagulometric
  Hematologie
  Test Rezultat Interval de referinta Metoda
  VSH 10 mm/1h
  28 mm/2h < 20 mm/1h

  Va multumesc!

 19. Textele postate pe site sunt originale, am muncit sute de ore sa le aduc la formatul actual, si le pun la dispozitia dvs neconditionat. Din pacate din lipsa de timp (lucrez si la spital si la universitatea de medicina Carol Davila Bucuresti si in privat), si din motive tehnice, NU OFER CONSULTATII PE NET. Postez intrebarile dvs deoarece ele pot ajuta alti utilizatori, si din ele mai extrag si subiecte pe care le postez pe site.
  Multumesc pentru intelegere

 20. Buna ziua,
  tocmai am primit analizele pe e-mail, e week-end si pana luni n-am unde sa merg sa le interpretez.
  Ma poate ajuta cineva sa inteleg ce am?! Analizele mele sunt vraiste:
  leucocitele10,49
  procentul de limfocite 18,1
  procentul de monocite 9,8
  numarul de monocite 1,03
  VSH-ul este 25.
  Am faringo-amigdalita si ma intreb daca asta e cauza pt care analizele mele au iesit asa?! sau e ceva mai grav????
  Multumesc anticipat,

  Sorina

 21. Am un baietel de 3 luni si am facut niste analize.Valorile care nu se incadreaza in intervalele normale sunt:trombocite- 415000; neutrofile- 42.5%; limfocite- 52.7% ; sediment urinar- frecvente cristale de oxalat de calciu; rare epitelii plate. Ar trebui sa-mi fac probleme?
  Multumesc mult!

 22. am linfocite 47,9 si neutrofile segm 41,2 va rog sa-mi spuneti daca este grav si ce trebuie sa fac ,,am fost la doctor dar nu mai vreau sa merg ,,va rog o idee macar

 23. SUNT MAMA UNUI BAETEL DE 2 ANI SI 2 LUNI SI I URMA ANALIZELOR ; MCV-75 ,MCH-22,3 ,MCHC-29,8 ,NEUTROILIE NESEGM. -29,0 ,LIMFOCITE -63,O . VREAU SA STIU DACA ESTE CEVA GRAV?

 24. am 23 ani si rezultatul analizei este :limfocite% 12.7
  limfocite#0.9
  calciu ionic seric 5.04
  glutamiltranspeptidaza-ggt 64.4
  acid uric seric 7
  ce este de facut?

 25. In urma analizelor efectuate recent am avut urmatoarele rezultate ce m-au pus pe ganduri si nu stiu daca este in regula:
  – leucocite: 3,5
  – limfocite: 42
  – neutrofile: 1,64
  – sediment urinar cu frecvent mucus si frecvent oxilat de calciu.
  Ce este defacut? Este grav?
  Va multumesc anticipat pentru raspuns!

 26. Buna ziua, nu stiu ce se intampla cu mine,am fost racita toata iarna,saptamanal racesc, ma tine o zi doua si trece.Eu cred ca imunitatea e scazuta bine de tot, ce pot face? Va multumesc, astept raspuns.

 27. Buna seara ! Domnule doctor v-aS ruga sa imi spuneti daca in cazul unui copil excesul de medicamente imunostimulatoare intr-un timp scurt ar putea duce la cresterea in exces a limfocitelor T , si pe termen lung sau scurt sa determine declansarea unei boli autoimune sau a leucemiei. Multumesc frumos!

 28. Buna ziua
  In septembrie 2009 mi s-a scos splina (accident).
  Din punct de vedere al imunitatii la boli la ce sa ma satept.
  Care sunt obligatiile mele pentru a avea o viata sanatoasa.
  Multumesc

 29. in fiecare luna fac analize baiatului meu de 2 ani datorita afectiunii lui.insa de cateva luni tot apare o limfocitoza.stiu ca la copii limfocitele sunt mai mari insa ma gandesc ca laboratorul fiind in spital de pediatrie, valorile normale sunt trecute in functie de varsta…
  in forumla leucocitara(lama) limfocitele sunt 72%
  in hemograma:
  LYM% 65.7 val normale-25.0 / 50
  LYM 6.4 val normale-1 / 5
  se poate un sfat?
  va multumesc

 30. BUNA ZIUA SUNT MAMA A DOI COPILASI GEMENI DE 3 ANI SI 4 LUNI.AZI LE_AM FACUT UN BULETIN DE ANALIZE CONSTAND IN HEMOLEUCOGRAMA.M_AU CAM SPERIAT ANALIZELE LA UNUL DINTRE EI SI SPER DACA PUTETI SA MA AJUTATI IN PRIVINTA LOR .ACESTEA SUNT:%NEUTROFILE26.40;%LIMFOCITE63.10;NUMAR NEUTROFILE1.70;NUMAR LIMFOCITE4.20;VOLUM ERITR.MEDIU 77.00;HGB ERITR.MEDIE 24.80;DISTR ERITROCITE CV 15.00;VOL TROMBOCITAR MEDIU 8.70.VA MULTUMESC.

 31. Leucocite-21,2
  Monocite-1,1
  Limfocite-8,2
  Neutrofile-12,6
  Conc.Hb.Eritrocitara-31,5
  Trombocite-625
  Plachetocrit-0,63
  Fibrinogen-580
  Virusul citomegalic-Igg pozitiv
  Virusul Epstein-Barr-Igg pozitiv
  Am urmatoarele organe extirpate:splina si bila.
  Ce-mi indicati?
  Multumesc

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica