Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841

Sfatul medicului internist – contraindicatiile anticonceptionalelor

Dr Alecse Valerian Ditoiu, gastroenteorlog hepatolog Bucuresti

Sunt situatii in cere administrarea anticonceptionalelor este contraindicata

Contraindicatiile absolute ale administrarii anticonceptionalelor = situatii in care nu se pot administra anticonceptionale:

  1. Sarcina
  2. Tromboflebite sau boli tromboembolice in prezent sau in trecut
  3. Accident vascular cerebral in prezent sau in trecut
  4. Infarct miocardic in prezent sau in trecut
  5. Cancer de san
  6. Cancer dependent de estrogeni
  7. Sangerare vaginala de cauza necunoscuta
  8. Tumori benigne (necanceroase) sau maligne (canceroase ) ale ficatului in prezent sau in trecut

Contraindicatii relative ale administrarii contraceptivelor = se pot administra anticonceptionale numai dupa ce va sfatuiti cu un medic de specialitate:

  1. Varsta peste 35 de ni
  2. Fumatoare>15 tigari/zi
  3. Migrena repetata sau persistenta
  4. Hipertensiune arteriala
  5. Boli de inima
  6. Boli de rinichi
  7. Diabet zaharat
  8. Boli de colecist (vezica biliara)
  9. Icter in timpul unei sarcini anterioare
  10. Hepatita activa
  11. Mononucleoza infectioasa
  12. Anemie falciforma
  13. Operatii chirurgicale
  14. Fracturi
  15. Boli severe
  16. Lactatie
  17. Depresie severa, semnificativa

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina.

Dupa terminarea facultatii cu summa cum laude, primul pe tara cu medica generala zece (sef de promotie), am facut

  • 3 ani de stagiatura in Bucuresti,
  • 3 ani la tara la dispensar
  • apoi am intrat prin concursuri succesive la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca, Institutul national de Medicina Sportiva, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti.

La Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti am luctat cca 30 de ani, adica pana in iunie 2019.

In cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni am ingrijit tot ce se poate, cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.

La Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti timp de 30 de ani  am pregatit pentru profesia medicala mii de studenti la medicina (unii au ajuns acum profesori, sefi de sectie sau directori de spital), medicii rezidenti si specialisti.

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti.

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).

Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

Datorita numarului mare de solicitari la cabinet, perioada de asteptare este de 5-15 zile de la solicitare. In caz de urgenta, incercam sa face programarea cat  mai repede, uneori chiar in ziua solicitarii, pe locurile celor care- din diferite motive- nu pot veni la consult (de obicei este un astfel de loc zilnic).

Activitate pe net

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro, www.hepatolog.ro  si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).

Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Pentru cei care totusi considera ca au nevoie  de experienta mea pentru o a doua opinie medicala pentru problemele de sanatate, programarea se face la numarul de telefon de pe site 0758 751 841,  sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil.
In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web
Daca doriti sa gasiti informatii despre problema dvs de sanatate, tastati pe Google drditoiu si va puteti informa de pe siteu-rile mele

 

 

0 comentarii la „Sfatul medicului internist – contraindicatiile anticonceptionalelor

  1. buna am fost azi la medic am o mica problema cu sanul drept am fibroadenom mi sa- recomandat un tratament mastodinin picaturi si utrogestan intrebarea mea e bine sa iau aceste medicamente daca iau anticonceptionala am omis sa o intreb pe doamna doctor,vreau sa stiu daca sunt protejata in continuarae ,si mai e o teama am citit ca ultrogestan da niste reactii foarte uratae ,scurgeri sangerari..crestere in greutate?daca e vorba de asa ceva eu nu iau acest medicament adica imi este frica..

  2. Buna ziua! citeam pe site-ul dvoastra si m ati pus pe ganduri…recent am facut si eu niste analize la sange si tot ce trebuie pentru inceperea „tratamentului”cu anticonceptionale, insa acum am urme de indoiala…nu este bine sa luam anticonceptionale, de ce sunteti impotriva lor..este rau sa incep sa iau pilulele contraceptive…eu maine ar trebui a merg cu rezultatul la analize ca sa mi poata recomanda dna doctor contraceptivee potrivite..insa imi e frica de eventuale reactii negative..este de preferat sa ramanem ( noi femeile) la alte metode de proctectie mai sigure, cum ar fi prezervativul ( folosit de Ei) ? multumesc! O saptamana cat mai frumoasa!

  3. am luat anticonceptionale aproape un an de zile.in primele 6 luni am luat marvelon dar pentru ca aveam dureri de cap am fost la doctor si mi-a recomandat ceva mai putin puternic din punctului lui de vedere:novinette.le-am luat doua luni dar a trebuit sa renunt la ele pentru ca ma simteam si mai rau luandu-le pe acestea:usoare stari de ameteala,dureri de cap(sub forma unei presiuni).trebuie sa mentionez ca intre aceste doua tipuri de anticonceptionale am facut o pauza de 2 luni timp in care m-am simtit bine.as dori sa stiu daca aceste stari se pot datora anticonceptionaleleo si cat timp isi fac resimtite acestea efectul,pentru ca nu le mai iua de mai bine de doua luni dar inca nu ma simt bine.

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica