Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841

Tomografia computerizata: intrebari si raspunsuri

Tomografia computerizata, pret

Daca ar fi sa judecam in termeni strict financiar, este mult mai ieftin sa faci unui bolnav un examen tomografic, decat sa-l internezi. O zi de internare intr-un spital costa in jur de 500 lei, iar un examen CT in jur de 200-400 lei.

Daca examenul CT ar pune orice diagnostic, ar fi mai ieftin sa-l faci fara internare, decat sa internezi bolnavul 5 zile si sa cheltuiesti 2500 lei+ cheltuielile cu explorarile- altele decat CT.

Cand nu este util examenul CT?

Examenul   CT este foarte putin util sau complet inutil in diagnosticarea unor boli localizate in organe

tubulare (esofag, stomac, duoden , intestin subtire, intestin gros -colon-, vezica urinara, etc, etc, ) in aceste cazuri, este mult mai util pentru diagnostic examenul endoscopic sau radiologic al organelor respective.

Cum arata un examen de tomografie computerizata?

Mai jos este fotografia unui sistem de tomografie computerizata si o fotografie a toracelui obtinuta prin aceasta metoda.

Tomografia computerizata iradiaza?

ct

Tomografia computerizata iradiaza mai mult decat examenul RMN si  mult mai mult decat radiografia obisnuita, de aceea nu trebuie utilizata in exces la acelasi pacient.

Care este diferenta intre tomografie si ecografie?

Examenul computer tomografic are cam aceleasi indicatii ca ecografia (care este mult mai ieftina), dar examenul CT are si unele avantaje:

 • localizare mai precisa a leziunilor
 • delimitarea clara a marginilor in vederea unei interventii chirurgicale
 • vizualizarea vaselor de sange
 • vizualizarea canalelor de scurgere  (cai bliara, uretere, canal pancreatic, etc)
 • vizualizarea plamanilor care nu este posibila ecografic
 • decelarea unor leziuni mult mai mici decat ecografia

Daca aveti probleme digestive sau cu investigatiile si doriti un consult, puteti solicita o programare la consultatie ,completand formularul de mai jos

Calendar is loading...
Powered by Booking Calendar

Preturile serviciilor medicale prestate in clinica privata sunt postate aici

Consultatii in urgenta pot fi solicitate aici

11 comentarii la „Tomografia computerizata: intrebari si raspunsuri

 1. ce imi puteti spune despre urmatoarea concluzie in urma unui RMN la genunghiul drept: Aspect RM usor dezorganizat si hipersemnal al grefonului LIA posibila leziune partiala, nu dispunem de protocol operator sau imagini postoperatorii,imagine metalica posibil surub la nivelul tesutului celular subcutanat portero-extern, fusiforma de aprox. 2,6cm, chist ganglion suprapatelar de 12/8mm, discrete modificari de semnal meniscale in specialla nivelul cornului anterior al meniscului intern.

  P.S. am fost operata in urma cu un an si 7 luni la genunghiul drept pentru LIA rupt.

  Multumesc anticipat celui care ma ajuta!

 2. Pingback: Medicina online: boli interne, gastroenterologie, endoscopie digestiva superioara, colonoscopie » Blog Archive » Pleurezia – lichidul in pleura, “apa” la plamani : cauze , diagnostic
 3. Buna ziua.As dori sa va adresez o intrebare.Am avut o raceala nu prea puternica la care am avut si ceva durere pe partea dreapta a capului,posibil curent.dupa ca sa ameliorat raceala si acea durere, a inceput sa imi curga un lichid din ureche.Seara cand ma culcam imi bagam un pic de vata in ureche si dimineata era uda,si nu numai seara ci si in cursul zilei mi sa intamplat acelasi lucru.Aceasta se intampla de 5 zile in continuu.Ce imi puteti spune despre acest lucru? Va multumesc , cu stima.

 4. pentru bolile de ficat stomac pancreas rinichi afara de analizele de singe se poate face si o tomografie computerizata?daca da unde? deoarece cind maninc dulce am dureri ingrozitoare de spate

 5. Pingback: Tomografia computerizata: indicatii–Boli interne, gastroenterologie, hepatologie, endoscopie digestiva, colonoscopie, hemoroizi - clinica privata Bucuresti

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica