Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841

Tomografia computerizata: intrebari si raspunsuri

Tomografia computerizata, pret

Daca ar fi sa judecam in termeni strict financiar, este mult mai ieftin sa faci unui bolnav un examen tomografic, decat sa-l internezi. O zi de internare intr-un spital costa in jur de 500 lei, iar un examen CT in jur de 200-400 lei.

Daca examenul CT ar pune orice diagnostic, ar fi mai ieftin sa-l faci fara internare, decat sa internezi bolnavul 5 zile si sa cheltuiesti 2500 lei+ cheltuielile cu explorarile- altele decat CT.

Cand nu este util examenul CT?

Examenul   CT este foarte putin util sau complet inutil in diagnosticarea unor boli localizate in organe

tubulare (esofag, stomac, duoden , intestin subtire, intestin gros -colon-, vezica urinara, etc, etc, ) in aceste cazuri, este mult mai util pentru diagnostic examenul endoscopic sau radiologic al organelor respective.

Cum arata un examen de tomografie computerizata?

Mai jos este fotografia unui sistem de tomografie computerizata si o fotografie a toracelui obtinuta prin aceasta metoda.

Tomografia computerizata iradiaza?

ct

Tomografia computerizata iradiaza mai mult decat examenul RMN si  mult mai mult decat radiografia obisnuita, de aceea nu trebuie utilizata in exces la acelasi pacient.

Care este diferenta intre tomografie si ecografie?

Examenul computer tomografic are cam aceleasi indicatii ca ecografia (care este mult mai ieftina), dar examenul CT are si unele avantaje:

 • localizare mai precisa a leziunilor
 • delimitarea clara a marginilor in vederea unei interventii chirurgicale
 • vizualizarea vaselor de sange
 • vizualizarea canalelor de scurgere  (cai bliara, uretere, canal pancreatic, etc)
 • vizualizarea plamanilor care nu este posibila ecografic
 • decelarea unor leziuni mult mai mici decat ecografia

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina.

Dupa terminarea facultatii cu summa cum laude, primul pe tara cu medica generala zece (sef de promotie), am facut

 • 3 ani de stagiatura in Bucuresti,
 • 3 ani la tara la dispensar
 • apoi am intrat prin concursuri succesive la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca, Institutul national de Medicina Sportiva, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti.

La Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti am luctat cca 30 de ani, adica pana in iunie 2019.

In cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni am ingrijit tot ce se poate, cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.

La Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti timp de 30 de ani  am pregatit pentru profesia medicala mii de studenti la medicina (unii au ajuns acum profesori, sefi de sectie sau directori de spital), medicii rezidenti si specialisti.

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti.

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).

Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

Datorita numarului mare de solicitari la cabinet, perioada de asteptare este de 5-15 zile de la solicitare. In caz de urgenta, incercam sa face programarea cat  mai repede, uneori chiar in ziua solicitarii, pe locurile celor care- din diferite motive- nu pot veni la consult (de obicei este un astfel de loc zilnic).

Activitate pe net

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro, www.hepatolog.ro  si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).

Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Pentru cei care totusi considera ca au nevoie  de experienta mea pentru o a doua opinie medicala pentru problemele de sanatate, programarea se face la numarul de telefon de pe site 0758 751 841,  sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil.
In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web
Daca doriti sa gasiti informatii despre problema dvs de sanatate, tastati pe Google drditoiu si va puteti informa de pe siteu-rile mele

 

11 comentarii la „Tomografia computerizata: intrebari si raspunsuri

 1. ce imi puteti spune despre urmatoarea concluzie in urma unui RMN la genunghiul drept: Aspect RM usor dezorganizat si hipersemnal al grefonului LIA posibila leziune partiala, nu dispunem de protocol operator sau imagini postoperatorii,imagine metalica posibil surub la nivelul tesutului celular subcutanat portero-extern, fusiforma de aprox. 2,6cm, chist ganglion suprapatelar de 12/8mm, discrete modificari de semnal meniscale in specialla nivelul cornului anterior al meniscului intern.

  P.S. am fost operata in urma cu un an si 7 luni la genunghiul drept pentru LIA rupt.

  Multumesc anticipat celui care ma ajuta!

 2. Pingback: Medicina online: boli interne, gastroenterologie, endoscopie digestiva superioara, colonoscopie » Blog Archive » Pleurezia – lichidul in pleura, “apa” la plamani : cauze , diagnostic
 3. Buna ziua.As dori sa va adresez o intrebare.Am avut o raceala nu prea puternica la care am avut si ceva durere pe partea dreapta a capului,posibil curent.dupa ca sa ameliorat raceala si acea durere, a inceput sa imi curga un lichid din ureche.Seara cand ma culcam imi bagam un pic de vata in ureche si dimineata era uda,si nu numai seara ci si in cursul zilei mi sa intamplat acelasi lucru.Aceasta se intampla de 5 zile in continuu.Ce imi puteti spune despre acest lucru? Va multumesc , cu stima.

 4. pentru bolile de ficat stomac pancreas rinichi afara de analizele de singe se poate face si o tomografie computerizata?daca da unde? deoarece cind maninc dulce am dureri ingrozitoare de spate

 5. Pingback: Tomografia computerizata: indicatii–Boli interne, gastroenterologie, hepatologie, endoscopie digestiva, colonoscopie, hemoroizi - clinica privata Bucuresti

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica