Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841

Probleme digestive forum medical

Problemele ridicate in acest post sunt luate cu “copy” si “paste” din cautarilor utilizatorilor, ei fiind bresponsabili de modul de formulare, topica, ortografie, etc.

Raspunsurile vor fi scurte din lipsa de timp, si pentru ca raspunsul in extenso este de obicei deja postat pe site, trebuie doar sa il cautati cu „search”

Ce simptome ai la ulcer gastric?

Uneori nici un simptom, alteori durere in capul pieptului acentuata de alimentatie, lipsa poftei de mancare, scaune negre, greata, varsaturi, cautati subiectul pe site.

Boli de inima simptome

Sunt multe boli, simptomele sunt diferite, uneori nici un simptom, alteori oboseala la efort, palpitatii, dureri de inima , modificari ale tensiunii arteriale cautati subiectul pe site.

Durere burta stanga

Colon, coloana, splina, rinichi, ovar, hernie, etc cautati subiectul pe site.

Cancer de colon simptome

Uneori nimic, alteori dureri abdominale, diaree/ constipatie, scaune cu sange, scadere in greutate, febra, anemie cautati subiectul pe site.

Imunitate scazuta simptome

Infectii repetate, inumoglobuline scazute si simptomele bolii care a scazut imunitatea (SIDA, ciroza, cancer leucemie etc) cautati subiectul pe site.

Tensiuni arteriale valoarea normala

Sunt in tabel pe site

Regim alimentar pentru fiere

Fierea este un organ normal, si nu are nevoie de regim special decat daca este bolnava; in bolile fierii regimul este pe site

Tratamente bioenergetice pentru adenocarcinom de prostata

Nu cunosc vre-un caz care sa fi dat rezultate, dar cunosc multe care s-au agravat (in lipsa tratamentului „clasic” medical) cautati subiectul pe site.

Structura organelor de corp uman

Este diferita pentru fiecare organ cautati subiectul pe site.

Criza de fiere simptome

Durere in dreapta sub coaste ce poate merge catre umarul drept, greata, gust amar, uneori febra, icter

Volum trombocitar mediu scazut

Volumul trombocitar mediu scade atunci cand nu sunt elemente pentru producerea lor normala (anemie aplastica, trombocitopenie, leucemii), sau cand trombocitele sunt imbatranite si se „stafidesc”

Colesterolul cauza maririi lui

Colesterolul poate creste prin sinteza crescuta in ficat (din diferite motive, boli), arderea lui scazuta sau prin alimente bogate in colesterol. Deoarece – dupa cum vedeti- nu conteaza numai alimentatia, frecvent regimul alimentar nu poate scadea colesterolul fara medicamente cautati subiectul pe site.

Se mai poate face operatie de prostata la 80 de ani?

Se poate face orcand, in functie de starea fiecarui organism cautati subiectul pe site.

La efort mai mare si stres imi bate tare inima

Este normal sa bata inima mai tare la efort sau stres, cum este normal ca turatia masinii sa creasca la efort (urmare de pante) cautati subiectul pe site.

Biopsie plamani

Se poate face prin bronhoscopie sau transtoracic cautati subiectul pe site.

Pleurezie pulmonara

Este un pleonasm, ca si „glezna piciorului”, „nara nasului” sau „fierea ficatului”.

Pleurezia apare numai in foitele care acopera plamanii cautati subiectul pe site.

Simptome reumatism

Dureri de oase cautati subiectul pe site.

Tumora in zona splinei a colonului

Este tumora de unghi stang a colonului cautati subiectul pe site.

Ce este icterul

Icter = culoarea galbena a pielii si mucoaselor datorita bilirubinei crescute cautati subiectul pe site.

Limfocite si monocite scazute este sida?

Limfocitele si monocitele pot sa scada in multe boli, si in SIDA

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina.

Dupa terminarea facultatii cu summa cum laude, primul pe tara cu medica generala zece (sef de promotie), am facut

  • 3 ani de stagiatura in Bucuresti,
  • 3 ani la tara la dispensar
  • apoi am intrat prin concursuri succesive la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca, Institutul national de Medicina Sportiva, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti.

La Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti am luctat cca 30 de ani, adica pana in iunie 2019.

In cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni am ingrijit tot ce se poate, cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.

La Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti timp de 30 de ani  am pregatit pentru profesia medicala mii de studenti la medicina (unii au ajuns acum profesori, sefi de sectie sau directori de spital), medicii rezidenti si specialisti.

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti.

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).

Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

Datorita numarului mare de solicitari la cabinet, perioada de asteptare este de 5-15 zile de la solicitare. In caz de urgenta, incercam sa face programarea cat  mai repede, uneori chiar in ziua solicitarii, pe locurile celor care- din diferite motive- nu pot veni la consult (de obicei este un astfel de loc zilnic).

Activitate pe net

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro, www.hepatolog.ro  si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).

Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Pentru cei care totusi considera ca au nevoie  de experienta mea pentru o a doua opinie medicala pentru problemele de sanatate, programarea se face la numarul de telefon de pe site 0758 751 841,  sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil.
In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web
Daca doriti sa gasiti informatii despre problema dvs de sanatate, tastati pe Google drditoiu si va puteti informa de pe siteu-rile mele

 

 

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica