Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841

Regim in bolile de fiere

Regimul alimentar in bolie de fiere nu rezolva boala, dar poate evita aparitia simptomelor, el trebuie personalizat (nu toti oamenii fac crize la acelasi regim), fiind perioade in care unele alimente sunt suportate mai bine sau mai rau – detalii in articol

In general, fiecare pacient cu o boala de fiere descopera pe parcurs ca suporta unele alimente, iar altele nu sunt suportate.

De ce trebuie sa tii regim alimentar in bolile de fiere?

Se poate pune intrebarea de ce este nevoie de o anumita dieta in bolile de fiere.

Dieta in bolile de fiere poate avea unele avantaje:

 • Impiedicarea aparitiei sau cresterii calculilor (pietrelor)
 • Favorizarea evacuarii bilei – in cazul veziculei biliare lenese -(bila care stagneaza in vezicula  biliara favorizeaza aparitia pietrelor)
 • Impiedicarea contractiilor violente – in cazul veziculei biliare prea “nervoase”
 • Impiedicarea aparitiei durerilor si celorlalte simptome datorate proastei functionari a fierii
 • Prevenirea aparitiei altor complicatii sau simptome datorate proastei functionari a fierii (greata, gust amar, dureri, diaree, denutritie, etc)

Care sunt bolile de fiere in care este necesar regimul alimentar?

Bolnavii cu boli de fiere au un comportament diferit.

Sunt pacienti care au o boala de fiere si nu afla de existenta ei decat intamplator, iar altii, cu o problema minora, merg din medic in medic, din tratament in tratament, tin regim, si.. se plang in continuare de diferite simptome.

In principiu, regimul alimentar este necesar in:

 • Dischinezia biliara
 • Litiaza biliara
 • Fierea cu noroi (mal)
 • Colecistita cronica
 • Colecistita acuta
 • Colica biliara

In alte boli, regimul este mai putin important:

 • Colecistul septat
 • Colecistul malformat
 • Fierea marita

Ce alimente sunt contraindicate sau trebuiesc evitate?

In principiu, bolnavul care are probleme cu fierea, suporta mai greu unele alimente, cel mai frecvent cele uleioase, prajite sau puternic condimentate.

Am avut postate pe siteurile mele recomandari extinse de regim alimentar in majoritatea bolilor digestive, dar am vazut la consultatie bolnavi care nu mergeau bine cu aceste regimuri standard. Acest lucru se intampla deoarece fiecare bolnav are anumite caracteristici, care trebuie luate in calcul la stabilirea indicatiilor de tratament sau regim alimentar. De aceea, cred cel mai corect insa este ca medicul sa faca recomandari personalizate  de regim alimentar, conform caracteristicilor pacientului pe care il consulta.

Cat timp trebuie sa se tina regimul alimentar?

In principiu regimul alimentar se tine in perioadele cu simptome, dar grasimile de orice fel ar trebui evitate permanent, putand oricand se declanseze o criza dureroasa insotita de varsaturi.

Orice persoana suferinda de fiere trebuie sa tina acelasi regim?

Fiecare persoana care acceseaza u nsite de consultatii pe net si  primeste un sfat medical, are pretentia ca acest sfat sa fie “personalizat” sa i se adreseze exclusiv problemelor lui, sa nu fie un raspuns standard, “automat”.

Acest lucru este practic imposibil, deoarece medicul care ii da sfatul nu are datele necesare pentru a da o indicatie “personalizata”, deci da tot un sfat teoretic.

Ca si tratamentul cu medicamente, si regimul alimentar trebuie sa fie personalizat – in orice boala- , iar aceasta personalizare nu se poate face decat stiind direct pacientul, cu.. bunele si relele lui (medicale).

In cazul bolilor de fiere, regimul de mai sus este teoretic, uneori pacientul poate observa daca:

 1. Suporta unele dintre alimentele contraindicate
 2. Nu suporta unele dintre alimentele care nu figureaza in lista de mai sus.
 3. In anumite perioade suporta unele alimente, iar altadata nu le suporta.

In functie de acestea, fiecare dintre dvs poate sa isi faca propriul regim alimentar personalizat.

Boli de fiere – forum despre regim

Daca ai greata cand mananci cozonac , e de la fiere?

Poate fi de pe fiere, sau din alte cateva zeci de cauze- exista acest subiect pe site

Ce poate sa manance o persoana cu o boala de fiere?

Teoretic, sunt suportate alimentele fara grasime, prajeala sau condimente

Am facut colecistectomie laparoscopica, obisnuiam sa beau cafea, mai intai neagra si multa, apoi dupa crize , mai putina si cu lapte. Apoi n-am mai tolerat cafeaua si am consumat cappucino. De ciocolata in special.Oare mai am voie sa consum cappucino?Daca nu de ciocolata macar de vanilie sau alte arome?

Puteti testa ce alimente tolerati si ce nu, si evitati ce va cauzeaza, nu veti pati mare lucru daca veti avea o neplacere la.. vanilie, apoi o evitati

Se poate trata noroiul biliar la fiere, sau trebuie sa te operezi?

Se poate trata fara operatie.

Sotul meu in urma internarii la spitalul militar pitesti din luna octombrie 2011 in urma analizelor si a tuturor investigatiilor inclusiv a endoscopiei sa constatat ca este vorba de o gastrita de reflux ,dar la centrul de diagnostic fusese diagnosticat cu pietre la fiere respectiv depuneri de colesterol se pot trata aceste depuneri ,tinand cont ca sotul meu tine regim de un an de zile ,ia tratament de un an.,a fost diagnosticat cu h-pilorii urmand tratament si pentru acesta ,fiind externat pentru moment urmand un tratament cu exomeprazol, ursosan,ibutin ,ranitidina va scriu din disperare si va cred ca va este foarte greu sa da-ti raspunsuri tuturor, dar disperarea mea este mai mare cu cat este atata timp de cand ia tratament si deja a slabit 8 kg in 2 luni are o culoare cam galbuie si la fata ,si sunt foarte multe medicamente va rog dati-mi o parere sau un sfat daca este posibil multumesc.

..Nu inteleg nimic, probabil sunt obosit. Ce sfat doriti? Referitor la ce? Depunerile de colesterol se pot trata, dar ele nu dau scadere ponderala de 8kg si nici culoare galbuie la fata.

Cat poti sa astepti de cand ai simptome de boala de fiere pana ajungi la medic?

Nu se poate spune care este  perioada de asteptare de cand apar simptomele pana cand  trebuie sa te ingrijorezi sau durata a simptomelor care ar trebui sa va ingrijoreze deoarece situatie difera de la bolnav la bolnav.

Desi bolile biliare dau frecvent simptome suparatoare, in principiu colica biliara reprezinta o urgenta medicala. Riscul cel mai mare este ca boala  care are o evolutie blanda o perioada de timp, sa fie depistata in stadiu avansat, greu reversibil. Asta face necesar consultul medical pentru precizarea diagnosticului corect. Dupa aprecierea corecta a diagnosticului si gravitatii bolii, urmarirea de catre medic este mai..laxa, in functie de pacient. fiecare caz se evolueaza in felul lui, (vad destul de des pacienti cu boli serioase diagnosticate intamplator, in lipsa oricaror simptome ingrijoratoare).

Care este cel mai bun tratament si regim pentru fiere? Tin regim si iau tratament dar parca nu simt nici o ameliorare

Prima problema este ca diagnosticul sa fie corect. Apoi, daca diagnosticul este corect, in bolile de fiere exista mai multe scheme de tratament si regim alimentar ce pot fi  recomandate, mai multe scheme corecte..

Problema este ca fiecare bolnav are anumite caracteristici, anumite.. sensibilitati care fac ca o schema de tratament corecta sa i se potriveasca mai bine, iar alta mai putin bine.

Medicul curant este acela care dupa evaluarea dvs medicala trebuie sa aleaga schema care vi se potriveste cel mai bine. Pentru a recomanda aceasta schema terapeutica potrivita dvs, medicul este ajutat de ce a invatat in cei 6 ani de facultate, in rezidentiat, de datele teoretice din studiile clinice, dar si mai mult il ajuta experienta medicala (ca de altfel in orice alta meserie).

Daca toti bolnavii cu o anumita boala s-ar trata la fel, se poate lua o schema de tratament de pe internet, si se rezolva problema, fara sa iei in calcul riscurile tratamentului si ale bolii la persoana respectiva..

Am avut postate pe siteurile mele recomandari extinse de regim alimentar in majoritatea bolilor digestive, dar am vazut la consultatie bolnavi care nu mergeau bine cu aceste regimuri standard. Acest lucru se intampla deoarece fiecare bolnav are anumite caracteristici, care trebuie luate in calcul la stabilirea indicatiilor de tratament sau regim alimentar. De aceea, cred cel mai corect insa este ca medicul sa faca recomandari personalizate  de regim alimentar, conform caracteristicilor pacientului pe care il consulta.

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina cu peste 37 de ani de practica medicala, incepand cu medicina de familie la tara si terminand cu doctoratul.

Am 30  de ani de experienta in cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale si cca 30 de ani la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti.

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina.

Dupa terminarea facultatii cu summa cum laude, primul pe tara cu medica generala zece (sef de promotie), am facut

 • 3 ani de stagiatura in Bucuresti,
 • 3 ani la tara la dispensar
 • apoi am intrat prin concursuri succesive la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca, Institutul national de Medicina Sportiva, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti.

La Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti am luctat cca 30 de ani, adica pana in iunie 2019.

In cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni am ingrijit tot ce se poate, cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.

La Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti timp de 30 de ani  am pregatit pentru profesia medicala mii de studenti la medicina (unii au ajuns acum profesori, sefi de sectie sau directori de spital), medicii rezidenti si specialisti.

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti.

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).

Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

Datorita numarului mare de solicitari la cabinet, perioada de asteptare este de 5-15 zile de la solicitare. In caz de urgenta, incercam sa face programarea cat  mai repede, uneori chiar in ziua solicitarii, pe locurile celor care- din diferite motive- nu pot veni la consult (de obicei este un astfel de loc zilnic).

Activitate pe net

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro, www.hepatolog.ro  si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).

Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Pentru cei care totusi considera ca au nevoie  de experienta mea pentru o a doua opinie medicala pentru problemele de sanatate, programarea se face la numarul de telefon de pe site 0758 751 841,  sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil.
In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web
Daca doriti sa gasiti informatii despre problema dvs de sanatate, tastati pe Google drditoiu si va puteti informa de pe siteu-rile mele

 

93 de comentarii la „Regim in bolile de fiere

 1. Buna ziua. Am fost acum 3 zile la eco la fiere. Am fierea marita,86 mm. Dnl Dr mi-a dat tratament cu Debridat,Spazz si Buscopan. Nu mi-a zis sa tin regim dar de frica sa nu imi fie rau vreau sa tin. Mi se pare ca nu e bun tratamentul. Dv ce parere aveti ? Nu am dureri doar ca mi se face rau,am stari de greata si tremur foarte rau. Va multumesc.

 2. Buna ziua
  Am bila lenesa si dureri foarte mari,nu stiu ce sa fac,nu tin un regim pt ca mananc ce am,ca nu am o situatie financiara prea buna ca sa-mi pot tine o dieta si avand si 2 copii mici mi-e greu sa tin o dieta ca trebuie sa mananc cu ei ca sa poata manca si ei si sunt mai mofturosi.am luat colebil si fiobilin,si nos-pa.acum iau bilichol
  dar dureri sunt ca de multe ori nici nu ma pot ridica din cauza dureri

 3. Buna ziua.Am probleme cu fierea.Intr-adevar nu pot zice ca mananc prea sanatos am urcusuri si coborasuri si in weekenduri cam intrec masura.Dar, de cand avem copii ma mai stresez imi bat capul sa zic, si hopa ca ma mai doare capul zile in sir nu am pofta de mancare si a fost odata ca nu puteam sa ma ridic din pat si aveam frisoane.
  Sa inteleg ca stresul joaca un rol in problemele mele de fiara sau numai mancarea?
  Multumesc anticipat

 4. buna ziua.am si eu o intrebare.am o fetita de 3 ani si 8 luni si are fierea strangulata.uneori face crize de fiere momente in care fierea este marita aproape ca la un om matur a zis pediatrul.intrebarea mea este ce as putea sa i dau pe langa regim alimentar si siropelul de liv52 ce l aprescris pediatrul?va multumesc

 5. Salutari,vin si eu cu o intrebare.. mama mea are dureri mari din cauza fierii,medici ia-u spus c are colica biliara, ce tratament sau regim recomandati?

 6. buna ziua eu am fost la doctor si mi.a spus ca am fiere marita si am tinut regim 3 luni si nu am mai avut probleme 2 ani cu fierea si brusc acum iar au inceput simptomele ce trebuie sa fac? tin din nou 3 luni regim sau trebuie sa ma operez? Apropo acum am 17 ani cand mia descoperit aveam 15 si nu stiu ce sa mai fac puteti sa ma ajutati cu un sfat ce trebuie sa fac? Multumesc frumos !

 7. Buna Ziua Am 37 De Ani Si Am Fost Diagnosticata Cu Liteaza Biliara,Hepatita Satelita Si Sepsis Cu Poarta De Intrate Biliaara.Mi-a Fost Recomandat Ca Tratament Ursolfalk Pe Trei Lunu,Farcovit B12,Bilicholl.La Ecografie Mi-au Gasit Pietre La Colecist.Credeti Ca Este Bun Acest Tratament Sau Trebuie Sa Ma Operez.Va Multumesc As Vrea Un Raspuns Deoarece Am Dureri Groaznice In Partea Dreapta.

 8. am un bunic de 81 de ani si are dureri in partea dreapta a fost la doctor ia dat tratament si ia spus sa tina regim si sa nu manince cu seminte(vinete,seminte de floarea soarelui,dovleac)ce boala poate sa aiba

 9. Colecitul meu nu mai suporta nici cruditatile, nici laptele .
  Mi s-a facut facut ecografie , am mai mult de 7 petre, nu mai merge niciun regim, la orice mananc imi este rau, senzatie de greata, acru, arsuri , etc., mentionez ca la ecografie in afara pietrelor din colecist , nu s-au gasit alte modificari organice, trebuie sa ma operez? am inteles ca regimul va fi acelasi si dupa operatie.
  Cu multumiri pentru ceea ce faceti pentru noi , si, am inteles din comentariile adaugate pe net , ca sunteti un bun profesionist si nu in ultimul rand un om de treaba, cu respect , domnule doctor ,mai rar oameni ca dumneavoastra.

 10. Buna ziua!
  Vlad este numele meu am 20 de ani si acum 2 sapt am avut urmatoarele simptome, crampe puternice si ascutite abdominale insotite de voma (foarte des). Am mers la spital la urgente mi s-au facut analize de sange care mi-au iesti bune si o ecografie in jurul splinei care deasemenea mi s-a spus ca are dimensiunile normale si ca nu as avea nicio problema. Nu mi s.a pus un diagnostic anume si deasemenea nu mi s-a dat un tratament. Acelasi lucru mi s.a intamplat in urma cu un an facand acelasi lucru si mergand la urgente o doamna doctor mi-a spus ca am colica biliara si mi-a dat un tratament, terminand tratamentul nu am mai avut absolut nicio problema, am mancat orice oricand oricat. Intrebarea mea este urmatoare ar trebui sa iau din nou acelasi tratament? Pentru ca acum stau tot timpul cu frica in san ca orice as manca poate readuce la o nou criza si credeti-ma ca este foarte dureros.

  Va multumesc,
  Vlad

 11. comentariul meu este legat de d-ul dr AV Ditoiu pe care il admir pentru rabdarea si bunavointa cu care raspunde intrebarilor . toata stima d-ul dr

 12. Buna ziua,
  Am fosit diagnosticata cu o piatra la fiere de 2 cm.Am depistat-o facand o criza cu febra 38-39C,frisoane si usoara durere locala,debutand de la o cistita.Mi s-a sups de la urgenta ca trebuie sa fac opratie,dar eu nu prea am avut simptome de fiere pana acum si ma simt bine tinand regimul in continuare.Ce ar trebui sa fac..Operatie sau tratament medicamentos naturist plus ceaiuri?Oare sar putea rezolva evitand operatia? Astept parerea dumneavoastra.Va multumesc!

 13. buna ziua ,am 37 de ani si acum 6 ani am fost operata de un chist la pancreas rezultatul unei pancretatite cronice care acum a recidivat in urma ultimelor analize mi sa spus ca fierea ar trebui operata deoarece este inflamata dar si chistul este de aproape 5cm si as vrea sa stiu daca cu regim as putea imbunatati starea fierii pana cind ma voi opera de chist adica peste citeva luni daca imi puteti spune un regim ceva ,eu in prezent mananc regim adica mancare fiarta mai mult adica legume ,carne de pui .si as vrea sa stiu daca iaurtul dietetic este bun .as mai vrea sa stiu daca di cauza fieri poti slabi foarte mult deoarece eu am slabit in 3luni aproape 12kg.va multumesc si astept parerea dumneavoastra

 14. Buna ziua! Incerc sa fiu cat mai scurta!
  De aprox 2 sapt am niste mancarimi pe piele, mai exact in zona сefei si niste peste rosiatice, in zona ochilor cu senzatie de mancarime, usturime. Am fost la medic, mi-a spus ca este din interior, adk ficat, fiere, am facut eco, mi s-a spus ca este fierea curbata intr-un fel la un cap….(scuze pt limbajul neacademic). Mi s-a recomandat regim alim. exact cum scrieti la inceputul art., incerc sa evit sau sa delimitez intr-o oarecare masura ce imi face bine si ce nu.
  Intrebarea mea ar fi, pt ca nu am gasit pe net,intr-adevar ceva legat de fiere??? (simptomele mele sunt decat cele enumerate mai sus, si adica mancarimi de piele(ca o alergie) care a disparut cateva zile, apoi mi-a mai aparut si pe brate, abdomen, picioare, dar decat mancarime, nu mai mult, nu dureri). Am uitat sa mentionez ca regimul meu alimentar s-a schimbat in ultimul an, eu locuind cateva luni in tara, alte cateva luni in ucraina( medicul a spus ca alimentatia difera in ucraina, sunt alte standarde, si in consecinta poate fi o cauza). Multumesc pentru timpul acordat!

 15. Buna ziua am si eu o intrebare. Si eu am probleme cu fiere lenesa si doresc sa stiu daca de la Fiere poate sa radieze o durere cam la 2 degete de buric in partea dreapta? Eu intotdeauna inaintea unei crize am o durere ca o intepatura in acea zona si in acel moment mi se intareste sau contracta ceva in acea zona. De asemenea apare balonarea . Este posibil? O alta cauza ar putea fi parazitii intestinali sau la fiere, daca exista asa ceva? Multumesc

 16. BUNA ZIUA. Am o fetita de 4 ani si 4 luni si a fost diagnosticata cu colecistul malformat(fierea indoita)a avut cateva etape de varsaturi.Ea acum tine regim de fiere.eu vasi intreba cam cat timp ar trebui sa-i tin regimu si daca se vindeca?Regimu ei consta an totu fiert nimic prajit,fara afumaturi,varza,fasole uscata,are voie doar 1 ou pe sap fiert,fara smantana,pateu.Are voie lapte slab, cereale,fara cacao,ciocolata.VA MULTUMESC.

 17. BUNA ZIUA,
  SUNT UN BARBAT DE 52 DE ANI SI AM PROBLEME CU FIEREA ,CU URMATOARELE SIMPTOME:AM DURERI IN PARTEA DR,URMATE DE DURERI SI DISCOMFORT ABDOMINAL LA INTESTINE URMAT DE SCAUNE MOI.
  LA ECOGRAFIE S-A CONSTATAT O FIERE ALITIAZICA SEPTATA.
  LA CRIZE MAI PUTERNICE FLATULENTA SI DISCONFORTUL ABDOMINAL DISPARE DACA IAU ANTIBIOTICE(NUMAI LA TETRACICLINA) LA 6 ORE IN DOUA DOZE.

  CU RESPECT GEORGE VLASE

 18. doina necula Says:
  November 6th, 2011 at 4:43 pm
  buna ziua domnule doctor ditoiu.
  cu aproximativ o luna ,vam mai adresat o intebare legata de unele dureri ale sotului meu in capul pieptului,caruia ii fusese indicata operatia de scoatere a fierii,dupa ce fusese tratat aproximativ un an de ulcer duodenal si (hepatita)ce am citit in scrisoarea medicala data de dr de la centrul de diagnostic pitesti .in urma internarii la spitalul militar pitesti din luna octombrie 2011
  in urma analizelor si a tuturor investigatiilor inclusiv a endoscopiei sa constatat ca este vorba de o gastrita de reflux ,dar la centrul de diagnostic fusese diagnosticat cu pietre la fiere respectiv depuneri de colesterol se pot trata aceste depuneri ,tinand cont ca sotul meu tine regim de un an de zile ,ia tratament de un an.,a fost diagnosticat cu h-pilorii urmand tratament si pentru acesta ,fiind externat pentru moment urmand un tratament cu exomeprazol, ursosan,ibutin ,ranitidina va scriu din disperare si va cred ca va este foarte greu sa da-ti raspunsuri tuturor, dar disperarea mea este mai mare cu cat este atata timp de cand ia tratament si deja a slabit 8 kg in 2 luni are o culoare cam galbuie si la fata ,si sunt foarte multe medicamente va rog dati-mi o parere sau un sfat daca este posibil multumesc.

 19. Pingback: Gastroenterologie si hepatologie Bucuresti: boli de ficat, fiere si gastroenterologice » Blog Archive » Probleme cu fierea – scurt dictionar
 20. Buna ziua. Azi am facut un ecograf abdominal deoarece ma simt foarte rau de la un timp. Mi s-a spus ca am fierea foarte mare ca a unui barbat mancacios si bautor. Ce imi recomandati sa urmez un tratament sau sa o scot? Va multumesc foarte mult.

 21. de ce nu se descopera in medicina asta avansata un mod de a stopa formarea calculior …mereu se da exlicatia ca nu se stie de ce se formeaza ca nu este acelasi tip de colesterol rezultat din alimentatie ..medicul ridica din umeri si nu stie de ce stiinta medicala nu a gasit metoda care sa nu mai duca la scoaterea din uz a unui organ pus de Dumnezeu in corpul omului care oricum in lipsa creeaza dificultati …as vrea sa faceti si articole in care sa ne anuntati unele remedii in cercetare si chiar reusite in aceasta maladie!

 22. Buna ziua,miercurea trecuta am trecut prin interventia de colecistecomie laparoscopica.
  Vineri m-au externat.Mi-au dat si o schema de regim, nu este personalizat dar il voi urma cu strictete.Intrebarea mea se refera la continuarea satisfacerii unei placeri ale mele: obisnuiam sa beau cafea, mai intai neagra si multa, apoi dupa crize , mai putina si cu lapte.Apoi n-am mai tolerat cafeaua si am consumat cappucino.De ciocolata in special.Oare mai am voie sa consum cappucino?Daca nu d ciocolata macar d vanilie sau alte arome?

 23. Stimate Domnule Dr. Ditoiu Alecse Valerian- Spitalul Fundeni Clinica Medicala – am facut un ecograf si mi s-a spus ca am ficatul marit – diagnostic – colica biliara – dimineata am gura amara- am primit urmatoarele medicamente: Metronidazol Arena 250 mg,30, comprimate ospamox 1000 mg,15 comprimate, Kreon 10.000,20 comprimate, Duspatalin 200 mg, 60 comprimate., Omeprazol 20 mg, 60 comprimate, = ca un specialist, ce imi recomandati sa fac, sa iau aceste medicamente sau sa merg doar pe regim alimentar. va multumesc!

 24. domnule doctor, am doua intrebari:

  1. unde se efectueaza operatie cu ultrasunete pentru spargerea si absorbtia pietrelor de la fiere?
  2. care sunt alimentele care stimuleaza producerea de bila si contractia colecistului( in cazul problemelor mele medicul mi-a spus ca trebuie sa le evit) – de ex. am obs ca imi fac rau ceaiul de sunatoare, rosiile, vinetele, chiar si fructele pentruj ca imi provoaca aciditate

  va multumesc

 25. Dr. Ditoiu Alecse Valerian- Spitalul Fundeni Clinica Medicala – am facut un ecograf si mi s-a spus ca am ficatul marit – diagnostic – colica biliara – dimineata am gura amara- am primit urmatoarele medicamente: Metronidazol Arena 250 mg,30, comprimate ospamox 1000 mg,15 comprimate, Kreon 10.000,20 comprimate, Duspatalin 200 mg, 60 comprimate., Omeprazol 20 mg, 60 comprimate, = ca un specialist, ce imi recomandati sa fac, sa iau aceste medicamente sau sa merg doar pe regim alimentar. va multumesc!

 26. Am dureri in partea dreapta si greata,cu toate ca medicul mi-a zis ca nu am decat namol la bila.Crizele tin toata ziua si ma sperie ingrozitor.Iau tratament care consta in ibutin si motilium,dar degeaba crizele sunt foate dese.Va rog sa ma ajutati!

 27. Pingback: Medicina online: boli interne, gastroenterologie, gastroscopie, colonoscopie, hemoroizi … » Blog Archive » Probleme cu fierea.. intrebari si raspunsuri
 28. buna ziua..am 14 ani si in urma cu cateva luni(moiembrie2010) am depistat ca am mal la fiere…luna asta sa intamplat sa fac o criza de fiere..beau ceai de anghinare. si comprimate ciprolen si bilicol…dar tot am dureri si stare de voma…ce imi recomandati?

 29. buna ziua, mi s-a facut o ecografie si mi s-a spus ca am fierea lenesa dar eu am migrene biliara,am dureri de cap si vomit.durerea este foarte puternica,cum asputea sa imi ameliorez starea?va multumesc.

 30. sirboiu…da trebuie sa tine un regim neaparat…daniela virtej…poti sa nu te operezi si sa tii un regim strict de tot,dar daca un doctor f.f. bunn tia zis sa faci asta fa-o.

 31. Buna ziua,
  Am de 3 luni de zile stari de rau(voma,dureri cap,stari de oboseala),am facut ecografie si mi s-a dat diagnostic de fiere marita(8cm)am fost trimisa sa ma operez.
  Va rog sa imi spuneti daca este necesara interventia chirurgicala sau se mai poate trata.
  Cu stima,
  Daniela Virtej

 32. bun dr ditoiu asi dori mai multe sfaturi care sa ma ajute sa trec peste boala asta acum doua saptamini am aflat ca am pietri la fiere si ficatul cu grasime pe linga boala asta mai sunt alergica la mincare si la multe alte lucruri care nu pot sa le evit mai deloc asi dori doar un sfat sau un regim care ma poate ajuta va multumesc.

 33. LA MULTI ANI! domnule doctor,ma scuzati am si eu o intebare cu dischinezie se poate ajunge la diabet,am facut analize si mia esit glicemia de 160,va multumesc.

 34. Buna ziua si La multi ani!
  Ma numesc Ezel,sunt din Constanta si bine inteleles am o problema cu fierea;in acest sens pot sa va spun ca in urma ultimelor investigatii dr meu de familie mi-a spus ca am fierea cutata si un calcul mobil din cauza caruia intru in criza;dar in ultimile 6 luni aceste crize sau accentuat cu durere radianta iar in timpul crizelor sau cand simt ca se apropie imi administrez cate 2 pilule piafen si 2 no-spa.sunt momente cind imi trece doar cu acest „tratament” si momente cand mai chem si salvarea.Eu as dori sa ma operez dar am o retinere din cauza ficatului intrucat este marit.Crede-ti ca ar fi un risc major daca m-as opera avind ficatul marit?Sau as putea sa urmez vreun tratament special administarat?Multumesc!

 35. Pingback: Clinica medicala privata Bucuresti-boli interne, gastroenterologie, hepatologie, endoscopie digestiva, colonoscopie, hemoroizi » Colica biliara - simptome, cauze, tratament, regim alimentar
 36. Raspuns automat.
  Pe acest site nu se acorda consult medical, nu se fac evaluari si nu se poate stabili diagnosticul sau evolutia unui anumit caz.
  Comentariile userilor pot constitui noi subiecte pentru site.
  Comentariul dvs nu constituie un nou subiect al site-ului ci un motiv de consult medical, care nu se poate face pe net.
  Adresati-va medicului dvs , sau cautati subiectul , care este deja postat pe site.

 37. Raspuns automat.
  Pe acest site nu se acorda consult medical, nu se fac evaluari si nu se poate stabili diagnosticul sau evolutia unui anumit caz.
  Comentariile userilor pot constitui noi subiecte pentru site.
  Comentariul dvs nu constituie un nou subiect al site-ului ci un motiv de consult medical, care nu se poate face pe net.
  Adresati-va medicului dvs , sau cautati subiectul , care este deja postat pe site.

 38. buna seara
  am si eu o problema,care nu o inteleg. im partea dreapta,am dureri destul de puternice.de cele mai multe ori,noaptea,ma trezesc din cauza balonarii si durerilor in partea dreapta,iar foarte des,dimineata am stari de voma.ce nu inteleg,este,ca la medic,la ecografie,mi sa spus ca nu as avea probleme nici cu fierea,nici cu ficatul,si ca durerile le am din cauza rinichiului drept.este posibil? cu alimentatia,nu pot spune ca stau prost.eu mu pot manca deloc prajeli sau grasimi.eu de foarte multi ani,am devenit o persoana „vegetariana”.daca se intampla sa mai mananc si ceva carne,se intampla foarte foarte rar.si atunci doar peste fiert si piept de pui fiert sau ,mai rar fript.paine nu mamanc deloc.iar ceaiul il beu aproape in loc de apa.si imi fac tot felul de combinatii: sunatoare cu cozi de ciresi cu ceai gastric cu ceai pt fiere lenesa etc.care paote fi problema atunci?

 39. La ecografie s-a constatat: „colecist cu peretii foarte ingrosati, drenat postprandial, nu pare a avea calculi”.
  Am mers la doua cadre medicale, unul mi-a spus ca nu am ce sa fac si ca nu exista tratament; celalat ca tr.sa iau Redigest si sa beau ceaiuri recomandate pt. bila.
  Nu stiu ce sa fac, merg si la al treilea sau urmez sfatul unuia din cei doi; dar care?
  Multumesc pt. intelegere si ajutor.

 40. buna ziua,
  Am si eu o intrebare.In urma unei ecografii la colecist scrie in felul urmator: lungime 48mm, perete foarte gros 9,5mm pe fata hepatic si neregulat, septat infundibular, fara calculi.
  Ce inseamna acest lucru?
  multumesc

 41. Buna ziua,am si eu o mare rugaminte.Fata mea de 15 ani 9 luni are infectie urinara si doamna dr. unde am mers ne-a spus sa facem si o urografie.Imi puteti spune unde as putea face urografie si cat costa?Va multumesc.

 42. Buna ziua! Am o fetita de 2 ani si jumatate si, in urma unor scaune deschise la culoare (unul pe zi, nediareic) si lipsa poftei de mancare, am fost trimisa de pediatrul copilului sa ii fac o ecografie abdominala. Pana sa ajung la ecografie, i-am scos din alimentatie laptele si scaunele au revenit la normal. Totusi, la ecografie s-a evidentiat, citez, „colecist de 46 mm, septa infundibular; in jumatatea infundibulara se evidentiaza depozit solid, pe o lungime de 14 mm; acesta este mobil cu respiratia, necalcificat (posibil colesterolic sau parazitar); fara calculi”. In rest, toate organele interne sunt in limite normale. Mentionez ca toate examenele coproparazitologice au iesit negative, i-am facut 2 teste Elisa (pentru depistarea toxinei produse de giardia) si au iesit negative. Nu v-as fi scris Dvs. daca nu eram nevoita, nu sunt nici eu deacord cu consultatiile online, insa pediatrul copilului mi-a zis ca nu sunt necesare investigatii suplimentare, ca poti trai foarte bine cu acest depozit si ca trebuie sa am grija ce dau copillului sa manance (fara alimente grele, prajeli, etc). Totusi, sunt nelamurita, cum se poate ca un copil asa de mic poate sa faca depozite la fiere, din moment ce nu mananca mancaruri grele, prajeli (decat rarisim). Multumesc foarte mult.

 43. Textele postate pe site sunt originale, am muncit sute de ore sa le aduc la formatul actual, si le pun la dispozitia dvs neconditionat. Din pacate din lipsa de timp (lucrez si la spital si la universitatea de medicina Carol Davila BucuresTi si in privat), si din motive tehnice, NU OFER CONSULTATII PE NET. Postez intrebarile dvs deoarece ele pot ajuta alti utilizatori, si din ele mai extrag si subiecte pe care le postez pe site.
  Multumesc pentru intelegere

 44. am facut o ecografie si mia zis ca am fierea imbracata in portelan si ar trebui sa ma operez
  cu tratament si regim nu se poate trata ?

 45. Buna ziua,am fost operat de o tumoare de ureter intramural rezecata endoscopic la fundeni. As dori un regim alimentar avand in vedere ca am ulcer la stomac si sunt operat de 2 saptamani. In urma acestei operatii am slabit foarte tare,imi puteti recomanda cateva vitamine,daca am voie? Multumesc.

 46. Buna ziua, Am fost diagnosticat cu litiaza cr colecistica, miau gasit o piatra de 1,5 cm si cateva mai mici, nu am simptome decat o jena in partea dreapta sub coasta, mentionez ca in rest organele ficat , pacreas sunt in limite normale si nu sunt probleme cu ele, tin regimul spus de dvs de o saptamana, ce ma sfatuiti sa fac sa ma operez sau exista un tratament. Multumesc foarte mult si astept un sfatul dvs. Cu respect.

 47. am fost la doctor, am facut ecografie si mi-a spus ca am fierea dilatata. Am dureri in partea dreapta sub coasta si o umflatura care daca o ating sau apas ma doare tare. problema este ca vreau sa raman gravida si nu stiu daca o sa-mi afecteze sau daca o sa ma doara si mai tare.

 48. Hristos a inviat! Va deranjez cu o intrebare: de ceva timp daca mananc cozonac sau placinta facuta in casa am senzatie de voma si ma simt foarte rau. Ultima data am si vomat (simt ca mi se ridica mancarea in gat). Este vorba despre probleme de fiere sau altceva? cui trebuie sa ma adresez? Va multumesc.

 49. …trebuie sa ma o ma operez de fiere din cauza ca am piatra….as dori sa stiu daca are vreo legatura durerile de cap si lipsa de concentratie,cu diagnosticul meu?Nu mananc grasimi dar ma simt obosit,am avut crize de dureri si am foarte des dureri de cap.Multumesc!

 50. Buna,

  De cateva saptamani am dureri de cap, stari de greata, nu suport mirosurile de prajeli, mi-am pierdut pofta de mancare, ma simt rau de la anumite mancaruri.Acum cativa ani la o ecografie mi-a spsu dr. ca am fierea pozitionata invers dar pe atunci nu aveam nici un fel de simptom.
  Sa fie de la fiere?

 51. buna dimineata. si ce m-ati sfatui sa fac?
  Analize am facut tot felul, nu se vede nimic, toate sunt bune. Fara ocolisuri va spun ca imi este frica sa nu fie ceva mai rau, de ex. cancer si sa nu doreasca nimeni sa imi spuna. Azi ingropam o prietena care tot ca mine nu avea nimic dar cert este ca intr-o luna si jumatate s-a stins depistand-o la un spital din tara cu metastaza. Deci va rog sa imi spuneti ce este de facut tinand cont ca de un an imi fac analize din 3 in 3 luni si toate sunt bune. astazi de ex nu ma doare. Sa fie oare una sin cauze consumul foarte scazut de lichide?
  va spun sincer ca nu beau apa decat foarte foarte putina. Am 34 de ani si un copil de 3 ani, deci am un motiv foarte intemeiat sa lupt pt sanatatea mea. Va multumesc mult

 52. am durere in partea dreapta sub coasta dar numai la apasare sau daca stau pe partea dreapta. am facut analize pt hepatita B si C sunt bune, am facut raze la plamani, am facut o ecografie abdominala. Rezultatele sunt bune, dar pe mine totusi ma doare de vreun an de zile. ma lasa 2-3 saptamani dupa care ma doare din nou. Am dureri de cap, imi merge burta dupa care nu ma mai doare. apoi se repeta. la mine in oras inca nu a putut nimeni sa imi spuna ce am. va rog sa nu ocoliti ceea ce v-am scris.m Va multumesc

 53. am facut un echograf si mi sa spus ca am fierea mare in hil -9mm si cpb-3mm iar colecist destins de volum alitiazic este grav si ce tratament sa urmez

 54. Ce este fierea lenesa, si cum se poate face sa functioneze normal?
  Aveti subiectul pe site si regimul

  Stomacul in forma de clepsidra, imi poate afecta tranzitul intestinal?
  Nu

 55. Fierea lenesa, stomac in forma de clepsidra, si probleme de tranzit intestinal. Principalele cauze sunt stresul si cafeaua. Astea mi-au creeat aceste probleme. Cel mai important pentru mine, este sa evit condimentele, mancarurile cu prajeli si/sau grase, apa de la robinet. Intrebarile mele sunt: Ce este fierea lenesa, si cum se poate face sa functioneze normal? Stomacul in forma de clepsidra, imi poate afecta tranzitul intestinal? Imbalonarea, râgâielile si starea de somnolenta nu ma pot lasa sa ma odihnesc. Din aceasta cauza am pierdut un loc de munca. Tura de noapte si starea de somnolenta.

 56. si eu am vezica cu namol ,de peste 20 de ani,(am 54 ani)am si o gastrita difuza enzim hemoragic de asemenea f. veche si in ultimii 2 ani am probleme ,in afara de crizele rare de fiere cind maninc ceva care imi face rau,aam un gust si miros in gura f. neplacut pe care nu il mai suport.Am senzatia ca am cavitatea bucala oparita si intrucit am si lucrari dentare simt mai ales seara cind ma culc o reactie ce imi da senzatia de cocleala.Degeaba ma spal pe dinti dupa fiecare masa ,nu simt nici o imbunatatire.Am fost sfatuita de citeva persoane care au fierea extirpata sa nu ma operez intrucit si dupa aceea o sa am aceleasi probleme.Ce ma sfatuiti?

 57. Pingback: Probleme cu fierea.. intrebari si raspunsuri : despreboli.ro
 58. am 34 de ani .Am petre la fiere la ecograf mi-au spus ca sunt 5 si sunt mici ,ca margelele mobile. cE MA SFATUITI SA FAC? Eu nu as vrea sa trec prin operatie, oare se pot sfarama cu tratament sau ce altceva? Regim tin dar nu foarte strict ,ceaiuri beau foarte multe. C e trebuie sa mai fac.Am senzatii de balonare. mai am si constipatie ,dar nu totdeauna, dar ma doare si in partea satanga .De cate ori am fost la ecograf nu s-a vazut nimic in partea stanga.Dar eu imi fac probleme. Ce ma sfatuit sa fac?

 59. buna ziua
  am un copil de sase ani si are fierea stangulata si marita as dori sa imi spuneti daca trebuie sa urmeze un regim strict si daca este grava problema lui

  va multumesc
  o mama disperata care nu mai poate avea alti copii

 60. Aveti regimul mai sus:
  Ce alimente sunt contraindicate sau trebuiesc evitate?

  In principiu, bolnavul care are probleme cu fierea, suporta mai greu unele alimentele, cel mai frecvent urmatoarele:

  1.
  1. Supe si ciorbe grase sau condimentate
  2. Tocanite prajite
  3. Ciorba de burta
  4. Tocaturi (chiftelute, mici, carnati)
  5. Prajeli (oua, carne, ceapa, cartofi)
  6. Condimente, ceapa, usturoiul,
  7. Mezeluri grase
  8. Afumaturi
  9. Salata de vinete, boeuf
  10. Fasole, varza, sarmale, muraturi
  11. Maioneze
  12. Bauturi alcoolice tari sau gazoase
  13. Ciocolata, cacao
  14. Smantana, unt, lapte gras, branzeturi grase
  15. Grasimi de orice fel (porc, rata, gasca, oaie)
  16. Prajituri cu frisca sau oua

  Cat timp trebuie sa se tina regimul alimentar?

  In principiu regimul alimentar se tine in perioadele cu simptome, dar grasimile de orice fel ar trebui evitate permanent, putand oricand se declanseze o criza dureroasa insotita de varsaturi.

  Orice persoana suferinda de fiere trebuie sa tina acelasi regim?

  Fiecare persoana care acceseaza u nsite de consultatii pe net si primeste un sfat medical, are pretentia ca acest sfat sa fie “personalizat” sa i se adreseze exclusiv problemelor lui, sa nu fie un raspuns standard, “automat”.

  Acest lucru este practic imposibil, deoarece medicul care ii da sfatul nu are datele necesare pentru a da o indicatie “personalizata”, deci da tot un sfat teoretic.

  Ca si tratamentul cu medicamente, si regimul alimentar trebuie sa fie personalizat – in orice boala- , iar aceasta personalizare nu se poate face decat stiind direct pacientul, cu.. bunele si relele lui (medicale).

  In cazul bolilor de fiere, regimul de mai sus este teoretic, uneori pacientul poate observa daca:

  1. Suporta unele dintre alimentele contraindicate
  2. Nu suporta unele dintre alimentele care nu figureaza in lista de mai sus.
  3. In anumite perioade suporta unele alimente, iar altadata nu le suporta.

  In functie de acestea, fiecare dintre dvs poate sa isi faca propriul regim alimentar personalizat.

  Ce poate sa manance o persoana cu o boala de fiere?

  Teoretic, sunt suportate urmatoarele alimente;

  1.
  1. Supe si ciorbe de legume sau carne slaba
  2. Tocanite fara ceapa sau cu ceapa fiarta
  3. Piureuri de cartofi, legume
  4. Legume fierte sau fripte
  5. Carne fiarta (rasol) sau fripta
  6. Carne slaba (pui, vita)
  7. Lapte slab si branzeturi slabe
  8. Fructe si legume crude (salate)
  9. Prajituri cu fructe (tarte)
  10. Apa plata sau slab mineralizata
  11. Sare in cantitate normala- daca nu are si alte boli sau contraindicatii-.

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica