Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841

Dischinezia biliara reprezinta functionarea anormala a colecistului

Dr Alecse Valerian Ditoiu, medic gastroenterolog hepatolog Bucuresti

Dischinezia biliara reprezinta functionarea anormala a colecistului.

Functionarea colecistului presupune contractii si relaxari, pentru a evacua bila din interior.

Atunci cand colecistul se contracta excesiv, dischinezia biliara se numeste hipertona („fiere nervoasa”), iar atunci cand nu se contracta la stimulii obisnuiti, dischinezia biliara poarta numele de hipotona („fiere lenesa”).

Ce inseamna dischinezie biliara?

In mod normal, vezicula biliara isi evacueaza minimum 40% din continut cand este stimulata (fractia de ejectie). In caz de disfunctie, de functionare defecta, colecistul se poate goli mai mult sau mai putin decat normalul.Tubul digestiv

Dischinezia biliara defineste evacuarea anormala a veziculei biliare ( fierii) , care apare mai ales mai femeile cu varsta de 40 ani.

Tipuri de dischinezie biliara

Dischinezia biliara este de doua feluri:

  • dischinezia biliara hipertona  (“fiere nervoasa”) 
  • dischinezie biliara hipotona (“fiere lenesa”)

Un comentariu la „Dischinezia biliara reprezinta functionarea anormala a colecistului

  1. imi este greu sa fac miscare ,dar stiu ca am probleme cu vezicula biliara,am 40 de ani ,am facut o ecografie acum 1 luna jumate ,medicul a spus ca nu sunt calculi ,acum pot fi?Eu am o durere in dreapta de aoroape 3 zile foarte sacaitoare,mananc cereale ,beau ff multa apa,ceai ,lapte ,iaurt,legume, fructe,tot ma jeneaza.

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica