Problemele ridicate in acest post sunt luate cu “copy” si “paste” din cautarilor utilizatorilor, ei fiind responsabili de modul de formulare, topica, ortografie, etc.
Raspunsurile vor fi scurte din lipsa de timp, si pentru ca raspunsul in extenso este de obicei deja postat pe site, trebuie doar sa il cautati cu “search”
Dr AV Ditoiu
CAUTAREA ZILEI:
De ce mi-a iesit de 2 ori tgp si tgo mare si ficat nu am nimik nimik icter.
Sunt numeroase boli de ficat fara icter si cu transaminaze crescute.
Allte Cautari:
Exemplu de angioame cavernoase
Pot fi in orice organ
Angiom la ficat se rupe
Se paote rupe dar foarte foarte rar
Hemangiom splina poti sa mori
Daca se rupe (rar) poti sa si mori
Dureri de splina
Splina doare foarte rar, de obicei in zona aceea doare colonul
Splina doare deoarece,
… are o ruptura,tumora, tromboza, embolie
Cand iti creste splina
Ciroza, boli de sange, malarie, infectii ,cancer – vezi pe site
Splina accesorie
Estge o splina mai mica, de obicie nu da nici un simptome si nici o problema
Durere in partea dreapta a abdomenului cu stare de voma si durere de spate,
Probabil este o colica biliara
De unde provine durerea in partea stanga sub piept
Probabil de la inima sau un nerv intercostal
Dureri de burta cauze
Sunt sute de cauze, vezi pe site
Eozinofile crescute examen coproparazitologic negativ
Probabil eozinofilele au crescut din alta cauza decat parazitii in scaun vezi pe site
De ce imi cresc eozinofilele
Vezi pe site
Eosinofile paraziti
Eozinofilele pot creste si de la paraziti
Varice esofagiene regim alimentar
Este regimul obisnuit pentru bolile de ficat – ciroza vezi pe site
Cand se rup varicele ce ai
Ai ciroza, iar ca simptome, versi sange, ai ameteli, lesin, paloare, tensiune mica, scaunul negru apare dupa 1-2 zile de la sangerare
Poti sa mori daca se rup varicele esofagiene
Riscul de moarte este de 50%
Organele interioare totale ale corpului uman, medicina anatomia corpului uman,medicina >poze cu corpu omenesc ce e in partea stanga a organismului uman?
O parte din raspunsuri sunt pe site, nu am capitol cu anatomia corpului omenesc pe site
Tensiune arteriala diferita de la un picior la altul,
De obicie este o mica diferenta intre picioare
Care este tensiunea arteriala normala la gravide
Ca la cei fara sarcina
www. sub tensiune arteriala
Cauza scaderii tensiunii arteriale
Deshidratare, sangerare, infarct, tulburare a ritmului inimii vezi pe site
Mi scade tensiunea oare de ce
Vezi pe site
Am tensiunea mica.ro,
Pozitia rinichilor
In spate sub coaste pe langa coloana
Rinichii se afla la.
Vezi mai sus
Rinichi dimensiuni
Lungime 12cm, latime 6cm, grosime 3cm (in medie)
De ce doare rinichiul
Piatra, infectie, chist rupt, tumora, embolie – vezi pe site colica renala
Dureri de rinichi cu varsaturi
Probail este o colica renala litiazica
Cum apare prostata
Nu inteleg cautarea dvs
Poliuria
Inseamna cantitate mai mare de urina eliminata, apare in diabet, medicamente diuretice, unele alimente, boli de rinichi vezi pe site
Urinez sange de ce
Piatra, tumora, polip, glomerulonefrita, vezi pe site
Cand urina este rosie
Poate fi cu sange, urina concentrata, culoare modificata de medicamente, vezi pe site
Vezica urinara boli
Tumora, pietre, infectie, diverticuli, vezi pe site
Cand doare vezica
Tumori piatra, infectie, adenom de prostata
Poti sa urinezi sange de la vezica
Da, poti sa urinez serios cu sange chiar sa faci anemie
Vezica urinara lenesa
Probabil este vezica neurologica
Pietre la vezica ce sa faci cu ele,
Sa le scoti prin operatie, fara operatie, sau.. sa le lasi acolo
Cum se manifesta cancerul la vezica
Urina cu sange, dureri vezicale
Balonare
Este pe site
Cauza umflarii burtei
Balonare, grasime, lichid, sarcina, tumori vezi pe site
De ce mam balonat
Este pe site
Ma balonez la ciclu ce am
Modificarile hormonale modifica putin functia intestinului si apare balonarea, la care contribuie si congestia pelvina din timpul ciclului
Fierea da balonare
Da
Fierea scoasa da balonare pentru ca
.. digestia este mai proasta, incompleta, iar aliemtnele partial nedigerate fermenteaza rezultand gaze
Despre mine
Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina.
Dupa terminarea facultatii cu summa cum laude, primul pe tara cu medica generala zece (sef de promotie), am facut
- 3 ani de stagiatura in Bucuresti,
- 3 ani la tara la dispensar
- apoi am intrat prin concursuri succesive la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca, Institutul national de Medicina Sportiva, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti.
La Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti am luctat cca 30 de ani, adica pana in iunie 2019.
In cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni am ingrijit tot ce se poate, cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.
La Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti timp de 30 de ani am pregatit pentru profesia medicala mii de studenti la medicina (unii au ajuns acum profesori, sefi de sectie sau directori de spital), medicii rezidenti si specialisti.
Unde lucrez acum?
In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti.
Ce bolnavi vin la consultatii?
Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).
Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).
Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.
Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.
Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur mai placut sa dai vesti bune decat proaste…
Datorita numarului mare de solicitari la cabinet, perioada de asteptare este de 5-15 zile de la solicitare. In caz de urgenta, incercam sa face programarea cat mai repede, uneori chiar in ziua solicitarii, pe locurile celor care- din diferite motive- nu pot veni la consult (de obicei este un astfel de loc zilnic).
Activitate pe net
De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro, www.hepatolog.ro si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).
Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina
Va rog sa -mi spuneti ce inseamna nodul hipoecogenic splenic cu centru usor ecogen? multumesc. Elena
Este un nodul cu o structură neomogenă ,dar explicația problemei trebuie să o dea medicul care va trimis la ecografie și v-a consultat
Buna seara , as dori sa va intreb daca , credeti ca impun prb „splinele accesorii”. Am facut splenectomie acum 12 ani , iar acum la o ecografie de rutina mi s-au descoperit aceste formatiuni. Precizez ca s-a facut operatia laparascopic , chisturi splenice.
Pana cum nu au fost prb de nici un fel , am 50 de ani , iar de 5 ani ma lupt cu dereglarile hormonale, am luat in greutate considerabil. Daca aceste spline accesorii se maresc , de inmultesc , pot deveni o prb sau e totusi un lucru bun , putand prelua din functia splinei pe parte hematologica?> Multumesc!
Aveti deja postate pe site date despre splina accesorie
Cu stima
http://www.despreboli.ro/boli-de-inima-si-vase/2009/05/tensiunea-arteriala-mica-hipotensiunea-arteriala/
buna vreau sa va intreb cum se trateaza subtensiunea arteriala pt ca nu resesc sa caut nici un raspuns sunt in portugalia si am facut un control al tensiunii si o aveam scazuta undeva la 86/40 medicul de aici mia zis sa mananc sare .sint si slab am numai 60 de kg.si care sunt cauzele subtensiunii arteriale.eu ma trezesc noapte cu caldurii si parca ametesc ma doare umarul stang parca ma strange ceva si inima la fel dupa care nu mai pot dormi inainte cand era frig afara tremuram tot pana transpiram,nu stiu de ce??va multumesc