Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841
Cancerul de colon imagini

Cancerul de colon imagini

Dr Alecse Valerian Ditoiu, medic specialist gastroenterologie si hepatologie Bucuresti

Multe persoane cauta pe site imagini cu cancer de colon, de aceea postez cateva

Cancer la colonCancer la colon

FORUM cancer de colon

Ce analize sa mai fac pentru dureri abdominale si scaune cu sange? 

Daca aveti dureri abdominale credca nu trebuie sa faceti nici o analiza, trebuie sa mergeti la un medic competent sa va vada.

Am dureri abdominale, ar trebui sa fac si CA 125 pt cancerul de ovar?

Decat sa faceti analize pe ghicite, mai bine mergeti la un medic competent sa va vada

Cancerul de ovar poate  fi vazut la echografie si examinarea clinica?

Este posibil sa fie vazut clinic si ecografic

E posibil ca parazitii sa dea dureri abdominale si sangerare la scaun?

Este posibila aceasta ipoteza, dar putin probabila.

Care sunt formele de cancer care nu au markerul tumoral CEA CA 19-9 CRESCUT?

Exista subiectul markerii tumorali pe site

In ce stadiu al cancerului de colon este invadata vezica urinara sau alte organe din vecinatate?

Exista subiectul cancerul de colon pe site

In ce stadiu al cancerului de colon incep sa apara durerile?

In functie de momentul in care tumora prinde nervii ( daca invadeaza nervii, lucru care poate sa nu se intample), durerile pot sa apara oricand pe parcursul bolii, uneori chiar de la inceput, dar de obicei dupa o evolutie de cateva luni

Durerile de colon care apar si NOAPTEA sunt semn de cancer de colon, sau pot indica si alte afectiuni

In primul rand nu stiu daca ceeace numiti dvs „dureri de colon” chiar sunt „dureri de colon”; durerile cauzate de acest organ nu au caracteristici bine definite pentru a fi recunoscute clar. In al doilea rand durerile colonului pot fi date de orice boala, si pot fi fie ziua fie noaptea.

O tumora benigna sau o rana pe colon pot sa dea sangerari anale si scadere in greutate de 1-2 kg?

O boala benigna de obicei nu da scadere in greutate, dar poate sangera

Poti sa te ingrasi daca ai cancer de colon nedepistat?

Scaderea in greutate in cancer, inclusiv de colon este cu atat mai mare cu cat tumora este mai mare. Este posibil ca bolnavul sa nu scada in greutate, ba chiar sa se ingrase, dar acest lucru nu este intlanit in mod obisnuit, este o exceptie (am avut un caz de acest tip)

E deci obligatorie scaderea in greutate in cancerul de colon,asa se intampla de obicei?

Nu este obligatorie

In cancerul de colon PROTEINA C REACTIVA este crescuta obligatoriu ? adica rezultatul iese pozitiv?

Nici o analiza nu este obligatoriu modificata in cancerul de colon, adica exista cancer de colon cu analize normale. Proteina C reactiva poate fi crescuta in cancerul de colon, dar nu este obligatoriu – asa cum am mentionat anterior

Mi-au fost descoperite la colonoscopie niste imagini suspecte, pot fi de la cancer de colon??

Daca vi s-au descoperit modificari la colonoscopie in mod normal medicul dvs specialist gastroenterolog ar fi trebuie sa va lamureasca despre ce este vorba.Acest lucru trebuie facut repede, am vazut cazuri in care amanarea lamuririi acestei situatii a facut ca problema sa se agraveze, iar tratamentul sa nu mai poata avea sanse de vindecare.

Am ceva probleme cu colonul, dar nu prea am timp. Cat pot astepta pana trebuie neaparat sa ajung la medic?

Nu se poate spune care este  perioada de asteptare de cand apar simptomele pana cand  trebuie sa te ingrijorezi sau durata a simptomelor care ar trebui sa va ingrijoreze deoarece situatie difera de la bolnav la bolnav.

In principiu, majoritatea bolilor digestive nu reprezinta o urgenta medicala, problema poate fi ca aceleasi simptome dau si numeroase boli  – de fiere, ficat, stomac sau colon, de aceea sunt posibile confuziile de diagnostic.

Riscul cel mai mare este ca o boala sa para a avea o evolutie blanda cel putin o perioada de timp, apoi evolutia sa se agraveze, facand necesar consultul medical pentru precizarea diagnosticului corect. Dupa aprecierea corecta a diagnosticului si gravitatii bolii, urmarirea de catre medic este mai..laxa, in functie de pacient. fiecare caz se evolueaza in felul lui, (vad destul de des pacienti cu boli serioase diagnosticate intamplator, in lipsa oricaror simptome ingrijoratoare).

Pentru linistea dvs cred ca este mai bine sa faceti o  evaluare medicala care sa arata ca nu aveti ceva ingrijorator , deci mai bine platiti o consultatie degeaba,  decat sa o faceti prea tarziu .Cel mai corect lucru este sa faci asa cum faci cand observi ca se scurge putin ulei la masina , nu o lasi sa crape motorul ci  mergi la mecanic. Este normal sa ai aceeasi grija de propriul organism, mai ales ca piesele de schimb  nu exista.. Cu bani nu poti sa iti cumperi sanatate, poti doar beneficia de o ingrijire medicala mai buna.

Care este cel mai bun tratament si regim pentru colon?

In privinta tratamentelor medicale, daca diagnosticul este corect, nu exista tratament bun si tratament rau, in fiecare boala exista scheme de tratament recomandate, mai multe scheme corecte..

Problema este ca fiecare bolnav are anumite caracteristici, anumite.. sensibilitati care fac ca o schema de tratament corecta sa i se potriveasca mai bine, iar alta mai putin bine. Medicul curant trebuie sa aleaga schema care i se potriveste cel mai bine bolnavului pe care il are in fata sa.

Pentru a recomanda aceasta schema terapeutica potrivita unui anumit bolnav, medicul este ajutat de lucrurile pe care le-a invatat in cei 6 ani de facultate, in anii de rezidentiat, de datele teoretice din studiile clinice, dar si mai mult il ajuta experienta medicala (ca de altfel in orice alta meserie) si luarea in calcul a tuturor caracteristicilor bolnavului pe care il consulta.

Daca toti bolnavii cu o anumita boala s-ar trata la fel, se poate lua o schema de tratament de pe internet, si se rezolva problema, fara sa iei in calcul riscurile tratamentului si ale bolii la persoana respectiva..

Scaunul poate reveni la aspectul normal singur?

Atunci cand dispare cauza care a dus la modificarea scaunului, scaunul revine la normal

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina.

Dupa terminarea facultatii cu summa cum laude, primul pe tara cu medica generala zece (sef de promotie), am facut

  • 3 ani de stagiatura in Bucuresti,
  • 3 ani la tara la dispensar
  • apoi am intrat prin concursuri succesive la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca, Institutul national de Medicina Sportiva, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti.

La Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti am luctat cca 30 de ani, adica pana in iunie 2019.

In cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni am ingrijit tot ce se poate, cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.

La Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti timp de 30 de ani  am pregatit pentru profesia medicala mii de studenti la medicina (unii au ajuns acum profesori, sefi de sectie sau directori de spital), medicii rezidenti si specialisti.

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti.

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).

Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

Datorita numarului mare de solicitari la cabinet, perioada de asteptare este de 5-15 zile de la solicitare. In caz de urgenta, incercam sa face programarea cat  mai repede, uneori chiar in ziua solicitarii, pe locurile celor care- din diferite motive- nu pot veni la consult (de obicei este un astfel de loc zilnic).

Activitate pe net

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro, www.hepatolog.ro  si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).

Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Pentru cei care totusi considera ca au nevoie  de experienta mea pentru o a doua opinie medicala pentru problemele de sanatate, programarea se face la numarul de telefon de pe site 0758 751 841,  sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil.
In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web
Daca doriti sa gasiti informatii despre problema dvs de sanatate, tastati pe Google drditoiu si va puteti informa de pe siteu-rile mele

 

 

 

23 de comentarii la „Cancerul de colon imagini

  1. Ân anul 2014 am fost depistata cu boala chron am fost operata si mi sa facut anus contra naturi la 10 luni de la operatie am ânceput sa am scaune cu sange si dureri tot ân locul unde ma durea ânainte de operatie mi sa propus un tratament cu infleximab ce credeti vă multumesc .astept un răspuns

  2. domnule doctor va rog din inima sa imi acordati 2 minutele raspunzandu-mi la ce o sa scriu…mama mea are 53 de ani,acum 3 ani jumatate a fost diagnosticata cu cancer la colon…a fost operata,i s-a facut anus contra naturii,a facut chimo iar dupa 6 luni,au reoperat-o pt a ii reconstrui colonul…in toti acesti ani a facut rmn,tomografie,ecografii,colonoscopii,analize…totul f bn pana la tomografie care prima oara ni s-a spus ca are metastaza unica la ficat…am mers pt a cere o a doua opinie,ni s-a spus ca are un abces os ce trebuie operat dar nu este metastaza la ficat…medicii au operat-o…au operat-o adik au deschis-o si au inchis-o si ni s-a spus ca este o recidiva la colon pe care nu au vrut sa o opereze pt ca ,,atat cat va mai trai,sa traiasca comod,, si ne-a spus sa asteptam pt ca tumora ori sa sangereze si sa faca septicemie ori ca tumora sa creasca si sa blocheze colonul sa faca ocluzie intestinala…deci teoretic si practic ,noi asteptam finalul fara sa facem nimic…eu nu vreau si nu pot sa cred asta,ca eu trebuie sa astept finalul asa…trebuie sa existe o solutie,va rog din suflet sa imi scrieti aici sau sa imi dati niste detalii pt a veni in bucuresti,poate prin chimo sau prin tratament,tumora poate intra in regresie…va multumesc din inima!

    • va multumesc din suflet domnule doctor pentru raspuns!eu astept ca mama sa isi revina,sa se recupereze,are doar 2 zile de la operatie si o voi aduce la bucuresti cu tot cu dosarul ei intreg de analize,etc…imi doresc din suflet sa o mai vada un medic,vreau sa stiu si alta opinie… nu pun la indoiala calitatile nimanui, in ceea ce ii priveste pe medici,sunt sigura ca au facut exact ce trebuia facut,dar eu cred ca o tumora nu a putut creste dintr-o data,o data au numit-o chist,ink o data chist,o data abces iar in final e o recidiva,o tumora asa mi s-a spus,putea fi detectata de mai demult pentru ca a facut colonoscopii,rmn,tomograf,ecografii si tot timpul s-a spus ,,chist,, ,,doar un chist,, si acum la operatie de fapt este o recidiva,o tumora…sunt doar un om simplu,nu cunosc absolut nimic din medicina,poate doar disperarea ma face sa gandesc alte lucruri,dar eu cred ca a o aduce la bucuresti pentru o a doua opinie nu e un lucru ce ar putea sa ii faca rau.va multumesc ink o data din suflet si imi cer scuze daca am scris atat de mult,stiu ca asa chiar nu imi puteti spune mai mult dar prin simplul fapt ca mi-ati raspuns mi-ati dat oarecum o mica mica speranta!va multumesc si sa va dea Dumnezeu sanatate!

  3. Daca am niste dureri de colon, sangerari anale si nu ma ingras, desi mananc mult, inseamna ca am cancer de colon? Va implor sa imi raspundeti.va rog. nicoleta.

  4. VA ROG SA MA AJUTATI SA GASESC RASPUNSUL PE SITE-UL DVSTRA LA INTREBAREA MEA. EU NU L-AM GASIT, POATE NU AM STIUT SA CAUT BINE. NU PREA MA PRICEP.IMI CER SCUZE.

    INTREBAREA ERA : „‘Durerile de colon care apar si NOAPTEA sunt semn de cancer de colon, sau pot indica si alte afectiuni ?”
    SAU RASPUNDETI-MI DVSTRA CU DA SAU NU. VA MULTUMESC FRUMOS.

  5. Va rog sa-mi raspundeti si mie domnule doctor.
    Exista cancer de colon cu valoarea (CEA) CA 19 9 NORMALA?
    Se intampla des sau rar?
    VA multumesc anticipat.

    • Raspuns automat.
      Inainte de a posta o intrebaree cautati subiectul pe site la tema respectiva
      . Intrebarea dvs are deja raspunsul postat pe site,trebuie sa-l cautati.

  6. M-ar interesa daca durerile din cancerul de colon sunt puternice.
    Medicul de familie i’a zis mamei mele ca cancerul de colon doare in faze avansate. Va rog sa ma lamuriti.

  7. Vad pe desenul de mai sus STADIUL 0 al cancerului de colon ce prinde nervul. Stadiul 0 al cancerului de colon se poate vizualiza in cadrul colonoscopiei ? Va multumesc.

  8. O tumora maligna in stadiul I poate fi vizualizata la colonoscopie?
    Cam cati cm/mm ar trebui sa aiba aceasta? Scriati ca in cazul in care prinde nervul poate sa doara chiar din stadiul I. Este o regula sau sunt exceptii? Astept un raspuns din partea dvs.

  9. D-l doctor, am 3 intrebari, anume:

    1. care sunt formele de cancer care nu au markerul tumoral CEA CA 19-9 CRESCUT?

    2. In ce stadiu al cancerului de colon este invadata vezica urinara sau alte organe din vecinatate?

    3. In ce stadiu al cancerului de colon incep sa apara durerile?

    Cu multumiri anticipate. Marian Sitar.

  10. Iradierea prin telefonul mobil reprezinta un FACTOR DE RISC PENTRU CANCERUL DE COLON?
    Auzisem ca iradierea prin telefonia mobila afecteaza in primul rand creierul si se poate face cancer la creier. Colonul poate fi afectat?
    Ma scuzati daca intrebarea mea e… ciudata. Toate cele bune.

  11. Domnule doctor, va rog frumos, am nevoie de parerea dumneavoastra.
    Sunt Bianca, am 33 de ani. De aproximativ 6 luni am o durere in fosa iliaca stanga. Mi s-a spus ca e colon iritabil. In septembrie 2012 am facut colonoscopie totala (a iesit totul normal, cu urmatoarea observatie “pe tot traiectul colonului exista mici formatiuni albicioase, cu aspect de chiste parazitare”. Hemoleucograma completa a fost normala in septembrie. Am facut examenul coproparazitologic (nu l’am repetat asa cum trebuia) dar a iesit negativ. De asemenea, am facut numeroase echografii abdominale, pelviene, e totul in regula in sfera ginecologica, inclusiv analiza Papanicolau a iesit bine. VSH NORMAL, TESTUL HEMORAGIEI OCULTE NEGATIV, ANEMIE NU AM. Mi-e frica sa nu am cancer de colon sau de ovar. Ginecologul a spus dupa echografie ca e totul in regula cu ovarele. De cateva zile am o usoara sangerare anala pe hartie atunci cand ma curat. Intrebarile mele ar fi : la colonoscopie exista riscul de a NU se fi vazut vreo leziune?? Am facut pregatirea foarte bine. Ce analize sa mai fac? Astept rezultatele de la coprocultura, si de la CEA CA 19-9. Ar trebui sa fac si CA 125 pt cancerul de ovar? Cancerul de ovar s-ar fi vazut la echografie si examinarea clinica? E posibil ca parazitii sa dea asemenea simptome? Sunt disperata, va rog mult sfatuiti-ma! Multumesc frumos.

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica