Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841
Dureri de burta dupa masa

Dureri de burta dupa masa

Dr Alecse Valerian Ditoiu, Spitalul Fundeni

Oamenii pun problema astfel: daca am mancat sarmale, fasole, tocaturi , slanina afumata, maioneza, am baut o sticla de tuica si 2l de vin, carnati, si am fumat 40 de tigari intr-o zi, este normal sa am dureri in zona ficatului, a fierii, greata, diaree, varsaturi, oboseala si sa nu mai am pofta de mancare? Este absolut NORMAL pentru orice persoana SANATOASA sa aiba simptome dupa excese alimentare!

Mi se cere deseori sfatul referitor la simptome care apar dupa excese alimentare – greata, varsaturi, diaree, durere de burta, balonare, lipsa poftei de mancare, pirozis, etc

Daca organismul este sanatos, nu inseamna ca tolereaza orice fel de mancare si bautura in orice cantitate!

Orice organism reactioneaza – uneori violent – la agresiunile asupra sa, iar reactia este nespecifica:

  • Greata
  • Oboseala
  • Evacuarea excesului alimentar prin varsaturi sau diaree
  • Balonari abdominale
  • Dureri abdominale cu diferite localizari
  • Taierea poftei de mancare (pentru a preveni suprasolicitarea cu „toxine”)

Daca prin mijloacele mentionate, organismul izbuteste sa se deberaseze de excesul de toxine, este bine, daca nu, pot sa apara repercursiuni evidente: deshidratare, modificari ale tensiunii arteriale, icter, febra, modificari ale analizelor de laborator, etc.

Aceste lucruri se pot intampla unui organism SANATOS.

Dar daca omul are deja o problema de sanatate?

Daca excesele mentionate apar la o persoana care mai are si o suferinta, este posibil ca simptomele sa fie si mai accentuate sau violente.

Este evident ca daca simptomele persista o perioada mai lunga, sau apar unele simptome peste limitele considerate „normale” suportabile, este bine sa va consultati medicul.

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica