Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841

Cum arata cancerul

Dr Alecse Valerian Ditoiu, gastroenterolog hepatolog Fundeni

Am vazut oameni nedumeriti de diagnosticele medicale ale tumorilor.

Nedumerirea venea de la faptul ca medicii le spuesera diagnostice care ii  ..zapacisera… ba era cancer,ba nu era cancer.

De fapt in majoritatea cazurilor diagnosticul de cancer era mentinut de la inceput, dar pacientii se incurcau in descrierea tumorii, care le dadea speranta ca nu ar fi cancer.

Diagnosticul de cancer este cert daca a fost pus dupa biopsie si examinarea la microscop.

Ca medic esti pus permanent in situatia de a spune un diagnostic familiei sau pacientului inainte de a avea certitudinea lui (adica rezultatul histopatologic), si atunci diagnosticul este doar de suspiciune, bazat pe examinarea vizuala (sau endoscopica) a zonei bolnave.

In cariera mea am vazut forte multe cancere,unele parand de la inceput asa ceva (cancer) la prima vedere,altele neridicand nici o suspiciune de cancer, diagnosticul fiind exclusiv histopatologic.Va inchipuiti ca daca vizual mie mi se parea ca nu este cancer, si transmiteam acest lucru pacientului, acesta era compler bulversat atunci cand rezultatul microscopic arata invers. Aceasta situatie este obisnuit intalnita si in viata normala, cumperi un kilogram dem ere foarte frumoase, si acasa vezi ca nu sunt chiar asa, cumperi o vopsea verde, si acasa vezi ca este albastruie,  iei o haina care iti vine perfect, si apoi vezi ca te cam tine la umeri…

Vizual un cancer poate arata in mai multe feluri, cu diferite denumiri:

  • Cancerul poate arata ca un nodul
  • Cancerul poate arata ca un chist
  • Cancerul poate arata ca un nodul  cu zone de lichid sau cu zone chistice
  • Cancerul poate arata ca un neg, polip
  • Cancerul poate arata ca o ulceratie, eroziune sangeranda sau nu
  • Cancerul poate arata ca ridicatura mica sub mucoasa sau piele normala
  • Cancerul poate arata ca o simpla zona rosietica sau mai palida decat tesutul din jur
  • Cancerul poate arata ca descuamare a pielii
  • Cancerul poate arata ca o simpla secretie de culori si consistenta diferita
  • Cancerul poate arata ca o cicatrice obisnuita
  • Cancerul poate arata ca o conopida
  • Cancerul poate arata ca gaura in os sau intr-un organ

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina.

Dupa terminarea facultatii cu summa cum laude, primul pe tara cu medica generala zece (sef de promotie), am facut

  • 3 ani de stagiatura in Bucuresti,
  • 3 ani la tara la dispensar
  • apoi am intrat prin concursuri succesive la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca, Institutul national de Medicina Sportiva, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti.

La Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti am luctat cca 30 de ani, adica pana in iunie 2019.

In cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni am ingrijit tot ce se poate, cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.

La Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti timp de 30 de ani  am pregatit pentru profesia medicala mii de studenti la medicina (unii au ajuns acum profesori, sefi de sectie sau directori de spital), medicii rezidenti si specialisti.

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti.

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).

Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

Datorita numarului mare de solicitari la cabinet, perioada de asteptare este de 5-15 zile de la solicitare. In caz de urgenta, incercam sa face programarea cat  mai repede, uneori chiar in ziua solicitarii, pe locurile celor care- din diferite motive- nu pot veni la consult (de obicei este un astfel de loc zilnic).

Activitate pe net

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro, www.hepatolog.ro  si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).

Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Pentru cei care totusi considera ca au nevoie  de experienta mea pentru o a doua opinie medicala pentru problemele de sanatate, programarea se face la numarul de telefon de pe site 0758 751 841,  sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil.
In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web
Daca doriti sa gasiti informatii despre problema dvs de sanatate, tastati pe Google drditoiu si va puteti informa de pe siteu-rile mele

 

 

3 comentarii la „Cum arata cancerul

  1. Buna seara ,d nle doctor am fost diagnosticat in urma endoscopiei cu gastrita antrala eroziva ,duodenita cu eroziuni ,esofagita fac tratament medicamentos si regim
    de trei luni iau nexium ,duspatalin ,ibutin,spasmomen si kreon avand in vedere ca am si un colon iritabil si durerile le am in capul pieptului sub forma de crampe severe in deosebi spre seara cu ameliorari de cateva zile dar apar din nou ,nu stiu ce sa m-ai fac , va rog ajutatima

  2. Buna seara! As dori sa va intreb referitor la tatal meu care a suferit 2 accidente vasculare cerebrale, are diabet gradul 2, insuficienta renala, si respitatorie , iar recent i s au facut analize (desi mereu e tinut sub observatie si facut analize periodice) pentru ca incepuse sa simta mancarimi de necontrolat ce nu lasa sa doarma, si rezultatul este urmatorul: CONCLUZII-PROCES INLOCUITOR de spatiu cai biliare hil-intrahepatice stangi-ce pledeaza in favoarea unui TU.KLATSKIN–de coroboratcu datele clinico-biologice vs colangio IRM(pentru stadializare si confirmare diagnostica). Adenopatii intraabdominale. Ateromatoza parietala. Chist cortical RD.

    As dori sa ma sfatuiti ce as putea face pentru tatal meu ca sa mai traiasca avand in vedere ca interventie chirurgicala nu poate suporta; tratament naturist sau ce anume ar fi indicat, in caz ca se mai poate face ceva. Va multumesc

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica