Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog la Spitalul Fundeni, Sef de lucrari la Universitatea de medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie

Hipocondria / ipohondria

Hypocondriasis (engl)

Hipocondria definitie

Hipocondria defineste teama excesiva de a avea o boala , care de obicei nu exista!

Hipocondria este frecventa, afecteaza 3% din populatie inintreaga lume.

Hipocondria simptome

Pacientii fac numeroase consultatii medicale, cele mai frecvente simptome, fiind: palpitatii, slabiciune musculara, astenie (oboseala), probleme urinare, ameteli, probleme gastro-intestinale (balonare, borborigme, constipatie, diaree, modificarea culorii scaunelor,etc).

De obicei bolnavii se informeaza medical intens, apoi isi pun singuri diagnosticul de boala, de obicei grava (cancer), si prin numeroase vizite la diferiti medici incerca sa-l gaseasca pe cel care sa le confirme diagnosticul propriu, catalogandu-i pe ceilalti ca incompetenti. Desori au mai existat cazuri de hipocondrie in familie, exista uneori tendinta la sinucidere , datorita presupunei boli grave.

Cyberchondria (cibercondria) = hipocondria persoanelor care navigheaza pe internet, informandu-se din site-uti medicale ai apoi punandu-si singure un diagnostic fara legatura cu realitatea.

Dr Ditoiu Alecse Valerian

Absolvent al Facultatii de Medicina Generala a Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr T Popa” Iasi cu "magna cum laude", sef de promotie (media generala 10) . Fost medic stagiar la spitalele Cantacuzino, Colentina, medic medicina generala la dispensarul rural Dorobantu Jud Calarasi medic rezident in specialitatea expertiza medicala si recuperarea capacitatii de munca la Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca Bucuresti, medic rezinent in specialitatea medicina interna la Institutul National de Medicina Sportiva Bucuresti , apoi la spitalele Cantacuzino, Carol Davila, Colentina si Fundeni din Bucuresti. In prezent sunt medic primar boli interne, gastroenterologie si hepatologie , specializare in endoscopie digestiva superioara colonoscopie la Institutul clinic Fundeni si secretar General al Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului (asociatia profesionala a medicilor hepatologi din Romania). In peste 35 de ani de practica medicala am efectuat cca 100. 000 de consultatii medicale , 40.000 endoscopii digestive superioare , 10.000 de colonoscopii si peste 1000 de biopsii hepatice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

programari
Adresa clinicii