Te intereseaza un anumit subiect, a anumita boala, un simptom? Sugereaza o noua tema.

| 0 Comentarii

http://www.scoutshaachtstation.be/gfx/huh.gifDaca doriti sa gasiti pe acest site un material care nu este in acest moment postat, sugerati-l va rog, si in limita posibilitatilor (timp disponibil) , voi redacta acest material dorit de dvs.

Dati click pe „leave a comment” , aflat in partea de sus – dreapta a acestui material, si scrieti ce va intereseaza.

Multumesc

 

Autor: Dr Ditoiu Alecse Valerian

Absolvent al Facultatii de Medicina Generala a Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr T Popa” Iasi cu "magna cum laude", sef de promotie (media generala 10) . De-a lungul anilor am fost medic stagiar la spitalele Cantacuzino, Colentina, medic medicina generala la dispensarul rural Dorobantu Jud Calarasi medic rezident in specialitatea expertiza medicala si recuperarea capacitatii de munca la Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca Bucuresti, medic cercetator stiintific in specialitatea medicina interna la Institutul National de Medicina Sportiva Bucuresti , medic rezident prin concurs la spitalele Cantacuzino, Carol Davila, Colentina si Fundeni din Bucuresti. In prezent sunt medic primar boli interne, gastroenterologie si hepatologie , specializare in endoscopie digestiva superioara colonoscopie la Institutul clinic Fundeni si secretar General al Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului (asociatia profesionala a medicilor hepatologi din Romania). In peste 30 de ani de practica medicala am efectuat cca 100. 00 de consultatii medicale , 40.000 endoscopii digestive superioare , 10.000 de colonoscopii si peste 1000 de biopsii hepatice

0 Comentarii

 1. 1. „De exemplu in
  -pleurezia tuberculoasa poti sa mananci orice” – in pleurezia tuberculoasa nu se prescrie un regim hiposodat larg?
  2. cum se intocmeste un regim alimentar pentru un bolnav de tuberculoza (pozitiv) – cu recomandare de regim hipercaloric, asociat cu diabet zaharat insulinodependent – cu recomandare de 180 HC, 6 mese pe zi?

 2. Buna ziua!
  In luna mai anul acesta am fost diagnosticata cu ” granulom de fir „. Am fost de acord sa fie scosi acesti ganglioni pentru a se vedea natura lor. Mi s-a spus ca sunt formati pe baza hormonala – rezultatul biopsiei – ” limfoganglion reactiv”.
  In luna iulie am fost propusa pentru a doua interventie chirurgicala pentru a se scoate acesti ganglioni inghinali de pe partea opusa ( stanga )
  Intrebarea mea este : Exista tratament medicamentos pentru eliminarea lor?
  Mentionez ca se si inflameaza; imi cresc leucocitele, neutrofilele, proteina C reactiva este prezenta, VSH marit.
  Va multumesc!

 3. As dori daca se poate sa vorbiti despre luarea fara reteta a vitaminelor si asuplimentelor alimentare. Daca e bine sa luam timp indelungat vitamine.

 4. As dori sa stiu cum se numeste analiza din care reiese cate calori ardem intr-o zi. Multumesc

 5. 1. daca si copilul ar putea fi afectat de boala
  teoretic poate sa fie afectat, dar riscu leste mic in pleurezie

  2.si in ce fel –
  Orice forma de tuberculoza

  3..are o sensibilitate mai mare decat la plamani decat un copil nascut dintr o mama sanatoasa?Teoretic da

 6. m am imbolnavit de pleurezie in timpul sarcinii,iau tratament cu tuberculostatice dinluna a opta si as vrea sa stiu daca si copilul ar putea fi afectat de boala si in ce fel.are o sensibilitate mai mare decat la plamani decat un copil nascut dintr o mama sanatoasa?

 7. as dori sa stiu daca exista un tratament sau o dieta ptr lipomi.Va multumesc

 8. In mod normal, pentru diagnosticul unor simptome este necesara:

  1.Descrierea simptomelor de bolnav.
  2. Chestionarea bolnavului de catre medic referitor la simptomele descrise (cand apar, cum apar, succesiune, de ce se insotesc, etc) sau alte simptome nespuse de bolnav.
  3. Examinarea bolnavului
  4. Efectuarea unor analize
  5. Prescrierea unui tratament de proba si urmarirea evolutiei sub tratament.
  6. Efectuarea altor explorari (ecografie, endoscopie, radiologie, etc).

  Cu cat ai mai multe dintre elementele de diagnostic mentionate, cu atat sansa unui diagnostic corect este mai mare.
  Cu datele de la punctul 1, pe care le furnizeaza utilizatorii de net, sansa de diagnostic corect este de cca 15-20%.
  CONCLUZIA

  : nu se poate pune diagnosticul pe net pe baza povestirii pacientilor.

 9. Cred ca vreti sa intrebati daca este necesar sa se tina regim in pleurezie („impuns”.. nu prea stiu ce poate sa insemne in contextul scris de dvs).
  Depinde de cauza pleureziei.
  In medicina exista simptome, semne, sindroame si boli.
  Simptom = ce simte un pacient (durere, febra, greata, furnicaturi, etc)
  Semn
  = ceeace se poate simti si de altcineva (de exemplu de catre medic) – intarirea abdomenului, sufluri la inima sau plaman, contractura musculara, ganglioni mariti, etc.
  Sindrom = totalitatea simptomelor si semnelor care pot fi date de mai multe boli; exemplu de sindroame : pleurezia, sindromul febril, sindromul diareic, sindromul dureros abdominal. etc.
  Boala = suferinta unui organ, cu diagnostic si tratament clar; exemplu – penumonia, ulcerul gastric, leucemia, ciroza, hepatita, etc.
  Tratamentul unui bolnav trebuie sa se adreseze BOLII, nu sindromului. Nu poti sa tratezi pleurezia, care poate fi data de 20 de cauze, ar trebuie sa dai medicamente pentru 20 de boli posibile, trebuie sa tratezi BOALA care a dat pleurezie unui pacient.
  Nici regim nu se poate tine in pleurezie, ci in BOALA care a dat pleurezia.
  De exemplu in
  pleurezia tuberculoasa poti sa mananci orice,
  -in cea cardiaca fara sare,
  -in cea canceroasa orice,
  -in cea renala fara sare si cu proteine multe,
  -in cea cirotica, fara sare si cu proteine putine,
  -in cea infectioasa orice si cu multe calorii si lichide, etc, etc.
  Problema pusa de dvs este o intrebare generala pusa de majoritatea pacientilor pe net: „ma doare burta, ce sa iau?”.
  Deoarece eu stiu doar ca ma aflua in fata unui SINDROM – sindrom dureros abdominal-, a carui cauza nu o stiu, nu pot prescrie tratament cauzal (cum este normal), ci doar antidureros, care.. nu rezolva decat pe moment durerea, boala mergand pe drumul sau..

 10. Este impuns regim alimentar pentru pleurezie?

 11. Cale aeriana ca si gripa

 12. prin ce contacte se transmite zona zoster?

 13. 1. Aveti aici http://www.despreboli.ro/despre-simptome-boli-bolnavi-si-diagnostice/2009/01/946/ datele despre halena (miros neeplacut al gurii).
  2. NU pot prescrie tratament dupa ce imi inchipui eu ca are pacientul, ci dupa certitudinea ca pacientul are o anumita boala. Ori aceasta certitudine nu poate exista fara consult medical DIRECT.
  Sanatate

 14. problema mea ii urmatoarea:am intotdeauna un gust foarte amar siun miros foarte neplacut si persistent al gurii.nu am carii ma spal foarte des pe dinti folosesc intotdeauna listerine dar fericirea dureaza 5minute.limba ii de culoare alba si gura seaca.as dori din tot sufletul un sfat,eventual uu tratament.va multumesc anticipat.

 15. exista posibilitatea ca hepatita autoimuna sa fie tratata?

 16. exista posibilitatea ca hepatita autoimuna sa fie tratata?

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.