Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841
Infectia cu virusul hepatitei C fara simptome

Infectia cu virusul hepatitei C fara simptome

Infectia cu virusul hepatitei C fara simptome este obisnuit intalnita.

Voi continua sa prezint – in limita timpului disponibil- diferite cazuri medicale intalnite in practica zilnica de spital sau cabinet.

Ca in toate articolele de pe site, mentionez si acum ca datele din articol sunt informative, si ele nu permit autodiagnosticul medical si nici nu inlocuiesc consultul medical, care este indispensabil unui diagnostic corect. Regulile medicale – articolul 32 din Codul deontologic medical- prevad ca diagnosticul medical la distanta nu este permis.

Am internat o femeie de 62 de ani din Constanta, fara nici un fel de simptom, care si-a facut intamplator un set de analize, printre care si markerii virusurilor hepatitei B si C.

Cu aceasta ocazie s-a descoperit ca a avut o hepatita cu virus C despre care nu stia cum a luat-o, probabil cu simptome reduse (hepatita zisa si „ascunsa”) in acel moment, si dupa aceasta infectie a ramas cu anticorpi impotriva acestui virus (AcVHC).

Asa cum trebuie facut in aceasta situatie,  s-a facut viremia care a iesit nedetectabila. Fibroscanul efectuat a aratat un grad de fibroza F3. In aceste conditii a inceput tratamentul antiviral fara interferon cu un generic de Harvoni si regim fara toxice (alcool, medicamente, substante toxice profesionale), cu urmarirea transaminazelor la fiecare luna, iar viremia la rei luni e la terminarea tratamentului. Acum femeia este vindecata, fiind urmarita periodic pentru a nu fi surprinsi de evolutia fibrozei hepatice

Cat de des evolueaza infectia cu virusul hepatitei C fara simpome

Evolutia infectiei cu virus c poate avea urmatoarele variante

  • Infectia acuta se vindeca in 15% din cazuri si devine cronica in 85% din cazuri
  • Infectia cronica nu evolueaza in majoritatea cazurilor (80%) si merge catre ciroza in 20% din cazuri
  • Ciroza evolueaza lent in 75% din cazuri, si rapid sau catre cancer de ficat in 25% din cazuri

 Desi evolutia poate fi grava, majoritatea pacientilor cu infectie cu virus C nu au simptome, si unii au si transaminaze  normale. In aceste  situatii diagnosticul infectiei se face prin determinarea viremiei, iar evaluarea imbolnavirii ficatului prin fibromax sau fibroscan

Daca aveti probleme cu fierea, ficatul etc,  puteti solicita o programare la consultatie ,completand formularul de mai jos

Calendar is loading...
Powered by Booking Calendar

 

 

4 comentarii la „Infectia cu virusul hepatitei C fara simptome

  1. Daca exista aceasta hepatita „ascuna” e posibil ca o persoana care a facut tratament cu generic harvoni si in prezent are viremia nedetectabila la 6 luni dupa terminarea tratamentului sa aibe inca virusul in sange si sa afecteze ficatul in timp?

  2. DORESC SA O VADA DOMNUL DOCTOR,CA AVEM F.MULTE INTERNARI LA ACTIV IN CALARASI SI BOALA CRED CA SE AGRAVEAZA.AM FOST MEREU INTERNATI PE MEDICINA INTERNA SI ATAT.DORIM SA AFLAM SI O ALTA OPINIE MEDICALA.VA MULTUMESC ANTICIPAT.O ZI BUNA.

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica