Dr Alecse Valerian Ditoiu, Spitalul Fundeni

7 iulie 2014

Limfocitele sunt un tip de leucocite (globule albe) care se produc un maduva osoasa a oaselor late, si se gasesc in sangele din vase, dar si in limfa sau organele limfatice (amigdale, ganglioni, splina, timus, apendice, etc) – detalii in articol

Ele reprezinta aproximativ 20 – 40% din numarul total de lucocite din sangele din vase.

Sunt trei mari tipuri de limfocite:

 • Limfocitele natural killer (ucigasi naturali)
 • Limfocitele T
 • Limfocitele B

Limfocitele, rol in organismul uman

1. Limfocitele B reprezinta cca 23-25% din numarul total de limfocite, au rol in secretia imunoglobulinelor (anticorpilor), si in memorarea caracteristicilor imune ale agresorilor, pentru a-i recunoaste in caz ca repeta invazia organismului; aceasta recunoastere, duce la aparitia unui raspuns de aparare mult mai rapid, decat in cazul in care substanta invadatoare ar veni pentru prima oara in contact cu organismul.

Anticorpii sunt secretati de limfocitele B (care se mai numesc si plasmocite) in numar de sute in fiecare secunda; rolul lor este de a se lipi de celula agresoare sau de toxinele ei si de a le bloca activitatea; atasarea lor de celulele agresoare, face ca fagocitele sa le poata distruge mai usor si eficient, acelasi rol distructiv avand si unele proteine numite “sistemul complement”.

2. Limfocitele T, care secreta unele substante numite citokine, care ajuta la comunicarea si cooperarea dintre celulele sistemului imun.

Cele mai importante citokine sunt limfokinele, interferonii, interleukinele si factorii de stimulare a coloniilor.

Unele dintre limfocitele T care se numesc citotoxice (toxice pentru celule), reprezinta cca 20% din numarul total de limfocite, sintetizeaza niste proteine care formeaza pori (pore-forming proteins) in celulele infectate sau canceroase, distrugandu-le.

Alte limfocite T se numesc helper (CD4+ T cells) , reprezinta cca 45% din numarul total de limfocite (deci un mare numar dintre limfocite sunt helper), si dupa cum le spune numele, ajuta la cresterea eficientei mecanismelor imune de aparare prin secretia unor substante numite citokine.

3. Limfocite natural killer (CD8+ T cell), sunt o alta categorie de limfocite, sunt cele mai mari limfocite, reprezinta cca 7% din numarul total de limfocite, actioneaza rapid, prin secretia atat de citokine cat si de proteina care formeaza pori, distrugand substantele straine care ajung in organism, celulele infectate sau celulele canceroase.

In aceasta categorie sunt si unele limfocite - limfocite supresor- care inhiba actiunea de aparare imuna, daca depaseste unele limite si devine astfel periculoasa pentru organism.

Cum se pot modifica limfocitele?

Ca orice analize, limfocitele se pot modifica fie prin cresterea (limfocitoza), fie prin scaderea (limfopenie) numarului lor; in afara de aceste modificari, exista si situatii in care numarul de limfocite nu este modificat, dar ele nu functioneaza normal, dar acest lucru nu va fi discutat in prezentarea de fata.

Limfocitoza (cresterea numarului de limfocite) poate fi relativa = peste 40% din leucocite sunt limfocite, sau limfocitoza absoluta = peste 4000 de limfocite/mmc.

Copii au in mod normal mai multe limfocite decat adultii.

Limfopenia (scaderea numarului de limfocite) se poate intalni in SIDA (cand virusul distruge limfocitele), dar si in lupus, adminsitrarea de medicamente, efort fizic, iradiere, poliartrita reumatoida, sau infectii bacteriene sau fungice (cu ciuperci)

Cand se modifica limfocitele

In general limfocitele cresc numeric in

 • infectiile virale (mononucleoza infectioasa)
 • hepatita
 • infectie cu virusul Epstein-Barr)
 • tuberculoza
 • bruceloza
 • toxoplasmoza
 • tripanosomiaza
 • infectie cu B Pertusis
 • unele forme de leucemie (leucemia acuta limfoblastica)

Exista si cauza mai rare de limfocitoza (crestere a numarului de limfocite):

 • boli ale tesutului conjunctiv
 • tireotoxicoza (functie exagerat de mare a glandei tiroide)
 • boala Addison
 • splenomegalii (splina marita) de diferite cauze.

FORUM MEDICAL: limfocitele

Acest site nu este abilitat pentru consult medical pe net, oferind doar informatii medicale. Pentru evaluarea problemelor de sanatate va puteti programa aici.

Limfocite-19,3 . Restul analizelor sunt in limite normale . Ce ar trebui sa fac in plus?.

Sa mergeti la medic pentru consult

In urma analizelor efectuate recent am avut urmatoarele rezultate ce m-au pus pe ganduri si nu stiu daca este in regula:- leucocite: 3,5 – limfocite: 42 neutrofile: 1,64 sediment urinar cu frecvent mucus si frecvent oxilat de calciu. Ce este defacut? Este grav?

Nu se poate spune daca e grav gravitatea nu se judeca pe baza unui text. Trebuie sa mergeti la consult medical.

Am limfocitele modificate si alte analize, ce este de facut?

Trebuie sa mergeti la medicul dvs pentru un examen medical complet, si evaluarea analizelor in contextul examinarii medicale.

Am limfocitele 38, ce sa fac?

Trebuie sa mergeti la medicul dvs pentru un examen medical complet, si evaluarea analizelor in contextul examinarii medicale.

Am limfocitele 23,1% ce sa fac?

Trebuie sa mergeti la medicul dvs pentru un examen medical complet, si evaluarea analizelor in contextul examinarii medicale.

Am limfocitele putin mai mari decat normal, ce sa fac?

Trebuie sa mergeti la medicul dvs pentru un examen medical complet, si evaluarea analizelor in contextul examinarii medicale.

Daca ai limfocitele mai mari inseamna ca ai probleme in organism, sau nu?

In mod normal o modificare a unei analize reflecta ” o problema in organism”.

Ce analize trebuie sa faci cand ai modificate limfocitele?

Nu trebuie sa faceti nici o analiza, trebuie sa mergeti la medicul curant pentru evaluarea situatiei.

Eu am limfocitele 47.40 si monocitele 9.30. Exista ceva grav??

Dupa cum am mai mentionat, gravitatea unei boli sau a unei modificari de analize tine de boala sau modificarea respectiva (stadiul bolii), de stare organismului si de bolile sau alte analize modificate, ca si de posibilitatea urmarii unui tratament.

De aceea eu nu pot rapunde la intrebari de genul celei puse de dvs, ci doar medicul dvs curant.

Exista vre-o diferenta intre limfocitoza relativa si cea absoluta?

Daca nu ar exista nici o diferenta, ar purta un singur nume – scrie mai sus ce reprezinta fiecare

Poate sa existe limfocitoza absoluta fara limfocitoza relativa si invers? De ce?

Pot exita diferente – explicatia consta in definitia celor doi termeni.

Trebuie sa te ingrijorezi daca ai limfocitele mai mici decat normalul? De ce?

Asa cum te ingrijorezi daca .. copilul se poarta altfel decat normal sau masina merge mai prost, trebuie sa te ingrijorezi si daca limfocitele sunt altfel dacat normalul. Din acelasi motiv – probail exista un defect care treuie mai intai depistat si apoi remediat.

In urma analizelor limfocitele mi-au iesit 50% dintre care 3% limfocite de talie mare.. ce trebuie sa fac??

Daca aveti modificari ale limfocitelor, trebuie sa va sfatuiti cu medicul care a recomandat aceasta  analiza

Daca aveti probleme nelamurite de gastroenterologie, va puteti programa pentru consult completand formularul de mai jos

Calendar is loading...
- - Dati click pe oricare casuta verde pentru a solicita programarea, apoi completati formularul de mai jos

captcha

Articole de pe site legate de limfocite

Limfocitele din ficat si virusul hepatitei B

Heptita autoimuna

Imunitatea si limfocitele

Cresterea imunitatii si efectele sale

Despre bolile autoimune

Sistemul imunitar, componente si functii

Share

About

avatar Medic primar boli interne Medic primar gastroenterologie hepatologie. Competenta in endoscopie digestiva exploratorie si terapeutica Doctor in medicina Absolvent al Facultatii de Medicina Generala a Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr T Popa” Iasi cu "magna cum laude", sef de promotie cu media generala 10. De-a lungul anilor a fost medic stagiar la spitalele Cantacuzino, Colentina, medic medicina generala la dispensarul rural Dorobantu Jud Calarasi. Apoi au urmat concursurile: medic rezident in specialitatea expertiza medicala si recuperarea capacitatii de munca la Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca Bucuresti, medic cercetator stiintific in specialitatea medicina interna la Institutul National de Medicina Sportiva Bucuresti , medic rezident prin concurs la spitalele Cantacuzino, Carol Davila, Colentina si Fundeni din Bucuresti. In 1991 devine medic specialist boli interne Spitalul Fundeni - asistent universitar prin concurs la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti , Facultatea de medicina – Clinica de medicina Interna din Institutul Clinic Fundeni . In perioadele 1992 – 1995 si 1997-1998 este si medicul personalului angajat in Spitalul Fundeni. In prezent este medic primar boli interne, gastroenterologie si hepatologie , specializare in endoscopie digestiva superioara , colonoscopie din 1992 si secretar General al Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului (asociatia profesionala a medicilor hepatologi din Romania) din 1994. In anul 2001 a promovat prin concurs in functia de sef de lucrari la Universitatea de medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti Clinica Medicala Fundeni. In peste 30 de ani de practica medicala a efectuat cca 150. 00 de consultatii medicale , 40.000 endoscopii digestive superioare , 20.000 de colonoscopii si peste 1000 de biopsii hepatice LOC DE MUNCA Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti - sef de lucrari Institutul Clinic Fundeni, Centrul de Medicina Interna Telefon 021.311.36.70 interior 1293 (ora 8-9 sau, 13-14) CABINET PRIVAT Zona Mihai Bravu / Arena Nationala Programare consult boli interne, ficat si fiere, gastroenterologie LUNI - VINERI ORELE 9-17 TEL: 021.326.7661 sau 0764671233 , sau programaredrditoiu@yahoo.com

87 thoughts on “Ce sunt limfocitele, cand cresc limfocitele, cand scad limfocitele…

 1. avatar ilo says:

  ce inseamna daca am granulocitele putin mai mari 75.7

  1. Aveti datele teoretice pe site.
   Evaluarea unei probleme medicale se face pe baza urmatoarelor elemente:
   1. Discutia cu pacientul despre simptomele lui si evolutia lor.Aceata etapa medicala singura, permite un diagnostic probabil in peste 50% din cazuri
   2. Examinarea pacientului cu depistarea eventualelor modificari fata de normal.Aceasta etapa medicala ajuta la diagnosticul final cu cca 20-25%
   3. Solicitarea de analize sau alte exlorari pe baza celorlalte doua elemente anterior descrise, si interpretarea rezultatelor. Aceasta etapa ajuta la diagnosticul final cu cca 25% in asociere cu primele doua etape; simpla interpretare a explorarilor, fara sa stii nimic despre pacient, are o eroare de diagnostic de peste 75%.
   De aceea, nu se poate pune diagnosticul pe net, interpretand doar unele analize, simptome sau explorari, fara celelalte etape obligatorii ale diagnosticului medical corect, normal.
   Din cauza posibilitatii mari de a gresi, pe acest site nu se face consult on-line, ci doar se furnizeaza informatii medicale.
   Datele medicale ale unei persoane,le interpreteaza medicul acelei persoane.
   Va multumim pentru intelegere

 2. avatar lucia says:

  Buna ziua.As dori si eu o precizare.In urma cu vreo 3 luni am facut mai multe analize de sange,printre care si hemoleucograma completa.S-a constatat ca am nr.crescut de limfocite 55,3% si respectiv 6,39 mii/uL ; numar leucocite 11,56 mii/uL; neutrofile 36,8%: nr.trombocite 454 mii/uL; VSH 54/ora; fibrinogen 636 mg/dL; iar la RMN mi-a iesit:”adenopatie laterocervicala pe jugulara si carotida.Precizez ca am dureri articulare si osoase mari. La interval de 2 luni,dupa un tratament adecvat,am refacut analizele si mi-au iesit din nou cu valori mari:leucocite 11,56; neutrofile 4o,2o; limfocite 5,99mii/uL; VSH 5o/ora; Durerile articulare si osoase nu au cedat.Ganglionii laterocervicali sunt prezenti,insa numai in zona gatului.S-ar putea pune cumva problema de vreo LEUCEMIE? VA ROG,DACASE POATE,SA-MI RASPUNDA UN MEDIC CARE POATE INTERPRETA CORECT ANALIZELE.MULTUMESC MULT.

  1. 1.Interpretarea cea mai corecta a analizelor o face medicul care are toate datele necesare, inclusiv consultul medical.
   2, Acest site este al unui singur medic – DrAV Ditoiu,spitalul Fundeni, care nu ofera consult pe net.

 3. avatar slavu says:

  am limfocitele putin crescute 48.6%, iar neutrofilele 40.3% mai scazute

  ce imi indicati? ce sfat ar trebui sa urmez?
  multumesc anticipat!

  1. 1.Interpretarea cea mai corecta a analizelor o face medicul care are toate datele necesare, inclusiv consultul medical.
   2, Acest site este al unui singur medic – DrAV Ditoiu,spitalul Fundeni, care nu ofera consult, recomandari, indicatii pacientilor pe netci exclusiv informatii medicale.

 4. avatar mitincu zenovia says:

  in urma analizelor limfocitele miau iesit 50% dintre care 3% limfocite de talie mare.. ce trebuie sa fac??

  1. 1.Interpretarea cea mai corecta a analizelor o face medicul care are toate datele necesare, inclusiv consultul medical.
   2, Acest site este al unui singur medic – DrAV Ditoiu,spitalul Fundeni, care nu ofera consult, recomandari, indicatii pacientilor pe netci exclusiv informatii medicale.Daca aveti de rezolvat o problema medicala, faceti un consult la medicul de specialitate respectiv sau demedicina interna

 5. avatar RAfe says:

  Buna ziua am facut analizele obligatori la locul de munca si mi-au iesit limfocitele 52.1 ce ar trb sa fac? este o boala decare trebuie sa ma tem?

  1. 1.Interpretarea cea mai corecta a analizelor o face medicul care are toate datele necesare, inclusiv consultul medical.
   2, Acest site este al unui singur medic – DrAV Ditoiu,spitalul Fundeni, care nu ofera consult, recomandari, indicatii pacientilor pe netci exclusiv informatii medicale.
   3.Cand aveti de rezolvat o problema medicala, faceti un consult la medicul de specialitate respectiv sau demedicina interna

 6. avatar roxana says:

  Buna ziua!Mi-am facut analize si mi-au iesit neutrofile mai mici in ceea ce priveste procentajul 29.2 %,euzinofile 7,51% mai mari si limfocite 57,31%,iar nr total de limfocite 5.321.Este grav?

  1. 1.Interpretarea cea mai corecta a analizelor o face medicul care are toate datele necesare, inclusiv consultul medical.
   2, Acest site este al unui singur medic – DrAV Ditoiu,spitalul Fundeni, care nu ofera consult, recomandari, indicatii pacientilor pe netci exclusiv informatii medicale.Daca aveti de rezolvat o problema medicala, faceti un consult la medicul de specialitate respectiv sau demedicina interna. Orice problema poate avea un grad de gravitate mai mare sau mai mic, depinde de organism

 7. avatar ofelia says:

  am limfocite (%) 18.90 ce inseamna?este ceva grav?

  1. 1.Interpretarea cea mai corecta a analizelor o face medicul care are toate datele necesare, inclusiv consultul medical.
   2, Acest site este al unui singur medic – DrAV Ditoiu,spitalul Fundeni, care nu ofera consult, recomandari, indicatii pacientilor pe netci exclusiv informatii medicale.Daca aveti de rezolvat o problema medicala, faceti un consult la medicul de specialitate respectiv sau demedicina interna. Orice problema poate avea un grad de gravitate mai mare sau mai mic, depinde de organism

 8. avatar Alexandra says:

  Buna ziua! Mi-am facut azi analizele, si as avea la dvs. o intrebare. V-as ramane recunoscatoare daca mi-ati putea raspunde. Analizele in general mi-au iesit bune, insa %granulocite 27,80; %limfocite 66,80 ; nr. granulocite 1.64. Mentionez ca am infectie urinara (BLD ++; NIT +). Se poate ca aceasta modificare in hemuleocograma sa fie din cauza infectiei urinare? Ce imi recomandati? Va multumesc mult!! O zi minunata!

  1. 1.Interpretarea cea mai corecta a analizelor o face medicul care are toate datele necesare, inclusiv consultul medical.
   2, Acest site este al unui singur medic – DrAV Ditoiu,spitalul Fundeni, care nu ofera consult, recomandari, indicatii pacientilor pe netci exclusiv informatii medicale.Daca aveti de rezolvat o problema medicala, faceti un consult la medicul de specialitate respectiv sau de medicina interna.

 9. avatar mary says:

  Ce inseamna cand ai limfocitele 11 iar maxim este 8,2,in rest toate analizele mi-au iesit bine.

  1. Informatii despre problema dvs gasiti chiar in acest articol

 10. avatar ALINA says:

  MCH de 26,6pg ar trebui sa ma ingrijoreze?

  1. 1.Interpretarea cea mai corecta a analizelor o face medicul care are toate datele necesare, inclusiv consultul medical.
   2, Acest site este al unui singur medic – DrAV Ditoiu,spitalul Fundeni, care nu ofera consult, recomandari, indicatii pacientilor pe netci exclusiv informatii medicale.Daca aveti de rezolvat o problema medicala, faceti un consult la medicul de specialitate respectiv sau de medicina interna. Orice problema poate avea un grad de gravitate mai mare sau mai mic, depinde de organism

 11. avatar ALINA says:

  mama mea si-a facut analize si au iesit Limfocitele 42,10%.sunt motive de ingrijorare?

  1. 1.Interpretarea cea mai corecta a analizelor o face medicul care are toate datele necesare, inclusiv consultul medical.
   2, Acest site este al unui singur medic – DrAV Ditoiu,spitalul Fundeni, care nu ofera consult, recomandari, indicatii pacientilor pe netci exclusiv informatii medicale.Daca aveti de rezolvat o problema medicala, faceti un consult la medicul de specialitate respectiv sau de medicina interna. Orice problema poate avea un grad de gravitate mai mare sau mai mic, depinde de organism

 12. avatar petruta says:

  am o fetita de 2 an am i-am facut un set de analize si i-au iesit Lym 66,5%.Am de ce da ma ingrijorez

  1. 1.Interpretarea cea mai corecta a analizelor o face medicul care are toate datele necesare, inclusiv consultul medical.
   2, Acest site este al unui singur medic – DrAV Ditoiu,spitalul Fundeni, care nu ofera consult, recomandari, indicatii pacientilor pe netci exclusiv informatii medicale.Daca aveti de rezolvat o problema medicala, faceti un consult la medicul de specialitate respectiv sau de medicina interna. Orice problema poate avea un grad de gravitate mai mare sau mai mic, depinde de organism

 13. avatar Bogatoiu Maria says:

  Buna seara,am facut analizele puiului meu de 2 ani si limfocitele sunt de 54.4,granulocitele 40.2 si largimea distributiei eritrocitare(%)16.9 restul sunt in limitele normale,am de ce sa ma ingrijorez?Tin sa precizez si faptul ca analizele sunt facute la 1 saptamana dupa ce am iesit din spital fiindca a avut bronsita si gastroenterocolita.Astept un raspuns cat mai curand posibil.Va multumesc anticipat.

  1. 1.Interpretarea cea mai corecta a analizelor o face medicul care are toate datele necesare, inclusiv consultul medical.
   2, Acest site este al unui singur medic – DrAV Ditoiu,spitalul Fundeni, care nu ofera consult, recomandari, indicatii pacientilor pe netci exclusiv informatii medicale.Daca aveti de rezolvat o problema medicala, faceti un consult la medicul de specialitate respectiv sau de medicina interna. Orice problema poate avea un grad de gravitate mai mare sau mai mic, depinde de organism

 14. avatar carmen says:

  numar limfocite 1.33 si limfocite procentual 19.70 este ok?

  1. Aveti informatiile teoretice pe site. Cand spun “teoretic” nu ma refer la o chestiune stiintifico-fantastica, ci vreau sa spun ca ceva se poate face intr-o anumita boala, dar nu stiu daca se poate face practic si in cazul dvs.

 15. avatar Bec says:

  Exista vreo diferenta intre limfocitoza relativa si cea absoluta ?
  Ce se intampla daca una dintre valori este peste medie, dar cealalta nu ?

  Valoarea relativa in medie dar valoarea absoluta peste medie si vice-versa.

 16. de 6 ani imi iasa limfocitele 50 la bioclinica un de in mod normal sant pana la 40 va rog sa imi spuneti ce ar putea fi nu ma simt rau dar tot timpul imi iasa marite va rog sa imi spuneti ce ar trebui sa fac va multumesc

  1. Raspuns automat. Inainte de a pune o intrebare cautati singur pe site cu search de sus – in cazul dvs citi chiar pagina de fata- si veti gasi SIGUR raspunsul – . Nu am timp sa raspund la aceeasi intrebare de sute de ori, cand raspunsul este deja pe site; search, search, search…

 17. avatar Ionescu Marian says:

  Eu am limfocitele 47.40 si monocitele 9.30.Exista ceva grav?? restul analizelor sunt bune dar acestea 2 nu sunt si ma tem daca este ceva grav

  1. 1.Interpretarea cea mai corecta a analizelor o face medicul care are toate datele necesare, inclusiv consultul medical.
   2, Acest site este al unui singur medic – DrAV Ditoiu,spitalul Fundeni, care nu ofera consult, recomandari, indicatii pacientilor pe netci exclusiv informatii medicale.Daca aveti de rezolvat o problema medicala, faceti un consult la medicul de specialitate respectiv sau de medicina interna. Orice problema poate avea un grad de gravitate mai mare sau mai mic, depinde de organism, stabilirea gravitatii o face medicul consultant.

 18. avatar lazarescu loredana says:

  eritrocite=4,94,hb=15,3,ht=45,7,volum eritrocitar mediu=92,5,hemoglobina eritrocitara medie=31,0,concentrat de hemoglobina eritrocitara=33,5,latimea distributiei eritrocitelor=11,1,leucocite=5,3,neutrofile=43,7,eozinofile=3,0,bazofile=0,0,limfocite46,6,monocite=6,7,volum trombocitar mediu=7,1.am si un ganglion retroauricular vazut de 2 medici orl si un medic dermatolog care mi-au sugerat probleme majore

 19. avatar marcu stefan says:

  limfocite=1,03 eritrocite=4,27 hemoglobina=12,90 hematocrit=39,78 trombocite=85 restul analiz.sunt normale mentionez ca sotul face interferon si ribavirina de 5 luni va rog sa ne spune-ti ce sa facem si unde trebuie sa mergem mentionez ca are si neoplasm de colon drept operat in 6.06 2010. va multumim frumos.

  1. 1.Interpretarea cea mai corecta a analizelor o face medicul care are toate datele necesare, inclusiv consultul medical.
   2, Acest site este al unui singur medic – DrAV Ditoiu,spitalul Fundeni, care nu ofera consult, recomandari, indicatii pacientilor pe netci exclusiv informatii medicale.Daca aveti de rezolvat o problema medicala, faceti un consult la medicul de specialitate respectiv sau de medicina interna.

 20. avatar manescu eugenia says:

  In luna iulie fiind la mare mi-a aparut in partea stinga deasupra claviculei o umflatura ,nu doare nu ma supara,am facut ecograf tiroida,radiografie pulmonara,nu a iesit nimic aqnalize bune.Ce poate fi?pot sa ma programez la un consult la dv?am 2 saptamini de la operatie hernie de disc sint bine si trebuie sa stiu ce fac cu aceasta umflatura care este cind mai proieminenta cind aproape nu se vede.va multumesc si doresc daca nu cer prea mult un raspuns pe emailul meu

 21. avatar bogdan tita says:

  buna ziua: am facut recent un set de analize ;hemoleucograma completa , biochimie si examen urinar complet, din care , limfocite-47,4 granulocite-45,6 latimea distributiei eritrocitare-11,2 trigliceride serice-302,9. va rog sa-mi spuneti ce inseamna aceste valori si daca este ceva in neregula cu aceste analize

  1. Pe site aveti datele teoretice referitoare la problema dvs. Cand spun “teoretic” nu ma refer la o chestiune stiintifico-fantastica, ci vreau sa spun ca ceva se poate face intr-o anumita boala, dar nu stiu daca se poate face practic si in cazul dvs.

 22. avatar alexandru monica simona says:

  dupa efectuarea analizelor am primit urmatoarele rezultate;limfocite;44.00%,neutrofile segmentate45.00% este ceva grav?

  1. 1.Interpretarea cea mai corecta a analizelor o face medicul care are toate datele necesare, inclusiv consultul medical.
   2, Acest site este al unui singur medic – DrAV Ditoiu,spitalul Fundeni, care nu ofera consult, recomandari, indicatii pacientilor pe netci exclusiv informatii medicale.Daca aveti de rezolvat o problema medicala, faceti un consult la medicul de specialitate respectiv sau de medicina interna. Orice problema poate avea un grad de gravitate mai mare sau mai mic, depinde de organism

 23. avatar mihaela says:

  BIOCHIMIE
  CALCIU IONIC = 4.3 mg/dL [3.6 - 5.2]
  CALCIU SERIC = 10.14 mg/dL [8.6 - 10.2]
  MAGNEZIU SERIC = 1.8 mg/dL [1.6 - 2.6]
  SIDEREMIE = 126.9 μg/dL [37 - 147]
  HEMATOLOGIE
  HEMOLEUCOGRAMA CU FORMULA LEUCOCITARA,Hb,Ht, INDICI ERITROCITARI
  Numar de eritrocite = 4.96 mil./μL [3.92 - 5.08]
  Hemoglobina = 13.5 g/dL [11.9 - 14.6]
  Hematocrit = 42 % [36.6 - 44]
  Volumul mediu eritrocitar = 84.7 fL [82.9 - 98]
  Hemoglobina eritrocitara medie = 27.2 pg/cell [27 - 32.3]
  Concentratia medie a hemoglobinei eritrocitare = 32.1 g/dL [31.8 - 34.7]
  Largimea distributiei eritrocitare – coeficient variatie = 13.2 % [11.6 - 14.8]
  Numar de leucocite = 11.74 mii/μL [4.49 - 12.68]
  Procentul de neutrofile = 51.7 % [42.9 - 74.3]
  Procentul de eozinofile = 2.9 % [0.6 - 7.6]
  Procentul de bazofile = 0.3 % [0.1 - 1]
  Procentul de limfocite = 37.6 % [18.3 - 45.7]
  Procentul de monocite = 7.5 % [4.2 - 11.8]
  Numar de neutrofile = 6.07 mii/μL [2.1 - 8.89]
  Numar de eozinofile = 0.34 mii/μL [0.03 - 0.59]
  Numar de bazofile = 0.04 mii/μL [0.01 - 0.07]
  Numar de limfocite = 4.41 mii/μL [1.26 - 3.35]
  Numar de monocite = 0.88 mii/μL [0.25 - 0.84]
  Numar de trombocite = 280 mii/μL [150 - 450]
  Volumul mediu plachetar = 10.4 fL [7.4 - 13]
  Distributia plachetelor(trombocitelor) = 11.7 % [8 - 16.5]
  VSH (VITEZA DE SEDIMENTARE A HEMATIILOR)
  VSH = 11 mm/h <20
  IMUNOLOGIE SI SEROLOGIE
  ANTISTREPTOLIZINA O ASLO = 8 UI/mL <200
  PROTEINA C REACTIVA (CRP) = 0.37 mg/L <=5
  buna seara!sunt analizele fiicei mele in varsta de 13 ani.ma ingrijoreaza cele doua valori limfocote si monocite care nu sunt in limitele maxim admise.va rog mult sa ma sfatuiti ce analize sa faca.va multumesc!

  1. 1.Interpretarea cea mai corecta a analizelor o face medicul care are toate datele necesare, inclusiv consultul medical.
   2, Acest site este al unui singur medic – DrAV Ditoiu,spitalul Fundeni, care nu ofera consult, recomandari, indicatii pacientilor pe netci exclusiv informatii medicale.Daca aveti de rezolvat o problema medicala, faceti un consult la medicul de specialitate respectiv sau de medicina interna.

 24. avatar BEDREAGA DANIELA says:

  am uitat sa precizez limfocitele sint 51,3 multumesc

 25. avatar BEDREAGA DANIELA says:

  Stimate Doctor, lucrez in Spania de ceva vreme iar fabrica unde lucrez, ne obliga sa facem analize din 6 in 6 luni. la analize mi-a iesit 51,3 si in analize scrie ca maxima este 45,5. Nu ca as avea indoieli de profesionalismul doctorilor de aici, dar de multe ori mi-a dat putin de gindit. Credeti ca este posibil sa am ceva probleme in oganism. Si mai am colesterolul 227 limita fiind 220 asa scrie in rezultat ce as putea sa fac in acest caz. Va multumesc pt. solicitudine Daniela

 26. avatar iulia says:

  Buna ziua mi am facut recent analizele ,par normale insa LYM MI A IESIT 4,14 APOI MCHC 37,6
  ASTA E PRIMA PROBLEMA CE A DE A DOUA SUNT LA URINA DENSITATEA >=1.030 IAR BLD 3+> Ca200Ery/ul , as vrea si eu o explicatie daca nu deranjez prea tare!

  1. Informatii teoretice despre problema dvs gasiti pe site. Cand spun “teoretic” nu ma refer la o chestiune stiintifico-fantastica, ci vreau sa spun ca ceva se poate face intr-o anumita boala, dar nu stiu daca se poate face practic si in cazul dvs.

 27. avatar Alina says:

  Buna ziua,

  Care este intervalul optim de limfocite? Intre 20% si 40%?

  1. avatar Catalina says:

   intre 25%-40%

 28. avatar Alina says:

  Buna ziua,

  O scadere a numarului de limfocite poate fi sugestiva in cazul varicelei?

 29. avatar Irina says:

  Am facut o serie de analize si cateva dintre ele ma ingrijoreaza respectiv PCT (0.20), EO%4.3 si MO%9.5. Ma puteti ajuta cu o interpretare?
  Restul analizelor arata asa:

  Hemoleucograma
  Test Rezultat Rez. optim
  RBC 4.39 3.8 – 4.8 *10^6/mm3
  HGB 13.2 12 – 15 g/dl
  HCT 39.6 36 – 46 %
  MCV 90.2 80 – 96.0 fL
  MCH 30.1 28 – 34 pg
  MCHC 33.3 32 – 36 g/dl
  RDW 12.4 11.5 – 14.5 %
  PLT 193 150 – 450 *10^3/mm3
  PDW 12.2 12 – 16.5 %
  PCT 0.20 0.16-0.48%
  MPV 10.2 7.4 – 10.4 fL
  WBC 5.06 4.8 – 11.0 *10^3/mm3
  GR
  NE 2.76 2.54 – 7.48 *10^3/mm3
  EO 0.22 0.09 – 0.88 *10^3/mm3
  BA 0.03 0.0 – 0.2 *10^3/mm3
  LY 1.57 1.20 – 4.95 *10^3/mm3
  MO 0.48 0.09 – 0.88 *10^3/mm3
  GR %
  NE % 54.6 53 – 68 %
  EO % 4.3 2 – 4 %
  BA % 0.6 0.0 – 2.0 %
  LY % 31.0 25 – 45 %
  MO % 9.5 2 – 8 %
  Biochimie
  Test Rezultat Interval de referinta Metoda
  Glucoza serica 83 60 – 105 mg/dL Chimie umeda
  TGP 14 < 55 U/L Chimie umeda
  TGO 13 < 34 U/L Chimie umeda
  Creatinina serica 0.67 < 1.10 mg/dl Chimie umeda
  Uree serica 27 <40 mg/dl Chimie umeda
  Magneziu 2.1 1.6 – 2.8 mg/dl Chimie umeda
  Calciu seric total 8.96 8.4 – 10.2 mg/dl Chimie umeda
  Sodiu seric 139 136- 145 mmol/L ISE
  Potasiu seric 4.1 3.5 – 5.1 mmol/L ISE
  Coagulare
  Test Timp(s) % INR MG/DL Timp(s) % INR MG/DL Metoda
  APTT 29.20 25.4 – 36.9 s Coagulometric
  PT 10.40 126.18 0.88 9.5 – 14.5 s 72-144 % 0.81-1.20 Coagulometric
  Hematologie
  Test Rezultat Interval de referinta Metoda
  VSH 10 mm/1h
  28 mm/2h < 20 mm/1h

  Va multumesc!

  1. Raspuns automat.

   Pe acest site se posteaza doar informatii medicale.
   Materialul de pe site este general, iar cazul dvs este particular, deci este normal sa nu va regasiti simptomele dvs pe site si sa nu va puteti pune diagnosticul singur. Deci siteul are rol informativ, rolul medicului este de a aplica datele medicale teoretice la o anumita persoana. (daca nu aveti un gastroenterolog care sa va sfatuiasca si doriti va puteti programa pe site)..http://www.despreboli.ro/contact/
   In peste 90% din cazuri raspunsul este postat deja pe site, search. Recititi si articolul, daca comentariul dvs nu exista pe site, a fost postat acum.

 30. avatar Dr AV Ditoiu says:

  Textele postate pe site sunt originale, am muncit sute de ore sa le aduc la formatul actual, si le pun la dispozitia dvs neconditionat. Din pacate din lipsa de timp (lucrez si la spital si la universitatea de medicina Carol Davila Bucuresti si in privat), si din motive tehnice, NU OFER CONSULTATII PE NET. Postez intrebarile dvs deoarece ele pot ajuta alti utilizatori, si din ele mai extrag si subiecte pe care le postez pe site.
  Multumesc pentru intelegere

 31. avatar Sorina says:

  Buna ziua,
  tocmai am primit analizele pe e-mail, e week-end si pana luni n-am unde sa merg sa le interpretez.
  Ma poate ajuta cineva sa inteleg ce am?! Analizele mele sunt vraiste:
  leucocitele10,49
  procentul de limfocite 18,1
  procentul de monocite 9,8
  numarul de monocite 1,03
  VSH-ul este 25.
  Am faringo-amigdalita si ma intreb daca asta e cauza pt care analizele mele au iesit asa?! sau e ceva mai grav????
  Multumesc anticipat,

  Sorina

  1. 1.Interpretarea cea mai corecta a analizelor o face medicul care are toate datele necesare, inclusiv consultul medical.
   2, Acest site este al unui singur medic – DrAV Ditoiu,spitalul Fundeni, care nu ofera consult, recomandari, indicatii pacientilor pe netci exclusiv informatii medicale.Daca aveti de rezolvat o problema medicala, faceti un consult la medicul de specialitate respectiv sau de medicina interna.

 32. avatar Airinei Elena says:

  Am un baietel de 3 luni si am facut niste analize.Valorile care nu se incadreaza in intervalele normale sunt:trombocite- 415000; neutrofile- 42.5%; limfocite- 52.7% ; sediment urinar- frecvente cristale de oxalat de calciu; rare epitelii plate. Ar trebui sa-mi fac probleme?
  Multumesc mult!

 33. avatar liliana says:

  am linfocite 47,9 si neutrofile segm 41,2 va rog sa-mi spuneti daca este grav si ce trebuie sa fac ,,am fost la doctor dar nu mai vreau sa merg ,,va rog o idee macar

  1. 1.Interpretarea cea mai corecta a analizelor o face medicul care are toate datele necesare, inclusiv consultul medical.
   2, Acest site este al unui singur medic – DrAV Ditoiu,spitalul Fundeni, care nu ofera consult, recomandari,idei, indicatii pacientilor pe net ci exclusiv informatii medicale.Daca aveti de rezolvat o problema medicala, faceti un consult la medicul de specialitate respectiv sau de medicina interna.

 34. avatar UNGUREANU PAULA says:

  SUNT MAMA UNUI BAETEL DE 2 ANI SI 2 LUNI SI I URMA ANALIZELOR ; MCV-75 ,MCH-22,3 ,MCHC-29,8 ,NEUTROILIE NESEGM. -29,0 ,LIMFOCITE -63,O . VREAU SA STIU DACA ESTE CEVA GRAV?

 35. avatar ganea elena says:

  DACA A-M NEUT MICSOTRATE CARE ESTE CAU8ZA?

  1. Aveti date teoretice despre neutrofile pe site. Cand spun “teoretic” nu ma refer la o chestiune stiintifico-fantastica, ci vreau sa spun ca ceva se poate face intr-o anumita boala, dar nu stiu daca se poate face practic si in cazul dvs.

 36. avatar cosmina says:

  este grav daca am limfocitele 0.47.1?

  1. 1.Interpretarea cea mai corecta a analizelor o face medicul care are toate datele necesare, inclusiv consultul medical.
   2, Acest site este al unui singur medic – DrAV Ditoiu,spitalul Fundeni, care nu ofera consult, recomandari, indicatii pacientilor pe net ci exclusiv informatii medicale.Daca aveti de rezolvat o problema medicala, faceti un consult la medicul de specialitate respectiv sau de medicina interna. Orice problema poate avea un grad de gravitate mai mare sau mai mic, depinde de organism

 37. avatar anisoara says:

  linfocite le am de 38.00 spunetimi si mie ce trebuie sa fac va rog

  1. 1.Interpretarea cea mai corecta a analizelor o face medicul care are toate datele necesare, inclusiv consultul medical.
   2, Acest site este al unui singur medic – DrAV Ditoiu,spitalul Fundeni, care nu ofera consult, recomandari, indicatii pacientilor pe net ci exclusiv informatii medicale.Daca aveti de rezolvat o problema medicala, faceti un consult la medicul de specialitate respectiv sau de medicina interna.

 38. avatar mihai costel says:

  am 23 ani si rezultatul analizei este :limfocite% 12.7
  limfocite#0.9
  calciu ionic seric 5.04
  glutamiltranspeptidaza-ggt 64.4
  acid uric seric 7
  ce este de facut?

  1. 1.Interpretarea cea mai corecta a analizelor o face medicul care are toate datele necesare, inclusiv consultul medical.
   2, Acest site este al unui singur medic – DrAV Ditoiu,spitalul Fundeni, care nu ofera consult, recomandari, indicatii pacientilor pe net ci exclusiv informatii medicale.Daca aveti de rezolvat o problema medicala, faceti un consult la medicul de specialitate respectiv sau de medicina interna.

 39. avatar Cristina Gheorghe says:

  In urma analizelor efectuate recent am avut urmatoarele rezultate ce m-au pus pe ganduri si nu stiu daca este in regula:
  - leucocite: 3,5
  - limfocite: 42
  - neutrofile: 1,64
  - sediment urinar cu frecvent mucus si frecvent oxilat de calciu.
  Ce este defacut? Este grav?
  Va multumesc anticipat pentru raspuns!

  1. 1.Interpretarea cea mai corecta a analizelor o face medicul care are toate datele necesare, inclusiv consultul medical.
   2, Acest site este al unui singur medic – DrAV Ditoiu,spitalul Fundeni, care nu ofera consult, recomandari, indicatii pacientilor pe net ci exclusiv informatii medicale.Daca aveti de rezolvat o problema medicala, faceti un consult la medicul de specialitate respectiv sau de medicina interna. Orice problema poate avea un grad de gravitate mai mare sau mai mic, depinde de organism

 40. avatar Dr AV Ditoiu says:

  V-am raspuns pe site

 41. avatar ionescu stefania says:

  Limfocite-19,3
  Restul analizelor sunt in limite normale
  Ce ar trebui sa fac in plus?.

 42. avatar lala says:

  Buna ziua, nu stiu ce se intampla cu mine,am fost racita toata iarna,saptamanal racesc, ma tine o zi doua si trece.Eu cred ca imunitatea e scazuta bine de tot, ce pot face? Va multumesc, astept raspuns.

 43. avatar marina says:

  Buna seara ! Domnule doctor v-aS ruga sa imi spuneti daca in cazul unui copil excesul de medicamente imunostimulatoare intr-un timp scurt ar putea duce la cresterea in exces a limfocitelor T , si pe termen lung sau scurt sa determine declansarea unei boli autoimune sau a leucemiei. Multumesc frumos!

 44. avatar Dr AV Ditoiu says:

  Aveti subiectul “scoaterea splinei” pe site cu toate informatiile necesare

 45. avatar nicolae (54 ani) says:

  Buna ziua
  In septembrie 2009 mi s-a scos splina (accident).
  Din punct de vedere al imunitatii la boli la ce sa ma satept.
  Care sunt obligatiile mele pentru a avea o viata sanatoasa.
  Multumesc

 46. avatar Dr AV Ditoiu says:

  Nu ma pricep, nu sunt pediatru
  Sfatuiti-va cu pediatrul copilului, care il si stie

 47. avatar diana says:

  in fiecare luna fac analize baiatului meu de 2 ani datorita afectiunii lui.insa de cateva luni tot apare o limfocitoza.stiu ca la copii limfocitele sunt mai mari insa ma gandesc ca laboratorul fiind in spital de pediatrie, valorile normale sunt trecute in functie de varsta…
  in forumla leucocitara(lama) limfocitele sunt 72%
  in hemograma:
  LYM% 65.7 val normale-25.0 / 50
  LYM 6.4 val normale-1 / 5
  se poate un sfat?
  va multumesc

 48. avatar florina says:

  exact ce aveam nevoie,multumesc

 49. avatar natalia says:

  BUNA ZIUA SUNT MAMA A DOI COPILASI GEMENI DE 3 ANI SI 4 LUNI.AZI LE_AM FACUT UN BULETIN DE ANALIZE CONSTAND IN HEMOLEUCOGRAMA.M_AU CAM SPERIAT ANALIZELE LA UNUL DINTRE EI SI SPER DACA PUTETI SA MA AJUTATI IN PRIVINTA LOR .ACESTEA SUNT:%NEUTROFILE26.40;%LIMFOCITE63.10;NUMAR NEUTROFILE1.70;NUMAR LIMFOCITE4.20;VOLUM ERITR.MEDIU 77.00;HGB ERITR.MEDIE 24.80;DISTR ERITROCITE CV 15.00;VOL TROMBOCITAR MEDIU 8.70.VA MULTUMESC.

 50. avatar ionut says:

  multumesc

 51. avatar Dr AV Ditoiu says:

  Am inteles

 52. avatar Dr AV Ditoiu says:

  Consult boli interne

 53. avatar ionut says:

  Completare
  Pt limfocite si neutrofile scrie pe analizele mele ca se refera la nr absolut.

 54. avatar ionut says:

  Leucocite-21,2
  Monocite-1,1
  Limfocite-8,2
  Neutrofile-12,6
  Conc.Hb.Eritrocitara-31,5
  Trombocite-625
  Plachetocrit-0,63
  Fibrinogen-580
  Virusul citomegalic-Igg pozitiv
  Virusul Epstein-Barr-Igg pozitiv
  Am urmatoarele organe extirpate:splina si bila.
  Ce-mi indicati?
  Multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Indexul subiectelor de pe site