Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841

Examenul psihiatric

Sunt situatii cand unui bolnav i se recomanda examen psihiatric.http://c3.ac-images.myspacecdn.com/images02/103/s_1a1b8ae737284f30b0a33f170452753a.jpg

Este un lucru normal, deoarece exista mai multe specialitati medicale, fiecare cu specificul ei. Ori uneori, medicul internist -sa spunem- crede ca bolnavul are o problema psihiatrica, si ii spune pacientului ca il va trimite la un consult psihiatric.

Dar…

Doamne fereste sa ii recomanzi unui pacient roman un examen psihiatric!!

Bolnavul se simte profund jignit de aceasta intentie a medicului, ajungand la concluzia ca medicul il considera nebun, si ca nu crede ca simptomele lui sunt reale, ci sunt inchipuite, practic medicul il crede mincinos!

In unele situatii, chiar daca pacientul are o boala de inima – sa spunem- , din diferite motive, legate sau nu de aceasta boala, el poate avea si probleme psihiatrice. Acestea pot agrava manifestarile bolii lui, sau pot sa reprezinte o contraindicatie pentru unele medicamente pentru boala lui de inima.

Examenul psihiatric nu a fost propus de medic pentru a jigni bolnavul, ci pentru a-l ajuta.

In alta tari, majoritatea persoanelor importante au un psihiatru, care ii ajuta nu numai in problemele de specialitate, ci si in unele momente dificile din viata lor zilnica. Iar ajutorul psihiatrului poate fi foarte eficient, deseori permitandu-ti sa vezi lucrurile din alt unghi, si sa-ti dai seama ca „dracul nu este chiar atat de negru”.

Daca unor salariati (de exemplu profesorilor) sau soferilor li se cere examen psihologic sau examen psihiatric, inseamna ca toti sunt nebuni si trebuie controlati strict?

Este important pentru orice pacient sa stie daca unele din simptomele sale sunt „pe sistem nervos” sau nu, pentru ca tratamentul este diferit.

4 comentarii la „Examenul psihiatric

  1. dar mama hotarat sa va scriu aici despre problemele mele pshice ,acum vreo 3 saptamani am fost la un dr phisatric si mea pus multe intrabari de prezent trecut vitor .deci problema mea este cu toate ca am urmat un tratament dat de medic simt ca nu meam revenit si am ramas la fel .tratamentul este anxiar si cipralex 10mg dar fara efecte nici nu stiu ce diagnostic am ,avut pus de medic nici nu stiu ce am de fapt ,tratamentu a fost pentru a preveni suicidul ca ,am avut multe tentative de ami taia venele ,nu mai zic ca,in gindul meu am numai ginduri negre si mintea intunecata gindesc numai negativ va rog ajutatima daca vreti sa mi scrieti pe mess va las adresa loreta_loreta123@yahoo.com

  2. buna ziua asi dori sa discut cum medic phiatric pentru mai multe intrebari pe form nu pot sunt niste intrebari persoanale si asi dori sa le adresez doar medicului .lasatimi o adresa de email va rog mult

  3. Buna ziua!
    Mi-a placut tare mult articolul,putini sunt care inteleg necesitatea unui consult psihiatric.Nici nu-si dau seama ce mult i-ar ajuta in situatiile incalcite ale vitii.
    Asta-i mentalitatea cu ea defilam.
    CONCLUZIE:
    Fiecare medic de fam.;ar trebui sa le explice pacientilor sai.

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica