Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841

Durerea de stomac, durerea de burta, cauze

Dr Alecse Valerian Ditoiu, Spitalul Fundeni

7 iulie 2014

Durerile bolilor stomacului sunt localizate in capul pieptului, se pot insoti de greata, arsuri pe piept si lipsa poftei de mancare, si doar dupa durere nu se poate preciza cauza ei (ulcer, gastrita, cancer)  -detalii in articol

Durerile abdominale sunt descrise ca dureri ” de stomac”, confundandu-se burta cu stomacul.

De ce poti sa ai dureri de stomac?

Stomacul poate sa doara in foarte multe situatii:

 1. Ulcer gastric complicat sau nu
 2. Gastrita de diferite cauze si de diferite forme
 3. Cancerul gastric
 4. Aciditate gastrica crescuta fara ulcer sau gastrita
 5. Limfom gastric
 6. Perforatie gastrica
 7. Boala Crohn cu localizare gastrica
 8.  Refluxul bilei din duoden in stomac
 9. Polipii gastrici

Dupa cum vedeti unele cauze sunt simple si fara gravitate, iar altele de gravitate mare

Ce trebuie sa faci cand ai dureri de stomac?

Daca aveti dureri de stomac pwrsistente sau in agravare, nu trebuie sa fiti nici disperat, dar nici sa neglijati problema, exista medici competenti care se ocupa de astfel de probleme Cel mai intelept este sa mergeti la un specialist gastroenterolog sau hepatolog pentru o evaluare corecta a situatiei, orice amanare putand avea consecinte neplacute, uneori grave sau ireversibile. Nu mergi la mecanic cand a crapat motorul masinii, ci cand ai vazut o picatura de ulei scursa sub motor. Este normal sa avem aceeasi grija si de organismul nostru, mai ales ca …. chiar daca avem bani, nu avem piese de schimb. Va spun din experienta mea ca pentru orice problema medicala exista o rezolvare, daca aplici solutia potrivita.

Sunt bucuros daca munca mea de scriere a materialului de pe site v-a folosit, si daca v-ati lamurit referitor la problemele dvs medicale.

Daca credeti ca pentru lamurirea problemelor este necesar un consult gastroenterologic, vedeti aici cv-ul meu (trebuie sa stii la ce medic mergi), si modalitatea de programare.

2 comentarii la „Durerea de stomac, durerea de burta, cauze

 1. Am dureri foarte mari in partea superioara a abdomenului daca mananc alimente fierbinti sau reci. Durerea incepe imediat ce am inghitit alimentul si poate sa dureze cateva zile. Nici un medicament recomandat de medici nu ma ajuta. Singura solutie este ca 1-2 zile sa mananc numai biscuiti, covrigi.
  Multumesc,
  Ion Ungureanu

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica