Durerea de stomac, durerea de burta, cauze

| 2 Comentarii

Dr Alecse Valerian Ditoiu, Spitalul Fundeni

7 iulie 2014

Durerile bolilor stomacului sunt localizate in capul pieptului, se pot insoti de greata, arsuri pe piept si lipsa poftei de mancare, si doar dupa durere nu se poate preciza cauza ei (ulcer, gastrita, cancer)  -detalii in articol

Durerile abdominale sunt descrise ca dureri ” de stomac”, confundandu-se burta cu stomacul.

De ce poti sa ai dureri de stomac?

Stomacul poate sa doara in foarte multe situatii:

 1. Ulcer gastric complicat sau nu
 2. Gastrita de diferite cauze si de diferite forme
 3. Cancerul gastric
 4. Aciditate gastrica crescuta fara ulcer sau gastrita
 5. Limfom gastric
 6. Perforatie gastrica
 7. Boala Crohn cu localizare gastrica
 8.  Refluxul bilei din duoden in stomac
 9. Polipii gastrici

Dupa cum vedeti unele cauze sunt simple si fara gravitate, iar altele de gravitate mare

Ce trebuie sa faci cand ai dureri de stomac?

Daca aveti dureri de stomac pwrsistente sau in agravare, nu trebuie sa fiti nici disperat, dar nici sa neglijati problema, exista medici competenti care se ocupa de astfel de probleme Cel mai intelept este sa mergeti la un specialist gastroenterolog sau hepatolog pentru o evaluare corecta a situatiei, orice amanare putand avea consecinte neplacute, uneori grave sau ireversibile. Nu mergi la mecanic cand a crapat motorul masinii, ci cand ai vazut o picatura de ulei scursa sub motor. Este normal sa avem aceeasi grija si de organismul nostru, mai ales ca …. chiar daca avem bani, nu avem piese de schimb. Va spun din experienta mea ca pentru orice problema medicala exista o rezolvare, daca aplici solutia potrivita.

Sunt bucuros daca munca mea de scriere a materialului de pe site v-a folosit, si daca v-ati lamurit referitor la problemele dvs medicale.

Daca credeti ca pentru lamurirea problemelor este necesar un consult gastroenterologic, vedeti aici cv-ul meu (trebuie sa stii la ce medic mergi), si modalitatea de programare.

Autor: Dr Ditoiu Alecse Valerian

Absolvent al Facultatii de Medicina Generala a Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr T Popa” Iasi cu "magna cum laude", sef de promotie (media generala 10) . De-a lungul anilor am fost medic stagiar la spitalele Cantacuzino, Colentina, medic medicina generala la dispensarul rural Dorobantu Jud Calarasi medic rezident in specialitatea expertiza medicala si recuperarea capacitatii de munca la Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca Bucuresti, medic cercetator stiintific in specialitatea medicina interna la Institutul National de Medicina Sportiva Bucuresti , medic rezident prin concurs la spitalele Cantacuzino, Carol Davila, Colentina si Fundeni din Bucuresti. In prezent sunt medic primar boli interne, gastroenterologie si hepatologie , specializare in endoscopie digestiva superioara colonoscopie la Institutul clinic Fundeni si secretar General al Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului (asociatia profesionala a medicilor hepatologi din Romania). In peste 30 de ani de practica medicala am efectuat cca 100. 00 de consultatii medicale , 40.000 endoscopii digestive superioare , 10.000 de colonoscopii si peste 1000 de biopsii hepatice

2 Comentarii

 1. Pingback: Endoscopia digestiva superioara | Gastroenterologie in Bucuresti

 2. Am dureri foarte mari in partea superioara a abdomenului daca mananc alimente fierbinti sau reci. Durerea incepe imediat ce am inghitit alimentul si poate sa dureze cateva zile. Nici un medicament recomandat de medici nu ma ajuta. Singura solutie este ca 1-2 zile sa mananc numai biscuiti, covrigi.
  Multumesc,
  Ion Ungureanu

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.