Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841
Helicobacter Pilory forum

Helicobacter Pilory forum

Dr Alecse Valerian Ditoiu, gastroenteorlog Bucuresti

Helicobacter Pylori este un microb raspandit la majoritatea oamenilor, care de obicei nu au nici un simptom si nici nu fac complicatii datorita lui; microbul poate contribui la aparitia ulcerului, gastritei sau cancerului gastric, tratamentul fiind rareori necesar

Helicobacter simptome

Ce simptome da Helicobacter?

Infectia acuta cu Helicobacter Pylori poate sa des dureri abodminale vagi, oboseala greata, care trec de la sine.

Infectia cronica nu da nici un simptom, daca nu se complica cu gastrita, ulcer

, etc, pacientul avand in aceste cazuri simptomele complicatiilor.

Ce simptome da Helicobacter la eliminare?

Nu da nici un simptom.

Helicobacter poate da scaun negru?

Helicobacter poate da ulcer, iar daca ulcerul sangereaza scaunul poate fi negru.

Poti sa slabesti daca ai Helicobacter?

Scaderea in greutate poate fi legata de orice cauza, inclusiv de una in care este implicat Helicobacter. Simpla prezenta a bacteriei nu da slabire

Am dureri in capul pieptului, poate fi de la Helicobacter?

Helicobacter nu da simptome daca nu a dat mai intai o boala.Deci durerile dvs pot fi date de o boala cauzata de Helicobacter sau de alte sute de cauze

Mi s-a depistat Helicobacter in sange dar nu am nici un simptom, am sau nu Helicobacter?

Helicobacter nu da simptome daca nu a dat mai intai o boala. Analiza de sange nu depisteaza bacteria ci anticorpii impotriva ei; acesti anticorpi pot fi prezenti chiar daca microbul nu mai este in organism; deci dvsat iavut Helicobacter, dar nu stiu daca il mai aveti doar pe baza unei analize de sange

NU AM SIMTOME DIGESTIVE,la analiza mi-A mi-A IESIT helycobacter pozitiv Poate fi acesta cauza jenei in git si a limbei incarcate?

Nustiu prin ceanaliza s-a depistat Helicobacter, deci nestiind daca chiar aveti acum bacteria nu stiu daca simptomele au legatura cu ea.

Am Helicobacter in scaun dar nu ma doare nimic, ce fac?

Daca nu aveti simptome si nicinu sunteti intr-o situatie care sa necesite tratament, nu trebuie sa faceti nimic.

Helicobacter regim

Ce regim alimentar trebuie tinut pentru Helicobacter?

Nu trebuie tinut nici un regim, daca nu exista simptome.

Ce alimente sunt permise in boala Helicobacter?

Helicobacter Nu este o boala ci un microb.

Daca pacientul NU are simptome, sunt permise toate alimentele.

Daca exista simptome de ulcer sau gastrita, se tine regim pentru aceste boli

Helicobacter diagnostic, explorari

Trebuie facuta endoscopie dupa tratamentul Helicobacter?

Daca nu exista simptome, si tratamentul nu s-a facut din cauza unei modificari endoscopice, NU trebuie facuta endoscopie

La ecografie se vede Helicobacter?

Helicobacter este un MICROB (vietate care se vede DOAR la microscop), deci NU se vede la ecograf si nici la endoscopie digestiva.

Am Helicobacter in sange dar cica nu am in fecale si nici in biopsie , este posibil?

Este posibil deoarece probabil ati avut Helicobacter in urmacarora ati ramascu anticorpii care au fost depistati in sange, iar acum nu mai aveti microbul.

Helicobacter boli

Helicobacter da neaparat ulcer?

Nu, sunt frecvente situatii de persoane cu Helicobacter fara nici un simptom.

Helicobacterul are vre-un efect asupra intestinelor?

Helicobacter Pylori este localizat la nivelul stomacului, dar exista si alte forme de Helicobacter care pot fi gasite in intestin, putand da aici boala inflamatorie intestinala.

Am ulcer dar doctoru zice ca n-am Helicobacter cum asa?

Exista numeroase cauze de ulcer nu numai Helicobacter, deci este posibil ce spuneti dvs

Am citit ca Helicobacter da cancer, dar daca te tratezi reapara microbul, asta inseamna ca sunt condamnata sa fac cancer?

Cei care au Helicobacter au risc ceva mai mare sa faca cancer de stomac, cei care fumeaza au risc sa faca cancer de plaman, esofag si stomac, cei care consuma alcool au risc sa faca ciroza si cancer la ficat, persoane obeze au risc sa faca steatoza hepatica, ciroza si cancer. Riscul este cam la fel in toate aceste situatii. Riscul de a face cancer cand ai Helicobacter este real, daca se asociaza si alti factori cancerigeni – mostenirea genetica, consumul de alcool, fumatul alimentatia nesanatoasa, polipi gastrici, operatii pe stimac, administrarea de medicamente antiulceroase permanent, etc

Helicobacter se transmite..

Am Helicobacter, si imi este frica sa nu-l ia familia,sa nu fac cancer, ce sa fac?

transmiterea bacteriei in familie este posibila; regulile simple de igiena alimentara scadfe riscul de transmitere in familie. Putini din cei cu Helicobacter au cancer, deci exista acest riscdar nu este obligatoriu sa faceti cancer

Cum se transmite Helicobacter?

Helicobacter se transmite prin alimente, apa, maini murdare.

Helicobacter tratament

Am urmat in decursul a 2 ani, trei tratamente cu antibiotic pentru eradicarea helicobacter pylori: amoxicilina+klacid+omeprazole, apoi klacid+metronidazole+omeprazol, iar a 3-a schema: amoxicilina+metronidazole+bismuth suscitrate.As dori sa mentionez ca pana la inceperea primului tratament cu antibiotice, nu am avut niciodata dureri de stomac, decat foarte rar o usoara jena sau uneori dupa ce terminam de mancat, aveam o usoara greata.Insa,dupa ce am inceput tratamentul, am inceput sa am dureri de stomac.Dupa al 3-lea tratament, m-am simtit bine o perioada, insa de vreo luna si ceva am avut 3 reprize de dureri insuportabile. De ce reapare Helicobacter?

Reapare pentru ca va reinfectati de la cei din jur.

Am Helicobacter, am facut tratament; peste cat timp trebuie sa repet testul fecal sa vad daca m-am vindecat?

Peste 4- 8 saptamani.

Daca ai analiza pentru Helicobacter din sange pozitiva si faci tratament , devine negativa?

Analiza din sange pentru Helicobacter determina anticorpii, si nu devine negativa dupa tratament; daca un tratament a fost eficient sau nu se determina dupa analiza pentru Helicobacter din biopsie sau fecale.

De doi ani de zile la analize imi iese heliobacter pylori slab pozitiva,anul acesta am facut tratament sapte zile cu ranitidina si amoxicilina caci m-a durut stomacul si imi ghiortaie matele.Ce tratament as putea urma sa nu devina pozitiva.

Nu trebuie sa faceti tratamente dupa tratamente impotriva Helicobacter, trebuie doar sa respectati regulile de igiena alimentara.

Este necesar trat pentru hp daca nu am simtome digestive.

Exista indicatii clare de tratament pe site

Am niste probleme intestinale, dureri la intestin, imi recomandati sa fac testul Helicobacter?

Nu va recomand nimic, recomandarile de investigatii sau tratament le da corect un medic  doar stiind cazul respectiv

Helicobacter poate da boli inflamatorii intestinale,citeam. Poate sa dea inclusiv sangerari anale?

Aveti mai multe articole pe site despre Helicobacter

Daca faci tratament contra Helicobacter iar simptomele persista, inseamna ca nu ai distrus microbul?

Cititi primul comentariu

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina.

Dupa terminarea facultatii cu summa cum laude, primul pe tara cu medica generala zece (sef de promotie), am facut

 • 3 ani de stagiatura in Bucuresti,
 • 3 ani la tara la dispensar
 • apoi am intrat prin concursuri succesive la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca, Institutul national de Medicina Sportiva, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti.

La Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti am luctat cca 30 de ani, adica pana in iunie 2019.

In cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni am ingrijit tot ce se poate, cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.

La Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti timp de 30 de ani  am pregatit pentru profesia medicala mii de studenti la medicina (unii au ajuns acum profesori, sefi de sectie sau directori de spital), medicii rezidenti si specialisti.

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti.

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).

Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

Datorita numarului mare de solicitari la cabinet, perioada de asteptare este de 5-15 zile de la solicitare. In caz de urgenta, incercam sa face programarea cat  mai repede, uneori chiar in ziua solicitarii, pe locurile celor care- din diferite motive- nu pot veni la consult (de obicei este un astfel de loc zilnic).

Activitate pe net

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro, www.hepatolog.ro  si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).

Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Pentru cei care totusi considera ca au nevoie  de experienta mea pentru o a doua opinie medicala pentru problemele de sanatate, programarea se face la numarul de telefon de pe site 0758 751 841,  sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil.
In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web
Daca doriti sa gasiti informatii despre problema dvs de sanatate, tastati pe Google drditoiu si va puteti informa de pe siteu-rile mele

 

36 de comentarii la „Helicobacter Pilory forum

 1. Prietenului meu a fost depistat acum 3 saptamani cu hlicobacter avea dureri de burta groaznice cand sa dus la medic ia spus prima oara ca are probleme de digestie apoi ca are gastita si pana la urma sa hotarat sa ii faca niste analize de sange in urm careia ia depistat bacteria ia dat antibioticele specifice petru boala iar dupa doua saptamani a inceput sa se simta mai bine se mai baloneaza din cand in cand si are dureri dar de scurta durata.As vrea sa stiu daca e posibil sa ii fi trecut? Sau cel putin daca mai exista riscul de transmitere

 2. Am fost diagnosticat cu HP, gastrita, duodenita, colon iritabil, steatoza hepatica și colecistopatie cronica biliara.
  Am reușit sa ajung pe linia de plutire fără prea multe pastile, .
  Sotia a urmat același tratament fără regim alimentar și nu a scăpat.
  În concluzie am scăpat de HP fără antibiotic.

 3. AM AVUT SI EU HELICOBACTER PYLORI AM URMAT TRATAMENT DAR SI DUPA TRATAMENT SIMT O DURERE IN PARTEA STANGA MAI JOS DE COASTE.SA FIE DE LA HP SAU COLONUL?

 4. Am fost la spitalul Victor Gomoiu din Bucuresti ,am fost depistata cu H.P ,am avut un tratament pe care l-am repetat doua luni:amoxicilina,klacid,metronidazol.
  Am facut tratamentul,peste o luna am mers iar la control si mi-a aparut din nou bacteria,am repetat tratamentul si tot la fel s-a intors iar acum ma simt ingrozitor de rau. Ce sa mai fac?

 5. Am o durere in partea dreapta ma doare cateva zile apoi poate o zi doua nu, tot asa de un an jumate aproape,am facut si colonscopie nu este nimic la colon spune medicul, am facut si ceva tratamente dar tot am dureri, dar am fost un alt medic mi-a spus sa fac aceasta analiza pentru helicobater care mi-a iesit pozitiv in sange si negativ in scaun(analiza din scaun am repetat-o si la un alt laborator si tot negativa ), eu nu am luat niciodata un tratament pentru helicobacter, este posibil sa ma fi tratat de aceasta bacterie fara sa iau nici un tratament? medicul a spus ca in mod normal aceasta bacterie nu trece fara tratament si sa fac totusi tratamentul (amoxicilina ,klacid, omeran, toate de doua ori pe zi timp de 7 zile) avand in vedere ca am aceasta durere. Spuneti-mi va rog se poate sa mai am aceasta bacterie si sa nu iasa in analiza de scaun sa fac acest tratament? Se poate sa fi scapat de ia fara tratament, este posibil ca aceasta durere care o am in partea dreapta sa fie si din cauza acestei bacterii?

 6. in urma analizei de sange pentru helicobacter pylori cantitativ prin metoda IgC rezultatul este 6.75 U/ ml. va rog sa-mi spuneti cat este de grav si ce tratament imi recomandati, cel cu antibiotic sau naturist. multumesc!

 7. am heliobacter pilory am facut tratament 2 saptamani cu klacid si amoxacilina ! si acum astept rez la biopsie sa vad daca a disparut sau nu . dar nu ma simt foarte bine ?
  inseamna ca nu a disparut?

 8. AM citit forumul de mai sus. Am niste probleme intestinale, dureri la intestin, imi recomandati sa fac testul Helicobacter? Poate da boli inflamatorii intestinale,citeam. Poate sa dea inclusiv sangerari anale?

 9. De doi ani de zile la analize imi iese heliobacter pylori slab pozitiva,anul acesta am facut tratament sapte zile cu ranitidina si amoxicilina caci m-a durut stomacul si imi ghiortaie matele.Ce tratament as putea urma sa nu devina pozitiva.
  Multumesc

 10. Pingback: Medicina online: boli interne, gastroenterologie, gastroscopie, colonoscopie, hemoroizi … » Blog Archive » Cancerul de pancreas : simptome, diagnostic , tratament , regim alimentar
 11. de trei luni am o jena in git la med ORL totul este OK exudatul este negativ fungigrama negativa,de aproximativ o luna am limba alba si incarcata si dureroasa,NU AM SIMTOME DIGESTIVE,la analiza mi-A mi-A IESIT helycobacter pozitiv Poate fi acesta cauza jenei in git si a limbei incarcate?Este necesar trat pentru hp daca nu am simtome digestive MULTUMESC

 12. baiatul(are 31ani) meu a fost depistat cu helicobacter , tuseste tot timpul , parca are ceva in gat si asta de mai multi ani.ce regim alimentar trebuie sa-i dau si la Bucuresti(eu sunt din Constanta) unde sa ma duc sa-i fac testul?

 13. Pingback: Clinica privata Bucuresti - consultatii boli interne, gastroenterologie, hepatologie, endoscopie digestiva, colonoscopie, hemoroizi » Ulcerul gastric si duodenal: simptome, diagnostic, complicatii, regim alimentar
 14. Pingback: Boli de ficat si fiere - gastroenterologia si hepatologia clinica » Ulcerul gastric, ulcerul duodenal : simptome, diagnostic, tratament, regim alimentar
 15. Am facut ecografie abdominala pentru hemangiomul hepatic gigant si releva urmatoarele:
  Diametru FI APLS=84 mm,
  FI Prerenal=164mm
  Ecostructura neomogena cu o formatiune hiperecogena neomogena ,bine delimitate fi=84/94/87mm.vol-362cm cubi situat la nivelul lobului drept aspect hemangiom gigant foto
  Cai biliare interhepatice nedilatate
  As dori parerea d-voastra si o explicatie mai amanuntita a acestui hemangiom?
  Trebuie operat?

  Dr Ditoiu
  Cautati hemangiomul hepatic pe http://www.hepatite.ro , sau la http://www.despreboli.ro/boli-de-ficat/2009/hemangiomul-hepatic/ , aveti acolo tot de trebuie sa stiti

 16. Buna ziua,
  Anul trecut in luna mai mi sa depistat testul de sange la helicobacter pilory pozitiv am urmat 7 zile tratament cu amoxicilina ,claritromicina si nexium ,in septembrie anul acesta am facut analiza si a indicat valoarea 1.Mai exista acest microb ?

 17. am fost la doctor si am facut o ecografie si a zis ca am ulcer duodenal .asta se intampla in noiembrie 2009 in romania.cand am fost in anglia si am zis doctorului ca am ulcer a intrebat ce test am facut.am zis ca ecograful.el a zis ca nu se poate sti numai cu o ecografie daca ai ulcer ci prin anumite teste respectiv cel cu bariu.daca stiti alte metode va rog sa mi le comunicati. multumesc

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica