Ce rol are ficatul in organismul uman

| 4 Comentarii

Dr Alecse Valerian Ditoiu, Spitalul Fundeni

7 iulie 2014

Ficatul – cel mai mare organ din corpul uman. Productia ficatului se numeste bila (fiere), lichid amar care intre mese se stocheaza in colecist, iar de aici, prin contractia colecistului, este eliberata la mese pentru a ajunge in duoden, ajutand la digestia grasimilor, absorbtia vitaminelor, eliminarea unor substante toxice, etc
Ficatul are peste 500 de functii , unele atat de complexe, incat fara ficat nu se poate trai, si nu exista un aparat sau sistem care sa poate inlocui toate functiile ficatului (asa cum exista dializa in bolile de rinichi, sau inima artificiala in bolile de inima).

Autor: Dr Ditoiu Alecse Valerian

Absolvent al Facultatii de Medicina Generala a Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr T Popa” Iasi cu "magna cum laude", sef de promotie (media generala 10) . De-a lungul anilor am fost medic stagiar la spitalele Cantacuzino, Colentina, medic medicina generala la dispensarul rural Dorobantu Jud Calarasi medic rezident in specialitatea expertiza medicala si recuperarea capacitatii de munca la Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca Bucuresti, medic cercetator stiintific in specialitatea medicina interna la Institutul National de Medicina Sportiva Bucuresti , medic rezident prin concurs la spitalele Cantacuzino, Carol Davila, Colentina si Fundeni din Bucuresti. In prezent sunt medic primar boli interne, gastroenterologie si hepatologie , specializare in endoscopie digestiva superioara colonoscopie la Institutul clinic Fundeni si secretar General al Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului (asociatia profesionala a medicilor hepatologi din Romania). In peste 30 de ani de practica medicala am efectuat cca 100. 00 de consultatii medicale , 40.000 endoscopii digestive superioare , 10.000 de colonoscopii si peste 1000 de biopsii hepatice

4 Comentarii

  1. am observat ca atunci cand consum tocatura ,am o durere in cosul pieptului?aveti idee ce ar putea fi? eu am luat hepatobil deoarece mi s-a spus in urma unui control medical ca am fierea marita .d-voastra ce-mi recomandati?va multumesc!

  2. Buna ziua,de cateva zile ma doare in partea dreapta cam sunb coasta(ma tine cand ma ridic sau cand stau pe scaun)iar cand apas (mie imi este teama sa nu fie apendicita)ma doare pana in spate aceeasi zona.ce ar putea fi?multumesc.

  3. Nu prea vad legatua.
    Faceti un test de sarcina Barza

  4. am avut o durere in partea stanga ,o intepatura ca a tunci cand alergi si te doare intro parte ,cand obosesti ,stare de lesin si am vomat foarte amar si galben foarte repede miam revenit se poate sa fiu insarcinata?

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.