Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841

Sfatul medicului internist – contraindicatiile anticonceptionalelor

Dr Alecse Valerian Ditoiu, Spitalul Fundeni

Sunt situatii in cere administrarea anticonceptionalelor este contraindicata

Contraindicatiile absolute ale administrarii anticonceptionalelor = situatii in care nu se pot administra anticonceptionale:

 1. Sarcina
 2. Tromboflebite sau boli tromboembolice in prezent sau in trecut
 3. Accident vascular cerebral in prezent sau in trecut
 4. Infarct miocardic in prezent sau in trecut
 5. Cancer de san
 6. Cancer dependent de estrogeni
 7. Sangerare vaginala de cauza necunoscuta
 8. Tumori benigne (necanceroase) sau maligne (canceroase ) ale ficatului in prezent sau in trecut

Contraindicatii relative ale administrarii contraceptivelor = se pot administra anticonceptionale numai dupa ce va sfatuiti cu un medic de specialitate:

 1. Varsta peste 35 de ni
 2. Fumatoare>15 tigari/zi
 3. Migrena repetata sau persistenta
 4. Hipertensiune arteriala
 5. Boli de inima
 6. Boli de rinichi
 7. Diabet zaharat
 8. Boli de colecist (vezica biliara)
 9. Icter in timpul unei sarcini anterioare
 10. Hepatita activa
 11. Mononucleoza infectioasa
 12. Anemie falciforma
 13. Operatii chirurgicale
 14. Fracturi
 15. Boli severe
 16. Lactatie
 17. Depresie severa, semnificativa

 

0 comentarii la „Sfatul medicului internist – contraindicatiile anticonceptionalelor

 1. buna am fost azi la medic am o mica problema cu sanul drept am fibroadenom mi sa- recomandat un tratament mastodinin picaturi si utrogestan intrebarea mea e bine sa iau aceste medicamente daca iau anticonceptionala am omis sa o intreb pe doamna doctor,vreau sa stiu daca sunt protejata in continuarae ,si mai e o teama am citit ca ultrogestan da niste reactii foarte uratae ,scurgeri sangerari..crestere in greutate?daca e vorba de asa ceva eu nu iau acest medicament adica imi este frica..

 2. Buna ziua! citeam pe site-ul dvoastra si m ati pus pe ganduri…recent am facut si eu niste analize la sange si tot ce trebuie pentru inceperea „tratamentului”cu anticonceptionale, insa acum am urme de indoiala…nu este bine sa luam anticonceptionale, de ce sunteti impotriva lor..este rau sa incep sa iau pilulele contraceptive…eu maine ar trebui a merg cu rezultatul la analize ca sa mi poata recomanda dna doctor contraceptivee potrivite..insa imi e frica de eventuale reactii negative..este de preferat sa ramanem ( noi femeile) la alte metode de proctectie mai sigure, cum ar fi prezervativul ( folosit de Ei) ? multumesc! O saptamana cat mai frumoasa!

 3. am luat anticonceptionale aproape un an de zile.in primele 6 luni am luat marvelon dar pentru ca aveam dureri de cap am fost la doctor si mi-a recomandat ceva mai putin puternic din punctului lui de vedere:novinette.le-am luat doua luni dar a trebuit sa renunt la ele pentru ca ma simteam si mai rau luandu-le pe acestea:usoare stari de ameteala,dureri de cap(sub forma unei presiuni).trebuie sa mentionez ca intre aceste doua tipuri de anticonceptionale am facut o pauza de 2 luni timp in care m-am simtit bine.as dori sa stiu daca aceste stari se pot datora anticonceptionaleleo si cat timp isi fac resimtite acestea efectul,pentru ca nu le mai iua de mai bine de doua luni dar inca nu ma simt bine.

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica