Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841

Fierea cu probleme este scoasa.. ce probleme apar datorita operatiei de colecist?

Dr Ditoiu Alecse Valerian gastroenterolog-hepatolog Bucuresti

Majoritatea oamenilor care se opereaza de fiere , ajung la aceasta din cauza simptomelor suparatoare.

Se asteapta ca dupa operatie aceste simptome sa dispara, dar… acest lucru nu se intampla totdeauana.

Scoaterea fierii poate avea numeroase indicatii, dar cel mai frecvent operatia de fiere se face pentru litiaza. Sindromul postcolecistectomie apare dupa operatia de scoatere a fierii la o treime dintre bolnavii operati daca nu au avut pietre, si cam la o zecime dintre cei care s-au operat pentru ca au avut litiaza biliara.

De ce apar probleme dupa operatia de colecist?

Sindromul postcolecistectomie  poate sa apara imediat dupa operatie sau mai tarziu, cauzele fiind diferite, si putand sa aiba legatura cu operatia sau nu

Cauze in legatura cu operatia

 • Lipsa rezervorului de bila (vezicula biliara), face digestia dificila si irita duodenul
 • Refluxul bilei in caile bilaire hepatice
 • Refluxul bilei in stomac sau esofag
 • Stricturi ale cailor biliare
 • Ramasita a veziculei biliare
 • Pietre restante
 • Aderente
 • Proasta functionare a sfincterului Oddi
 • Nevroame locale
 • Colangita
 • Fistule biliare
 • Reactie la materialele folosite in operatie (clipsuri, mese, etc)
 • Hernie
 • Eventratie postoperatorie

Probleme fara legatura cu operatia

Dupa operatia de fiere pot sa apara probleme fara nici o legatura cu operatia de fiere.

Cele mai importante astfel de situatii sunt

 • Pancreatita
 • Cancer de pancreas
 • Litiaza pancreatica
 • Boli esofagiene
 • Boli gastrice
 • Boli duodenale
 • Boli diafragmatice
 • Colon iritabil
 • Diverticulite
 • Angina intestinala
 • Nevralgii
 • Boli ale coloanei

Ce simptome pot sa apara dupa operatia de colecist?

Scoaterea colecistului poate cauza probleme de digestie, cele mai frecvente simptome pe care le intalnim la pacientii nostri operati de fiere sunt urmatoarele:

 • Durere in dreapta sub coaste
 • Icter
 • Febra
 • Gust amar
 • Greata
 • Diaree
 • Balonare

Sfaturi pentru cei operati de colcist

Deoarece organul (fierea) este deja scos,si nu ma poate fi pus la loc, conteaza foarte mult sa nu deranjam tubui digestiv (regim alimentar)  si sa facem tratament cand este cazul – simptomatic

 • protejarea tubului digestiv prin regim alimentar – este pe site
 • administrarea de medicamente pentru diminuarea simptomelor (durere, diaree, greata, varsaturi).
 • exista si situatii in care este necesara rezolvarea problemelor legate de colecistectomie prin interventii endoscopice sau reinterventii chirurgicale.

Cick aici pentru regimul alimentar dupa operatia de fiere

FORUM- probleme dupa operatia de fiere

NOTA: Raspunsurile sunt sumare si nu sunt personalizate (nu se refera la cazul dvs)  deoarece acest site nu este destinat diagnosticului si evalauarii medicale a cazurilor pe net, ci doar furnizarii de informatii medicale

Inainte de a pune o intrebare cautati singur informatiile dorite pe site cu search de sus si veti gasi foarte probabil informariile  postate deja pe site.

Daca doriti o evaluare virtuala a starii dvs de sanatate, simptomelor, analizelor etc, apelati la site-uri care dau consultatii pe net.

Pana la ce varsta se poate face operatia de fiere?

Operatia de fiere se poate face la orice varsta, nu varsta este importanta, ci daca organismul poate suporta operatia (este valabil pentru orice operatie).

In cazul in care fierea este atrofiata,ce se poate face,in afara de scoaterea ei? sau este singura solutie indicata?

Decizia de tratament depinde de cauza care a dus la atrofierea colecistului.

Este normal sa mai ai regurgitari asa dese ca inainte de operatia de fiere?

Regurgitarile pot fi date de altceva decat fierea, de aceea pot persista

Este posibil ca Alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT) sa fie asa de mare din cauza calculilor (au fost scosi 8 calculi cel mai mare de 5mm ) Daca da, la cat timp pot repeta analiza la sange?

Colecistita acuta poate da cresterea transaminazelor de care spuneti dvs, dar pot fi si alte cauze; urmarirea acestora este facuta dupa un grafic stabilit de medicul curant gastroenterolog sau hepatolog

Cat timp trebuie tinut regimul strict de dupa operatia de fiere daca nu ai probleme cu digestia?

Dupa operatia de fiere trebuie sa tineti regimul indicat de medicul dvs curant, dar si in fucntie de simptome – aveti regimul mai sus- informatiile de pe site sunt orientative

Trebuie sa urmez un tratament postoperator dupa socaterea fierii?

Dupa colecistectomie unii pacienti trebuie sa urmeze tratament, altii nu trebuie, medicul curant stabileste conduita pentru fiecare pacient in parte.

Mama mea a fost operata laparoscopic pentru litiaza biliara in urma cu 6 zile, avand si un calcul blocat pe canal,de care medicul spune ca a fost drenat.Varsta este de 58 de ani. Recuperarea pana acum a mers greoi iar incepand din ziua a 5-a a inceput sa apara febra 38. Medicul i-a introdus gentamicina,dupa amoxicilina pe care o primea anterior iar organismul a raspuns in prima faza dupa care in seara a 6-a, adica azi febra a reaparut. Care ar putea fi cauzele? Sunt foarte ingrjorata iar medicul nu imi spune prea multe.

Sunt multe cauze de febra – cautati subiectul, exista pe site- dar care din ele este cauza la mama dvs, nu se paote spune pe baza descrierii dvs. Daca il intrebati direct pe medicul curant, sigur veti avea un raspuns.

Sunt operata de fiere in 2009 si de atunci am dureri in partea dreapta si probleme cu digestia, am facut o ecografie unde mi sa spus ca mi-a crescut fierea la loc toti Medici cu care am vb in anglia mi-au spus ca nu este posibil ca nu creste la loc imi puteti raspunde daca este posibil

Probabil este un neocolecist- mica pungulita care se poate forma dupa scoaterea fierii daca dupa operatie a ramas un canal ceva mai lung.

Ce trebuie sa faci cand ai probleme dupa operatia de fiere

Daca aveti probleme  dupa operatia de colecist – fiere- chiar daca sunt vechi si aparent fara rezolvare, nu trebuie sa fiti nici disperat, dar nici sa neglijati problema, cel mai intelept este sa mergeti la un doctor gastroenterolog sau hepatolog bun pentru o evaluare corecta a situatiei, orice amanare putand avea consecinte neplacute, uneori grave sau ireversibile. Nu mergi la mecanic cand a crapat motorul masinii, ci cand ai vazut o picatura de ulei scursa sub motor. Este normal sa avem aceeasi grija si de organismul nostru, mai ales ca …. chiar daca avem bani, nu avem piese de schimb. Va spun din experienta mea ca pentru orice problema medicala exista o rezolvare, daca gasesti solutia potrivita.

Sunt bucuros daca munca mea de scriere a materialului de pe site v-a folosit, si daca v-ati lamurit referitor la problemele dvs medicale

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina.

Dupa terminarea facultatii cu summa cum laude, primul pe tara cu medica generala zece (sef de promotie), am facut

 • 3 ani de stagiatura in Bucuresti,
 • 3 ani la tara la dispensar
 • apoi am intrat prin concursuri succesive la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca, Institutul national de Medicina Sportiva, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti.

La Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti am luctat cca 30 de ani, adica pana in iunie 2019.

In cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni am ingrijit tot ce se poate, cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.

La Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti timp de 30 de ani  am pregatit pentru profesia medicala mii de studenti la medicina (unii au ajuns acum profesori, sefi de sectie sau directori de spital), medicii rezidenti si specialisti.

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti.

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).

Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

Datorita numarului mare de solicitari la cabinet, perioada de asteptare este de 5-15 zile de la solicitare. In caz de urgenta, incercam sa face programarea cat  mai repede, uneori chiar in ziua solicitarii, pe locurile celor care- din diferite motive- nu pot veni la consult (de obicei este un astfel de loc zilnic).

Activitate pe net

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro, www.hepatolog.ro  si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).

Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Pentru cei care totusi considera ca au nevoie  de experienta mea pentru o a doua opinie medicala pentru problemele de sanatate, programarea se face la numarul de telefon de pe site 0758 751 841,  sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil.
In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web
Daca doriti sa gasiti informatii despre problema dvs de sanatate, tastati pe Google drditoiu si va puteti informa de pe siteu-rile mele

 

112 comentarii la „Fierea cu probleme este scoasa.. ce probleme apar datorita operatiei de colecist?

 1. Bună ziua,mama mea a fost operata de fiere acum 6 ani dar de atunci după orice mancare mai grasa face din nou asa zisele crize de fiere .. greata ,voma,dureri insuportabile de cap etc. Care ar fi cauza ?

 2. Buna ziua!Sunt operata de colecist de 2 ani si 6 luni si am dureri groaznice in partea dreapta sub coasta ,la palpare simt niste barne mai tari. Nu pot dormi sau sta pe partea dreapta ,am stari de voma ,lipsa poftei de mancare si ma simt fff obosita.Va rog frumos daca puteti sa.mi dati un sfat .Multumesc!

 3. buna seara, am o problema la care nu am gasit pe internet explicatii , va rog daca este posibil sa ma ajutati cu imformatii : am nora insarcinata in 6 saptamani , problema este ca a suferit interventie chirurgicala in urma careai i sa scos fierea.. as vrea sa stiu daca copilul poate avea ptrobleme pe perioada dezvoltarii pina la nastere .. as dorii sa stiu , cat nu este prea tarziu .. nu vreau sa sufere vre-o unul dintre ei sa apara vreo complicatie la ea, sau sa fie afectat in vre-un fel copilul.. mentionez ca nora are 26 de ani, si este la al doilea copil. va rog din suflet sa ami dai un raspuns sau unde ma pot imforma sigur de aceasta problema.. Va multumesc mult !

   • Buna seara ! D-le Dr.am o intrebare : Am fost operata clasic la fiere,operatia sa inceput la laparascopie dar din cauza unor probleme aparute sa continuat cu op clasica. Intrebarea mea este de ce recuperarea este foarte lenta ,simt slabiciun in tot corpul ,nu pot sta in picioare mai mult de 20 minute .nu pot dormi numai pe spate la orice miscare am dureri si desi operatia arata foarte bine la palpare ma doare in jurul operatiei cam 1cm.La oboseala ma doare tare partea lombara dar si coloana. Mentionez ca operatia a fost facuta de 3 saptamani .

 4. Buna ziua,
  Am avut o operatie de colecist in urma cu 22 de ani. Acum s-a format o mica pungulita care dreneaza zi si noapte si am dureri in partea dreapta si vars des, numai fiere. Am fost la un medic gastroenterolog, mi-a facut analiza, ecografie si sunt sanatoasa tun. Problema mea este ca dupa ce vars am ameteli foarte mari, care persista si 24 de ore, de la un medic de pe ambulanta mi-a spus sa iau metroclopramid. Adevarat iau metroclopramid dar cat si cum??? dDaca nu iau revin ametelile – foarte violente cu pierderea echilibrului. Am fost la neurologie mi-am facut radiografie cervicala etc. nu am nimic. Intrebare: ametelile sunt de la caile biliare si daca da, ce ar trebui sa fac, unde sa ma adresez???la ce medic???

  • Ametelile au zeci de cauze – aveti un articol pe site despte aceasta problema
   Un diagnostic medicla pe pune pe baza anamnezei, examenului obiectiv si investigatiilor de laborator su imagistice. Dvs mentionati doar o parte elementelor necesare unui diagnostic corect
   Cu stima

 5. Mama mea si-a scos bila acum multi ani iar de atunci des ii este rau si vomita ,a fost internata de doua ori si doctorii i-au spus ca nu are nimic .Ce sa fac?

 6. Eu am descoperit in septembrie anu trecut ca am boala polichistica hepatorenala cu un chist mare de 7 cm am fost operata si scos chistul dar si fierea dar dupa patru luni un alt chist a ajuns la 8 cm am fost operata din nou analizele au fost bune dar ce sa fac e bine sa ma operez asa des dati-mi un sfat unde sa ma adresez ca chirurgul nu mi-a spus prea multe

 7. Acum o săptămâna am fost operata de litiaza biliară și prin urmare mi’a fost scos colecistul.
  Acum după operație ma doare stomacul și după masa și înainte de masa. Țin sa precizez ca e o durere ca de nemâncat (o roadere constanta iar seara se accentueaza). Țin regim, beau lichide și nu observ nici o ameliorare
  I’am precizat acest aspect chirurgului însă m-a externat și mi-a dat acasă sa iau no-Spa și omez dar fără nici un rezultat.
  Ce ar putea fi sau ce măsuri ma sfătuiți sa iau.
  Va mulțumesc!

  • Responsabilitatea ingrijirii unui bolnav o are medicul curant, este ilegal sa ingrijesti bolnavi pe net, deci, adresati-va medicului curant care stie complet situatia dvs medicala.Pe site gasiti doar date oteretice despre problemele dvs de sanatate, aceste informatii NU se aplica automat la orice caz emdical
   Cu stima

 8. Buna ziua.acum 3ani am fost operata de colecist si toate au decurs bine pana anul trecut când a început sa curga un lichid pe cicatricea de la operatie de lângă buric.asta a durat trei săptămâni apoi s a închis.acuma de vre o doua saptamni a început iar.ar trebui sa mi fac griji sau e ceva normal?multumesc

 9. buna ziua , fica mea are 24 de ani , problemele au inceput cu declandarea unor dureri mari in cosul pieptului , eu avand probleme de stomac am dus-o la gastroenterolog si i-a facut gastroscopie si ecografie ,in urma acestora i-a pus diagnostic de gastrita si stomac pepene verde la eco nevazindu-se nimic la fiere , dar durerile persistau simtomatologia semanind cu crizele de litiaza biliara a trimis-o sa faca un bariu si RMN abdominal si colangioRMN . Rezultatul este acesta:
  Abdomen: Ficat dimensiuni normale, cu un chist biliar de 5 mm, localizat subcapsular în
  segmentul II.
  Pancreas, splină, rinichi, glande suprarenale aspect normal.
  Fără ascită. Ax spleno-portal normal. Fără adenopatii intra sau retroperitoneale. VCI, aortă
  abdominală calibru normal.
  Colangio-RMN: Colecist cu pereţi subţiri, cu numeroşi calculi milimetrici.
  Cale biliară principală cu calibru crescut (11 mm), fără calculi evidenţi intraluminali, vizibili RMN.
  Căi biliare intrahepatice de aspect normal.
  Duct Wirsung calibru normal.
  Dl. doctor ne-a spus ca trebuie intervenit chirurgical in vederea scoaterii pietrelor si ca ar trebui facuta operatia clasic datorita acelei cai biliare crescute . in privinta chistului spunea ca nu ar trebui sa ne facem probleme ?

  Intrebarea mea este daca avand 24 de ani cu consecintele scoaterii fierii aceasta operatie chiar este necesara si nu se pot dizolva aceste pietre si sub alta forma , Exista cazuri care sa scape de pietre fara operatie cu tratament naturist? Daca da ce pericol este in urma unui tratament homeopat pot porni pietre pe canal si exiata riscul de a face pancreatita ?
  Va multumesc .

  • TEORETIC:
   -consecintele scoaterii fierii pot fi foarte bune, bune, mediocre, proaste sau foarte proaste
   -operatia de fiere poate fi obligatorie, necesara sau nu este necesara
   -Nu se pot dizolva aceste pietre de la fiere
   -Nu am auzit ca un tratament naturist sa rezoilve pietrele la fiere – dar gasiti sute de metode pe einternet, nu stiu valoarea lor medicala – dupa parerea mea nu sunt eficiente
   – Poate fi pericol ca in urma unui tratament homeopat pot porni pietre pe canal
   -EXista riscul de a face pancreatita
   PRACTIC ,in cazul dvs nu va pot spune nimic sigur. Medicina nu se face virtual, datorita riscului mare de eroare
   Va poate sfatui referitor la toate problemele dvs mai sus mentionate, numai medicul dvs care va stie DIRECT si COMPLET situatia medicala
   Cu stima

  • Buna ziua si eu am o problema asemanatoare de 4 ani.
   A inceput cu o durere de stomac puternica dar durerea mergand usor spre dreapta. Am facut ecografii si nu se vede ninic pe colecist.
   Am nenumarate intolerante alimentare.
   Acum durerea e aproape zilnica si mai mult decat atat apare greata permanenta si varsaturile.
   Am facut acum o gastroscopie ai mi*a iesit gastrita cu reflux biliar si un ulcer duodenal inchis.
   Un ct abdominal m-ar ajuta. Sau e nevoie de rmn.
   Mentionez ca durerea nu cedeaza la controloc . cedeaza greu si la antispastice.
   Va rog sa ma ajutati. Se intampla sa fac si subfebrilitati.

   • Pentru ca un mecanic sa isi dea seama care este defectul masinii, si ce piesa trebuie schimbata, trebuie sa se uite in motor, sa constate carte este defectul.
    Lucrurile stau exact la fel in cazul oricarei meserii – croitorul trebuie sa vada materialul si sa ia masuri, zugravul sa vada peretele inainte de a-l zugravi, o casa trebuie sa o vazi inainte de a o cumpara, iar medicul trebuie sa vada pacientul inaitne de a sti ce recomandari sa faca.
    Cu stima

 10. Prietena s-a operat de curand de fiere mai exact i-a fost scoasa iar acuma are febra si de ceva timp de 7 zile si i s-a mai recomandat in 10 zile de tratament cu antibiotice dar temperatura nu-i scade sub 38.Ma poate informa cineva cu cunostinte prin acest comentariu care ar putea fi problema?

 11. Am fost operat de fiere acum 2 ani clasic ,muncind in constructi am depus mult efort fapt care a dus la deschiderea operatiei in interior …intrebarea mea este daca se poate interveni atroscopic pentru refacerea peretelui abdominal

 12. Sunt operata se fiere din 2009 de un an ma confrunt cu dureri in piept la o ecografie mi sa spus ca mi-a crescut fierea la loc asta in romania eu locuiesc in anglia aici toti medicii au spus ca nu este posibil intrebarea mea este posibil sau nu si daca da ce trebuie sa fac ?

  • Am si eu aceleasi probleme ca tine si nu stie nimeni sa-mi spună de ce ma doare în piept,toti sau din coate si spun ca se trebui sa ma deschida iara si sa vada daca a mai rămas ceva acolo.Te rog daca citesti mesajul meu si ai aflat ceva mai mult decat mine,scriemi si mie te rog.Daca sti ceva pastile care te ajuta pentru durerea în piept spunem si mie te rog.

 13. Sunt operata de fiere in 2009 si de atunci am dureri in partea dreapta am facut o ecografie unde mi sa spus ca mi-a crescut fierea la loc toti Medici cu care am vb in anglia mi-au spus ca nu este posibil ca nu creste la loc imi puteti raspunde daca este posibil

   • In interioru buricului mia ramas pe cusatura un pic de infectie se vede un punct marisor de puroi ce trebue facut dr mia spus ca trece fe la sine astept raspuns va multumesc

    • Sunt de facut multe lucruri: sa cautati pe net raspunsul in forumuri, sa cautati sfatul unui medic pe net care va poate spune ce isi imagineaza el ce ar trebui facut .. orbeste, fara sa stie de fapt ce este, sa va tratati singura dupa sfaturile celor din jur, sau, sa faceti cum este normal, un consult la medicul care v-a operat.
     Dvs alegeti ce credeti de cuviinta dintre variantele de mai sus, sau alta varianta.
     Dupa parerea mea, daca probelma nu trece de la sine, ar trebui sa mergeti la medicul care v-a operat pentru o noua parere.
     Cu stima

 14. Buna seara! Mi s-a scos fierea acum 10 zile si pietrele, le-am primit cadou .Dupa cat timp pot fuma din nou daca nu v-a suparati? Dupa cat timp trebuie sa renunt la bandaje?Nu am gasit raspunsuri la intrebarile mele pe site.Cu respect!

  • Buna ziua , acum 1 luna si 3 saptamani , suferit o intercentie chirurgicala clasica de scoatere a colecistului , din punct de vedere al inciziei sunt ft bine , dar de circa 3 zile am o durere de picior suportabila , mentionez ca nu am exagerat cu efortul fizic.. va multumesc

 15. Buna ziua! Tatal meu s-a simtit rau mai multe zile, a fost la medic iar dupa un set de analize medicii au decis sa-l opereze de fiere deoarce l-a gasit cu fierea infectata. El nu mai are nici splina …noi suntem in Germania si ne descurcam cam greu cu limba , nu stim cum sa-i intrebam pe medici daca exista vreo problema ca el nu mai are nici splina …deaceea va rog pe dumneavoastra sa-mi raspundeti.Multumesc!

 16. sunt operata de fiere de 3 ani insa de circa un an am in continuu o secretie mucoasa in gat de care nu scap nicicum.am si o durere in piept, tusesc continuu o tuse seaca, si am si un nod in gat care nu dispare deloc.am fost la orl unde mi sa facut o faringoendoscopie si au zis ca e boala de reflux gastroenterologic. am luat tratament dar degeaba e tot la fel.am fost si la endocrinolog un totul e normal.ajutatima si pe mine va rog

 17. buna ziua domnule doctor , am fost operata de colecist acum 2 ani si de cateva mi se face rau noapte dureri in partea dreapta, greata si vars de 3-4 ori ce va verde ,toate astea dureaza cam 2 3 ore , puteti sa ma ajutati cu un raspuns , va multumesc

 18. domnule dr ditoiu va rog frumos sa va uitati la comentul meu pt ca sunt disperat …..am 27 de ani si de o luna de zile am probleme cu fierea am fost la ecograf si mi sa spus ca am fierea dublu strangulata ca asa mam nacut cu ea… mi sa dat ampicilina injectabila no sapa si motilium … am luat mam simit bn cat timp le am facut acum din nou am crize de fiere ameteli dureri de cap imi vine sa ragaii in continuu … am fost din nou la ecograf si mi sa zis ca tre sa scot fierea …deci e doar strangulata …nu are pietre…se poate trata…. ca mie imi e frica sa o scot sincer , la 27 de ani … nici nu stiu ce sa mai zic apreciez dak imi veti rasp
  va multumesc

  • Raspuns automat.Inainte de a pune o intrebare cautati daca nu exista deja raspunsul pe site – in cazul dvs fierea strangulata sau cand trebuie sa te operezi de fiere, sunt deja postate pe site.

 19. buna ziua sunt operat de colecistita cronica acuta laparoscopic de 14 zile astazi mi sa intamplat ceva neplacut am vomitat in mai multe randuri numai galben amar si ma durut capul foarte rau poate sa-mi spuna cineva ce se intampla?si daca este normal ?VA MULTUMESC.

  .

 20. buna ziua sunt operat de colecist de 14 zile si astazi am vomitat galben amar de foarte mult si ma durut capul ingrozitor poate cineva sa-mi dea un raspuns de ce starile astea? VA MULTUMESC

 21. Buna,
  Alina ma numaesc(26 ani) si am fost operata de fiere acum un an si jumatate. MA simt bine in general, dar la aproxaimativ 3-4 luni dupa operatie am observat ca la o emotie sau o situatie cu putin stress incep sa am o durere foarte puternica in partea se sus a stomacului (chiar sub sani), imi simt mainile grele, nu mai pot sa stau dreapta, am nevoie urgenta de toaleta si imi este foarte cald desi am transpiratii reci!Durerea este exact ca cea pe care o simteam in timpul crizelor de fiere inainte de operatie. De jumatate de an am inceput sa am aceasta durere puternica si din senin, (astazi de exemplu macinam niste seminte cand a inceput durerea).Durerea scade treptat din intensitate in aproximatin 30 min de stat ghemuita.
  Mentionez ca nu am avut niciodata menstruatia regulata si ca in ultimul an m-am ingrasat aproximativ 7 kg.
  Astept solutii :)! Multumesc mult pentru ajutor!

 22. acum o luna am facut un ecograf si mi sau descoperit niste pietre la fiere medicul mi-a recomandt sa ma operez dar inca nu sunt decisa deoarece pe mine chiar nu ma doare fierea decat foarte rar ce imi recomandati?

 23. BUNA ZIUA, AM FOST OPERATA ACUS 3 SAPTAMANI DE TUMOARE CHISTICA IN COADA PANCREASULUI.S-A SCOS CHISTUL DAR SI REZECTIA A 2 CM DIN COADA PANCREASULUI. ANALIZA ANATOMOPATOLOGICA INCA NU A VENIT. DORESC SA STIU CE REGIM ALIMENTAR SA ABORDEZ, CE AM VOIE SI CE NU AM VOIE SA MANANC .MULTUMESC ANTICIPAT.

 24. Buna ziua.Ma numesc Marian sunt din Bacau si v-as ruga sa imi dati un raspuns la urmatoarele probleme.
  In urma cu 9luni de zile am fost operat de fiere fiinca am facut o criza dureroasa si in urma mai multor ecografe si analize mi s-a spus ca am pietre la fiere si este maloasa
  Operatia a fost clasica si nu laparoscopica deoarece din ce mi-a relatat domnul doctor fierea era destul de infectata si operatia se putea desfasura mai bine avand acces mai bun la dezinfectie,drene,etc.
  Operatia a decurs normal ,m-am recuperat bine ,am tinut un regim aproximativ, mentionez ca dupa operatie am tinut si un regim naturist cu ulei de masline extravirgin,lamai,ceai verde si le consum si in continuare
  Nu am avut probleme ,nu ma imbalonam,nu am vut probleme cu scaunele intr-un cuvant toate bune si frumoase.
  Trecand noua luni de la operatie m-am gandit sa imi fac niste analize,ecografe etc sa vad cum arata corpul meu si fara fiere si la ecograf mi-a iesit citez ,,prezinta in zona patului colecistic o formatiune transonica ovalara,usor septata spre zona hilului de 6/3,6cm (neocolecist? sau colecist),,
  Merg si la alt doctor internist si fac ecograf si acelasi raspuns ,si ca s-ar pute sa fie dilatarea bontului canalului chistic restant.
  Se poate dilata la asemenea dimensiuni in aceasta perioada de 9 luni?
  Am fost si la medicul care ma operat cu buletinele ecografice si analizele ;s,a uitat pe analize a zis ca sunt bune daca aveam vreo problema imi iesea in analiza sangelui(leucocite, hematii,trombocite etc)dar sunt normale.
  Ceilalti medici la care am facut ecograf imi recomanda sa fac un computer tomograf sa vad exact ce este acolo dar am inteles ca au radiatii destul de mari si as vrea sa evit.
  Asa ca va rog sa ma ajutati cu un raspuns ce ar putea fi acea ,,noua fiere,,si daca trebuie sa intru in panica ,ce as putea face sa imi dau seama ce este dar sa evit CT.

  Va multumesc

 25. sant mirela, am 46 de ani , in urma cu 22 de ani am fost operata de fiere , operatie clasica cu bisturiul, m am simtit foarte bine cu exceptia constipatiei care am semnalat o in urma operatiei . In urma cu 2 luni am inceput sa am greturi , si diaree . am luat debridat si controloc, metoclopramid dar degeaba , persista greata mai ales. ce ar putea fii ? la analie mi a iesit ficatul gras , dar asta in urma cu doi ani , si atunci nu era greata , puteti sa mi spune ti ce sa fac?
  Va multumesc anticipat

 26. Buna seara!Mama mea a fost operata laparoscopic pentru litiaza biliara in urma cu 6 zile, avand si un calcul blocat pe canal,de care medicul spune ca a fost drenat.Varsta este de 58 de ani. Recuperarea pana acum a mers greoi iar incepand din ziua a 5-a a inceput sa apara febra 38. Medicul i-a introdus gentamicina,dupa amoxicilina pe care o primea anterior iar organismul a raspuns in prima faza dupa care in seara a 6-a, adica azi febra a reaparut. Care ar putea fi cauzele? Sunt foarte ingrjorata iar medicul nu imi spune prea multe.

 27. eu am fierea strangulata si am citit pe net ca fierea se poate varsa anormal in stomac si apoi se vomita.daca se intampla asa omul moare?
  de ce trebuie sa ma feresc in cazul meu si din aceasta cauza simt si un ghem in stomac?va multumesc

 28. Buna ziua,in anul 2009 am fost operata de colecist prin colecistectomie laparoscopica retrograda,drenaj subhepatic,am avut calculi multipli,micsti,de 10-14 mm.
  Evolutaia a fost favorabila dar am avut probleme grave personale-a decedat sotul meu anul acesta si in plus am avut mari probleme familiare,si incepand din iulie a.c.
  sunt constipata timp indelungat,am gust foarte amar in gura,arsuri pe esofag,balonari,uscarea escesiva a intregii guri(limba,buze,bolta palatina,gat). Am inceput sa beau ceai de
  anghinare dar nici un rezultat,bine si starea de stress accentuat continua. Am fost la medic am facut analize pentru depistarea hepatitei de tip Bsi C dar rezultatul este negativ,deasemenea am facut radiografie gastrica
  cu bariu si nu sunt modificari pe trectul digestiv.
  Ce trebuie sa fac? Va multumesc anticipat!

 29. Buna ziua! Am 51 ani si acum 2 ani am facut o operatie laparoscopica de scoatere a fierei. M-am simtit bine pana acum 9 luni de cand am inceput sa am diaree in fiecare zi cu cate 8-10 scaune/zi.Mentionez ca am si diabet de tip II si nu am slabit.De asemenea am fost la multi doctori, am luat multe tratamente(dar in zadar) si am facut endoscopie si colonoscolie iar rezultatele au fost bune. Deci nu este ceva grav. Unul din medici mi-a spus ca este pe stres combinat cu diabet si fiere scoasa. Va rog sa-mi spuneti ce pot face sa scap de diaree. Va multumesc.

 30. Buna seara. Tatal meu acum 5 luni a fost diagnosticat cu pancreatita acuta recurenta,din 3 computere tomograf,doar la ultimul i-a iesit pancreas necrozat. A fost operat de colecist si i s-a taiat o mica parte din pancreas,au curatat ca sa-i citez pe domnii doctori. Dupa operatie au iesit si ne-au spus ca a avut ceva urat,gen bila in puroi,dar ca va fi bine. De 4 saptamni e operat si din doua in doua zile face febra,a avut in spital tienam si ciprofloxacina.
  Cu toate astea i s-a dat drumul acasa. E normal sa faca febra,sa ne ingrijoram?
  Va multumesc

 31. Pingback: Gastroenterologie si hepatologie Bucuresti: boli de ficat, fiere si gastroenterologice » Blog Archive » Probleme cu fierea – scurt dictionar
 32. MAMA [80 DE ANI]A FOST OPERATA LA FIERE[AVEA PIETRE SI O PARTE ERA PUTREDA]DUPA OPERATIE A RAMAS CU GRETURI SI DIAREE SI NU PUTEA MANCA DECAT3 LINGURI DE SUPA SAU IAURT. ASTA DUREAZA DE O LUNA ACUM NU MAI SUPORTA NIMIC DECAT APA.NU-I MAI PUTEM DA NICI MEDICAMENTE CA VOMITA .CE SE MAI POATE FACE PENTRU DANSA ?ARE SI UN TUB RAMAS PT.SCURGERE.VA ROG DATI-MI UN RASPUNS .CE SA FACEM?

 33. Pingback: Medicina online: boli interne, gastroenterologie, endoscopie digestiva superioara, colonoscopie » Blog Archive » FORUM medical: intrebari cu raspunsuri .. mai mult sau mai putin dificil de dat
 34. Pingback: Hepatologie – gastroenterologie online: boli de ficat, fiere, boli gastroenterologice explicate » Blog Archive » Colonul iritabil
 35. Pingback: Medicina online: boli interne, gastroenterologie, gastroscopie, colonoscopie, hemoroizi … » Blog Archive » Probleme cu fierea.. intrebari si raspunsuri
 36. Pingback: Hepatologie – gastroenterologie online: boli de ficat, fiere, boli gastroenterologice explicate » Blog Archive » Cand este indicat sa te operezi de fiere?
 37. Am facut colecistectomie acum 5 zile. Externata la 72 de ore fara probleme deosebite. Am 30 de ani 64 de kg si un baietel de 3 ani.
  Am avut o criza biliara in urma careia am facut ecograf si mi s-a spus ca trebuie sa fac operatia. De asemnea am facut analiza la sange si Alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT) a iesit 374.2 . M-am speriat, medicul de familie a spus ca am hepatita b sau c. Dr chirurg a spus ca este de la colecistul infectat, si e normal….. Dupa criza am ramas cu dese regurgitari. Problema este ca aceste regurgitari nu au disparut, desi a trecut aproape o saptamana de la operatia laparoscopica. Am 4 gauri din care una cu 2 copci. Nu am avut tub de dren dupa operatie.
  intrebari :
  1. Este normal sa mai am regurgitari asa dese ca inainte de operatie?
  2. Este posibil ca Alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT) sa fie asa de mare din cauza calculilor (au fost scosi 8 calculi cel mai mare de 5mm ) Daca da, la cat timp pot repeta analiza la sange?
  3. Cat timp trebuie tinut regimul strict de upa operatie ?
  4. Trebuie sa urmez un tratament postoperator?

  va multumesc

 38. Buna ziua. Am 30 de ani si tocmai am facut o ecografie. Doctorul spune ca prezint niste polipi la colecist. Mi-a recomandat sa vin iarasi la ecografie peste vreo 3 luni sa vedem cum evolueaza.Daca se maresc spune el ar fi bine o operatie. M-am speriat groaznic. Sunt periculosi acesti polipi? Se pot inmulti in corp? Adica pot ajunge la ficat, colon, etc…????

 39. BUNA SEARA ,Am 44 ani ,femeie Am fost operata de colecist acum 3 saptamani ,laparoscopic , ma simt bine in general ,dar obosesc foarte repede , am ameteli si din cand in cand ma doare in dr.sub coaste , dupa operatie la o saptamana m-am cantarit si aveam -7 kg ,mentionez ca dupa ce mananc la nici o ora am scaun ,pastrez un regim alimentar strict si ma intreb daca este normala oboseala si cand o sa-mi intru in normal pentru ca sunt o fire energica si ma enervez ca nu mai am puterea pe care o aveam inainte

 40. Buna seara,sotul meu a avut o interventie chirurgicala in ianuarie privind colecistul pe cale laparoscopica si interventie clasica pentru plasa ,iar de la inceputul lui aprilie acuza simptome de greata de preaplin in stomac episoade constipatie sau diaree,diagnosticat cu steatoza hepatica a scazut in greutate consuma alimente aproape 100% dietetic,ce se intampla de acuza aceste simptome,va rog sa ma ajutati,2-4 zile se simte foarte bine iar apoi apare starea de rau explicata mai sus

 41. Ma confrunt cu o problema pe care nici medicii nu reusesc s-o rezolve- fica mea de 21 de ani, a suferit o operatie de colecist in urma cu un an, ptr. ca de mica avea probleme cu stari de voma si anorexie.
  Un medic a zis ca are colecistul dublu strangulat si i l-a scos.
  In primele 3 luni i-a revenit pofta de mancare si de viata, apoi a inceput sa acuze o esofagita de reflux , si un nod care se muta in piept si in gât. Se scula dimineata cu gura plina de acid din stomac cu usturimi in stomac , in gat si in gura iarcand scuipa saliva era densă si de culoare maronie.
  In ultima vreme se alimente doar cu o felie de paine cu branza de vaci si bea mai putin de un pahar de suc de mere cu morcovi toata ziua, ptr ca dupa cateva inghitituri se instala rapid starea de satietate, iar noaptea o ustura stomacul, ajungând la 32 de kg.-un schelet-apoi nu mai putea manca nimic, avea un nod in piept si nu mai putea inghiti nici apa.
  Analizele i-au iesit perfecte cu proteinele si calciul putin marite (desi nu mai manca de luni bune carne) si la endoscopie a iesit stomac alungit si doar aciditate marita si cu usoare puncte de iritatii pe stomac si esofag.
  Si analizele la tiroida au iesit bine.
  S-au depistat chisturi de giardia- si a urmat tratament de deparazitare impreuna cu toata familia cu Duador
  I-au fost prescrise ptr. stomac Nexium, Venter, Debridad, si Magne B6.
  A inceput sa se mai alimenteze usor, doar s-a imbunatatit starea foarte putin – nu mai are nodul in piept si noaptea n-o mai ustura stomacul, dar staruie dupa cateva inghitituri starea de satietate si tot se scoala dimineata cu gura plina de acid si o ustura gura si gâtul.
  Doctorul care a vazut-o spune ca sa astept terminarea tratamentului, si sa manance ce simte ca-i face bine dar nu vad o ameliorare caci aciditatea tot îi vine in gura si tot o irita pe gat si o ustura gatul si gura dimineata – cum ar putea scapa de starea asta?
  va multumesc anticipat

 42. Pingback: Medicina online: boli interne, gastroenterologie, gastroscopie, colonoscopie, hemoroizi … » Blog Archive » Cand este indicat sa te operezi de fiere?
 43. Bună ziua, sunt operată de fiere de 10 zile laparascopic şi de două zile am dureri violente în partea dreptă. Am impresia că mă strânge ceva pe interior. Am mers la medicul chirurg şi dumnealui mi-a spus că nu e nimic în neregulă, mi-a dat un tratament cu No-spa şi Mezym forte, dar mie nu mise pare normal să-mi fie aşa de rău.Ce sfat îmi puteţi da?

 44. buna ziua! de cativa ani(3) am fost diagnosticata cu litiaza biliara,mai rau…fierea este atrofiata. am evitat operatia si am tinut regim cat am putut ,consum ulei de masline in combinatie cu suc de lamaie aproape zilnic… credeti ca este de ajuns? sau trebuie indepartata fierea? mentionez ca fac crize biliare foarte rar,la 2-3 luni odata,si nici atunci f. puternice. multumesc pentru timpul acordat!

 45. buna ziua! in cazul in care fierea este atrofiata,ce se poate face,in afara de scoaterea ei? sau este singura solutie indicata? va multumesc pt timpul acordat!

 46. buna va rog sa ma ajutati sunt disperata!!mama mea a fost operata in urma cu 3 luni de piatra la fiere si i s-a descoperit si diabet dupa operatie a tinut dieta stricta si-a facut insulina si s-a simtit perfect timp de 5 saptamani dupa care a inceput sa vomite..s-a intors la medicul ce a operat-o si i-a facut o serie de investigatii raspunsul fiind ca operatia e reusita ea continua sa vomite in fiecare zi este internata de mai mult de o saptamana in spital unde i-au facut toate investigatiile dar spun ca este un caz ce nu l-au mai intalnit. .toate organele interne sunt sanatoase au gasit doar un exces de suc gastric pe care ea continua sa il vomite. .a slabit f mult. .va rog dati-mi un raspuns sunt disperata..

 47. am o mare problema.inaintea ciclului menstrual si toata perioada lui am niste dureri de cap insuportabile.simt in tot capul niste intepaturi am ameteli,stari de voma ,cand incerc sa fac miscari usoare de cap efectiv cad jos nu mai vad nimic .am facut rmn a iesit ok
  .in schim encefalograma nu prea bine ,sunt in tratament cu carbamazepina de un an.dar durerile cand sunt pe ciclu sunt aceleasi.ce ma sfatuiti sa fac,ce analize pot face?va rog sa ma ajutati am uitat sa va spun ca am 42 ani si doi copii

 48. Pingback: Clinica medicala privata Bucuresti-boli interne, gastroenterologie, hepatologie, endoscopie digestiva, colonoscopie, hemoroizi » Colonul iritabil (iritat) / intestin iritabil- cauze, simptome (manifestari), tratament (remedii), forum
 49. buna ziua sant foarte disperata de aceasta boala a mea ADERENTA POSTOPERATORIE mia aparut dupa a doua nastere tot prin cezariana cum pot scapa de ea doar prin operatie si cat de grava e????????????????????????????????????????? va multumesc VIOLETA

 50. Buna seara , am fost si eu operat de colecist , marti , ma simt foarte bine , avand in vedere ca azi este vineri , numai ca am o mica problema pe care nu o inteleg , am fost operat „laparoscop” insa am observat ca burta este foarte umflata fata de cat o aveam eu inainte , nu creste dar nici nu scade , imi puteti spune si mie cam cat timp tine aceasta problema sau in cat timp scap de umflatura ? Va multumesc anticipat. Alex 25 ani

 51. Buna ziua, si eu am fost operata de fiere si ma simteam in continuare foarte rau. Am fost la mai multi medicii si fiecare imi dadea tratament in domeniul lui. Dupa o luna de zile am mers la un psihiatru f. bun care mia zis ca foarte multi dupa operatia de fiere fac depresie, sub forma mai usoara sau mai grava. Eu am facut o depresie majora. Iau tratament de 5 luni si ma simt f. bine. Eu va recomand sa mergeti la psihiatru. Eu ma tratez cu Doxepin.

 52. Buna ziua,in urma cu trei luni am fost operata de fiere si de atunci ma simt foarte rau.Am fost internata la mai multi medici,dar mi s-a spus ca nu am nimic,in schimb pe mine ma doare foarte rau in partea dreapta,ma balonez tot timpul,am stari de voma,simt tot timpul ca imi intra si ca imi iese ceva de sub coaste si nu pot sta mai deloc pe scaun.Va rog din tot sufletul sa imi spuneti unde asi putea sa merg si daca se poate spuneti-mi ce am.Va multumesc.

 53. Buna ziua am si eu o intrebare am o piatra la fiere dar imi este tare frica sa ma operez ,am avut 2 operatii care m-au terminat psihic ,vreau sa stiu daca se sparge fierea se poate muri ?

 54. Pana la ce varsta se poate face operatia de fiere? Bunica mea are 73 ani, mi-e teama sa nu fie prea in varsta pt tot ce implica acest tip de operatie.

 55. Textele postate pe site sunt originale, am muncit sute de ore sa le aduc la formatul actual, si le pun la dispozitia dvs neconditionat. Din pacate din lipsa de timp (lucrez si la spital si la universitatea de medicina Carol Davila BucuresTi si in privat), si din motive tehnice, NU OFER CONSULTATII PE NET. Postez intrebarile dvs deoarece ele pot ajuta alti utilizatori, si din ele mai extrag si subiecte pe care le postez pe site.
  Multumesc pentru intelegere

 56. am 35 ani de 5 ani sunt operata laparoscopic si uneori am scaune diareice mai ales dupa operatieam avut acum s-au mai reglat ,insa mai am si frisoane ,dureri cateodata acestea sunt simptomele postcolecistectomiei ?

 57. In urma efectuarii unei ecografii am aflat ca am pietre de 10mm la fiere.Mi s-a recomandat operatie. va rog sa-mi spuneti ,fiind medic in ce consta operatia laparoscopica.Se scoate fierea cu totul (la aceasta dimensiune a pietrelor) sau se sparg si fierea ramane la locul ei?Ca simptome am dureri de cap,ameteli,durere suportabila fara calmante in partea dreapta sub coaste.

 58. imi cer scuze ptr greselile postate in msj de mai jos!!!sunt operata de o luna de zile la parascopic de fiere si as dori sa stiu daca mai pot folosi anticonceptionale si dupa ce perioada de timp,daca nu ce alte metode de contraceptive pot folosi…va multumesc!!!

 59. buna ziua!!!sunt operata de fiere de oluan de zile la parascopic si am si eu o intrebare maipot folosi anticonceptionale,s-au dupa cat timp,s-au ce alte contraceptive pot folosi?va multumesc anticipat

 60. din toate raspunsurile dnului dr se intelege ca orice problema de sanatate am avea trebuie sa mergem la medic…in concluzie,acest site este ceva asa…de n-ar mai fi!

  • Acest site are rolul de a ne informa atat cat se poate,pt ca atunci cand mergem la medic sa putem intelege „ce limba”vorbeste acesta cu noi…

 61. Poate fi o gastrita prin refluxul bilei in stomac, desi.. nu prea vad legatura cu inspirul
  Nu prescriu tratament daca nu sunt sigur pe diagnostic, ori in cazul dvs, un diagnostic sigur nu se poate pune pe net
  Sanatate

 62. am uitat sa va spun ca durerea si disconfortul se accentueaza mai ales cand inspir.crede-ti ca debridatul m-ar ajuta sa diminuez durerea si disconfortul?cu tot respectul,va multumesc.

 63. buna ziua!va rog daca se poate sa-mi da-ti si mie un sfat.sunt operata de piatra la fiere de aproximativ 6 luni si de cateva zile am inceput sa simt o durere usoara insotita de disconfort in capul pieptului si sub coasta dreapta.din ce cauza crede-ti ca ar putea fi si ce e de facut?

 64. sint operata de fiere laparoscopic si ieri mi-au dat drumul din spital simt ca ma doare ficatul este normal chiar si cind stau intinsa in pat? va multumesc

 65. Acum 4 luni am suferit o operatie de colecist,iar de vreo 3 luni am inceput sa am scunul moale dimineata iar in cursul zilei de multe ori daree,poate sa fie ceva grav? este tratament pentru asa ceva? Va multumesc.

 66. buna ziua, numele meu este Elena si anul acesta in Ianuarie am suferit o colecistectomie ca urmare a unei crize biliare pe un colecist dublu cudat cu microlitiaza, criza care nu acedat dupa tratament specific. Dupa interventei aprximativ trei saptamani a fost totul OK apoi au inceput dureri de cap cu ameteli, dureri puternice in epigastru cu crize de tahicardie, oboseala accentuata, stare de rau general, varsaturi bila verde, frisoane; timp de aproape 4 luni am stat prin spitale si s-a concluzionat faptul ca este perioada de adaptare a organismului la aceasta situatie.Recent au aparut o serie de dereglari menstruale cu aparitie de chisturi ovariene incadrate in contextul tulburarilor de premenopauza; simptomele mai sus mentionate s-au accentuat afectand mult activitatea profesionala si sociala; mai rau este ca se pare ca pana in prezent orice medicament administrat tip analgezic, antiinflamator sau pilulele pentru reglarea ciclului menstrual imi provoaca mai mult rau; analize bune cu exceptia coproparazitologic cu chisturi de lamblii, serologia pentru Helicobacter prezenta; anticortpi hepetita C prezenti cu viremie nedetectabila; mentionez ca regimul alimentar este adecvat; ce ma sfatuiti sa mai fac pentru a imbunatati starea generala; chisturile de lambliii si helicobacterul trebuie trebuiesc tratate? scolioza dorsolombara poate accentua sindromul postcolecistectomie?este nevoie de protector hepatic dat fiin d prezenta anticorpilor pentru Hepatita c?
  Va multumesc

 67. buna ziua, m-am operat laparoscopic de fiere in 2000, la varsta de 20 ani si de atunci am sindromul postcolecistectomie numai in perioada menstruatiei. am facut f. multe analize si echografii si sunt ok.Pe perioada sarcinii, neavand menstruatie nu am avut aceste „crize” dar dupa nastere, la aparitia menstruatiei am aceste „crize” mult mai accentuate.pe scurt aceste crize le traduc ca fiind dureri in partea dreapta sub ficat si voma – elimin alimentele nedigerate si lichidul galben vascos. multumesc anticipat

 68. Exista posibilitatea sa am abces pancreatic si sa nu se vada la ecograf?
  Da, exista, dar abcesul pancreatic evolueaza rapid cu stare foarte proasta, diareee, si ocluzie intestinala, ori dvs spuneti ca aveti simptomele de mai multi ani, deci NU este abces pancreatic , durata lui este de zile nu ani.

 69. sunt operata de fiere de 5 ani si fac in continuare aceleasi crize, dar precizez ca am zile cand nu pot sa mananc din cauza greturilor si varsaturilor. Sunt perioade cand ma doare permanent in partea superioara a abdomenului si fac frecvent frisoane.
  Am fost la diversi medici care de-a lungul timpului mi-au dat tot felul de tratamente care m-au calmat pentru perioade scurte de timp. Ce ma ingrijoreaza cel mai tare sunt frisoanele pe care la fac din senin . Exista posibilitatea sa am abces pancreatic si sa nu se vada la ecograf?

 70. buna ziua , numele meu este mirela si am o problema cu mama mea in varsta de 58. Are probleme cu fierea ( o are marita). ce regim ar putea lua? si daca uleiu de masline este bun ( ca in fiecare zii sa ia o lingura de ulei de masline pe stomacul gol)? va multumesc .

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica