Tomografia computerizata: intrebari si raspunsuri

| 11 Comentarii

Tomografia computerizata, pret

Daca ar fi sa judecam in termeni strict financiar, este mult mai ieftin sa faci unui bolnav un examen tomografic, decat sa-l internezi. O zi de internare intr-un spital costa in jur de 500 lei, iar un examen CT in jur de 200-400 lei.

Daca examenul CT ar pune orice diagnostic, ar fi mai ieftin sa-l faci fara internare, decat sa internezi bolnavul 5 zile si sa cheltuiesti 2500 lei+ cheltuielile cu explorarile- altele decat CT.

Cand nu este util examenul CT?

Examenul   CT este foarte putin util sau complet inutil in diagnosticarea unor boli localizate in organe

tubulare (esofag, stomac, duoden , intestin subtire, intestin gros -colon-, vezica urinara, etc, etc, ) in aceste cazuri, este mult mai util pentru diagnostic examenul endoscopic sau radiologic al organelor respective.

Cum arata un examen de tomografie computerizata?

Mai jos este fotografia unui sistem de tomografie computerizata si o fotografie a toracelui obtinuta prin aceasta metoda.

Tomografia computerizata iradiaza?

ct

Tomografia computerizata iradiaza mai mult decat examenul RMN si  mult mai mult decat radiografia obisnuita, de aceea nu trebuie utilizata in exces la acelasi pacient.

Care este diferenta intre tomografie si ecografie?

Examenul computer tomografic are cam aceleasi indicatii ca ecografia (care este mult mai ieftina), dar examenul CT are si unele avantaje:

 • localizare mai precisa a leziunilor
 • delimitarea clara a marginilor in vederea unei interventii chirurgicale
 • vizualizarea vaselor de sange
 • vizualizarea canalelor de scurgere  (cai bliara, uretere, canal pancreatic, etc)
 • vizualizarea plamanilor care nu este posibila ecografic
 • decelarea unor leziuni mult mai mici decat ecografia

Daca aveti probleme digestive sau cu investigatiile si doriti un consult, puteti solicita o programare la consultatie ,completand formularul de mai jos

Calendar is loading...

Preturile serviciilor medicale prestate in clinica privata sunt postate aici

Consultatii in urgenta pot fi solicitate aici

Autor: Dr Ditoiu Alecse Valerian

Absolvent al Facultatii de Medicina Generala a Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr T Popa” Iasi cu "magna cum laude", sef de promotie (media generala 10) . De-a lungul anilor am fost medic stagiar la spitalele Cantacuzino, Colentina, medic medicina generala la dispensarul rural Dorobantu Jud Calarasi medic rezident in specialitatea expertiza medicala si recuperarea capacitatii de munca la Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca Bucuresti, medic cercetator stiintific in specialitatea medicina interna la Institutul National de Medicina Sportiva Bucuresti , medic rezident prin concurs la spitalele Cantacuzino, Carol Davila, Colentina si Fundeni din Bucuresti. In prezent sunt medic primar boli interne, gastroenterologie si hepatologie , specializare in endoscopie digestiva superioara colonoscopie la Institutul clinic Fundeni si secretar General al Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului (asociatia profesionala a medicilor hepatologi din Romania). In peste 30 de ani de practica medicala am efectuat cca 100. 00 de consultatii medicale , 40.000 endoscopii digestive superioare , 10.000 de colonoscopii si peste 1000 de biopsii hepatice

11 Comentarii

 1. ce imi puteti spune despre urmatoarea concluzie in urma unui RMN la genunghiul drept: Aspect RM usor dezorganizat si hipersemnal al grefonului LIA posibila leziune partiala, nu dispunem de protocol operator sau imagini postoperatorii,imagine metalica posibil surub la nivelul tesutului celular subcutanat portero-extern, fusiforma de aprox. 2,6cm, chist ganglion suprapatelar de 12/8mm, discrete modificari de semnal meniscale in specialla nivelul cornului anterior al meniscului intern.

  P.S. am fost operata in urma cu un an si 7 luni la genunghiul drept pentru LIA rupt.

  Multumesc anticipat celui care ma ajuta!

 2. Pingback: Medicina online: boli interne, gastroenterologie, endoscopie digestiva superioara, colonoscopie » Blog Archive » Pleurezia – lichidul in pleura, “apa” la plamani : cauze , diagnostic

 3. spunetimi va rog daca la organile interne se afla lichid liber nu este pericol de a face tomografie? la un copil de 11 luni.

 4. pentru a depista cancerul gastric,cum trebuie procedat?

 5. Buna ziua.As dori sa va adresez o intrebare.Am avut o raceala nu prea puternica la care am avut si ceva durere pe partea dreapta a capului,posibil curent.dupa ca sa ameliorat raceala si acea durere, a inceput sa imi curga un lichid din ureche.Seara cand ma culcam imi bagam un pic de vata in ureche si dimineata era uda,si nu numai seara ci si in cursul zilei mi sa intamplat acelasi lucru.Aceasta se intampla de 5 zile in continuu.Ce imi puteti spune despre acest lucru? Va multumesc , cu stima.

 6. Pentu a vizualiza un anume organ si pentru o diagnosticare corecta trebuie facut tomograf pe organul respectiv?

 7. In cazul hematuriei un tomograf ar fi eleogvent pentru diagnosticarea reala??

 8. tomograf include substanta sau trebuie cumparata?

 9. dle doctor spunetimi cum va pot contacta personal multumesc pt intelegere

 10. pentru bolile de ficat stomac pancreas rinichi afara de analizele de singe se poate face si o tomografie computerizata?daca da unde? deoarece cind maninc dulce am dureri ingrozitoare de spate

 11. Pingback: Tomografia computerizata: indicatii–Boli interne, gastroenterologie, hepatologie, endoscopie digestiva, colonoscopie, hemoroizi - clinica privata Bucuresti

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.