Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841
Tensiunea arteriala mica (hipotensiunea arteriala): simptome, forum

Tensiunea arteriala mica (hipotensiunea arteriala): simptome, forum

Dr AV Ditoiu, specialist gastroenterolog hepatolog Spitalul Fundeni Bucuresti

Ce este tensiunea arteriala

Tensiunea arteriala este presiunea din vasele de sange generata de puterea de contractie a inimii, batailor cardiace (pulsul) si starii peretilor vaselor de sange (grosime, elasticitate, contractia musculaturii, etc)

De obicei tensiunea arteriala este mai frecvent mare sau normala decat mica.

In mod normal sportivii, persoanele care fac efort fizic regulat, au greutatea corporala normala si sunt nefumatori, au tendinta de a avea tensiunea arteriala mai mica. Persoanele cu tensiune arteriala mica in mod obisnuit, au risc mult mai mic de a face boli de inima sau rinichi, accidente vasculare cerebrale sau ateroscoleroza vaselor de sange.

Desi valoarea minima normala a tensiunii arteriale o gasim in mod curent la consult de 12/8cmHg – vezi schema, exista destul de multe persoane care au tensiunea 9-12 / 5,5-8cmHg, fara sa aiba nici un simptom.

In principiu, in lipsa altor simptome, este acceptata ca tensiune „normala” valoarea permanenta de peste 9/6cmHg.

Este evident ca daca o persoana are permanent valoarea tensiunii de 12/6, o valoare de 9/6 reprezinta pentru ea tensiune arteriala scazuta, si de obicei este urmata de simptome mai mult sau mai putin neplacute.

Tensiunea arteriala scazuta (hipotensiunea arteriala, „subtensiunea” arteriala), Tensiuneasimptome:

Simptomele sunt de obicei date de scaderea cantitatii de oxigen care ajunge la unele organe (in special creier, inima, ficat si rinichi), iar daca situatia se prelungeste, poate fi urmata de deteriorari importante in aceste organe, uneori ireversibile dr Ditoiu).

In functie de cat de mult este scazuta tensiunea, si de modul de reactie al organismului, cele mai frecvente simptome pe care le declara pacientii cu tensiune arteriala mica sunt:

 • Ameteli
 • Tulburari de echilibru
 • Senzatie de lesin sau chiar lesin
 • Transpiratii
 • Scaderea cantitatii de urina eliminata
 • Dureri de inima

ATENTIE: nu toate persoanele au toate simptomele, poate exista tensiune scazuta si fara simptome sau cu alte simptome!!

Tensiunea arteriala mica (hipotensiune arteriala) analize?

Nu se pot da recomandari generale privind explorarile necesare in caz de tensiune arteriala mica, fiecare caz in parte trebuie evaluat individualizat de catre medicul curant.

Nu trebuie sa faceti nici o explorare pe cont propriu, asa cum nu incercati sa va reparati singur frigiderul sau masina, le duceti la un meserias. Daca tensiunea arteriala a scazut brusc,acest lucru se repeta si este insotit de simptome, trebuie sa mergeti la un medic internist sau de familie pentru o prima evaluare.

Tensiunea mica -FORUM:

1.Din ce cauze apare  tensiune arteriala mica?

Cele mai frecvente cauze de tensiune arteriala mica sunt

 • Deshidratare de diferite cauze (febra, expunere la temperaturi mari, arsuri extinse, transpiratii excesive, varsaturi, diaree)
 • Sangerari moderate sau mari
 • Boli severe insotite de soc (toxic, septic, anafilactic = alergic, pancreatita, embolie pulmonara, dureri atroce, etc)
 • Medicamente ca scad tensiunea arteriala
 • Boli cardiace (bradicardie – batai rare ale inimii, tahicardie – batai frecvente ale inimii, insuficienta cardiaca, miocardita, pericardita, stenoza aortica), arteriale sau venoase
 • Diabet zaharat
 • Boala Addison
 • Sarcina in primele luni
 • Reactii vasovagale („pe sistem nervos”)

SITUATII SPECIALE DE TENSIUNE ARTERIALA SCAZUTA

Socul, reprezinta scaderea prelungita a tensiunii arteriale sub 8cmHg, insotita de alterarea functiei inimii, creierului, rinichilor, ficatului, plamanului, tulburari metabolice (acidoza), si neurologice mergand pana la coma.

Hipotensiune arteriala posturala (ortostatica) = scaderea tensiunii arteriale la ridicarea in picioare (sangele ramane partial in venele membrelor inferioare)

Hipotensiune arteriala postprandiala = scaderea tensiunii arteriale dupa masa (sangele stagneaza in tubul digestiv pentru a ajuta la digestia si absorbtia aliemntelor)

Sincopa de mictiune = scaderea tensiunii arteriale in timpul urinarii, uneori cu scurta perioada de pierdere a constientei.

2. Cum fac sa-mi creasca tensiunea arteriala?

In mod normal, pentru ca sa creasca tensiunea arteriala, ar trebui depistata si inlaturata cauza care a dus la scaderea ei; pentru cresterea tensiunii scazute ocazional, se poate folosi consumul de apa, apa sarata, apa minerala cu clorura de sodiu, cafea (daca nu exista contraindicatii).

In conditii de internare sau cabinet medical, se folosesc desigur medicamente, in primul rand perfuzii cu ser fiziologic, hemisuccinat de hidrocortizon, dopamina, etc.

3. Tensiunea este 12 cu 5, dupa o cafea mare si pastile. Ce se poate face? E grav?

Este important CE PASTILE ati luat (sunt zeci de mii de feluri de pastile..), cat timp a fost tensiunea respectiva asa, ce tensiune era inainte, ce simptome aveti, ca alte boli aveti,etc etc.

Ce se poate face? CONSULT LA MEDIC.

Daca este grav? Nu am de unde sa stiu doar pe baza acestei intrebari. Poate fi o problema fara importanta, sau nu.

4. Este normal ca pulsul inimii sa varieze intre100 si 120 batai pe minut tin timp ce tensiunea este 10,5 cu 5,9 iar alteori mai mica sau mai mare?

Depinde de situatie. Tensiunea se determina in anumite conditii, in functie de aceste conditii, tensiuena arteriala poate fi diferita la aceeasi persoana, asa cum turatia motorului este diferita in functie de cum merge masina

Orice om , sanatos sau bolnav, poate avea episodic aceste modificari de puls sau de tensiune arteriala.

5. Ce se intampla daca am valorii ale tensiunii de 8.6, 9.6, 10.6 si cuprinse in intervalele 8-10?

Probabil vreti sa intrebati ce se intampla daca aveti anumite valori ale tensiunii arteriale (mici sau mari, etc).

Asta depinde de mai multi factori:

 • cand a fost luata tensiunea, in ce conditii (imediat dupa efort, dupa repaus, dupa deshidratare, dupa cafea, dupa medicamente, dupa o sangerare ,etc, etc)
 • cat a durat modificarea valorilor tensiunii
 • cati ani are persoana respectiva
 • ce boli are
 • ce medicamente ia
 • ce regim tine, etc.

Tensiunea se determina in anumite conditii

6. Cum pot ajuta organismul sa ii creasca tensiunea?

De obicei tensiunea scazuta este o reactie NORMALA a organismului pentru momentul respectiv, acesta incercand sa se adapteze la unele conditii anormale. De aceea inainte de a lua ceva pentru cresterea tensunii arteriale, trebuie vazut deceaceasta a scazut

Cel mai simplu si corect este sa mergeti la medic sa va rezolve problema, asa cum daca nu stiti mecanica, mergeti la mecanic, si nu va reparati singur masina. Aceasta este o atitudine normala.

7. Daca am tensiunea sist 111mmHg si cea diastolica 67mmHg, iar inainte era 130/75mmHg e ok?

Teoretic e ok.

8. Mi-a scazut tensiunea in ultima perioada, oare de ce? Sa am vre-o boala?

Daca cititi mai sus, poate fi orice cauza de scadere a tensiunii, poate fi o boala sau nu. Tensiunea se determina in anumite conditii

9. Ce sa fac daca mi-a scazut tensiunea?

Sa mergeti la medic pentru a evalua cauza scaderii tensiunii. Depinde cum a scazut – brusc sau lent-, cat a scazut, in cat timp a scazut, in ce context a scazut, ce varsta aveti, ce alte boli mai aveti, cat timp a durat aceasta scadere, etc

10. Tensiunea mea este 8.5 cu 4.9. Cum trebuie sa interpretez acest rezultat? Ce ar trebui sa am in vedere pentru a atinge limitele normale?

1. Pentru evaluarea valorilor tensiunii arteriale, este necesara determinarea tensiunii de mai multe ori, in conditii de repaus cel putin o jumatate de ora – vedeti aici cum se determina TA ;probabil valoarea scrisa de dvs reprezinta o singura determinare, ceeace este nerelevant.

2. Deseori, o singura determinare a tensiunii poate arata valori ca cele scrise de dvs; nu este necesar sa faceti ceva sa cresteti tensiunea, ci ca medicul sa stabileasca daca aceasta este valoarea „de fond”, care este cauza acestei modificari a tensiunii, si sa prescrie masurile necesare pentru remediere.

11. Am facut tratament pt. tensiune marita doua luni apoi am intrerupt.Ce se intampla daca nu mai fac tratament?

Daca nu mai faceti tratament in functie de anumit factori si de … noroc, se pot intampla TEORETIC urmatoarele:

 • Nimic
 • O complicatie acuta
 • Epistaxis – scurgere de sange dintr-un vas rupt in nas
 • Accident vascular cerebral cu paralizie
 • Infarct
 • Ruperea unui vas de sange in ochi
 • Pe termen lung poate sa apara o complicatie cronica
 • Marirea inimii
 • Insuficienta cardiaca cu oboseala la efort
 • Imbolnavirea rinichiului cu insuficienta renala si eventual dializa
 • Imbolnavirea ochiului cu tulburari de vedere
 • Ateroscleroza – depunere de calciu si grasime in vasele de sange
 • Cardiopatie ischemica

12. Am facut tratament pt. tensiune marita acum l-am intrerupt si nici nu mai tin regim. Este obligatoriu sa am neplaceri din cauza aceasta?

Nu este obligatoriu sa aveti probleme, dar riscati pe sanatatea dvs. Si daca se intampla sa faceti o paralizie?

13.Se intampla cateodata cand fac exercitii fizice sau alt efort sa am o usoara senzatie de ameteala sau mai precis de nesiguranta in deplasare care poate sa tina pana la 15 minute

Puteti avea sute de cauze, inclusiv (dar nu neaparat) o modificare a tensiunii arteriale. Puneti-va un Holter de tensiune la efort.

14. Ce se intampla daca am valorii ale tensiunii de 8.6/ 9.6, 10.6 si cuprinse in intervalele 8-10? Cum pot ajuta organismul?

Nu stiu la care valori va referiti, tensiunea sistolica sau diastolica. Oricum MEDICUL DVS va poate ajuta mai mult decat mine.
15. Ce inseamna tensiune 80/40?cat de grav este?

Depinde cine are tensiunea, ce varsta, cu ce boli, in ce context a aparut aceasta tensiune, cat tim pa tinut, ce simptome a avut, etc.

O persoana poate cu aceste valori sa mearga la munca, iar alta sa fie lesinata, depinde de organism

16. Poate in medic rezident sa parafeze si sa puna un dignostic in serviciul de urgenta a unui spital judetean?

In imensa majoritate a tarilor, toate consulturile, biletele de externare, actele medicale, LE FAC MEDICII REZIDENTI, care, evident cu aceasta ocazie, invata medicina pe pacienti (studentii nu pun mana pe pacienti in timpul facultatii in aceste tari). Deci, nu este nimic anormal, medicul rezident este tot medic, dar cu mai putina experienta. La restaurant va serveste totdeauna seful de sala?

25. Uneori cand sunt suparata foarte tare simt ca ma sufoc si am senzatia ca ma doare inima,tensiune oscileaza,am avut uneori 7/5 seara, 8/6, pulsul 40-50 si dimineata 17/13, pulsul 54 pot ridica aceste valori probleme grave?

Pot ridica orice fel de problema, nu ma pot pronunta doar pe baza povestii dvs. Oricum, dupa cum scrie MARE pe prima pagina a site-ului, ACEST SITE NU ESTE FACUT PENTRU A DA CONSULTATII PE NET, ci doar materiale medicale informative pacientilor.

26. Mama mea cardiaca, are picioarele umflate si abdomenul marit, este nedeplasabila, ce sa fac, cu ce sa o tratez?

Pare sa fie o insuficienta cardiaca. Regulile medicale nu permit tratarea unui pacient al carui tratament nu il poti supraveghea. Desi pacientilor li se pare ciudat, prima regula a medicinii in ultimii 2000 de ani este „primum non nocere„, adica „in primul rand sa nu ii faci rau pacientului, apoi incearca sa ii faci bine”. Ori un procent important de imbolnaviri provin de la medicamente, sunt efectele lor secundare

Daca mama dvs este netransportabila, chemati acasa medicul de familie sau sfatuiti-va cu cardiologul care ii stie boala si a tratat-o ultima data

27. Am dureri in regiunea inimii care merg pe mana stanga si greata, paote fi de la tensiune?

Par mai degraba dureri cardiace decat de la tensiune, dar.. e doar o parere

LA UNELE INTREBARI, NAIVE, COPILARESTI, SAU LA CARE RASPUNSUL ESTE IN TEXT, NU VOI RASPUNDE

28. Cand tensiunea sistolica este mica iar cea diastolica mare?

Tensiunea sistolica este data in special de forta de contractie cardiaca, iar tensiunea diastolica de tonusul vaselor de sange. Prin urmare o tensiune sistolica mica poate insemna o forta de contractie a in inimii scazuta, un obstacol aortic, dar si un tonus vascular diminuat, iar o presiune diastolica mare poate insemna o rezistenta vasculara (tonus vascular) crescuta.

29. De la ce poti sa ametesti si sa cazi pe jos dupa un pahar de vin, la varsta de 80 de ani?

Din ce cauza se poate opri motorul unei masini din 1981 ? Din foarte multe cauze..

Ce trebuie sa faci cand ai tensiunea mica?

Daca aveti probleme  cu tensiunea arteriala nu trebuie sa fiti disperat, dar nici sa neglijati problema, cel mai intelept este sa mergeti la un specialist pentru o evaluare corecta a situatiei, orice amanare putand avea consecinte neplacute, uneori ireversibile. Nu mergi la mecanic cand a crapat motorul masinii, ci cand ai vazut o picatura de ulei scursa sub motor. Este normal sa avem aceeasi grija si de organismul nostru, mai ales ca ….nu avem piese de schimb. Experienta mea medicala imi permite sa afirm ca pentru orice problema medicala trebuie cautata rezolvarea potrivita .

Inapoi la prima pagina

 

267 de comentarii la „Tensiunea arteriala mica (hipotensiunea arteriala): simptome, forum

 1. Buna ziua
  Am 37 ani , supraponderala obezitate gr 1, sunt sub consult medical la 6 -6 luni am medicamentatie pentru hitertensiune oscilanta repectiv nebilet 8 mg ai aracand 8mg seara. Am avut stari febrile de 3 zile scazute cu agolcamin injectabil si perfuzii dimineata. In ultimele 24 ore am 9.7 cu 7 si puls 97 comparativ cu tensiunea oscilatorie care nu scadea sub 12 cu 9 sau 13 -14 cu 10.5 sub medicamentatie.
  Sunt in spital dar nu au gasit inca sursa acestor pulseuri de temperatura si nici pentru scadearea tensiunii doar mi-au spus ca s-ar putea sa fie din cauza febrei dezhidratare.
  Trebuie sa sun medicul meu cardiolog sa il intreb ? sau sa astept pana vor gasi motivul acestor cresteri de temperatura (nu stiu cat va dura acest lucru) adica sunt in pericol imediat?

 2. Buna seara. Sotul meu are de cateva zile sangerari nazale, stare de oboseala, si tensiune 154/62 , apoi la inerval de 0.30h , 112/74. E cazul sa mergem urgent la medic ? Nu reusesc sa-l conving ca poate fi o problema. Mentionez ca are 44 ani , 82kg , 1.82 inaltime, fumeaza , atent la alimentatie.

 3. De curand mi.am luat tensiunea si aveam 10 cu 7…urmatoarea zi 8 cu 5 . Nu stiu care ar putea fi cauza dar vreau sa va intreb daca este grav sau poate exista vreun risc deoarece eu sunt doar cu copilul (2ani) majoritatea timpului??? Va multumesc!

 4. Buna ziua. Socrul meu are nevoie de sânge si m-a dus sa donez. Vreau să vă spun că am 36 ani sunt o persoana care face de 3-4 ori pe saptamana sport intens si am o alimentație in proportii de 80% calculată si nutritiva, consum minim 2l apă. La recomandările unei prietene inainte sa merg la spital am băut o cafea (ceea ce nu fac normal) Am mâncat cateva napolitane, dar asta dupa ce am băut 1l apă si un shake nutritiva proteic. Cand am fost consultat am fost trimis sa beau un cola ca am tensiunea 10/4. După cola la jumate de ora aveam 10/6 ?. Am fost trimis sa mai consum ceva energizant si dupa un ceai foarte tare cu cafeina si ceva porcarioare sarate am ajuns la 11/6. Bineinteles ca nu am reusit sa donez decât 200 ml ca am leșinat.
  Imi puteti spune va rog frumos care ar fi cauza tensiunii mici si daca este normal asa, avand o viata activa.
  Si ce imi recomandați sa fac in viitor daca vreau sa donez.
  Multumesc frumos

  • Dupa cum am mentionat de cateva sute de ori pe site,consultul medical, interpretarea explorarilor medicale, recomandarile medicale pe net sunt INTERZISE in Romania datorita riscului de eroare. Acestea trebuie sa fie facute de medicul consultant, care coreleaza datele consultului medical cu cele ale explorarilor medicale, si face apoi recomandarile cuvenite .
   Date teoretice despre problemele mentionate gasiti pe site, dar ele NU se aplica automat cazului dvs medical.
   Cu stima

 5. Buna ziua.am pr. Cu tensiunea,am avut 180,190 batai la inima 120,am facut niste in vestigatii si mi sa depistat pietre la renichi si vizica biliara,am facut un curs de eliminarea pietrelor la renichi.decind fac acest tratament am tensiunea foarte mica 105,110,inima 80,90 batai datim va rog un sfat ce sa fac.multumesc antecipat.

 6. Sincer? Nu pot suferi zilele onomastice dar ca de obicei am cumparat o tortă, vin şi flori. Am venit acasă m-am aşezat confortabil în faţa televizorului şi peste 10 minute cineva a sunat la uşă. A venit fiica mea împreună cu nepoţica. Mi-au înmânat un fel de cutie. În ambalaj era un tub cu un fel de substanţă. Aceasta era o masca pentru faţă . Machiajul imi place, deci, cu interes, am început să studiez cadoul. Dar informaţia de pe ambalaj a fost săracă. Singura cale de ieşire era internetul. Mă interesa totul, mai ales în mod deosebit cum trebuie să se aplice, căt timp şi rezultatul aşteptat?
  Am găsit site-ul, pe care se vinde crema . Producătorii după două săptămâni de aplicare promit următoarele rezultate:

 7. Buna ziua, elena mihalcioiu ma numesc, am 25 de ani si sunt intro tara straina. Nu ma simt bine deloc, ma doare f tare ceafa, capul, palpitatii, abea pot sta in picioare, am dureri in tot corpul ca si cum as fi fost batuta cu parul, respiratie greoaie. Toate acestea chiar daca stau lungita in pat. Sunt in germania, am doi copii mici. Ca sa ajung la doctor trebuie sa apelez la cinevs care stie limba. Va rog spuneti’mi ce sa fac. Nu vreau sa alaemez p nimeni degeaba. Mai specific ca trec printro perioada f dificila si stresanta, divortul neamiamil…
  Ma simt f rau, am senzatii de sufocare brusc de infrigurare, imi vajaie urechile, am tensiunea 9 cu 6, mai devreme era noua cu 7.
  Va multumesc anticipat

  • Simptomele mentionate de dvs pot avea zeci de cauze, si ar fi .. cel putin ciudat ca eu sa pun in diagnostic corect si sarecomand un tratament imaginandu-mi cam cum arata bolnavul, cam ce ar putea avea, si cam cum va merge cu tratamentul prescris de mine, sunt cam prea multe necunoscute pentru a avea un rezultat favorabil. De altfel, legea din Romania interzice evaluarea medicala la distanta, cum este cea de pe net – art 31 din Codul deontologic medical.

   Cu stima

   • Nu vam cerut nici un tratament, doar un sfat uman, fiind doctor. Doar o indrumare, si anume simtele ce vi leam relatat necesita urgent consulrarea unui doctor? Avand in vedere ca sunt intro tara steaina, mai exact Germania, am doi copii mici p care nu am cu cine sa ii las.
    Oricum va multumesc, cu stima si eu!

 8. Buna ziua
  Am 29 de ani de partru zile am ameteli, pierderi de echilibru si greturi.Can am ajuns acasa de la servici mi-am luat tensiunea aveam 125/85, am sunat medicul de familie si mi-a prescirs calcu, vitamina d6 si amgneziu..am luat iar a2a zi nu am mai avut nimic. Urmatoarea zi s-a repetat din nou ameteli, pierderi de echilibru, transpiratii reci..mi-am luat tensiunea cu un aparta cu baterii si aveam 148/104 tensiunea..am ajuns acasa mi-am luat din nou tensiunea cu un aparat clasic si aveam 120/102 am luat jumatate de ramipril de la tata mi-a scazut la120/70 insa m-au luat greturi, frisoane si din nou ameteli…ce se intampla cu mine, ce as putea sa am?? mentionez ca ieri mi-a venit menstruatia nu sunt sanse sa fiu gravida pt ca iau anticonceptionale. Multumesc

 9. Bună seara,
  Am 70 ani. Dimineaţa şi în timpul zilei am tensiunea 13/8 şi puls 80. Niciodată nu am avut tensiunea mai mare de 13/8. De la un timp numai seara am 9/5 şi pulsul 70. Seara încep şi durerile de cap. Nu fumez, nu beau alcool, nu am diabet. Toate analizele sunt bune, făcute în primăvară. Sufăr de constipaţie de când mă ştiu. Am hemoroizi interni, fără dureri . Folosesc numai alimente cu fibre ca să evit constipaţia. Am 1,74 m şi 78 kg. Nu am colesterol. Nu exagerez cu dulciurile. Problema cu durerea de cap şi tensiunea 9/5 seara a apărut de câteva luni. Fac tratament cu DETRALEX + OMEZ pentru hemoroizi de 4 luni. Până ajung la medicul specialist poate îmi daţi un răspuns. Mulţumesc anticipat.

  • Ca sa poti spune ce defect are o masina, trebuie sa o examinezi, sa o vezi.Lucrurile stau la fel in cazul bolnavului – o parere data fara sa stii bolnavul poate sa ii faca mai mult rau, si raspunzi de sfaturile daTE, INDIFERENT de modalitate.
   Deci, nu va pot spune ce aveti, pentru ca nu stiu
   Cu stima

 10. Ce sa fac ,Am ajuns la urgenta cu tensiune mare , ameteli , vorbire greoaie , 165/105/101 am primit metoprolol si enap , dar tensiunea imi scade la 99/65/51 , chiar cand nu luam tabletele observam aceasta oscilatie de la un minut la altul , ma tem sa mai iau medicamentele , mai ales ca am citit ca daca sistez dupa un timp , pot avea probleme medicale grave , un medic orl mi-a zis de ce iau ? Ce sa fac

 11. Am ajuns la urgenta cu tensiune mare , ameteli , vorbire greoaie , 165/105/101 am primit metoprolol si enap , dar tensiunea imi scade la 99/65/51 , chiar cand nu luam tabletele observam aceasta oscilatie de la un minut la altul , ma tem sa mai iau medicamentele , mai ales ca am citit ca daca sistez dupa un timp , pot avea probleme medicale grave , un medic orl mi-a zis de ce iau ? Ce sa fac

 12. Buna ziua! Am 45 de ani, tensiunea mea obisnuita este 13/9 si am fost diagnosticata cu hipertensiune arteriala si urmez un tratament cu Prestarium si Concor.
  De cateva zile am tensiunea 11/7, 10/7, 9/6. Singurul simptom este ca ma simt slabita. Care poate fi cauza?
  Va multumesc!

 13. Bună ziua, am 16 ani si de o săptămână (cel puțin) am tensiunea mica. De exemplu in ultima perioada o aveam 10/9 cu 6/7. Azi, am luat tensiunea de 2 ori si am avut-o 8 cu 5 si 80 bătăi ale inimii. Ce aş putea face?

 14. Buna ziua, de 2 zile am asa situație: dacă stau în picioare am tahicardie 120 batai si tensiune 100/60;110/70, dacă mă așez pulsul este de 70-80 și tensiunea de 87/55.Care poate fi cauza? Am 28 ani.mulțumesc anticipat

 15. Buna ziua! Am 21 de ani si tensiunea mea este de 11 cu 5. Tin sa mentionez ca a fost luata corect si ca e asa de mult timp. Cafea beau zilnic,poate prea multa, iar sare, din pacate, consum din plin. Ati putea sa-mi oferiti o parere?

 16. Buna seara.Mama mea,in varsta de 47 de ani a avut ieri tensiunea 22.12 .si dupa ce medicul de familie i-a administrat 2 zile la rand furesemid injectabil,aceasta a scazut la 8.in urma cu 2 saptamani a fost la cardiolog si i.a prescris parca concord si inca ceva,spunand k inima e sanatoasa.Are hipertensiune de vreo 15 ani dar niciodata nu a putut sa urmeze tratamentul pt k se simtea rau de la el.Se simte tare rau si nu mai are delic incredere in medici.Pacat ca medicii cu adevarat devotati fug din tara sau pleaca in orasele mai mari iar bietii oameni sunt plumbati si umiliti prin spitale.

 17. Sunt gravida in 32 saptamani miam luat tensiunea si e 110 cu 67 este buna? Tin sa va zic ca in trecut la prima sarcina am avut probleme cu tensiunea a fost foarte mare

 18. buna ziua ,am 23 de ani si am tensiunea destul de mica 8 cu 6 in conditiile in care beau cafea si nu tin nici un fel de regim …insa am o durere permanenta de cap in spate la ceafa are vreo legatura?

 19. Mama mea are 60 de ani, de ani de zile ia tratament pentru hipertensiune, dimineata tensiunea creste si pana la valori de 18/11 cu puls 60 pana la 80 asociate cu dureri de cap iar seara scade si la 9/6 si puls 60. Seara trecuta a facut doua sincope si a fost internata si monitorizata. Nu i-au mai fost administrate nici un fel de medicament iar dimineata iar a facut tensiune 18/10 intinsa, cand o ridica in picioare tensiunea scade pana la 9,5/7, doctorii au exclus o problema cardiaca si nu au ajuns la nici un rezultat, spre seara tensiunea a scazut la 9,5/7 ulterior 10,5/7. Ce analize ne mai recomandati sa facem? Multumesc!

 20. Buna ziua,

  In urma cu 5 zile am donat sange.
  Precizez ca am 54 de kg si 170 cm.
  La 2 zile dupa, mi-a venit ciclul. Atat in ziua donarii cat si in urmatoarele zile m-am simtit foarte slabita, tensiunea mica fiind de 62 la trei zile dupa donare. Urmeaza sa consult un medic, insa mi-ati putea spune va rog daca este normal ca aceste simptome sa persiste atat?

  De asemenea simt ca obosesc extrem de repede si am acufene (vajait in urechi) de cateva ori pe zi.

  Va multumesc!

 21. Buna ziua;
  Tensiunea mea a scazut destul de mult in ultimii 7 ani, de la 12 cu 7 am ajuns anul acesta la 8 cu 6 in luna septembrie si acum, o luna mai tarziu este 95,57 dar ma tem ca si asta este prea mica. Am 35 de ani.
  Imi spuneti va rog care sint cauzele si ce pot face sa ameliorez situatia?
  Multumesc

 22. Am 23 de ani facu culturism natural de 2 ani si jumatate,dupa un antrenament normal,usor intens de picioare(genuflexiuni) am avut o cadere de tensiune,ameteala,incetosarea privirii,stare de lesin acuta,nu mai auzeam aproape deloc,stare de greata,la spital tensiunea a fost 11.6 EKG normal,sunt motive pentru care sa fiu ingrijorat? tind sa precizez ca am mancat inainte de antrenament cu juamtate de ora,o cantitate destul de mare de mancare.

 23. Buna ziua! As dori sa va intreb daca la 1.75 si 60 de kg este normal ca un sportiv sa aibe tensiunea 10/6 11/6 si 60 sau uneori chiar mai putine batai in moment de repaus ???Mananc foarte sanatos, mi`as facut mai multe investigatii RMN, EKG, ecodopler, electrocardiograma, film la plamani, si ionograma care arata valori ale fierului putin scazute.
  Va multumesc !

 24. Buna ziua,
  As dorii sa va intreb daca ar trebui sa ma duc la medicul de familie avand in vedere simptomele mele.Am 25 de ani,57kg si 1.72m. Am tensiunea 10 cu 5/ 11 pulsul este 70-80. Am dureri de ceafa si cand ma pun in pat imi simt pulsul in ceafa. Am facut un RMN la cap din care a rezultat ca totul este normal. Am ameteli, un tiuit in ureche si ma simt obosita cam tot timpul. Va multumesc anticipat pt raspuns.

 25. De ceva timp am depistat ca am tensiunea prea mica. adica mi-a luat cineva tensiunea si a spus ca nu a auzit bataile la cea mica. (mi-am luat tensiunea si cu un tensiometru electric si la fel era mica). am citit in articolul dvs ca ametelile si starile de lesin sunt unele simptome. intradevar le am si chiar si transpiratia (daca nu cumva se datoreaza si din cauza ca sunt mai plinuta). nu am gasit nimic despre dureri de cap in articolul dvs. in ultima vreme m-a durut capul destul de des, dar durerea imi trecea cu un algocalmin sau doua. are vreo legatura durerea de cap cu tensiunea mica? e neaparat sa tratez problema tensiunii? adica se poate agrava in timp? as dori sa precizez ca Simptomele de lesin si ameteala nu sunt atat de frecvente.

 26. Buna seara. Am varsta de 33 de ani…..tensiunea mea este 10 cu 5 de cele mai multe ori, dar in seara asta am avut 9 cu 5 si niste dureri cumplite de cap.E alarmant?ce remediu as putea lua sa-mi treaca durerea de cap.Am luat un nurofen forte dar nu a cedat.

 27. Buna seara Domnule Doctor,
  Acum doua nopti am fost la urgente pentru ca aveam dureri in piep si greata. Mi-au facut ekg,au spus ca nu am nimic …mi-au luat si tensiunea si aveam 100 ,nu mai stiu cu cat pt ca imi era destul de rau ca s-a m-ai fiu atenta la ce a spus asistenta.AM spasmofilie si sunt si putin anemica. Mi-au pus o ferfuzie cu glucoza si mi-au dat reteta un medicament care se numeste magnerot 500mg,in seara aceasta am inceput sa ma simt rau…e prima zi in care am luat aceste pastile,cate doua pe zi asa mi s-a recomandat de catre medicul de la urgenta. Am ameteli si nu pot sa respir cum trebuie,am 23 de ani.Nu am tensiometru ca sa imi masor tensiunea ,e posibil sa imi fi scazut tensiunea de la aceste medicamente?mentionez,imediat ce am luat-o pe a doua am inceput sa ma simt rau. As aprecia daca as primi un raspuns,va multumesc anticipat!

 28. Am 29 de ani,si am probleme cu tensiunea,acum imi scade,peste 10 minute revine la normal.Azi de exemplu mi-a scazut la 94 cu 48,peste 10minute era 134 cu 86.De Inainte,cu vreo 2 ani in urma o aveam mai tot timpul crescuta (uneori ajungeam si la 16 cu 10 pe timp de vara).De ce mi se intampla asta?E grav?

 29. cand fac abuz de cafea adica 4 cesti nu prea mari si beau si 2 doze de energizant,imi scade tensiunea de ce si ce sa fc cand mie rau.o data mia scazut la 7 cu 3,atat am avuto dupa ce miam revenit,adica dupa ce am lesinat,an mod normal ar trebui sa creasca,nu

 30. Buna ziua…sunt baiat,am 21 de ani si de o perioada de timp am hipotensiune…d`voastra ce imi puteti recomanda sa fac pt a nu mai avea aceasta problema?…mentionez ca in timpul iernii imi curge foarte des sange din nas,am ameteli deseori si cateodata unele intepaturi in zona inimii,am fost la doctorul de familie si mi-a recomandat decat 2 tipuri de vitamine,vitamax si calcivid insa sunt sceptic ca o scap de aceasta problema cu aceste vitamine(poate gresesc)…va multumesc si va sunt recunoscator…

 31. am 37 ani si uneori am ameteli , crampe musculare si tensinea 1123 cu 66 si pulsul 74 ce poate sa fie ca de citiva ani am aceste simtome si am impresia ca ma sufoc uneori

 32. Am tensiunea 90 cu 50, in general am tensiunea mica, odata am avut-o 60 cu 30 si mi-au pus o perfuzie. Acum obosesc foarte des , si nu mi se pare normal ca o femeie de 40 ani sa obosesca foarte rau daca urca pana la etajul 2 pe scari. Pot aparea probleme mai tarziu ? De ce natura ? Va multumesc.

 33. buna ziua am tensiunea de vreo doua saptamani 9.5 ba chiar am avut si 8.6 zilele trecute,mi s-a dat metroprorol dar degeaba…am dureri de cap foarte dese,aproape zilnice mi s-a pus diagnostic nevralgie…pulsul inimii 120-130 niciodata nu scade si am 20 ani…care ar fi cauza?multumesc

 34. de cam trei luni am palpitati ,,de cam trei ori pe zi, si ami creste tensiune la LA 200 _12 ,am fost internat ,mi au gasit ,,,,,hipertensiune arteriala esentiala grad 2cu risc inalt.HPPERCOLESTEROLEMIE usoara SI SPONDILARTROZA CERVICODORSALA CU INSUFICENTA CIRCULATORIE VERTREBROBAZILARA.miau dat sa iau tertensif 1,5 si atacand ,,8mg dimineata si zeplan 20 mg o data ,,seara,,, de trei saptamani iau ,,,,,dimineata si seara am tensiune scazuta 90_6 puls cam 67 de batai pe minut 10_5 si ziua o am normala 12_8_ 13_7 doar 50 de batai pe minut
  este vreo problema???????????????????

 35. Buna seara,
  Am 22 de ani si in ultimile 3 luni mi s-a intamplat de 4 ori sa am urmatoarele simptome : ameteli, stari de lesin,ba hiar lesin,mi-am pierdut costiinta timp de 1-2 min, dureri de cap in timpul lesinului si dupa cateva ore, batai ale inimii si o presiune a sangelui in ceafa si in urechi,tensiunea de 2 ori a fost de 9 cu 6, deobicei aceasta fiind de 12 cu 8.Aceste stari le-am avut atat dimineata cat si dupa amiaza.Mi s-a intamplat ca de 2 ori sa fi manancat si de 2 ori sa nu fi mancat.Mi-am facut analizelele si nu mi-a gasit nici lipsa de calciu, nici de magneziu.
  Va multumesc!

  • Cauze de tensiune arteriala mica

   Deshidratare de diferite cauze (febra, expunere la temperaturi mari, arsuri extinse, transpiratii excesive, varsaturi, diaree)
   Sangerari moderate sau mari
   Boli severe insotite de soc (toxic, septic, anafilactic = alergic, pancreatita, embolie pulmonara, dureri atroce, etc)
   Medicamente ca scad tensiunea arteriala
   Boli cardiace (bradicardie – batai rare ale inimii, tahicardie – batai frecvente ale inimii, insuficienta cardiaca, miocardita, pericardita, stenoza aortica), arteriale sau venoase
   Diabet zaharat
   Boala Addison
   Sarcina in primele luni
   Reactii vasovagale („pe sistem nervos”)

   SITUATII SPECIALE DE TENSIUNE ARTERIALA SCAZUTA

   Socul, reprezinta scaderea prelungita a tensiunii arteriale sub 8cmHg, insotita de alterarea functiei inimii, creierului, rinichilor, ficatului, plamanului, tulburari metabolice (acidoza), si neurologice mergand pana la coma.

   Hipotensiune arteriala posturala (ortostatica) = scaderea tensiunii arteriale la ridicarea in picioare (sangele ramane partial in venele membrelor inferioare)

   Hipotensiune arteriala postprandiala = scaderea tensiunii arteriale dupa masa (sangele stagneaza in tubul digestiv pentru a ajuta la digestia si absorbtia aliemntelor)

   Sincopa de mictiune = scaderea tensiunii arteriale in timpul urinarii, uneori cu scurta perioada de pierdere a constientei

 36. Acum o saptamana mi-a crescut tensiunea foarte tare, mai exact 198 cu 100 si am fost dusa la urgente. Mentionez ca urmez un tratament cu Egilok si Aspacardin de un an de zile, dar la urgente mi s-a mai prescris si un medicament numit Prenessa deoarece medicamentele pe care le luam erau prea slabe pentru tensiunea mea. Mi-am facut analizele si mi-au gasit colesterolul marit si trigliceridele marite. Doar ca acuma, problema este alta si anume – tensiune mea este 99 cu 87 dimineata, iar peste zi 119 cu 97 si am o durere de cap continuua. Care poate fi cauza?
  Multumesc anticipat!

 37. AM 29 DE ANI ,UN STIL DE VIATA DESTUL DE ACTIV ,ACTIVITATE CE IMI E DATA DE CEI 2 COPILASI.AM TENSIUNEA MICA,DE CAND MA STIU…RAR AJUNJGEA ,CINE STIE DUPA CATE CAFELE LA10 CU4,DE OBICEI ESTE IN JURUL VALORII DE 8 CU 6…NICIODATA NU MI A FACUT PROBLEME ,NICI LA PRIMA SARCINA,LA A 2A AM INCEPUT CU MAI MULTE AMETELI SI PIERDERI DE CONSTIINTA DE CATEVA ORI,DAR DUPA CE AM NASCUT,MI AM REVENIT.PROBLEMA MEA MAI GRAVA INCEPE IN URMA CU 1AN SI JUM,CAND BAIETELUL MEU,AVAND DOAR1LUNA,AM AFLAT CA TREBUIE SA L OPERAM DE URGENTA DE HERNIE INGHINALA.OPERATIA NU E UNA GREA,DAR NUMAI LA GANDUL CA UN COPILAS ATAT DE MIC SA FIE OPERAT PE MINE M A TERMINAT.SIMT DURERI INFERNALE IN PARTEA STANGA DEASUPRA INIMII DAR CARE SE DUC SI IN SPATE LA OMOPLAT,MANA STANGA IMI INGHEATA SI PUR SI SIMPLU PARALIZEAZA,NU O MAI POT MISCA.ACESTE SIMPTOME LE AM ORI DE CATE ORI PORT O DISCUTIE MAI APRINSA,IN GENERAL CU CINEVA DRAG CU CARE NU AS VREA SA STRIC RELATIILE SAU DE CATE ORI MA SPERII DE CEVA.AM INCEPUT SA SAR CA ARSA SI LA SIMPLUL FAPT CAND VAD CA BAIETELUL SE IMPIEDICA,SAU FETITA VINE CU O NOTA MAI MICUTA ACASA.AM FOST LA CONTROL,AM FACUT EKG SI MI S A SPUS CA AM RISC CRESCUT DE PREINFARCT,SAPT VIITOARE TREBUIE SA AJUNG IAR,DEOARECE DOCTORITA DE FAM NU A VRUT SA SE PRONUNTE CLAR IN PRIVINTA UNUI DIAGNOSTIC SI A MEDICAMENTATII,DAR MI A SPUS CA TOTUL ESTE PE SISTEM NERVOS.CE IMI RECOMANDATI DACA NU CA SI TRATAMENT MACAR CA ALIMENTATIE,REGIM DE VIATA…NU SUNT O PERSOANA GRASA,AM 47 DE KG 167CM 29 DE ANI SI 2 COPII,NU MANANC FRECVENT GRASIMI,PRAJELI,DAR FUMEZ SI BEAU CEL PUTIN1 CAFEA PE ZI.VA MULTUMESC ANTICIPAT

 38. Am 37 de ani si am hipotensiune arteriala.Sunt fosta sportiva si nu am un job activ, desi incerc sa ma tin activa. De cateva luni simt ca parca nu mia mi se oxigeneaza creierul de loc, nu mai am memorie buna iar cand sunt la ciclu in acele perioade sunt ca beata. Ba mai mutl nici nu aud bine , chiar de mai mult timp cdar nu stiam ca de la asta mi se trage, cand am fost la consul mi s-a spus ca am nervul afectat. Ceva nu este in ordine. Abia acum mi-am dat seama dupa ce mi-am cumparat un tensiometru. Am spus ca voi tine o cura de sucuri de legume sa-mi reglez cat de cat tensiunea. NU beau cafea( doar capucino si acela foarte rar) si nici nu fumez. In afara de aceste lucruri cu sucul de legume puteti sa-mi recomandati ceva care as putea sa-l reglez din alimentatie? Va multumesc anticipat. Ceva ceaiuri care mi-ar creste tensiunea.

 39. Am 30 de ani si la inceputul anului 2013 pt prima oara ama avut niste palpitatii..si in urma unui contraol s-a descoperit faptul ca am aorta dilatata si bicuspidie. Am fost internat, mi s-au facut tot felul de analiza (transesofagiana, tomografie, ekg). In urma acesot reziltate mi s-a spus sa ma prezint dupa 3 luni la un alt control sa se vada daca a evoluat si sa iau metoprolol 25 dimineata si 25 seara sa imi scada tensiunea (nu am prob cu tensiunea dar sa protejez aorta). Fac acest tratament de 3-4 luni dar dupa 2 luni am marit doza avand niste extrasistole si ajungand la 75 pe zi. De 3 zie mi-e greata, simt ca ma sufoc si pulsul este doar de 45. Am chemat salvarea si la spital mi-au facut miofirin si m-au trimis acasa. De 3 zile nu pot sa-mi cresc pulsul. Am maxim 45. Am interrupt si tratamentul cu metoprolol si vagostabyl si tot degeaba. Mentionez ca acu 5 zile mi-am refacut transesofagiana si totul a iesit ok..adica nu s-a agravat nimic.

 40. am revenit pt.a da mai clar problema.58 de ani, barbat, tratament de 3 ani cu:corlentor intai de 75 o data zi si digogsin 5 zile sapt, acum mi-a scos digoxinul si mi-a dat corlentor de 5 de 2 ori zi , tritace 1 tb.zi, aspirina cardiac 1 dg.zi, lipantil si sortis cate o tb zi(triglyceride si cholesterol marit), plus de trei ori pe saptamina diurex. De ceva vreme am durere la un san, eruptie periodica pe piele cu senzatia de a ma scarpina, am slabit si am inregistrat o TA. de 105/4.4, puls 85, si senzatia de a nu avea putere, nevoit sa ma intend in pat, ce poate fi? ar trebui sa intrerup diurexul, daca da cu ce poate fi inlocuit, sunt bune ciaiurile diuretice? Mentionez ca TA FRECVENTA ERA DE PANA IN 130-140, IAR MINIMA INTRE 75-90. MULTUMESC DACA IMI DATI UN RASPUNS SI O INDRUMARE, INAFARA DE CEA DE A MA PREZENTA LA SPITAL.

 41. 58 de ani, barbat, tratament de 3 ani cu:corlentor , tritace, asoirina cardiac, lipantil si sortis, plus de trei ori pe saptamina diurex. de ceva vreme am durere la un san, eruptive periodica pe piele cu senzatia de a ma scarpina, am slabit si am inregistrat o TA. de 105/4.4, puls 85, si senzatia de a nu avea putere, nevoit sa ma intend in pat, ce poate fi? ar trebui sa intrerup diurexul, daca da cu ce poate fi inlocuit, sunt bune ciaiurile diuretice?

  • 58 de ani, barbat, tratament de 3 ani cu:corlentor 2 ori zi de 5 miligrame , tritace 1 tb.zi, aspirina cardio 1 dg.zi, lipantil si sortis cate 1 tb.zi, plus de trei ori pe saptamina diurex, am si o guta veche, care acum nu ma deranjeaza. De ceva vreme am durere la san (tata) eruptive periodica pe piele cu senzatia de a ma scarpina, am slabit si am inregistrat o TA. de 105/4.4, puls 85, si senzatia de a nu avea putere, nevoit sa ma intend in pat, ce poate fi? ar trebui sa intrerup diurexul, daca da cu ce poate fi inlocuit, sunt bune ciaiurile diuretice? mentionez ca tensiunea mea era pana in 130/75, 140/80-90.

 42. Buna ziua…Acum cateva zile mi-am luat tensiunea si o aveam 9 cu 6 deobicei nu o am asa…astazi a inceput sa ma intepe inima cand trageam aer in piept …..si simteam k numai am aer ….si deodata am inceput sa simt k imi amorteste tot corpul….. puteti sa imi spuneti daca este ceva in neregula ??

 43. am si eu o intrebare, daca o persoana masculina de 80 de ani,1,80/80kg, a baut 1 pahar si jumatate de vin rosu, curat si a ametit si a cazut, ce inseamna asta? Mentionez ca nu are antecedente de nici un fel, avea uneori ameteli si il durea in partea inimii, uneori, nu mereu, poate doar cand facea putin efort, dar nu neaparat, de data aceasta nu stie ce s-a intamplat, pur si simplu a cazut in casa, cand a vrut sa se aseze pe scaun si nu-si aminteste altceva, doar ca a ametit, s-a invartit si a cazut! ce trebuie sa faca?

 44. buna am 23 anii am si eu o problema pe care nui doresc la nimeni imi urca tensiunea si pulsu aam avut tensiune 170 cu 100 pulsu 140 dintro data simnt o caldura din spate si incep sa ma inrosesc la fata si imi urca tensiunea niste simntome ne placute de T ori ma dus lsa ambulanta ma consulatat un careolog a zis ca nam nimica la inima mia scris magneron si caldevita da in zadar mai eau cate un distonocalm si mai ma liniisteste astept si eu un raspuns ce pot sa fac

 45. Buna ziua…am 37 ani si de regula tensiunea ,mea era de 9/6 dar de la o vreme tensiunea diastolica este mare adica am avut 12/10. si 11/9 …urmez un tratament cu egilok de 50 mg 1/2 dim si 1/2 dupa amiaza. este o senzatie f ciudata cind plsulo ia razna….am facut ekg si este toul ok dr de familie specificind ca nu este nevoie de un consult la specialist. Credeti ca este necesar un control la cardiolog? ca sincer degeaba tratez simptomele daca nu stiu care este cauza. multumesc frumos ptr timpul acordat !

 46. Buna ziua!Am 22 de ani. De o saptamana am tensiunea 9 cu 6 de dimineata la pranz si seara, decat o data mia crescut la 10 cu 6 in rest e aceeasi.Nu stiu ce sa fac?e grav?Sa ma ingrijorez…Multumesc

 47. Buna ziua , am fost la medic pt a dona sange eu sunt donator .Acum doctorul de la recoltari mi-a gasit tensiunea 8/7 si mi sa spus ca in aceste conditii nu-mi poate recolta sange . Medicul de familie mi-a gasit tensiunea 11/8 , ce trebuie sa fac in aceste conditii?

 48. buna seara!am si eu o problema,si anume:dimineata cand imi i-au tensiunea am 12/7/55(50 si ceva),iar seara am 14/8/98(90 si ceva),variaza pulsul…asa am in fiecare zi.care ar fi problema?multumesc mult.stima

 49. AM 37 DE ANI SI O HIPERTENSIUNE USOARA DE CIRCA SAPTE ANI . AM LUAT NEBILET DE 5 MG SI ASPENTER VREO 7 ANI SI M-AM SIMTIT BINE . DUPA 7 ANI MI-A FOST RAU ( TENSIUNEA ERA 15.5/8.5 CU TRATAMENT ) SI DOCTORUL MI-A DAT CONCOR 5 MG SI NOLIPREL DE 1.5 .DUPA 2 SAPTAMINI A INCEPUT SA-MI FIE RAU DUPA CIRCA TREI LUNI MI-A SCHIMBAT CONCORUL CU NEBILETUL SI INITIAL A FOST MAI BINE APOI MI-A FOST DIN NOU RAU . LA DOCTOR TENSIUNEA ERA IN JUR DE 12/8 IAR ACASA SEARA DE MULTE ORI 10/6. IN FINE LA INSISTENTELE MELE A SCHIMBAT SI NOLIPRELUL CU FUROSEMID DE 40 MG 1/2 DIMINEATA + NEBILET. ACUM ESTE MULT MAI BINE DAR SI ACUM UNEAORI TENSIUNEA SCADE LA 10.5/6.5 DESI IN GENERAL ESTE 11/7 . VA ROG SA-MI RASPUNDETI NU CUMVA ESTE PREA PUTERNIC TRATAMENTUL? ESTE NORMAL SA IAU PASTILE SI TENSIUNEA SA FIE IN JUR DE 11/7 (UNEORI SIMT SIMTOME DE TENSIUNE PREA MICA , INTEPATURI IN INIMA, PROBLEME DE ECHILIBRU ) ? MENTIONEZ CA DE CIND AM AVUT TENSIUNEA 15.5/8.5 AM SCHIMBAT STILUL DE VIATA INOT 3 ORE PE ZI. MANINC FOARTE SANATOS ETC VA MULTUMESC PENTRU RABDAREA DE A CITI TOT CEEA CE AM SCRIS SI PENTRU EVENTUALUL RASPUNS !

 50. Am tensiunea constanta in ultimii 2 ani (de cand o masor) de 95 cu 55. Am 30 de ani, 50 kg, si duc o viata normala, linistita. Nu am simptome de nici un fel. Ar trebui sa fac ceva pentru a ridica tensiunea? Sau sa o las asa din moment ce nu ma deranjeaza? Poate dauna cu ceva in timpul vietii o tensiune asa mica, constanta?

 51. Buna,
  Felicitari pentru ceea ce faceti, este de apreciat faptul ca reusiti sa va dedicati timpul dvs. pentru a raspunde unor intrebari mai banale sau mai putin banale. As avea si eu o intrebare, nu stiu in ce categorie se incadreaza. Va multumesc anticipat.
  Problema mea consta in faptul ca de o saptamana prezint dureri exagerate de frunte, care s.au mutat incet pe baza capului. Uneori simt greata, senzatia de furnici sub pielea capului, ace infipte in timpane sau ca si cum as avea tamplele stranse intr.o menghina, amorteala capului, o zi intreaga am avut fruntea parca anesteziata si de o saptamana am senzatia de ameteala non stop, de parca as fi consumat alcool dar cu limita, nu starea de betie propriu zisa … nici nu stiu cum sa explic mai bine. Tensiunea o am 10/11 cu 6 si puls de 95-100, si pana acum aveam tensiune tot timpul 12 cu 8 si puls 75. Am fost la consult iar diagnosticul a fost de genul> Alte boli neurocerebrale sau spondiloza cervica, cu tratament> Biobil si Tador, a se reveni daca nu sunt ameliorari. Mi-a lasat impresia de ceva fugitiv, dar poate e doar impresia mea. Ce ma sfatuiti, ce parere aveti. Am 25 ani, femeie. Sarcina exclusa, test negativ.
  Va multumesc!

 52. Buna ziua. Am 42 de ani. Cam de un an am observat ca-mi scade mult tensiunea in primele 2 zile de ciclu. De cateva zile am tensiunea 10cu 5 si puls 60-62 seara dupa ce vin din schimbul 2 cu dureri mari de cap la tample si la ceafa.Chiar si senzatii puternice de voma.Spuneti-mi va rog e grav? Ce trebuie sa fac? Multumesc.

  • `Buna seara,
   Am 61 de ani va rog sa-mi spuneti daca valorile tensiunii masurate dupa odihna de dupa amiaza 100/70 ,102/68,104/79,103/76 ,104/79 si pulsul 79-81 batai pe min.reprezinta un semnal de alarma pentru o aventuala stare hipotensiva .
   In perioada activa a zilei tensiunea are valori 126/84,130/88,163/87 si pulsul80 batai pe min.
   Va multumesc.

 53. Pingback: Medicina online: boli interne, gastroenterologie, gastroscopie, colonoscopie, hemoroizi … » Blog Archive » Tensiunea arteriala mica (hipotensiunea arteriala), cauze, explorari
 54. Buna seara,
  Am si eu o intrebare.Cand simt o apasare pe cap cu somnolenta si ameteala cand ma ridic am tensiunea 10,6.Mai tot timpul am stare de somnolenta si tensiunea aceasta.Am fost la doctor si mi-au dat sa imi fac analizele pentru calciu,glicemie,etc pt a vedea daca sunt anemica.Precizez ca am 25 de ani si de un an de zile mi se intampla sa simt apasarea aceasta cu tensiunea mica.E normala aceasta valoare?

 55. Buna ziua Dl Doctor!

  am 19 ani, si nu am avut tensiunea mai mare de 8 cu 6 ,rar a fost mai mare, adica 9 cu 5 sau 6 .Am fost la medicul de familie si mi-a luat tensiunea si s-a speriat putin cand a vazut cat de mica este,si m-a intrebat daca mi-e rau, sau daca am vre-o problema! i-am raspuns ca nu am absolut nimic si ca ma simt bine! este vre-o problema daca tensiunea este atat de mica? trebuie sa fac neaparat un control?pt ca medicul de familie mi-a spus sa stau linistita ! va multumesc!

 56. Buna ziua Dl. Doctor

  asi dori sa stiu si parerea dumneavoastra. am hya gr 1 si tahicardie sinusala fac tratament cu lokren iar tensiunea este in jurul val de 130 cu 60-65. am consultat 2 medici cardiologi dar parerile au fost impartite, dansii spunandu.mi ca t. diastolica de 60 este prea mica sau k este in limite normale. va rog mult asi dori sa aflu si parerea dumneavoastra
  va multumesc

 57. Sunt femeie, am 25 de ani si am tensiunea mica. De obicei am 8/6 si ma simt ametita toata ziua. Rar am energie si chef de viata. Astazi m-am simtit foarte rau, am avut stari de lesin pana aproape la pierderea cunostintei, ameteala si dezechilibru, palme transpirate, urechi infundate si senzatie de amorteala la nivelui capului, senzatie de sufocare si lipsa de aer cu dureri in piept ( usoare ) si nod in gat. Tensiunea luata acasa cu tensiometru de mana, cumparat din magazin, era de 7/5. Dupa ce am baut un ness ( cam in 10 minute am avut iar o senzatie de lesin ), si vreo 3 guri de vin rosu, mi-am mai revenit putin cam dupa o ora si aveam tensiunea 9/7.Am mai avut asemenea stari in trecut, se intampla de cateva ori pe an. Uneori am lesinat fara sa simt mare lucru inainte. Am mers la mai multi cardiologi … Doi au spus ca n-am nimic, doar tensiune mica, unul a spus ca am tensiune marita pe artera pulmonara si suflu la valva tricuspida.
  Nu prea stiu ce sa fac … Nu consum cafea ( doar la nevoie ) si nici bauturi alcoolice. Nu fumez si nu consum droguri sau alte „buruieni”. Ar trebui sa-mi fac si alt gen de investigatii? Va multumesc!

 58. Eu, personal prefer produsele naturiste testate pe mine insumi:pestele oceanic, nucile, si in general toate produsele ce contin Omega 3. De asemenea ceaiul verde, usturoiul, patrunjelul, ceapa, si multe alte produse ale naturii pe care noi le-am ignorat in ultimul timp au facut minuni as putea spune intr-un cuvant. Sunt multe de spus in ceea ce priveste bolile cardiovasculare, colesterolul, trigliceridele, si hipertensiunea arteriala. Eu nu indemn pe nimeni sa ignore medicamentele, ci sa reflecteze la ceea ce am mentionat mai sus.

 59. Buna ziua,
  Am tensiunea sistolica mica si cea diastolica mare, in medie 105/85 dar am avut si 108/94. As dori parerea dumneavoastra despre aceasta situatie(am 47 ani, 67 kg, 1,66m)
  Va multumesc mult

 60. inteleg….dar ce puteti spune despre un preinfarct la 19 ani??? totusi……la varsta asta??? sper sa nu va indispun dar sunt speriat….socat……multumesc.

 61. Buna, sora mea a suferit de un preinfarct la 19 ani…a avut mult de suferit din anumite cauze….si banuiesc ca din cz stresului s-a intamplat tot…acuma este ,,stabila” dar are hipotensiune….Astfel, as dori sa va intreb ce urmari sau riscuri ar putea aparea pe parcursul vietii de la acest preinfarct facut la 19 ani??? multumesc din suflet.

 62. Buna ziua,
  Tensiunea este in mod constant mica (100-110/70-90), pulsul constatnt mare (90-100), glicemia scade zilnic la orele 10.00, pana la 45-50 ml/dl si bineinteles simtomele aferente acestor valori scazute: depresie, anxietate, senzatie de lesin, slabiciune, somn profund dar neodihnitor etc.
  Imi puteti sugera o modalitate de a regulariza aceste valori si in final de a inlatura simptomele aferente care sunt din ce in ce mai de nesuportat.
  Cu stima,

 63. m-am trezit ieri dim si mi sa facut rau am cazut jos nu mai stiu nik si mam trezit dar deabia mam tinut pe picioare mam pus pe pat si miam luat tensiunea am avut 5 cu 4 foarte mica mam speriat.acum ma simt maib ine oare ce sa intamplat cu mine ?

 64. ma gasit k tensiunea 16/9,15/10 ce se intampla poate fi si greutatea o cauza sunt mai grasuta si am 24 de ani.Ce se intampla daca nu iau numik si nu consult un doctor decat daca tin un regim si nu mai beau cafea.Va rog sami raspundeti sa stiu si eu va multumesc

 65. am insuficienta mitrala si insuficienta aortica am luat un an pentoxi retard si apoi d-nl doctor mi l-a scos acum nu mai iau nimic dar am probleme cu tensiunea o am mereu 9,5sau 10.ce crede-ti ca pot sa fac sau sa iau sa pot sa ma simt mai bine?va multumesc.

 66. Am tensiunea mica 10 cu 6.E ceva grav? sa fie oare de la gat,simt cateodata ca mi se pune un nod in gat,si beau cafea ,dar nu stiu ce sa intmpla ca nu ma simt deloc bine!
  Astept raspunsul dumneavoastra!
  Va multumesc!

 67. am varsta de 25 ani nefumatoare .beau foarte mullte lichide pe zi am un servici in care stau in picioare si circul mereu dar am tensiunea mica in general 8,5 cu toate ca beau cam la 2 cafele pe zi. este in regula daca am tensiunea asa mica?? va multumesc

 68. D-le Doctor va rog sa-mi dati un sfat ce ar trebui sa fac si ce investigati ar trebui sa fac,am 34 de ani am tensiune 9,5 sau 10,6 ma simt obosita adica am dureri de spate si picioare in urma cu 6 ani am fost descoperita cu ulcer peptic duodenal am urmat tratament cu controloc,axid,omez,omeran ,cat timp am luat tratament am fost la medic de imi lua tensiunea si aveam 11,7 dupa o perioada de la terminarea tratamentului am revenit la tensiuni anterioare ,va rog sa-mi spuneti care este cauza si ce ar trebui sa fac ?pofta de mancare am,am inaltimea 1.68 si o greutate de 54 kg,cand am tensiunea mica simt o ameteala uneori imi vine sa vars,am senzatia ca inima se opreste ptr o secunda doua si apoi simt o usoara palpitatie de revenire normala ,lipsa de aer si o presiune in piept dar nu ma doare simt ca nu respir normal ,va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac ,va multumesc si astept raspunsul dv.sau un nr. de tel. ptr a lua legatura cu dv.

 69. D-l Doctor am si eu o intrebare am 24 de ani si sunt hipertensiv…..doctorul meu mia dat nebilet….inainte sa iau aceste pastile aveam pulsu undeva in 60-80 insa acuma il am cand is in repaus intre 50-60 si cand sunt in picioare 60-70 insa intr-o dimineata am venit de la servici m-am intins pe pat si aveam 48 pulsull,dar am luat tensiunea la aparat electronic….si nu stiu cat ii de bun…un sfat vreau in sensu este k intre 50-60 in repaus si 60-70 in picioare ?Nebilet scade pulsu?Multumesc

 70. Buna seara,
  Acum o saptamana am fost la medicul de familie deoarece ma durea f tare capul; tensiunea a fost 17-9 in conditiile in ccare de 5 ani iau betaloc de 50 mg(1 pastila dimineata ). Mi-a marit doza de betaloc (2 pastile /zi) si in plus atacand-1 tableta/zi si mi-a recomndat sa-mi monitorizez tensiunea.Seara tensiunea scazuse la 10-6.In urmatoarele zile s-a mentinut cam la aceasta valoare, cu mici variatii (11-6, 9-5, 8,4-4,3). De trei zile nu am mai luat betaloc si tensiunea are aceleasi valori.
  As dori sa stiu care e opinia dvs.
  Astept cu interes raspunsul dvs,
  Va multumesc

 71. Buna seara,

  de cateva zile sunt stresata si imi fac destul de multe griji atat la servici, cat si pe plan personal. Unele dintre ele sunt fondate, dar celelalte mai putin. Uneori, intru in panica. In consecinta, m-au apucat ametelile, si nu ma simt prea bine, iar tensiunea mi-a scazut de la 13 cu 8 la 10 cu 7.
  As vrea sa stiu si opinia dvs.

  Astept cu interes raspunsul dvs.

 72. Buna seara domnule doctor,va rog sa mi dati un sfat,am dureri mari in piept si in partea stanga care duc spre umar si mi amorteste mana pana la cot insotite de greata si stare de voma de vreo 2 zile.Stiu doar ca tensiunea e uneori mare alte ori mica,poate fi vreo problema la inima,ar trebui sa merg la doctor ?Va multumesc si imi cer scuze pentru deranj.

 73. Buna ziua. Mama mea, a fost gasita la un control de rutina cu tensiunea 18/3. Ce reprezinta aceste valori si la ce medic ne-am pute-a adresa?
  Va multumesc

 74. Bună seara, domnul doctor!
  Vă rog mult să mă ajutaţi cu un sfat! Mamei mele, cardiace, cu implant de 3 stenturi Cyper la Tg. Mures în 2005, dependentă de insulină (140 unităti pe zi), supraponderale, i s-au umflat f. mult picioarele (parcă ar fi de elefant şi dacă apăs cu degetele pe picioare ei, rămâne urma degetelor mele), burta i s-a întărit şi umflat, iar în partea de jos a ei, vergeturile rămase de la naşterea mea s-au umflat şi seamănă cu nişte varice sau vene umflate. Această zonă este f. tare, de culoare roşu-vineţiu şi este mai fierbinte.
  Cu deosebită consideraţie, A
  Seara are dureri f. mari. Pe 4 februarie 2009 a suferit un stop cardiac şi o comă diabetică în holul Clinicii ICCO Braşov, fiind salvată de medicii de acolo. Menţionez că nu este transportabilă, nu a mai ieşit din februarie, anul trecut, din casă. Oboseşte repede. Chiar mersul la toaletă se realizează cu greu. Îmi este teamă să o duc la un medic, deoarece nu cred că ar supravieţui transportului până acolo. Vă rămân recunoscătoare dacă îmi spuneţi ce aş putea face ca să nu mai aibă picioarele umflate şi ce reprezintă acele umflături ca nişte varice de pe burtă. Cum pot să-i ameliorez suferinţa?

 75. buna dimineata.
  problema mea e data de usoare dureri de cap care apar in cursul diminetii..mi-am masurat cateva zile la rand tensiunea..dimineata am 9,5-10 /7,5-8..iar dupa amiaza maxima imi ajunge la 12,minima ramanand pe loc.nu am asteptat niciodata sa vad daca imi trece de la sine durerea de cap..ca sa vad daca e o legatura..
  intrebarea mea e daca e cazul sa ajung la un specialist sau inca ma incadrez in normal?
  e adevarat,in schimb,ca trebuie sa ajung si la oftalmolog..ca ma paste o miopie..

 76. Nu mai fac sport de 3ani, practic am 3 ani stati pe scaun, si in unele zile simt ca nu am putere de a stringe pumnul si mi-e somn toata ziua, uneori am tensiunea 100/ 40 (65b/min) ; 91/ 38 si simt putin dureri ale capului dar nesemnificative, cum incerc sa fac sport parca apare simtul de voma… am urmat hemoglobina + 14 zile, ce sa mai fac? De ce medic am nevoie?

 77. Tatalui meu i s-a recomandat tratament la domiciliu cu Vasaprostan 20, 3 fiole la 500ml solutie perfuzabila, problema este ca nu stiu cat timp trebuie sa dureze o administrare.

 78. Am 33 de ani de la o suparare si 4 tigari fumate una dupa alta mi-au aparut niste batai puternice ale inimii dupa ekg cardiologul mi-a pus diagnosticul de extrasistole ventriculare, tensiunea este 10 de obicei,am fost trimisa la endocrinolog, TSH normal si mi s-a spus ca nu am nimic la glanda tiroida,dar sar putea sa am cu hipofiza ca am ciclul neregulat si lactatie la sani. Am facut niste analize pentru reumatism si mi-au iesit valori mari la ASLO, proteina c reactiva si VSH. Altceva inafara de EKG nu mi s-a facut, Hotler nu exista in oras si mi s-a dat Rytmonorm 1/2 dimineata, 1/2 seara 5 zile cu 2 pauza, in cele 2 zile pauza au mai aparut bataile dar rare.
  Care ar putea fii cauza ca nu mi se face un control mai amanuntit?

 79. Buna ziua,ma numesc Florentina am 34 de ani,de ceva timp ma confrunt cu unele probleme de sanatate dar care ma ingrijoreaza mai mult este durerea care o am in piept si care reflecta spre mana stanga si coboara durerea pana in degetul mic de la mana,stare de panica si mai ales noapteacu gheara si amortesc tot partea stanga,tensiunea este oscilanta incepand de la 9/7 si urca pana la 15/8 luata intr-o singura zi de mai multe ori.Am fost la medic si mi-a dat sa i-au Aspacardin si Preductal dar cu toate astea gheara si amorteala de la mana nu au disparut.Tin sa precizez ca am fost diagnosticata si cu o hernie gastrica transhiatala pt care am tratament si regim.Intrebarea este se poate sa am vreo afectiune la inima intrucat si mama este tot cardiaca si tatal a fost tot cardiac.Este posibil sa mostenesc boala.Va multumesc.

 80. am tensiunea de 50/40 dar am ajuns la spital am primit ceva injectii si miamm revenit dar mai mereu o am mica am 25 de ani si am o fetita de 8 luni jumate am alptato dar acum nu mai vrea sa suga am luat medicamente ca am avut prea mult lapte si am facut febra aceste medicamente se nmesc brocriptin dar ma simt tare tyare rau si tare ametita de la ele.am probleme la coloana vertebrala de spondiloza si de coxartroza ce imi recomandati sa fac unde sa merg ca medicu meu nu e bun de nimic nu ma trimite nicaeri ce fel de analize ar trebui sa fac si cu ce sa incep.

 81. buna ziua!numele meu este florina am 19 ani si sufar de o depresie de cativa ani de zile.de aproape 2 ani urmez tratament calmepam xanax coaxil dar cand ma supar si plang foarte mult de fiecare data imi scade tensiunea l 8.chiar si 7 .9 as dpori si eu un sfat de l dvs.cum sa fac ca sa evit sa mi scada asa de mult si cum sa fac ca sa creasca.va multumesc frumos!

 82. Ma numesc Alex si am 17 ani.Am fost la zici de doctori,am facut zeci de investigatii din cauza tensiunii pe care o am 16 si pulsu intr 110-123.Ce mai pot face ?

 83. BUNA ZIUA SUNT INSARCINATA IN LUNA A 7 SI MERG REGULAT LA MEDIC SI DE FAMILIE SI GINECOLOG LA ULTIMUL CONTROL MIA GASIT TENSIUNEA 14 CU 7 MA INTERNAT SA MA TINA SUB SUPRAVEGHIERE PE PARCURSUL A 3 ZILE DE SPITALIZARE MI SA GASIT TENSIUNEA 14, 13,7 12,6 14,10 SI TOT ASA AS VREA SA STIU DACA ESTE CEVA GRAV MI SA SPUS CA NU ESTE BN DEORARECE DACA O AM ASA NU VOI PUTEA NASTE NORMAL; AR TREBUI SA MA SPERIE VA MULTUMESC

 84. de mai bine de o luna de zile am tensiunea intre 14/10 si uneori 9/7 si pulsul intre 80 si 100-107mentionez ca am colica renala stinga HTTP dar acuz si ameteli uneori dati mi un sfat ce sa fac,deoarece nu pot ajunge la dr cardiolog inainte de 21 aprilie

 85. De patru zile am batai puternice ale inimii in piept le simt pana in gat mereu am avut tensiunea mica 9 sau 10 alte simptome nu am dar ma sperie ca ma loveste brusc totul a inceput cand m-am suparat de ceva dar supararea a trecut iar bataile suparatoare nu Ce sa fac?

 86. am 33 de ani si am tensiune arteriala 80cu 40 si am stari de lesin de multe ori nu iau nici un tratament am dureri de cap in spate si frunte de cele mai multe ori cand beau cafea imi curge sange din nas .Ce as putea face?

 87. tensiunea mea variază intre 10 cu 7-11 cu 9, iar pulsul nu sare de 65. In urma electrocardiogramei mi s-a spus ca nu am nimic la inima dar ma simt foarte slabita, ametesc si uneori simt durere in zona inimii(in special cand ma enervez). Am urmat si tratament cu calciu si magneziu dar nu am simtit nici o ameliorare. Credeti ca ca as avea probleme cu inima?
  Multumesc

 88. Probabil s-a produs o modificare vasculara renala sau la nivelul tesutului renal, dar… n uaveti nevoie de pareri ci de certitudini
  Sanatate.

 89. Dl Dr ,

  dupa o colica renala , am ramas cu tensiunea de 140 cu 115. Am monitorizat o pe mai mult de doua saptamini .In timpul crizei a fost 165 cu 122 si puls 106 .
  Nu am antecedente de hipertenisune pina la virsta actuala 54 de ani am avut 125 cu 90.

  Imi puteti da o idee

  Multumesc

 90. aveam senzatia de sufocare si stare generala proasta mi-am luat tensiunea si aveam 103si66batai/min dupa 5 minute respiratia mia revenit la normal am luat tensiunea di nou si era 12,7 ce sa fie oare e grav??

 91. buna ziua! urinez cam des cam de 10 ori in 24 de ore. credeti ca am prostata? daca iau prostamol si nu am prostata se intampla ceva? va multumesc.

 92. Daca aveti noroc cu carul, nu patiti nimic
  Daca aveti noroc moderat, vi se mareste inima, se imbolnavesc rinichii,puteti face epistaxis, retina, vasele
  Daca aveti ghinion, puteti paraliza, orbi, sa faceti insuficienta renala cu dializa, insuficienta cardiaca cu sufocare permanenta, sa scuipati sange, etc

 93. Tensiune ca si pulsul oscileaza la orice om, nu stiu daca oscilatiile la dvs sunt „normale’ sau nu.
  Daca doriti sa va informati suplimentar, aveti numeroase suubiecte despre tensiune si hipertensiune pe acest site.
  Ce sa faceti?
  Sa va sfatuiti cu medicul dvs, nu mi-am propus si nici nu pot rezolva cazurile medicale pe net
  Cu placere

 94. Cateodata am tensiunea 190/100,iau pastile iar cateodata am120/80,83 batai/min. mai multe zile la rand ce as putea sa fac sa mai iau pastilele?Am un disconfort mai ales in zona fetei(ca si cum as avea o scobitoare de la ochi pana la obraz)CE AS PUTEA SA FAC ? AM FACUT CONSULT CARDIOLOGIC SI…….?

 95. Astazi la masa tatalui meu a inceput sa-i curga sange din nas (doar dintr-o nara) din senin si de doua zile are ameteli si il doare capul.Mentionez ca lui nu ia mai curs sange din nas numai astazi(prima oara).Este sub tensiune.Ce poate consuma pentru ai creste tensiunea?Sau ce trebuie sa faca?

 96. Buna ziua,

  Mama (80 de ani)a suferit acum 7 ani de zile un accident vascular ischemic, in urma caruia a ramas cu o pareza pe partea stanga. In ultimul timp, cu greu mai poate face cativa pasi si acestia numai cu ajutor. Datorita sedentarismului a si luat ceva in greutate. De cca 3 saptamani tensiunea arteriala este tot mica : 8-9 cu 5.5 si rar revine la valoarea pe care o avea in mod normal de 12-13. In aceasta situatie ii este rau, nu are forta, este molesita ii este frica sa mai mearga. Nu putem sa o deplasam la spital pentru control.Ia metroprolol,diltiazem, isodinit, noorit, sermion, tromboass, lyrica, sinvacard iar din doua in doua luni face cerebrolysin.Mai ia antiimflamatoare si tramadol pentru dureri.
  Va rog sa-mi spuneti, daca se poate,cam care ar putea fi cauza acestei tensiuni scazute si ce am putea noi face sa o ajutam. Multumesc anticipat.

 97. domnule doctor sunt fumator si obosesc foarte repede desi am 33 de ani. cand urc o panta inima imi bate mai repede si simt o durere in piept.am 1,84 si 80kg. m ar interesa de exemplu daca sunt pe camp si mi se face rau de la inima ce pot face?

 98. Este posibil ca medicamentele sa nu fie eficiente sau suficiente in cazul dvs.
  De aceea este nevoie de urmarire medicala DIRECTA, pentru testarea eficientei schemei de tratament
  Cu placere

 99. Buna ziua,

  Am tensiune cea mai mare am avut 18 cu 12 ( cea ce m-a speriat f tare0 , am fost la medic si mi-a dat niste medicamente si -mia zis sa ma intorc intr-o luna . le-am luat a fost ok dar tipul numai lucreaza si atunci am intrerupt si m=am dus la alt medic care mi-a dat alta medicatie pe care o iau si acum. Aseara am avut o stare de anxietate si am simtit ca imi bate inima mai tare.
  (Eu sunt la un regim alimentare)
  Intrebare : pot medicamentele acelea sa nu aiba efect?
  Deasemenea eu sunt un tip supraponderal am 140 de kg ( de aceea tin regim) daca i-am medicamentele astea si imi rezolv preblema de greutate , care se datoreaza unei hipotiroidi 4.7 am acuma , sa nu mai iau medicamente?

  Va multumesc anticipat si sper sa ma fi facut cat de cat inteles .

 100. Cauze de ameteli:
  -tumorile cerebrale benigne sau maligne
  -scleroza
  -compresia arterelor cerebrale ale creierului mic
  -maladia Meniere
  -boala a urechii medie
  -otite cronice si acute
  -distrugerea timpanului
  -infectarea cu un virus a nervului vestibular e
  -medicamente (aspirina, anti-inflamatoare, antibiotice)
  -alcool
  -variatii ale tensiunii arteriale
  -tulburari ale inimii
  -traumatism cranian etc.

 101. Am ameteli continuu, mi-am facut toate analizele posibile si nu mi-a iesit nimic. Ametelile mai mari sunt in perioada ciclului, inainte cu cateva zile si dupa terminarea ciclului cu o sapt. apoi totul e mult mai bine. Mentionez ca am 21 ani. Cand fac baie mai calda sau poate chiar fierbinte, nu ametesc niciodata totul e ok. Dupa 10 min dupa ce ies din baie ma iau iar ametelile si de multe ori am transpiratii, din senin chiar daca in locul unde sunt e f frig. Tensiunea mereu a fost normala. Ce parere aveti?

 102. dupa o operatie pe cord deschis ,d valva mitrala,INR-ul ar trebui sa aiba valoarea intre2.5 si 3.5 …dar eu am pana in 2,mentionez ca iau trombostop….de ce am valorile astea ….numai pana in 2???am 52 d ani

 103. Buna ziua, va rog frumos daca puteti sa ma ajutati…de la o vreme cand stau la serviciu ma trezesc ca incep sa caut pe forumuri despre tot felul de boli si apoi incep sa intreb doctorii de ce fac asta si sa le cer ajutorul dar niciunul nu ma ia in serios…daca ma puteti ajuta..va multumesc din suflet!
  Dr Ditoiu
  Uitati-va aici de ce doctorii pe net „nu va iau in serios”
  http://www.despreboli.ro/despre-simptome-boli-bolnavi-si-diagnostice/2010/02/daca-doriti-sa-va-puneti-diagnosticul-pe-net/
  Daca doriti sa va puneti diagnosticul pe net sa stiti ca nu se paote.
  Motivele sunt urmatoarele:

  Pentru un diagnostic este nevoie ca medicul sa stie despre pacient cel putin urmatoarele elemente – in afara de explorari

  1. Varsta
  2. Sexul
  3. Inaltime
  4. Greutate
  5. Noxe de la locul de munca
  6. Conditii de locuit
  7. Bolile avute de rude (mama, tata, frati, surori)
  8. Primul ciclu mentrual
  9. Ultimul ciclu menstral
  10. Numar de sarcini si evolutia lor
  11. Numar de avorturi
  12. Bolile pe care le-ati avut dvs si date suplimentare despre ele

  * Ce boli ati avut
  * Cand ati avut acceste boli
  * Ce tratament ati facut
  * Cu ce rezultate
  * Ce operatii ati facut
  * Cand le-ati facut
  * Cu ce rezultate

  13. Daca fumati, cat fumati si de cati ani
  14. Daca consumati alcool, cat consumati si de cat timp
  15. Daca luati medicamente, ce medicamente luati, de cand si in ce doze
  16. Ce simptome aveti acum si date suplimentare despre ele

  * Cand au aparut, de cat timp
  * Cand apar, in ce context (efort, frig, supa maza, dupa scaun, etc, etc)
  * Cat tin (secunde-minute-ore-zile-permanent)
  * Cand dispar – in ce context (la repaus, dupa masa,dupa scaun, etc)
  * Ce medicamente ati luat pentru ele, in ce doze cat timp
  * Ce rezultat a avut acest tratament (ameliorare, agravare, disparitia simptomelor, nici un efect)
  * Ce explorari ati facut pentru aceste simptome (analize, ecografii, endoscopii, biopsii, CT, RMN)
  * Care sunt rezultatele explorarilor

  17. Examenul obiectiv medical (facut de catre medic) care inregistreaza:

  * Temperatura
  * Cum urinati
  * Cum iesiti cu scaunul
  * Examinarea pielii
  * Examinarea mucoaselor
  * Palparea ganglionilor
  * Examinarea capului, ochilor, nasului, urechilor, gatului, coloanei cervicale, tiroidei (palpare)
  * Examinarea toracelui- inspectie, palpare, percutie, ascultare
  * Examinarea inimii- inspectie, palpare, percutie, ascultare, puls, tensiune arteriala
  * Examinarea abdomenului-inspectie, palpare, percutie, ascultare
  * Examinarea rinichilor -inspectie, palpare, percutie, ascultare
  * Examinarea mambrelor superioare
  * Examinarea membrelor inferioare
  * Examinarea coloanei vertebrale
  * Evaluarea mersului
  * Evaluarea reflexelor osteotendinoase

  Aceste elemente sumare sunt necesare medicului IN ORICE BOALA, pentru orice simptom, si in termeni medicali insemana anamneza si examenul medical obiectiv.

  Chiar daca ar exista pe net un formular pe care sa il completeze pacientul cu aceste date (fara examinarea care trebuie facuta OBLIGATORIU de catre medic), tot mai trebuie insistat asupra simptomelor, descrierea lor corecta usurand mult diagnosticul.

  In alte tari (am vazut in Franta asta), pacientului venit la consult i se da sa completeze SINGUR in sala de asteptare 20 de minute datele de la punctele 1-16 si primele 3 subpuncte de la punctul 17, dupa care medicul completeaza restul datelor dupa consult medical.

  In conditiile in care pe net, pacientul pune intrebari de genul “am tensiune 13/7 ce am?” sau “am febra si dureri in dreapta, de e oare?”, sau ” mi-a spus medicul ca am colecistita, asa sa fie, am dureri in dreapta?”, medicul are doar un element din cele necesare pentru un diagnostic preliminar (diagnosticul final fiind stabilit dupa ce se fac explorarile necesare), iar riscul medicului de a pune un diagnostic INCORECT si a se face de ras este imensa.

  Acestea sunt in mare motivele pentru care majoritatea medicilor, si nici eu, nu pot sa puna un diagnostic sau sa faca recomandari de explorari, tratamente si prognostice, pe net.

  Scopul acestui text este de a evita sa fiti dezamagiti pentru ca nu v-am putut pune diagnosticul pe net.

  Cel mai recomandat medic pentru aceasta este MEDICUL DVS DIN ZONA (initial evaluarea trebuie facuta de medicul dvs internist, iar acesta va poate indruma la alt specialist din zona – gastroenterolog, cardiolog, etc).

 104. in urma cu 6,7 ani am avut o problema cu tensiunea si mi sa prescris nifedipin enalapril cu care am continuat pana mai ieri cand tensiunea a scazut la 11,12cu 8,9si de atunci nu mai iau medicamente totusi ametesc am dureri usoare in piept nesiguranta. nu fac efort fizic nu fumez si nu beau alcool, ce se intampla.

  Dr Ditoiu

  Ce se intampla cu dvs, va poate spune medicul dvs.
  Teoretic, probabil organismul s-a obisnuit cu tensiunea mai mare, si acum reactioneaza la o tensiune care nu ii convine.
  Practic, situatia dvs nu poate fi lamurita pe net
  Cu placere

 105. Va multumesc. Avand in vedere ora la care m-ati raspuns, tind sa cred ca ati fost obosit, deoarece NU v-am intrebat>Am tensiunea 12 cu 7, ce ziceti e grav?> Eu v-am intrebat, in speratna unei informatii pretioase, deoarece am avut de curand un infarct micardic si daca tot am scapat, cred ca e de datoria mea sa ma informez. Intalmplarea face ca la spitalul la care am fost internat, serviciul de coronariene sa se deschida de abia la sfarsitul lunii febr, acesta e motivul pt care am fost amanat.
  Intrebarea e foarte simpla – este obligatoriu sa caut in alta parte sau sa astept montarea aparatului la acel spital, care se mai poate si amana, stiti cum se intampla in Romania.
  Cu respect si fara suparare, va rog, pentru ca eu din cauza supararii am ajuns aici.

 106. Vreau sa va mai intreb daca aceasta coronografie este urgenta sau sa caut un alt spital unde sa o pot face mai repede?
  Infarctul s-a produs pe 23 ianuarie si nu am ajuns in timp util, adica dupa o zi.
  Iau tratamentul prescris de medic, stau in casa si astept dupa 25 februarie sa fac coronografia.
  Am in continuare tensiunea mica, diagnosticul pus este BCL IM ANTERO SEPTAL RECENT AP POST INFARCT, IVS CLASA II-III NYHA. HTAE STADIUL II GRUP DE RISC INALT.

 107. Multumim pt.informatii, dar cum se intampla de obicei, nu am regasit suficiente date.
  Sunt din categoria celor care nu fumeaza, fac miscare, sunt normopoderal si am tensiune mica, de cele mai multe ori 9 cu 5.
  Am suferit un infarct miocardicacum o luna.
  Nu am inteles cauza si nici doctorii nu mi-au explicat prea multe. Am 49 de ani. Ce puteti sa-mi spuneti. Inca nu am facut coronografia, sunt programat tocmai la sfarsitul lunii februarie 2010.
  Astept raspuns, multumesc anticipat.

 108. buna dimineata!
  eu am 21 de ani, si aproape de un an de cand imi masor tensiunea am in jur de 100/60… uneori am senzatia de „cap greu” care ma trage inapoi, imi amortesc destul de repede picioarele si/sau mainele (cand dorm mai ales si tin mainele sub mine)… am baut si cafea, uneori vin la masa, dar am senzatia ca mai mult ma agita … iau supliment „ginko biloba”… ce altceva as putea sa mai fac 🙂

 109. barbat, 41 ani, infarct miocardic in 29 oct 09, coronarografie facuta in ian 2010, stent montat tot atunci, tensiunea 10,5 cu 9,6. medicatie prescrisa: plavix, metoprolol, preductal, sortis, ezetrol, aspenter. in plus, mai iau omega 3 si usturoi pastile.

 110. Domnule Doctor Ditoiu,

  Permiteti-mi sa va pun cateva intrebari.

  De doi ani de zile, am luat in greutate de la 73kg la 96kg. Nu stiu daca din cauza greutatii am si durerile pe care le am in zona inimii.
  Domnule doctor, am niste dureri groaznice. Ma trezesc cateodata realizand ca eu nu respir, iar atunci cand inspir sau expir aerul, rareori parca trosneste un carcel ceva, in zona inimii, ba chiar si in partea dreapta. Am suferit chiar si doua crize de tensiune (6 cu 3 si 180bpm), in urma carora am fost trasportat de urgenta la spital. Mi s-a spus ca nu am nimic. Am fost la Sp. Colentina pentru un control, am facut un EKG si respectivul doctor mi-a spus ca nu am nimic la inima ca sunt prea tanar (23 ani). Acel doctor m-a descurajat definitiv, sa mai merg sa consult vreun alt medic, deoarece verisoara mea a murit in urma unui accident vascular la vena cava, la doar 15 ani.

  Cu deosebita consideratie,

  Dragos Pavel
  Bucuresti, Romania

 111. daca am tensiunea 90 cu 40 e grav? imi este ameteala si nu mai am echilibru pt o scurta perioade de timp..am masurat-o in diferite dati si am gasit acelasi rezultat..am tulburari de auz si nu am pic de putere..mentionez ca am 26 de ani si in familia mea nu au existat boli de acest gen..o intrebare..ce pot sa fac sa trec peste acesta problema?

 112. Nu stiu care este cauza tensiunii scazute in cazul dvs, si nici daca tensiunile sunt reale.
  Daca nu aveti simptome, de ce vreti sa cresteti tensiunea?
  Tensiunea constant mica, fara simptome, nu pune nici un fel de problema

 113. Am tensiunea sistolica cu valori cuprinse intre 6 si 8 mmHg si cea diastolica cu valori intre: 4 si 6 mmHg iar asta se intampla in mod constant, de aproximativ 3 ani. Mentionez ca am 24 de ani, am o viata activa si, din punctul meu de vedere, consum hrana sanatoasa. Medicul mi-a spus ca singurul remediu este consumul ridicat de sare si cate o cafea mare pe zi. Cafeaua imi provoaca ameteli si stari de greata iar consumul ridicat de sare nu are efect. Ce as putea sa fac?

 114. Am crize de anghina.Imima ma doare grozanic,ma sufoc iar palpitatiile sunt puternice.Nitroglicerina ma ajuta,insa medicamentele nu.Am luat aspacardin,nifedipin,diacordi…si nimic.In urma unei crize de anghina, durerea de inima nu a incetat mult timp si am dfacut preinfarct.am crize de inima zilnic acum.medicii nu m-au putut ajuta.ce imi recomandati??multumesc frumos.

 115. Uneori poti pune diagnosticul fara investigatii, alteori cu ele.Daca cardiologul nu a considerat necesar sa faceti investigatii suplimentare, probabil ca s-a lamurit si nu este nevoie de ele. Oricum, dupa tratamentul dat, nu pare ceva grav.
  Sanatate

 116. buna ziua
  aveam o sare de agitatie interioara uneori si simteam batai ale inimii foarte rapide
  am fost la un dr. cardioloc si mi s-a facut un ekgla care pulsul a iesit f mare si oscilant adica cea mai mare valoare era 130 si cea mai mica 115.am primit tratamet cu calciu si vitamina d3,magneziu si egiloc.dupa 2 saptamani de tratament pulsula scazut un pic uneori il am si 100 alteori e in limite normaleadica 80.oare tratamentul nu este bun sau ar trebui sa mai fac si alte investigatii?
  in speranta ca voi primi un raspuns va multumesc anticipat
  mentionez ca am 35 de ani

 117. Cauzele ele mai frecvente de hemoragie nazala sunt

  » infectii – rinita (inflamatie a mucoasei nazale) sau unei sinuzita (inflamatia sinusurilor)
  » uscarea mucoasei nazale
  » prezenta unui corp strain
  »medicamente anticoagulante: aspirina, warfarina, medicamente antiinflamatorii nesteroidiene
  » traumatism
  » polipi nazali
  » Hipertensiune arteriala (HTA)
  » Ateroscleroza – ingrosarea peretilor vaselor sangvin
  * Malformatii la nivelul mucoasei nazale.
  Care o fi cauza la persoana aceea… nu am de unde sa stiu.
  Cafeaua poate creste tensiunea si..

 118. buna ziua.va rog frumos sa-mi raspundeti la intrebare.cunosc o persoana caruia de 3 zile ,dimineata,ii curge sange din nas.are 34 de ani este barbat are tensiunea mai mereu 14.de catva timp bea cafea.oare asta sa fie cauza?

 119. Draga domnule doctor.
  Va multumesc pentru cunostintele de medicina pe care le aveti.
  Am citit ca acesti site nu este pentru consult medical si doar pentru informatii medicale, este o carte de medicina pentru pacienti.
  V-am vazut si cv-ul, si site-ul EASL si Spitalului Fundeni… este bine ca va facet itimp si pentru acest site.
  Sper sa nu am nevoie de medic, dar daca voi avea, cred ca voi apela la dvs
  Felicitari
  Cu stima Maria din Iasi, Pinocchio

 120. Buna
  in legatura cu tensiunea, vreau sa va spun ca de fiecare data cand mi sa luat tensiunea am avut 10 cu 8, intrebarea mea este: pentru a avea o tensiune normala trebuie sa fac vreun tratament? am 33 de ani si beau foarte mult cafea…este si cafeaua problema de am tensiunea mica?
  Va multumesc

 121. am 52 de ani,am fost operat p cord deschis de valva mitrala….urmez tratament post operatoriu,imi iau ensiuneade 2-3 ori pe zi la interval de jumatate dora…s constat ca e 9,5 in unele zile si ma ia cu ameteli cu lesin de ce?din ce cauza?

 122. am fost operat p cord deschis de valva mitrala…urmez tratament post operatoriu…imi iau tensiune de 2-3 ori lainterval de jmatate de ora s uneori o am 9,5 cu 5,5 si ma ia cu ameteli …cu lesin ….am 52 de ani.de ce oare?nu in fiecare zi e 9,5….sunt zile cand imiscade tensiunea si nu stiu dece …atat de mica 9,5 s ma simt rau!???

 123. Am o stare de moleseala,simt ca ma ia cu ametelisi mi se pare ca nu mai vad bine.Poate fi de la prolapsul de valva mitrala pe care il am?Astazi am fost sa-mi fac vaccinul impotriva gripei porcine si aveam tensiunea 10.Tot din aceasta cauza poate fi?Tratament pt aceasta problema iau aspacardin.Vreau sa stiu daca din aceasta cauza,a prolapsului ma simt asa.

  Dr Ditoiu

  Pot fi zeci de cauze, inclusiv prolapsul

 124. In data de 29/12/2009, tatal meu in varsta de 79 ani a cazut din picioare si la venirea ambulantei a inregistrat o tensiune de 12/3, stare de inconstienta.Imi dau seama ca raportul nu este normal dar ce inseamna in liniimari aceste valori. Va multumesc.

 125. Buna seara, de 1 saptamana si valorile sunt cat de cat constante in jurul valorii 10/6 si pulsul e intre 68-73 batai pe minut
  Tin sa mention ca imi iau seara si dimineata tensiunea cu un aparat de tensiune digital
  Va rog sa imi spuneti daca e nevoie sa merg la medic sau e doar ceva temporar

 126. de 1 saptamana ma doare ceafa,imi luam tensiunea era buna ,luam cite 1 distonocalm ma lasa durerea pe moment,dimineata ma durea iar,o durere insuportabila,intr-o seara am luat-o iar si aveam 15 cu 9,destul de mare ,desi sufar de cardiopatie ischemica si iau tratament in fiecare zi ,ce as putea lua sa scada,iau nitropector,metropolol,ranolip,trombo as 100 mg,dim.si seara.

 127. Daca este o modificare de tensiune sau puls care sa dea simptomele noaptea, acestea trebuiesc inregistrate printr-un aparat HOLTER, pe care il pune cardiologul.

 128. Am 41 de ani,o tensiune ocilanta si de cateva luni ma confrunt cu o problema care ma sperie.
  Am fost si la medicul de familie, care m a trimis la un cardiolog unde m a gasit cu o tahicardie sinusala…atat.Problema mea este
  urmatoarea:seara cand ma bag in pat si atipesc ma ia o stare de lesin,nu mai am putere in corp,am senzatia ca nici inima nu mi mai bate si ma sufoc.De 2,3 ori mi se intampla pe noapte,la intervale de 10 minute cred.Si daca nu m as ridica imediat in fund sa ma agit,am senzatia ca as ..muri..I am explicat si medicului cardiolog ce simt,cand mi a luat tensiunea a zis ca e ok(10 cu 4)si ca nu stie sa mi zica de ce..Unde sa mai merg????

 129. Nu va stiu varsta, alte boli, cand apare durerea, cat tine, ce analize ati facut, rezultatele, etc, etc, deci nu am date suficiente
  Faceti un consult cardiologic in zona dvs si medicul se va orienta

 130. am niste durereri de inima in sensul ca ma tine pieptul pe partea stanga ma doara mana stanga si este putin amortita ametesc si ma doare capul.cand mi-am luat ultima data tensiunea si aveau simptomele astea aveam 10,5. as avea motive de ingrijorare sau poate sa fie din cauza oboselii.nu duc un stil de viata foarte sanatos sunt destul de slaba si nu reusesc sa dorm bine dar m-am lasat de fumat si am crezut ca voi scapa de problemele acestea.m-ati putea ajuta cu un sfat va rog

 131. tensiunea socileaza la orice persoana, asa cum este turometrul la masina.
  Daca oscilatiile sunt in limite rezonabile ,nu este nici o boala.
  Este – probabil cazul dvs.
  De ce a scazut tensiunea dvs?
  Nu stiu, pot fi zeci de cauze.

 132. Am 27 de ani si in general am tensiunea contanta, 11.6 si intr-o dimineata m-a trezit ametita, tensiune 9.5, aparent fara nici un motiv, nimic nu s-a schimbat in ritmul sau alimentatia mea. De 2 zile nici o schimbre desi am baut cafea, am mancat f bine…De ce ar putea sa se schimbe brusc tensiunea….fara sa fi fost bolnava sau sa fi modificat ceva in viata mea?

 133. am fost la medic si mi s-a spus ca am tensiunea mica 9-10.mi-a dat niste picaturi care sa le iau pe zahar pt ameteli,dar ametelile continua cu stari de voma,dureri de cap dar usoare uneori dureri de ceafa,somnolenta si sufocari uneori.Credeti ca ar putea sa fie si altceva sau astea sunt simptome normale la tensiune scazuta? va multumesc!

 134. buna ziua am si eu o intrebare la Dumneavoastra am 32 de ani si am avut de doua ori moarte clinik sau cum ii spune in termeni medicali si tot timpul am tensiunea arteriala 8.6 9.6 si 120 de pulsati ale inimi pe minut

 135. am avut tensiunea 8 si m-am speriat foarte tare am si atac de panica si ma simt foarte rau nu stiu ce sa fac ca sa ma simt mai bine sa duc si eu o viata normala m-am saturat de toate starile astea vreau si eu un sfat daca se poate

 136. Parintii mei iau Betaloc pentru probleme de aritmie.Am inteles ca acest medicament da probleme in privinta metabolismului, ar fi necesar un regim ? care ar fi acesta? Multumesc

 137. Am facut arteriografie.Cu domnul doctor Croitoru.SCrie urmatoarele:Ax arterial drept:ocluzie a tibiala anterioara si a peroniera in 1/3 medie distala.A tibiala posterioara permeabila.Ax arterial stang:ocluzie AFS de la origine.Se reincarca prin circulatie colaterala doar a tibiala posterioara de la ostium.Se recomanda investigatii suplimentare in ideea unui status procoagulant.Nu intra in discutie o revascularizare chirurgicala, poate doar o simpatectomie lombara.Astept raspuns.Multumesc

 138. Am claudicatie intermitenta.Am fost sportiv.NU stie nici un doctor de la ce.Am fumat ceva timp.Am facut o serie de investigatii.Acum fac perfuzii cu vasaprostan,dar aceeasi durere o am care apare dupa 200 metri de mers.Nustiu ce sa mai fac,ajutati-ma cu sfaturi.MULTUMESC.Am 29 ani

 139. mi-am masurat tensiunea cand am avut dureri de cap(in ceafa) si ma simteam obosit cu capul greoi, am avut 14/9 la 38 ani, cateodata vad cum mi se umfla venele de la maini fara sa fac nimic, in special seara. De ce am avut tens. 9 cam mare si de ce aceste simtome? multumesc

 140. am nascut acum 3luni si nu am luat calciu sau vitamine,de cateva zile imi scade tensiunea de la 11 cu 7 la 9 cu 5,5,e posibil ca lipsa de vit si calciu sa fie problema

 141. am avut o nev intercostala 3 zile si i-am chemat pe cei de la salvare mi-au facut in vena 3 calmante nu am retinut decit 2 midocalm si algifen vreau sa va intreb daca este normal ca in timpul adm inj sa-ti amorteasca limba si sa ametesti stari de rau transp

 142. NU INTELEG DE CE MAMA NAIBII MAI INVITATI OAMENII LA DIALOG DACA NU ESTI IN STARE SA DAI UN SFAT
  NIMENI NORMAL NU SE TRATEAZA DE PE NET DAR ARE NEVOIE DE O PARERE
  CE MARE LUCRU SA O DAI?
  NU CERE NIMENI TRATAMENT ON LINE EU DE EX AM FACUT PT O INFECTIE TATAMENT CU GENTAMICINA INJECTABIL IM 80 MG
  DUPA CARE AU APARUT CADERILE DE TENSIUNE AZI AM AVUT 7 CU 3
  AM CREZUT CA MOR
  TOATE ANALIZELE SUNT PERFECTE INSA ASTA NU MA AJUTAT CA SA NU AJUNG LA URGENTE,IAR MEDICII RIDICA DIN UMERI SI ISI DAU CU PAREREA
  SI ATUNCI PE CINE SA MAI INTREB CE AM?SI DE CE?

 143. Am 57 de ani, gen masculin.In luna august valoarea tensiunii era 12,5 /8 .asa am avut-o mereu. Azi am simtit ca nu este ceva normal si am luat tensiunea …15,8/9,2.doua zile la rand. Specific : nu fumez ,nu consum alcool peste limita ,fac miscare ,viata sexuala normala ptr varsta mea,dar mananc destul de sarat si condimentat
  Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa-mi fac griji? Cu stima si multumiri.

 144. am 33 de ani dureri de cap de mai multi ani de zile care in ultima perioada sunt tot mai dese insotite de ameteli si pierderi de echilibru poate fii o problema neurologica ?

 145. Uitati-va la textul scris la tema aceasta, si trageti concluziile.
  Tensiunea mea este 8.5 cu 4.9. Cum trebuie sa interpretez acest rezultat? Ce ar trebui sa am in vedere pentru a atinge limitele normale?

  1. Pentru evaluarea valorilor tensiunii arteriale, este necesara determinarea tensiunii de mai multe ori, in conditii de repaus cel putin o jumatate de ora – vedeti aici cum se determina TA ;probabil valoarea scrisa de dvs reprezinta o simgura determinare, ceeace este nerelevant.

  2. Desoeri, o singura determinare a tensiunii poate arata valori ca cele scrise de dvs; nu este necesar sa faceti ceva sa cresteti tensiunea, ci ca medicu lsa stabileasca daca aceasta este valoarea “de fond”, care este cauza acestei modificari a tensiunii, si sa prescrie masurile necesare pentru remediere.

 146. este vreo problema daca am ca adolescent de 17 ani,tensiunea 9 cu 5? m-au cam speriat cei din familie mai ales k aveam si pulsul 46. sunt cam mici?ast.rasp. multumesc

 147. stiu ca nu trebue sa cautam raspunsuri pe net dar uneori avem nevoie de sfaturi pentru a sti daca este necesar sau nu in anumite conditii dac chiar tre sa mergem la medic sau poate ne facem griji nejustificate.deoarece pornim de la niste simtome ni se dau niste diagnostice luam tratament si ne trezim ca tratam alceva decit ce am aveam initial de aceia ne temem sa mai mergem la medicisi cautam si noi raspunsuri si informatii pe unde gasim . am o tensiune carevariaza intre 15 cu 9 14am avut si 10 cu 7,dar am pulsul mare. controlat de medicchiar daca am tensiune12pulsul am avut 130 am luatlisinopril cu metoprolol dar daca intrerup citeva zile pulsul o ia razna din nou si am dureri in piept dupa ce maninc si ramin fara aer sidoar tin regimnu suntobeza am61kg si 1,59 inaltime .la ce pot sa ma astept.am mai multe probleme.astept un raspuns. multumesc

 148. stiu ca nu trebue sa cautam raspunsuri pe net dar uneori avem nevoie de sfaturi pentru a sti daca este necesar sau nu in anumite conditii dac chiar tre sa mergem la medic sau poate ne facem griji nejustificate.deoarece pornim de la niste simtome ni se dau niste diagnostice luam tratament si ne trezim ca tratam alceva decit ce am aveam initial de aceia ne temem sa mai mergem la medicisi cautam si noi raspunsuri si informatii pe unde gasim . am o tensiune carevariaza intre 15 cu 9 14am avut si 10 cu 7,dar am pulsul mare. controlat de medicchiar daca am tensiune12pulsul am avut 130 am luatlisinopril cu metoprolol dar daca intrerup citeva zile pulsul o ia razna din nou si am dureri in piept si ramin fara aer.la ce pot sa ma astept.am mai multe probleme.astept un raspuns. multumesc

 149. tot timpul am tensiunea sub 8 foarte rar peste 8 atingand cota maxima 9. mi sa spus k am tha dar de la un timp am ametelii atunci cand ma ridic ( indiferent de vitezA) si la dr mie frica sa ma duc…pentru ca mai si fumez. Oare din cauza asta? ( iar in timp ce dorm nu pot sa respir daca dorm pe burta. IN concluzie intrebarile ar fii: Fumatul interactioneaza cu tensiunea? sau ameteliile ? Prin ce se manifesta THA ?

 150. buna am tensiunea 10-6 si ma doare tare inima si mia amortit mana si piciorul,nu am mai patit niciodata asa,ce indicatii imi dati?
  mentionez ca iau niste medicamente tari ca am fost operata de fiere si la operatie ma strange pielea si miau dat tratament sa se relaxeze muschii.multumesc

 151. Buna ziua,
  Am TA, de regula, 10 cu 7 dar in zilele mai stresante imi scade la 8 cu 5. In afara de oboseala nu am altceva. Credeti ca este o TA normala? Exista vre-un risc? Va multumesc

 152. Buna ziua, v-as ruga sa-mi spuneti cum imi pot scade tensiunea atreriala daca valorile mele sunt astazi la 147/102 ( cam MARI dealtfel…??)
  Fac zilnic sport dar de ceva zile am simtit o usoara cefalee si-mi fac ganduri… ce trebuie sa consum sau nu exista inca un medicament care sa curete calcul din artere?

  cu multumiri si-o zi placuta

  elia

 153. In urma unei monitorizari de 2 saptamani am constatat ca tensiunea se sit. la valoarea de: max. sistolic 111 mmHg , iar minimul diastolic 69mmHG. Aceasta valoare este ok? Mentionez ca pana acum cateva luni (din mai 2006 – martie 2009) am avut mai mereu tensiunea 13 cu 9. Multumesc anticipat.

 154. Buna ziuna,
  Am 43 ani, hipotensiva 90-100/60-70 mmHg ( de cand ma stiu),problema e ca de 1 saptamana am o durere de cap puternica, nu e continua ( cam de 2-3 ori/zicat si durere de spate (o zone mai nedefinita intreomoplati si sub omoplati) Ma gandesc sa nu fie de la un curent. Dar ceea ce ma ingrijoreaza este pulsul care acum e 110-125.
  Oare ce asi putea face??
  Astept sfatul dvs, si va multumesc anticipat

 155. De doua luni am tensiunea cam mica 105/65 la inaltimea de 1,90m. Am o stare de oboseala si putin ametit. Doctorul meu a spus ca la inaltimea mea am nevoie de o tensiune de 130. Si as vrea sa imi spuneti daca este in regula aceasta tensiune pentru mine.

 156. am palpitatii zilnice cu tot tratamentul pe care il iau noliprel si betaloc zok . Palpitatiile au fost si de 120 batai pe minut masurate cu un tensiometru bun. Ma simt foarte obosita ,am ameteli ,si nu ma pot concentra . As dori sa ma pot odihni dar unde lucrez cei de sus nu concep zi de liber sau concediu de odihna. O monitorizare Holter ar fi o rezolvare a palpitatiilor de care se pare ca nu mai scap? La care clinica sau spital sa fac aceasta monitorizare pentru a fi cat mai aproape de adevar?

 157. Am pulsul(in stationare)intre 100-130 si tensiunea 9/7;9/5,care poate fi cauza?Pulsul il aveam 70-80 iar tensiunea 12/8;11/7;10/8.

 158. ma numesc claudia si am 40 ani. nu am avut niciodata probleme cu tensiunea pana acum o saptamana cand am inceput sa am calduri dupa care transpir abundent, si tensiune 13 cu 10 mai simt si o presiune in cap si simt ca aerul nu imi ajunge in plamani in totalitate. sant speriata va rog mult spuneti-mi ce sa fac deoarece doctorul de familie este in concediu. VA MULTUMESC.

 159. Depinde de multi factori (varsta, sex, tensiune anterioara, de can d este aceasta tensiune, simptome, etc, etc) si ce intelegeti prin „periculos”.
  E o intrebare „de baraj”, pusa ca sa treaca timpul.. cam ca intrebarea „este periculos sa mergi cu masina?”

 160. De aproape doua luni tin o dieta stricta si alerg 45 min zilnic de 6 ori/saptamina. Am observat ca pulsul este 52 desi inainte era 80 si, dar fumam si ma alimentam aiurea..iar tensiunea azi spre ex a fost 112 cu 48. e ok? multumesc.

 161. O problema atat de importanta ca sarcina, evident ca nu poate fi decisa printr-un simplu text plasat pe un blog.
  Trebuia facuta evaluare DIRECTA de catre un medic ginecolog.
  Pe de alta parte, faptul ca ati avut O DATA o anumita tensiune arteriala, nu inseamna ca peste o ora, o zi sau un an, veti avea aceeasi tensiune.
  Tensiunea arteriala variaza, oscileaza in mod NORMAL, la orice om sanatos sau bolnav.

 162. Ieri am vrut sa donez sange ,mi-a luat tensiunea am avut 8-9 si nu am putut dona,intrebarea mea este daca pot duce pana la capat inca o sarcina,am deja 2 copilasi si ne mai dorim ,insa baietelul are 3 ani si e nascut pe cale naturala ,cu epidurala la termen,iar fetita are 1 an si jumatate,dar am nascut-o prematur la 6 luni si jumatate prin cezariana ,deoarece a avut hidrops fetal ,nu se stie cauza,acum e perfect sanatoasa si imi este teama sa nu am probl cu sarcina urmatoare,ce fel de analize ar trebui sa fac ca sa fiu sigura ca nu voi trece iar prin asa ceva.Astept raspuns,va multumesc frumos

 163. buna.am 19 ani.si de aprox 1 an ,am tensiunea tot 9cu 5 max 10 cu 6,am intepaturi la inima….ce pot face in legatura cu asta?va multumesc

 164. sunt hipotensiva cu TA maxim 9,5.sunt diagnosticata si cu malformatie arteriovenoasa.am dureri in piept care se lasa pe mana stanga,stari de sufocare,ameteli… dumneavoastra ce credeti din aceste simptome?ar putea fi ceva grav?multumesc anticipat

 165. buna ziua! domnul doctor vreau sa va intreb ce pot avea ca de vreo saptamana am tensiunea arteriala foarte mica 8,6 sau 9 pana la 9 atat creste mai mult nu si ma simt ametit si cu stare de rau va rog ajutati-ma si pe mn va rog din suflet

 166. va multumesc din suflet pentru raspuns.apreciez ca raspundeti la toate intrebarile.am incercat sa va introduc scurt in istoria mea medicala,si am intrebat doar daca trebuie sa-mi fac griji.am cerut parerea unui medic dispus sa dea sfaturi celor interesati.am primit un sfat pe masura!nu voiam un diagnostic,sau poate sunt vinovata pentru ca apelez la internet pentru asta?eram singura si putin uimita de starea mea,ma aflu intr-o tara straina si am apelat la buna dumneavoastra credinta deoarece ma exprim si imi exprim starea mult mai explicit in frumoasa limba romana,sperand sa gasesc intelegere.si in loc de o parere pe masura cunostintelor dumneavoastra am primit modelul dupa care se confectioneaza o haina.poate e un tratament eficient in cazul meu,promit sa-l incerc si sa va anunt daca a avut efect.inca o data multumesc din suflet Domnule Doctor.cu stima iuliana care nu stiu ce a pacatuit de a primit un astfel de raspuns.Chiar sunteti de folos celor ce sufera si intra pentru ajutor pe aceasta pagina!!!

 167. am 42 de ani am avut pana acum 8 operatii si o embolie pulmonara pe langa o hepatita si o encefalita post rujeolica.op:san ,apendice,extirparea uterului si ovarelor si acum 4 luni a fost taiat din intestinul gros din cauza unei tumori necanceroase.in prezent folosesc anticoagulant si med de hormoni merimono 1 mg de trei zile am niste palpitatii groaznice la inima care ma fac sa o simt ca vrea sa sara din piept simt ca ma sufoc in acele momente.sunt fumatoare si am tensiunea arteriala 9/6 de obicei.trebuie sa-mi fac probleme?

 168. De regula am tensiunea scazuta (100/63 ar fi „normala” la mine) – gen 87/53; beau cafea dar fara prea mari efecte.. Asta generaza stari de ameteala, pierdere de echilibru, confuzie, o stare generala proasta.Plus transpiratii abundente in partea finala a noptii, localizate NUMAI in zona cap, ceafa, partea superioara a spatelui. Transpir abundent la eforturi mici tot in aceste zone..
  Nu reusesc sa ii dau de cap, sa aflu cauza (cauzele).. Astept un sfat, o sugestie..

  Dr Ditoiu
  Nu vad cum ati afla dvs cauzele (cautand pe net?)
  Cauzele NU trebuie sa le aflati dvs ci medicul.
  Adresati-va unui serviciu de cardiologie.

 169. De aproximativ 5 zile am tensiunea 7cu 5, sau 7 cu 3 si o stare generala de moleseala, incapacitate de concentrare si senzatie de presiune la nivelul membrelor inferioare.
  As dori sa stiu daca aceste valori ale tensiunii arteriale reprezinta vreun risc si daca ar trebui sa ma prezint la un cabinet medical. Mentionez ca initial am avut o durere puternica la nivelul rinichiului stang si la sfatulmedicului am urmat 7 zile tratament cu ciprofloxacina.
  Multe multumiri.

 170. ma numesc simona petridean si am 28 de ani,uneori cand sunt suparata foarte tare simt ca ma sufoc siam senzatia ca ma doare inima,tensiune oscileaza,am avut uneori 7.5 seara,8.6,pulsul 40-50si dimineata 17.13, pulsul 54pot ridica aceste valori probleme grave?
  si mai am o intrebare viitorul meu sot are 36 de ani si are pulsul mereu mare 70, 80,90,100,chiar si peste100,si atunci respira mai greu,pot fi probleme grave?cum se poate regla pulsul?mentionez ca a consumat foarte multa apa zilnica 8-9 litri,dar acum in jur de 3-4litri zilnic.
  Va multumesc

 171. ce inseamna tensiune 80/40?cat de grav este?intr-un spital de urgenta dupa 4ore de perfuzii si 4 lesinuri fara vreo ameliorare,dureri mari in partea stanga sub coaste si umar stang ce ar fi trebuit facut pt a pune un diagnostic corect?aveam 34ani fara vreo problema medicala,cu o cazatura la schi cu 2,5luni in urma.STAREA mea cu aceste simptome necesita un consult din partea unui specialist sau era suficient un medic rezident?poate in medic rezident sa parafeze si sa puna un dignostic in serviciul de urgenta a unui spital judetean?

 172. mama a fost operata ieri pe colon.este normal ca pulsul inimii sa varieze intre100 si 120 batai pe minut in timp ce tensiunea este 10,5 cu 5,9 . va rog daca puteti sa-mi dati un raspuns pt ca din informatii am inteles ca o paste ori un stop cardiac ori o comotie cerebrala iar asistentele medicale nu iau nici-o masura

 173. Fiica mea a fost lovita de o masina si are 2 entorse si ligamente incrucisate la un genunchi. Dupa 10 zile i s-a scos atela si acum merge la inot in fiecare zi cate 1 h. Tensiunea este 12 cu 5, dupa ce bea o cafea mare. A luat si pastile. Ce se poate face? E grav?

 174. Puteti avea sute de cauze, inclusiv (dar nu neaparat) o modificare a tensiunii arteriale.
  Puneti-va un Holter de tensiune la efort

 175. Se intampla cateodata cand fac exercitii fizice sau alt efort sa am o usoara senzatie de ameteala sau mai precis de nesiguranta in deplasare care poate sa tina pana la 15 minute

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica