Intoleranta alimentara

| 0 Comentarii

Intebarea este frecvent pusa mai ales de persoane tinere sau relativ tinere, in majoritate femei.

ESTE NORMAL ca anumite alimente sa nu fie tolerate, de catre persoane SANATOASE.

Alimente greu tolerate de persoane sanatoase:

    1. Alcoolul, sau anumite tipuri de alcool (bere, tarie, lichioruri)
    2. Varza calita sau cu afumatura
    3. Fasole cu afumatura
    4. Tocaturi cu multa ceapa
    5. Prajeli
    6. Carnea de oaie sau miel
    7. Vanatul
    8. Carnea de porc grasa
    9. Untura sau mancaruri preparate cu untura
    10. Smantana grasa
    11. Mancarurile foarte dulci
    12. Mancarurile foarte sarate
    13. Mancarurile foarte acre
    14. Muraturi
    15. Mancaruri foarte condimentate
    16. Ciorba de burta
    17. Tochitura
    18. Mancarurile foarte calde
    19. Mancarurile fierbinti
    20. Cozonacul, sau cozonacul cald
    21. Mesele foarte bogate
    22. Mese abundente seara
    23. Bauturile gazoase
    24. Anumite mezeluri
    25. Ouale prajite
    26. Rosiile

Nu trebuie sa va surprinda daca medicul va raspunde ca nu aveti nici o boala desi nu tolerati anumite alimente si nu trebuie sa cereti tratament pentru a putea manca anumite alimente (tocaturi, alcool, afumaturi, etc). Mentionez ca tolerarea unui anumit aliment , tine de „antrenamentul” organismului, de cat de des ai folosit acel aliment. De exemplu, daca o perioada de timp nu ai mancat lapte, ajungi sa faci diaree la lapte, si aceasta situatie se poate intampla si la alte alimeente.

ATENTIONARE

Recomandarile de pe site sunt generale, ele trebuind sa fie personalizate de un medic consultant pentru fiecare pacient, si modificate in functie de evolutia situatiei; o recomandare perfect valabila in acest moment poate fi eronata in situatia bolnavului de peste cateva ore sau chiar daunatoare, de aceea datele postate pe site sunt doar informative pentru pacienti, si nu inlocuiesc recomandarile date de medicul  dvs curant gastroenterolog.

Autor: Dr Ditoiu Alecse Valerian

Absolvent al Facultatii de Medicina Generala a Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr T Popa” Iasi cu "magna cum laude", sef de promotie (media generala 10) . De-a lungul anilor am fost medic stagiar la spitalele Cantacuzino, Colentina, medic medicina generala la dispensarul rural Dorobantu Jud Calarasi medic rezident in specialitatea expertiza medicala si recuperarea capacitatii de munca la Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca Bucuresti, medic cercetator stiintific in specialitatea medicina interna la Institutul National de Medicina Sportiva Bucuresti , medic rezident prin concurs la spitalele Cantacuzino, Carol Davila, Colentina si Fundeni din Bucuresti. In prezent sunt medic primar boli interne, gastroenterologie si hepatologie , specializare in endoscopie digestiva superioara colonoscopie la Institutul clinic Fundeni si secretar General al Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului (asociatia profesionala a medicilor hepatologi din Romania). In peste 30 de ani de practica medicala am efectuat cca 100. 00 de consultatii medicale , 40.000 endoscopii digestive superioare , 10.000 de colonoscopii si peste 1000 de biopsii hepatice

0 Comentarii

  1. cre sunt alimentele si fructele permise la steatoza hepetica va rog din suflet sami raspundeti si mie.va multumesc din suflet

  2. Cre sunt alimentele, legumele şi fructele care sunt permise şi care sunt interzise la steatoză hepatică. Va rog foarte mult sa imi dati şi mie un raspuns. Multumesc anticipat

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.