Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841

Helicovax, vaccin anti- Helicobacter Pylori

Se stie ca Helicobacter Pylori (ca si Papiloma virus la nivel genital), poate provoca cancer gastric, gastrita, ulcer. Tratamentul antibiotic are numeroase efecte secundare, si in plus apare riscul recolonizarii stomacului la scurt timp de la terminarea tratamentului.

Studiile incepute in SUA in  2005 pentru elaborarea unui vaccin anti-Helicobacter au fost destul de dificile, in primul rand datorita prezentei mai multor tulpini de Helicobacter. In ianuarie 2011, cercetatorii americani au anuntat sinteza acestui vaccin numit HelicoVax, cu administrare pe cale injectabila dar si nazala.

Deocamdata vaccinul a fost aplicat si s-a dovedit eficient pe soareci, urmand ca in scurt timp sa inceapa testarea pe subiecti umani.

Sursa: MedicalNewsToday

Un comentariu la „Helicovax, vaccin anti- Helicobacter Pylori

  1. buna sunt ionut 41 ani am fost opert de ulcer penetrat in pancreas si dde cind sunt operat de 7 ani am aceas durere mai nou am mers i am facut endoscopie si ma gasit cu ulcer castro dodenal
    ce e de facut

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica