Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841
Fecale urat mirositoare, scaune moi, diaree… de ce?

Fecale urat mirositoare, scaune moi, diaree… de ce?

Dr AV Ditoiu, specialist gastroenterolog hepatolog Spitalul Fundeni Bucuresti

Scaun normal, scaun cu sange, scaun cu mucus..

In momentul in care crezi ca ai probleme cu scaunul este normal sa te intrebi cum este scaunul la o persoana santaosa.

Exista o clasificare pe puncte a aspectului  scaunelor dupa urmatoarele criterii

  • Daca fecalele plutesc sau  nu in apa wc-ului
  • Taria materiilor fecate
  • Greutatea materiilor fecale
  • Numarul de scaune pe zi
  • Culoarea materiilor fecale
  • Mirosul materiilor fecale
  • Aspectul materiilor fecale (bile, carnat, scaun moale sau apos)

In functie de numarul de puncte adunate, va puteti gandi ca nu este nimic grav, sau ca trebuie sa mergeti la un consult gastroenterologic.

Dar, atentie, recomandarile de mai sus evalueaza NUMAI aspectul scaunului vizualizat … grosonal. Daca insa scaunele sunt frecvente, cu sange sau puroi, cu dureri sau dificultati la evacuare, cu scadere in greutate sau febra,cu dureri abdominale, cu anemie sau modificari semnificative ale analizelor, trebuie sa mergeti la un medic gastroenterolog compentent pentru o evaluare a problemei.

Scaun modificat

Cele scrise de mai sus sunt informatii, ele nu sunt recomandari sau indicatii directe adresate dvs,si  de obicei NU se pot aplica automat la situatia dvs medicala.

Intelegerea informatiilor medicale nu inlocuieste in nici un fel consultul la medic; specialistii au si ei rolul lor in societate – ca in cazul oricarui lucru defect, specialistul trebuie sa vada obiectul, sa-l consulte INAINTE de a-l repara.

Ce trebuie sa faci cand ai probleme cu scaunul?

Daca aveti probleme cu scaunul sau simptome ca cele de mai sus, cel mai bine este sa mergeti la un specialist gastroenterolog pentru o evaluare corecta a situatiei. Amanarea la nesfarsit a lamuririi si rezolvarii acestei situatii medicale poate avea consecinte extrem de neplacute pe termen lung. Daca de obicei mergi la mecanic cand vezi ca a picat putin ulei, inainte sa crape motorul, cred ca este normal sa procedezi la fel cu propriul organism., mai ales ca piesele de schimb lipsesc, si cele defectate trebuie sa fie… carpite.

Daca nu aveti un medic gastroenterolog care sa va sfatuiasca, vedeti cv-ul, si daca doriti puteti solicita o programare la consultatie , completand formularul de mai jos

Calendar is loading...
Powered by Booking Calendar

Preturile serviciilor medicale prestate in clinica privata sunt postate aici

Inapoi la prima pagina

 

Un comentariu la „Fecale urat mirositoare, scaune moi, diaree… de ce?

  1. Va rog mult spuneti-mi si mie :ma doare in patrea stinga si inghinal ,pot veni aceste dureri de la colon?eu avind niste probleme in luna martie cu( shigella) tratamente cu multe antibiotice date dupa antibiograme gresite , in final colonoscopie,endoscopie…diagnostic colita infectioasa in remisie..in urma tratamentelor nu a mai iesit shigella.Aceste dureri le am de aproape o luna ,dureri suportabile ,am tot consultat diferiti medici:ginecolog,eco totala ,urolog totul in regula .Va rog spuneti-mi colonul iritabil da dureri cum v-am descris inghinal si partea stinga si pe anus ?Va multumesc mult!

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica