Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841

Analize pentru ficat: GGT

GGT (gamaglutamiltranspeptidaza) este o enzima care sa gaseste in ficat dar si in alte tesuturi, crescand de obicei in caz de consum de alcool, dar si in icter mecanic, cancer de ficat sau cai biliare, diabt sau ficat gras non-alcoolic.

Dr Alecse Valerian Ditoiu, hepatolog Bucuresti

Ce este GGT?

Gama-glutamil transpeptidaza (GGT) este o enzima care se gaseste in celulele ficatului dar si in altele – celulele epiteliale si cele de la nivelul oaselor.

GGT poate sa creasca in numeroase situatii, dar cea mai cunoscuta cauza de crestere a enzimei este in bolile de cai biliare si ficat, alaturi de fosfataza alcalina si colesterol.

Valorile normale ale GGT

Valorile normale ale GGT sunt diferite in functie de laborator, dar exista si diferente legate de sex

 • Barbati = 11 – 50 i.u./l
 • Femei = 7 – 32 i.u./l

De ce creste GGT ?

Atunci cand GGT creste din cauza unei boli de ficat, de obicei sunt  crescute si alte analize legate de ficat – de exemplu ALT sau fosfataza alcalina (ALP).

Pentru a considera “importanta” o crestere a GGT este bine ca urmarirea sa arate o persistenta de cel putin trei luni (altfel este posibil ca aceasta crestere sa fie legata de o cauza care se rezolva de la sine – vezi cauzele mai jos).

Principalele cauze de crestere persistenta a GGT sunt:

 • Ficatul gras de cauza nonalcoolica (mai ales la obezi)
 • Metastaze hepatice, cancer hepatic sau cancer pancreatic
 • Hepatita virala sau alcoolica
 • Icter obstructiv(mecanic)
 • Traumatism hepatic
 • Infarct miocardic, insuficienta cardiaca congestiva,
 • Pancreatita acuta
 • Septicemii
 • Sindrom nefrotic
 • Mononucleoza infectioasa.
 • Insuficienta renala
 • Insuficienta cardiaca congestiva
 • Colestaza -alaturi de GGT in colestaza cresc si ,fosfataza alcalina, colesterolul si bilirubina
 • Boli pulmonare obstructive
 • Diabet
 • Obezitate
 • Consum de alcool (chiar consumul de cantitati mici de alcool in ziua precedenta recoltarii analizelor poate creste GGT)
 • Hipertiroidie
 • Fumatul
 • Medicamente
  • fenitoina
  • carbamazepina
  • medicamente ce scad colesterolul
  • medicamente ce scad aciditatea gastrica – cimetidina, ranitidina
  • medicamente antifungice
  • antidepresive
  • testosteron
  • barbiturice
  • antiinflamatoare
  • antibiotice

GGT POATE FI SCAZUTA IN:

 • Hipotiroidie
 • Anticonceptionale orale
 • Clofibrat

Ce  faci sa scada GGT?

Atunci cand ai GGT crescut, este necesara descoperirea cauzei si tratamentul ei de catre medicul gastroenterolog sau hepatolog.

FORUM: GGT

VINUL DIN PRODUCTIA PROPRIE ESTE DAUNATOR FICATULUI ?

Da, orice fel de alcool, are acelasi efect pe ficat; bauturile impure, pot avea efect negativ suplimentar prin impuritati.

TUICA FACUTA DE MINE ACASA POATE SA DAUNEZE FICATULUI ?

Da, efectul este la fel cu al oricui fel de alcool.

DACA AM ANALIZELE PUTIN MODIFICATE TREBUIE SA TIN REGIM RIGUROS SAU NU?

Regimul nu este riguros sau mai putin riguros, este acelasi, dar, ori il tii ori nu il tii.

Am facut analizele de curind si ggt 90 si feritina343 ,cum as putea sa le aduc la nivelul normal. multumesc

Orice analiza se aduce la normal inlaturand cauza care a dus la modifcarea ei.

Buna mi-a sarit in ochi..analiza mamei de 650.banuiesc ca ggt. a mea mama are 446. si nu stim ce e..si de unde si ce sa facem.

Cel mai normal lucru este sa mergeti la un medic hepatolog – daca nu aveti unde, va puteti programa la noi,vedeti pe site.

Buna ziua..bunica mea are cancer hepatic,a facut 3 serii de citostatice ..dupa prima serie GGT ia scazut de la 223 la 123 ,dupa a 2 serie ia scauzt la 87 iar acum dupa 3 a crescut la 89 :( asta inseamna ca citostaticile nu isi mai fac efectu?mentionez ca desi sa simntit bine au simntit intepaturi in ficat dupa ce a mancat castravete murat ,din gresala chili ,fasole batuta …si in plus desi doctorul ia spus sa ia tramadol 2 pe zi,ea la inlocuit in ultima sapt jumate de analize …poate sa fie aceasta cauza?

GGT poate creste in cancerul hepatic, dar si unelemedicamente pot face acest lucru – vedeti pe site

Am efectuat analizele generale, si AST/TGO este 131 si AST/TGPeste 54. Este vorba de hepatita?

Exista pe site cauzele de crestere a transaminazelor -poate fi o hepatita (nu neaparat virala) dar sunt si numeroase alte cauze de crestere a transaminazelor in afara de hepatita

Buna ziua am facut analizele si mi-au estit mari TTG 53 SI AM SI HEPATITA B E GRAV?

Cititi raspunsul anterior

Buna ziua! Am fost diagnosticat cu hepatita virala tip C .Am urmat tratament cu interferon si ribavirina timp de 4 luni dupa care mi-a fost intreupt din cauza ca nu am raspuns la tratament .Ce ar fi de facut in continuare .Astept parerea Dvs. avizata

Nu se poate judeca un caz pe net, este nevoie de discutia completa a situatiei -daca doriti va puteti programa pe site la un consult.
Data TGO TGP Viremie
16.05.2011 151,00 225,00
02.08.2011 131,00 203,00
07.09.2011
15.09.2011 156,00 255,00 3460000,00
03.10.2011 130,00 221,00
07.02.2012 156,00 216,00
05.03.2012 139,00 216,00
02.04.2012 145,00 185,00 285000
Multumesc!

Pe www.hepatite.ro aveti toate datele teoretice despre cresterea transaminazelor, viremie si hepatita C. Pe site nu se fac evaluari medicale

CE POT SA FAC PTR REDUCEREA VALORILOR ANALIZELOR ;GGT 116/L;COLESTEROL 282MG/DL;TRIGLICERIDE 268 MG/DL?ALT 70 U/L ?

Trebuie sa faceti acelasi lucru pe care il faceti cand se defecteaza ..aerul conditionat: mergeti la un specialist sa evalueze si sa repare defectul.

Dl doctor daca poate sa imi raspunda la o intrebare am alkp phos 141 in timp ce limitele sant 38-126 si ggt 105 limitele sunt 8-78 este vreo problema si ce trebuie facut regim tratament cea ca mi se spune alte chestii ca ar fi ceva grav la ficat.

Este o problema, trebuie samergeti un specialist hepatolog sau gastroenterolog pentru descoperirea cauzei modificarilor mentionate.Date teoretice despre bolile de ficat gasiti pe site.

ATENTIONARE

Recomandarile de pe site sunt generale, ele trebuind sa fie personalizate de un medic consultant pentru fiecare pacient, si modificate in functie de evolutia situatiei; o recomandare perfect valabila in acest moment poate fi eronata in situatia bolnavului de peste cateva ore sau chiar daunatoare, de aceea datele postate pe site sunt doar informative pentru pacienti, si nu inlocuiesc recomandarile date de medicul  dvs curant gastroenterolog.

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina.

Dupa terminarea facultatii cu summa cum laude, primul pe tara cu medica generala zece (sef de promotie), am facut

 • 3 ani de stagiatura in Bucuresti,
 • 3 ani la tara la dispensar
 • apoi am intrat prin concursuri succesive la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca, Institutul national de Medicina Sportiva, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti.

La Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti am luctat cca 30 de ani, adica pana in iunie 2019.

In cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni am ingrijit tot ce se poate, cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.

La Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti timp de 30 de ani  am pregatit pentru profesia medicala mii de studenti la medicina (unii au ajuns acum profesori, sefi de sectie sau directori de spital), medicii rezidenti si specialisti.

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti.

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).

Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

Datorita numarului mare de solicitari la cabinet, perioada de asteptare este de 5-15 zile de la solicitare. In caz de urgenta, incercam sa face programarea cat  mai repede, uneori chiar in ziua solicitarii, pe locurile celor care- din diferite motive- nu pot veni la consult (de obicei este un astfel de loc zilnic).

Activitate pe net

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro, www.hepatolog.ro  si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).

Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Pentru cei care totusi considera ca au nevoie  de experienta mea pentru o a doua opinie medicala pentru problemele de sanatate, programarea se face la numarul de telefon de pe site 0758 751 841,  sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil.
In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web
Daca doriti sa gasiti informatii despre problema dvs de sanatate, tastati pe Google drditoiu si va puteti informa de pe siteu-rile mele

46 de comentarii la „Analize pentru ficat: GGT

 1. Buna seara ! Am 41 ani si sufar de Tiroida Hasimoto, in urma analizelor facute am ggt – 80u/l, fosfataza alcalina 356u/l (100-300) si colesterolul 241, AMA, ANA, p ANCA imi sunt NEGATIV, am durere in partea dreapta, senzatie de voma, am slabit vreo 5 kg… sunt suspecta de cancer biliar, desi nimeni nu imi spune in fata! La dumneavoastra as putea face un colangio RMN ca sa termin odata cu stresul prin care trec? va multumesc

 2. Buna seara .Va rog sa imi spuneti daca in cazul unei ciroze hemograma poate fi perfecta inclusiv leucocite,hemoglobina si trombocite .Luni dimineata albumina mi-a iesit la limita minima 58,9 (laborator 58,8) iar azi ,miercuri a iesit fix la limita maxima dar inainte am baut zeama de la o jumatate de lamaie cu apa (nu am stiut ca repet albumina) acest lucru poate creste nivelul albuminei in sange cam in doua ore ? De doua saptamani tin regim alimentar pt ficat dar inca nu am un diagnostic doar ca au urcat putin transaminazele .

 3. buna ziua..bunica mea are cancer hepatic,a facut 3 serii de citostatice ..dupa prima serie GGT ia scazut de la 223 la 123 ,dupa a 2 serie ia scauzt la 87 iar acum dupa 3 a crescut la 89 🙁 asta inseamna ca citostaticile nu isi mai fac efectu?mentionez ca desi sa simntit bine au simntit intepaturi in ficat dupa ce a mancat castravete murat ,din gresala chili ,fasole batuta …si in plus desi doctorul ia spus sa ia tramadol 2 pe zi,ea la inlocuit in ultima sapt jumate de analize …poate sa fie aceasta cauza?:(

 4. Buna ziua!
  Am fost diagnosticat cu hepatita virala tip C .Am urmat tratament cu interferon si ribavirina timp de 4 luni dupa care mi-a fost intreupt din cauza ca nu am raspuns la tratament .Ce ar fi de facut in continuare .Astept parerea Dvs. avizata
  Data TGO TGP Viremie
  16.05.2011 151,00 225,00
  02.08.2011 131,00 203,00
  07.09.2011
  15.09.2011 156,00 255,00 3460000,00
  03.10.2011 130,00 221,00
  07.02.2012 156,00 216,00
  05.03.2012 139,00 216,00
  02.04.2012 145,00 185,00 285000
  Multumesc!

 5. CE POT SA FAC PTR REDUCEREA VALORILOR ANALIZELOR ;GGT 116/L;COLESTEROL 282MG/DL;TRIGLICERIDE 268 MG/DL?ALT 70 U/L ?
  VA MULTUMESC ANTICIPAT!

 6. dl doctor daca poate sa imi raspunda la o intrebare am alkp phos 141 in timp ce limitele sant 38-126 si ggt 105 limitele sunt 8-78 este vreo problema si ce trebuie facut regim tratament cea ca mi se spune alte chestii ca ar fi ceva grav la ficat

 7. salut,ajutatima va rog cineva cu sfaturi,copilasul meu de 11 luni are transaminazile foarte mari,trombocidele mari medicii spun cai hepatosplenomegalie si are lichid liber sub ficat,splina am 2 luni de chind nu am nici o deagnoza concreta analiza de singe nu o putem face de 1 luna findca se cooguliaza singele si se face ser helos, va rog sfatuitima cu ceva multumim.

 8. Buna ziua domnule doctor,am facut analizele si mi-au iesit mari urmatoarele analize Trigliceride-217,Colesterol-300,TGO-44,TGP-80,Gama GT-169,Bilirubina-0.31.Ce boala poate fi?????

 9. Buna ziua,
  Sunt un barbat de 43 ani, 1.82 m, 83 kg, si pana acum nu am avut nici o problema de sanatate. Am crezut ca beau moderat cu prietenii in fiecare seara, dar mai ales in weekend la gratar.
  Recent la un contol de rutina a sangelui m-a iesit GGT 450 – specific alcoolicilor.
  Toata lumea s-a speriat, mai ales eu. De atunci nu am mai pus alcool in gura, desi mi-a fost cam rau in primele zile.
  Va intreb cu respect in cat timp de abstinenta totala pot ajunge la valoarea normala si daca ar trebui sa iau vre-un medicament.
  Dupa aceea pot sa mai consum cantitati moderate (am citit si acum stiu care sunt acelea)?
  Va multumesc.

 10. sotul meu are trigliceridele 1200 cum le putem scadea urgent , face tratament cu sortis si omacor dar mai consuma alcool si e foarte stresat cu serviciul , trigliceridele cand scad cand cresc 300, 500, 800,acum 1200. va rog . ce pot face sa i le scad. multumesc

 11. Buna ziua !
  Am 39 de ani si am suferit un Vertij in urma caruia iau Arlevert si Bilobil.Am facut analize care arata cam asa:
  ALT/GPT -194
  AST/GOT -76
  GAMMA GT -347
  VSH 1 h – 24,2
  VSH 2h – 46,9
  Este posibil sa aiba aceste 2 medicamente un amestec in aceste valori mari la analize?
  Multumesc !

 12. Buna ziua!

  Ce regim alimetar si nu numai trebuie sa tina un barbat GGT mare pentru a scadea GGT-nu poate pleca afara din tara din cauza acestor analize,Astept raspunsul dumnevostra.

  Multumesc anticipat.

  O zi buna!

 13. buna ziua domnule doctor..tatal meu a avut hepatita de tip B la varsta de 3 ani apoi a mai facut inca o data la 18 ani …nu consuma alcool si nici nu fumeaza…iar valorile sun urmatoarele: TGO:21
  TGP:54
  GGt:56.
  VA MULTUMESC!

 14. VA ROG SA-MI DATI SI MIE UN RASPUNS CU PRIVIRE LA REZULTATELE UNUI COPIL DE 1 AN SI 5 LUNI:
  -LIMFOCITE-57%
  -MONOCITE-7%
  -CREATININA SERICA-0,34
  -GOT/AST/ASAT-56
  -SIDEREMIE-146
  VA MULTUMESC!

 15. buna ziua
  colesterol 275
  trigliceride 225

  ALT-TGP 63
  DENSITATE urina 0,030
  granulocite 48
  lymfocite 47
  trombocite 0,1
  chisti lamblia duodenalis – prezenti
  restul analizelor pe care leam facut sunt inlimite normale
  – Ce imi puteti spune ,ce trebuie sa fac ma doare in sale cand merg .
  Va multumesc anticipat

 16. VA ROG SA MA AJUTATI DACA PUTETI AM 48 DE ANI SI 20 DE ANI AM VALORILE MARI LA GRASIMILE IN SANGE AM FACUT ZECI DE INVESTIGATII LA SPITALE UNIV SI CU TOT TRATAMENTUL ALOPAT SI DIETA ALIMENTARA NU SCAD VALORILE MAI DELOC PUTETI SA MA AJUTATI CU UN SFAT MS ANTICIPAT

 17. va rog sa ma ajutati,mama mea in varsta 58ani are analizele urmatore;fosfataza alcalina319,GGT 155,tgo 40;tgp 35 iar la electoforeza albumin 58,4 restul sa incadrat in valorilede referita/um.AgHBs2404,antiHCV
  negativ. nu stiu ce sa fac sa merg la bucuresti sa o internez ajutatima macar cu un sfat am avut un deces si sa dat peste cap toate telef.0724390941macar un bib siva sun eu nu stau la calculator va multumesc cu stima OLTEANU VIOREL BUZAU

 18. Textele postate pe site sunt originale, am muncit sute de ore sa le aduc la formatul actual, si le pun la dispozitia dvs neconditionat. Din pacate din lipsa de timp (lucrez si la spital si la universitatea de medicina Carol Davila BucuresTi si in privat), si din motive tehnice, NU OFER CONSULTATII PE NET. Postez intrebarile dvs deoarece ele pot ajuta alti utilizatori, si din ele mai extrag si subiecte pe care le postez pe site.
  Multumesc pentru intelegere

 19. buna ziua,il rog pe domnul dr sa-mi spuna si mie ce pot face pt sotul meu care are valoarea GGT 141 SI CONTINUA SA BEA IN FIECARE ZI. LA CE METODA SE RECURG?

 20. Buna ziua.
  ALT 72
  GGT 251
  COLESTEROL 278
  Mentionez ca seara consum un pahar doua de vin din productia proprie dupa masa de seara am 42 de ani si am avut hepatita cronica la varsta de 6 ani.
  Nu am facut analize de ani de zile pana acumva rog sa-mi spuneti trebuie sa tin un regim riguros la aceasta problema? Am iceput ca iau URSOFALK

 21. buna ziua,
  in cele ce urmeaza am sa incerc sa ma fac cat mai bine inteles:
  in urma cu aprox 2 ani la un control de rutina am descoperit tgp marit,de aici a inceput povestea:hepatita cronica tip b.
  aghbe negativ,fara c sau d,tgp marit (valoarea tgp este fluctuanta in jurul lui 60-70ui,raportat la val de ref42)
  fibromax:fibroza f1-f2,activitate necroinflamatorie a2-a3,steatoza-borderline
  viremie:33ui
  monitorizat de dr liliana preotescu
  incercand sa eliminam cauza cu cauza dna dr mi-a propus un trat cu zeffix timp de 3 luni,au trecut acele 3 luni si atat in timpul trat cat si dupa tgp este la aceaiasi valoare
  s-a dispus intreruperea tratamentului,concluzia:tgp nu este marit din cauza virusului b!!!
  ipoteze de lucru:
  1.steatoza hepatica
  2.boala wilson
  3……
  mentionez faptul ca in decursul celor 2 ani am facut numeroase examene ecografice rezultatul fiind:ok cu mentiunea ca se vedea acea steatoza de grad 2,restul in limite si aspect eco normal
  ce parere aveti,ce ar trebuii sa fac in continuare?
  sa ma obisnuiesc cu gandul ca asta este si gata ,de unde acea activitate necroinflamatorie de grad 2-3?ce intretine acea activitaTE.dc tgp este marit permanent?
  multumesc anticipat!

 22. Sotul meu , 40 ani, operat de tumora cereblara – oligodendrogliom anaplazic.
  Face tratament cu temodal si kytril – 5 zile pe luna- si zilnic ia Fenitoina – 3 pe zi.
  I-au iesit analizele toate bune cu exeptia GGT – 224. Exista o legatura intre medicamentatie, respectiv fenitoina, si acest rezultat. Ce-ar trebui sa facem pe linga a lua un protector hepatic?

 23. Buna Ziua,

  Am 41 de ani am facut analize si rezultatul este urmatorul :
  – TGO/AST : 38 U/L
  – TGP/ALT : 55 U/L
  – GGT : 83 U/L

  Va multumesc Anticipat !
  O zi buna !

 24. Buna ziua, Am facut analizele anuale si rezultatele lor ma nelinistesc:
  TGO-43
  TGP-90
  GGT-73
  Eozinofile-7.5
  Markeri hepatici-negativi
  TGP este crescut in jurul valorii de 65 de ~ 2 ani.
  Ce puteti sa-mi spuneti despre ele.
  Multumesc,
  Cornel.

 25. Buna Ziua !
  Am 37 de ani am facut analize si rezultatul este urmatorul :
  -Colesterol Seric Total : 189,69 mg/dL
  – Trigliceride Serice : 135,28 mg/dL
  – TGO/ASAT/AST : 32,5 U/L
  – TGP/ALAT/ALY : 34,8 U/L
  – GAMA GT (GGT) : 84,7 U/L

  Va multumesc Anticipat !
  O zi buna !

 26. Buna seara,
  Fetita mea in varsta de 8 ani a fost operata in urma cu 2 ani de tumora maligna hipofizara. In urma interventiei chirurgicale urmeaza un tratament hormonal avand diagnosticul de panhipopituituarism. Dupa dozarea hormonala a facut 25 de radioterapie, observand crestera ast,alt. Dupa radioterapie a urmat o singura sedinta de chimioterapie cu efecte adverse devastatoare ( surditate neurosenzoriala profunda, tetrapareza flasca spastica (ameliorata), imunitate scazuta). Momentan (speram permanent ) este in remisie. Desi urmeaza un regim alimentar, valorile ast,alt sunt tot mari. Momentan are urmatoarele valori:
  ast=57 ui/l,alt=136ui/l, ggt=227 ui/l. proteine totale 7,6g/dl, fa=358ul/l
  trigliceride=426 mg/dl,
  colesterol 319 mg/dl
  HDLc=45 mg%
  LDLc=188,9 mg%.
  Mentionez ca in ultimul an valorile acestor analize s-au ameliorat . Momentan urmeaza un tratament cu esentiale alternate cu lagosa.
  Cu ce am mai putea ajuta fetita?
  Prednisonul influenteaza aceste analize? Fetita este dependenta de acesta.
  Va multumesc!

 27. Aceste medicamente NU trateaza nimic, sunt doar suportive, este ca si sum ai bea Cola in loc de apa. Tratamentul uei boli trebuie sa fie cauzal
  Puteti lua unul dintre ele 3/zi 3 luni

 28. Buna ziua d-le doctor!
  Va deranjez si va multumesc din nou.
  Am inceput sa iau Liv 52 si Essentiale Forte. Intrebarea mea este: pot combina aceste medicamente si care-i perioada de tratament? cutia are 50 capsule. O cutie, doua, trei?
  Multumesc tare mult!
  Iurie

 29. ….mi-e frica. Am avut GGt mare: 145, doctoru de familie mi-a pus diagnostic steatoza hepatica. Sunt ingrozit!Am citit ca aceasta boala nu prea se mai trateaza (sper sa nu fie adevarat.Am citit aproape tot despre steatoza.Mi-as dori din toata inima ca dr. meu sa se fi inselat. Tin regim:nu mai beau nu mai fumez; asta doar de cand am aflat, de vreo 2 luni.
  D-le doctor Ditoiu A, as vrea sa stiu in cat timp scade GGt-ul daca tin un regim potrivit ptr. boala mea? 2-3 luni, un an?! Mi-e foart frica.
  Multumesc anticipat si mult ptr. raspuns.

 30. Buna seara Domnule Dr. Ditoiu Alecse
  Va rog sa ma iertati ca va deranjez dar va rog sa ma ajutati intr-o bproblema de sanatate. Sotul meu nu consuma alcool de 15 ani si totusi analizele la ficat sunt destul de mari. Fiti bun si spuneti-mi ce probleme ar putea avea si cit sunt de urgente. In ultimul timp se simte tot mai rau si face puseuri de tensiune chiar pina la 19-20.Daca ini permiteti va comunic mai jos analizele efectuate la data de 14.05.2009: glicemie=112,46 mg/dl;colesterol=275,64 mg/dl;
  trigliceridele 141,0 mg/dl; HDL= 86,30 mg/dl; AST/GOT/TGO=68,2 U/I; ALT=58,2 U/I; Gamma GT =295,25 U/I;WBC =16,5 ;#GRA=11,7;#BAS=0.16
  Cu mii de multumiri Elena.

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica