Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841
Ce este flora intestinala, de unde provine?

Ce este flora intestinala, de unde provine?

Dr Alecse Valerian Ditoiu, gastroenterolog Bucuresti

Intestinul uman nu este steril, adica complet lipsit de microbi, el continand inca imediat dupa nastere unele specii microbiene (flora intestinala saprofita, deosebita de flora intestinala parazita, anormala).Flora intestinala fiziologica (normala), poate avea influienta favorabila dar si defavorabila asupra organismului.Detalii in articol

Microbii sunt prezenti pe toate suprafetele corpului care vin in contact direct cu mediul extern: piele, mucoasa tubului degestiv, caile aeriene superioare, vagin, extremitatea externa a uretrei, conductul auditiv extern.

2 comentarii la „Ce este flora intestinala, de unde provine?

  1. Buna ziua,
    Sunt o pacienta din Constanta, care ,dupa operatia de colecist in
    anul 2011, are numai probleme. Scaune numeroase moi de culoare verde. Am facut diverde tratamente si in final s-a tras concluzia ca este un colon iritabil, am facut colonoscopie, endoscopie, rmn abdominal si in afara de un ficat steatozic, hemoroizi nu au fost gasite leziuni. In 2015-mai am facut operartie de hernie hiatala si apoi am fost descoperita cu bacteri a clostridium difficiel pe care am tratat-o cu antibiotice in spitalul dse infectioase. Am refacut analiza pt ea si nu a mai aparut. Totusi starea mea de sanatate nu este buna pdatorita afectiunilor gastro-intestinale,cu scaun de la format pana la apos in aceasi zi,cu dureri abdominale,crampe inainte si in timpul scaunelor,aspectul lor nu este in regula,moale,cu mucus ,verde apoi maroniu, ma epuizeaza. Am greata, nu pot sa mananc,desi alimentatia este de regim inca din 2011, si chiar am pirnd frica si de a manca si de a avea ascaun.Am insomnii.
    Nu mai stiu ce am de facut. Am slabit si fizic si psihic. Oare asa trebuie sa traiesc in continuare? Multumesc pentru intelegere si astept un sfat. Iau probiotic,ibutin,vitamine ,smecta. Cu stima, Florian Eugenia.

  2. Buna ziua! D-le doctor, de cativa ani ma confrunt cu niste probleme la care nu gasesc rezolvare. Sunt balonat , am crampe si bolborosisme . Am facut rmn , ecografie , analize – toate in regula.Am tinut regim alimentar si am luat enzime digestive, espumisan, zymogen fara rezultat ce as mai putea face? Multumesc!

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica