Ce este flora intestinala, de inde provine?

| 2 Comentarii

Dr Alecse Valerian Ditoiu, Spitalul Fundeni

Intestinul uman nu este steril, adica complet lipsit de microbi, el continand inca imediat dupa nastere unele specii microbiene (flora intestinala saprofita, deosebita de flora intestinala parazita, anormala).Flora intestinala fiziologica (normala), poate avea influienta favorabila dar si defavorabila asupra organismului.Detalii in articol

Microbii sunt prezenti pe toate suprafetele corpului care vin in contact direct cu mediul extern: piele, mucoasa tubului degestiv, caile aeriene superioare, vagin, extremitatea externa a uretrei, conductul auditiv extern.

Autor: Dr Ditoiu Alecse Valerian

Absolvent al Facultatii de Medicina Generala a Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr T Popa” Iasi cu "magna cum laude", sef de promotie (media generala 10) . De-a lungul anilor am fost medic stagiar la spitalele Cantacuzino, Colentina, medic medicina generala la dispensarul rural Dorobantu Jud Calarasi medic rezident in specialitatea expertiza medicala si recuperarea capacitatii de munca la Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca Bucuresti, medic cercetator stiintific in specialitatea medicina interna la Institutul National de Medicina Sportiva Bucuresti , medic rezident prin concurs la spitalele Cantacuzino, Carol Davila, Colentina si Fundeni din Bucuresti. In prezent sunt medic primar boli interne, gastroenterologie si hepatologie , specializare in endoscopie digestiva superioara colonoscopie la Institutul clinic Fundeni si secretar General al Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului (asociatia profesionala a medicilor hepatologi din Romania). In peste 30 de ani de practica medicala am efectuat cca 100. 00 de consultatii medicale , 40.000 endoscopii digestive superioare , 10.000 de colonoscopii si peste 1000 de biopsii hepatice

2 Comentarii

  1. Buna ziua,
    Sunt o pacienta din Constanta, care ,dupa operatia de colecist in
    anul 2011, are numai probleme. Scaune numeroase moi de culoare verde. Am facut diverde tratamente si in final s-a tras concluzia ca este un colon iritabil, am facut colonoscopie, endoscopie, rmn abdominal si in afara de un ficat steatozic, hemoroizi nu au fost gasite leziuni. In 2015-mai am facut operartie de hernie hiatala si apoi am fost descoperita cu bacteri a clostridium difficiel pe care am tratat-o cu antibiotice in spitalul dse infectioase. Am refacut analiza pt ea si nu a mai aparut. Totusi starea mea de sanatate nu este buna pdatorita afectiunilor gastro-intestinale,cu scaun de la format pana la apos in aceasi zi,cu dureri abdominale,crampe inainte si in timpul scaunelor,aspectul lor nu este in regula,moale,cu mucus ,verde apoi maroniu, ma epuizeaza. Am greata, nu pot sa mananc,desi alimentatia este de regim inca din 2011, si chiar am pirnd frica si de a manca si de a avea ascaun.Am insomnii.
    Nu mai stiu ce am de facut. Am slabit si fizic si psihic. Oare asa trebuie sa traiesc in continuare? Multumesc pentru intelegere si astept un sfat. Iau probiotic,ibutin,vitamine ,smecta. Cu stima, Florian Eugenia.

  2. Buna ziua! D-le doctor, de cativa ani ma confrunt cu niste probleme la care nu gasesc rezolvare. Sunt balonat , am crampe si bolborosisme . Am facut rmn , ecografie , analize – toate in regula.Am tinut regim alimentar si am luat enzime digestive, espumisan, zymogen fara rezultat ce as mai putea face? Multumesc!

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.