Caz clinic medical – adenom de prostata si cancer de rect

| 0 Comentarii

Un pacient de 57 de ani din zona Sibiu, avea de mai mult timp dificultate la urinat si urina destul de des noaptea. S-a gandit ca are adenom de prostata (simptomele chiar asta sugerau) si s-a dus la un control urologic.

Primul lucru pe care il face un urolog – dupa ce sta de vorba cu bolnavul- este tuseul rectal.

Cand a incercat sa ii faca tuseu rectal, urologul a constatat ca … nu poate sa introduca degetul, datorita faptului ca orificiul anal era foarte ingustat.

Am preluat bolnavul, iar la colonoscopie am gasit un cancer stenozant de canal anal. Intreband bolnavul de simptome care sa sugereze acest diagnostic, a spus ca are probleme cu scaunul si constipatie , dar nu le-a spus crezand ca sunt din cauza prostatei.

Daca aveti probleme digestive nelamurite , puteti solicita o programare la consultatie , completand formularul de mai jos

Calendar is loading...

Autor: Dr Ditoiu Alecse Valerian

Absolvent al Facultatii de Medicina Generala a Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr T Popa” Iasi cu "magna cum laude", sef de promotie (media generala 10) . De-a lungul anilor am fost medic stagiar la spitalele Cantacuzino, Colentina, medic medicina generala la dispensarul rural Dorobantu Jud Calarasi medic rezident in specialitatea expertiza medicala si recuperarea capacitatii de munca la Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca Bucuresti, medic cercetator stiintific in specialitatea medicina interna la Institutul National de Medicina Sportiva Bucuresti , medic rezident prin concurs la spitalele Cantacuzino, Carol Davila, Colentina si Fundeni din Bucuresti. In prezent sunt medic primar boli interne, gastroenterologie si hepatologie , specializare in endoscopie digestiva superioara colonoscopie la Institutul clinic Fundeni si secretar General al Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului (asociatia profesionala a medicilor hepatologi din Romania). In peste 30 de ani de practica medicala am efectuat cca 100. 00 de consultatii medicale , 40.000 endoscopii digestive superioare , 10.000 de colonoscopii si peste 1000 de biopsii hepatice

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.