Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841

Forum medicina

Dr Alecse Valerian Ditoiu, gastroenterolog hepatolog Bucuresti

Am 42 de ani si daca conduc masina o distanta de vreo 2o de km am senzatii de slabiciune si un deranj in piept pe partea stinga , am 165 cu 105 si pulsul peste 100, ce analize ar trebui sa fac?

Trebuie in primul rand sa va vada un cardiolog, si probabil va trebui sa va puna un monitor de tensiune si electrocardiograma.

Am hepatita cronica de tip b in tratament cu interferon de 10 luni si o gastrita cronica diagnostic dat in urma une endoscopii. Am inceput sa fac foarte des atacuri de panica,nu pot sa raman singura in casa,se umple gura de o substanta acra dupa care ma dor foarte tare genunchii.As vrea sa stiu daca pot lua XANAX avand in vedere hepatita pe care o am.Tratamentul prescris de medic pentru gastrita este esomeprazol,sucralan si colperin.Va rog sa ma ajutati cu un sfat,o sugestie.

Efectele secundare ale XANAX:

Somnolenta , ameteala, tulburarile de vedere, cefalee, depresie, insomnie, nervozitate/anxietate, tremor, modificari de greutate, tulburari de memorie/amnezie, tulburari de coordonare, diferite simptome gastrointestinale si manifestari vegetative, distonie, iritabilitate, anorexie, oboseala, vorbire neclara, icter, slabiciune musculara, modificari ale libidoului, neregularitati ale ciclului menstrual, incontinenta, retentie de urina si afectarea functiei hepatice, cresterea presiunii intraoculare, sedarea/somnolenta, oboseala, ataxia/tulburari de coordonare ,vorbirea neclara, simptome gastro-intestinale, dermatita, tulburari ale memoriei, disfunctii sexuale, afectari ale intelectului si confuzie, dficultati de concentrare, stari confuzionale, halucinatii, excitatii, precum si iritabilitate, agitatie, furie si agresivitate reactii de tip ostil.

Din acauza acestor efecte secundare ale medicamentelort si a NECUNOASTERII si IMPOSIBILITATII DE A VA SUPRAVEGHEA IN TIMPUL TRATAMENTULUI, nu-mi asum responsabilitatea prescrierii de tratament decat la pacientii mei, pe care ii supraveghez.

In unele zile simt ca nu am putere de a stringe pumnul si mi-e somn toata ziua, uneori am tensiunea 100/ 40 (65b/min) ; 91/ 38 si simt putin dureri ale capului dar nesemnificative, cum incerc sa fac sport parca apare simtul de voma… am urmat hemoglobina + 14 zile, ce sa mai fac? De ce medic am nevoie?

Boli interne

Mama are HGTH AXIALA, gastrita eritematoasa cu polip antral , polipoza intestinala, cat de periculoasa este aceasta Polipoza intestinala,

Polipoza intestinala este o stare precanceroasa (polipii se pot transforma canceros)

Am citi ca trebuie neaparat interventie chirurgicala pt extirparea polipilor in polipoza intestinala dar intradevar este cancer ,?

Polipoza intestinala nu este cancer, dar poate degenera in cancer

Se poate vindeca aceasta polipoza intestinala ?

In polipoza in testinala sunt rare cazurile de vindecare

Exista pericolul ca eu si sora mea sa avem si noi polipi daca are mama?

Daca o ruda de gradul I are  polipi,exista acest risc de polipi si pentru rudele ei de gradul I

Ce ne recomandati sa facem daca mamaare polipi la intestin?

Pentru a vedea daca sunt polipi si la dvs eu as face explorarile necesare

Se poate ramane cu sechele dupa botulism?

De obicei botulismul nu da sechele

Poti sa faci o boala autoimuna din cauza botulismului?

Botulismul nu duce boli autoimune

Am facut o cura chirurgicala pentru polipul uretral iar dupa 10 zile de la interventie locul este inflamat si sangerez . Este normal sau trebuie sa ma prezint la medic ? Ce trebuie sa fac?

Nu este normal sa nu va prezentati la medic

In cazul unui bolnav de ciroza unde nr. trombocitelor este sub 30000 se poate face operatie de eliminare a splinei? Stim ca riscul de hemoragie este mare. Dar in cazul unui transplant hepatic? Se poate interveni in cazul acesta?

In ambele cazuri se poate interveni chirurgical dupa o pregatire corespunzatoare cu masa trombocitara

Ce trebuie sa faci cand ai probleme de gastroenterologie ca cele de mai sus?

Daca aveti probleme de gastroenterologie, nu trebuie sa fiti nici disperat, dar nici sa neglijati problema, exista medici competenti care se ocupa de astfel de probleme Cel mai intelept este sa mergeti la un specialist gastroenterolog sau hepatolog pentru o evaluare corecta a situatiei, orice amanare putand avea consecinte neplacute, uneori grave sau ireversibile. Nu mergi la mecanic cand a crapat motorul masinii, ci cand ai vazut o picatura de ulei scursa sub motor. Este normal sa avem aceeasi grija si de organismul nostru, mai ales ca …. chiar daca avem bani, nu avem piese de schimb. Va spun din experienta mea ca pentru orice problema medicala exista o rezolvare, daca aplici solutia potrivita.

Sunt bucuros daca munca mea de pe site v-a folosit, si daca v-ati lamurit referitor la problemele dvs medicale.

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina.

Dupa terminarea facultatii cu summa cum laude, primul pe tara cu medica generala zece (sef de promotie), am facut

 • 3 ani de stagiatura in Bucuresti,
 • 3 ani la tara la dispensar
 • apoi am intrat prin concursuri succesive la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca, Institutul national de Medicina Sportiva, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti.

La Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti am luctat cca 30 de ani, adica pana in iunie 2019.

In cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni am ingrijit tot ce se poate, cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.

La Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti timp de 30 de ani  am pregatit pentru profesia medicala mii de studenti la medicina (unii au ajuns acum profesori, sefi de sectie sau directori de spital), medicii rezidenti si specialisti.

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti.

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).

Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

Datorita numarului mare de solicitari la cabinet, perioada de asteptare este de 5-15 zile de la solicitare. In caz de urgenta, incercam sa face programarea cat  mai repede, uneori chiar in ziua solicitarii, pe locurile celor care- din diferite motive- nu pot veni la consult (de obicei este un astfel de loc zilnic).

Activitate pe net

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro, www.hepatolog.ro  si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).

Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Pentru cei care totusi considera ca au nevoie  de experienta mea pentru o a doua opinie medicala pentru problemele de sanatate, programarea se face la numarul de telefon de pe site 0758 751 841,  sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil.
In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web
Daca doriti sa gasiti informatii despre problema dvs de sanatate, tastati pe Google drditoiu si va puteti informa de pe siteu-rile mele

 

 

22 de comentarii la „Forum medicina

 1. Buna seara! Tatal meu are ciroza hepatica c decompensata parenchimos. In stadiul final apare intotdeauna ascita, ca acum are mancarimi pe picioare si uneori i se umfla foarte tare picioarele si am citit ca aceasta retentie de apa se poate transforma in timp in ascita? Multumim.

 2. Buna seara! Stadiul final la bolnavi de ciroza hepatica esre intotdeauna cu ascita? Va intreb pt ca tatal meu care are ciroza hepatica are mancarimi pe picioare si i se umfla cayeodata foarte tare si am citit ca aceasta retentie de apa se poate transforma in viitor in ascita. Ce ne recomandati? Multumim mult.

 3. Buna ziua! In cazul unui bolnav de ciroza unde nr. trombocitelor este sub 30000 se poate face operatie de elinare a splinei? Stim ca riscul de hemoragie este mare. Dar in cazul unui transplant hepatic? Se poate interveni in cazul acesta?

 4. Buna ziua! Tinand cont de situatia cumnatului meu si de faptul ca nu ia medicamentatia, am vrea sa-l convingem sa continue totusi tratamentul. Are sanse sa evolueze favorabil? Care ar fi perioada (teoretic vorbind) in care ar trebui facut transplant? Multumim!

 5. Cumnatul meu are 39 ani si are ciroza hepatica tip c scot meld 13 (la data 23.09.13) si nu stiu daca mai ia tratament. Mi-e frica ca mai si bea cate un pahar. Ce mai putem face? Care mai e speranta lui de viata?

  • Ttatamentul pt cumnatul meu despte care v-am scris in 16 ian este: Lagosa 2cap*3/zi, Sargenor 2 fiole/zi 10 zile/luna, Ursofalk 4cp/zi, Controloc/Nexium 40 mg 1 cp/2zile cu 30 min inainte de mic dejun, Propanolol 10mg*3/zi la puls peste 60/min,Normix 2cp*3/zi, Lactuloza1-2 masuri/zi, Diurex1cp/3zile. Rezultatele analizelor sunt: Acid uric 4,20mg/dL, Albumina 2,40g/dL, ALT 60 U/L, AST 151U/L, Bilirubina totala 2,20mg/dL, Clor 101,30mmmol/l, Colesteterol total 78,00mg/dL, Creatina0,61mg/dL, CRP 5,Glucoza 95,40mg/dL, HDL colesterol15,70 mg/dL, LDL colesterol 21,24mmol/l, Lipaza 77,00U/L, Potasiu 4,10 mmol/l, Proteina totala 6,80g/dL, Sodiu 139,00mmol/l, Trigliceride 105,38mg/dL, Uree 16,60 mg/dL. COAGULARE: APTT 39,60 sec, Fibrinogen 112,30 mg/dL, PT 16,20 sec, AP 57,20./’ INR 1,36. HEMATOLIGIE: WBC 3,51*1000/uL,RBC 3,78*1000000/uL , HGB 12,70g/dL, HCT 36,40%, MCV 96,30fL, MCH 93,60pg, MCHC 34,90g/dL, PLT 30,00*1000/ul, RDW-SD 50,30fL, RDW-CV 15,00%, PDW 18,10 fL, MPV 13,70fL, P-LCR 51,60%, PCT 0,04%, NEUT# 1,84*1000/ul, EO# 0,17*1000/ul, BASO# 0,02*1000/ul, LYMPH# 1,02*1000/ul, MONO# 0,46*1000/ul, NEUT% 52,40%, EO%4,80%, BASO% 0,60%, LYMPH% 29,10%, MONO% 13,10%, IG#0,01, IG% 0,30. IMUNOLOGIE: Feritina 543,00ng/dL, FT3 2,71pg/mL, PCT 0,08Ng/ml ,PSA Total 0,31, SLa(CA19.9) 131,10 《36,7U/ml, TSH 2,65ulU/ml, AFP 57,90Ng/ml, Ag.HBs 0,10 mUl/ml, antiHBc《0,07, antiHBs《3,10Ul/mL, antiVHC-aHCV 》11, BNP 6,38pg/mL, CEA 2,11 ng/ml. Vreau sa va mai spun ca am gasit medicamente in cosul de gunoi si de aceea am spus ca nu stiu daca el mai ia tratamentul. Va rog sa ne dati un raspuns. VA MULTUMIM.

 6. Am 50 de ani . M-am prezentat la medic urulog pentru ca prezentam usturimi mictionale si formatiune tumorala hiperemica la nivelul meatului uretral. M-am internat pentru investigatii suplimentare si tratament de specialitate .Diagnostic principal (DRG Cod 1) n36.8 Alte tulburari specificate ale uretrei . Diagnostice secundare (DRG) : 1. Infectia tractului urinar,cu localizare nespecificata. 2. Disurie
  bioumoral la internare : in limite normale.
  In data de 07.11.2013 VCO 1192 se practica cura chirurgicala a polipului uretral . Evolutie ulterioara favorabila . Dupa interventie am luat 3 zile ciprocin si 5 zile ciprinol . Dupa 10 zile de la interventie locul este inflamat si sangerez . Este normal sau trebuie sa ma prezint la medic ? Ce trebuie sa fac ?

 7. va rog frumos sa imi interpretati buletinul histopatologic
  materialul examinat este reprezentat de mase fibrinohematice,fragmente de endometru de faza proliferativa dezordonata,endometru dishormonal si polipi endocervicali fibroglandulari.
  este grav? nu am ciclu in toate lunile am 45 de ani.mi sa oprit ciclulu de 2 luni .mi sa extirpat polipul endocervical prin chiuretaj.
  multumesc din suflet .

 8. Buna ziua,
  Am 28 de ani,am fost diagnosticata cu spasmofilie(Ca ionic 2,2;Ca seric 2,15;Mg. 1,7).De 2 luni am luat tot felul de Ca cu D,Mg.vit B6 si nu simt nici o imbunatatire.Am o permanenta stare de lesin,ameteala,palpitatii,furnicaturi,intepaturi,spasme musculare dese etc.Va rog daca se poate sa-mi spuneti de ce nu asimilez Ca.si ce trebuie sa fac?Am facut si analizele ptr. tiroida(TSH,T3,T4 si sunt bune).Imi trebuie si alte analize hormonale?Nu sunt casatorita si nu am inceput viata sexuala.Va multumesc mult.

 9. buna ziua!cred ca am o problema!nu am medic de familie si as dori sa stiu cam ce as avea!am ciclu regulat,sotul este plecat de 2 luni si nu stiu de ce imi misca ceva in burta
  nu creste,am ciclu in fiecare luna,nu am pofte sau ceva care sa ma faca sa cred daca sunt insarcinata.va rog sa imi spune-ti ce as putea sa am!va multumesc!astept raspuns de la dvs.la revedere!

 10. Buna ziua,
  Acum 3 ani am avut botulism, stare grava
  cu doua stopuri cardio-respiratorii.
  In ultimul timp ma confrunt cu tot felul de stari ciudate: greata, atacuri de panica,
  furnicaturi in palme etc, senzatie de lesin, etc.
  As dori sa stiu daca pot ramane cu sechele
  in urma botulismului si daca se poate sa am
  o boala autoimuna in urma botulismului.

  Va multumesc anticipat!

  Sarbatori fericite!

 11. Buna seara,
  Mamei in urma endoscopiei i s-a pus urmatorul diagnostic: HGTH AXIALA, gastrita eritematoasa cu polip antral , intre timp am aflat ca nu reprezinta cancer dar in urma repetarii endoscopiei i s-a mai pus un diagnostic: POlipoza intestinala, am citit ca acesta ar fi cancer si ca este si ereditara. Atat eu cat si sora mea am prezentat unul din simptome : eu am avut anemie feripriva iar ea are uneori scaun cu sange.As vrea sa imi spuneti cat de periculoasa este aceasta Polipoza intestinala, am citi ca tb neaparat interventie chirurgicala pt extirpare dar intradevar este cancer ,? se poate vindeca ?, exista pericolul ca eu si sora mea sa avem si noi? si ce sanse sunt: imi este foarte teama sa nu fie tumori magline si sa se extinda :dc sunt pe intestinul subtire(sunt foarte multi ) si a aparut unul si pe stomac, cel de pe stomac are 1 cm, cei de pe intestin nu stim. I s-a recomandat sa faca colonoscopie. Va rog mult ajutati-ma si ce ne recomdati sa facem .
  Va multumesc anticipat

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica