Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841
Distrugerea florei intestinale

Distrugerea florei intestinale

Cuprins

  1. Ce este flora intestinala
  2. Ce rol are flora intestinala
  3. Distrugerea florei intestinale
    • Cauzele distrugerii florei intestinale
    • Simptomele florei intestinale distruse
  4. Refacerea florei intestinale
  5. Forum

Ce este flora intestinala?

In mod normal in tot tubul digestiv se gasesc microbi , cei mai putini in stomac (unde acidul distruge majoritatea microbilor) si cei mai multi in colon, impreuna alcatuind flora intestinala.

Ce rol are flora intestinala?

Flora intestinala normala are rol de protectie a mucoasei tubului digestiv, de metabolizare a resturilor alimentare, de producere a unor vitamine si de oprire a colonizarii zonei in care traiesc cu alti microbi necunoscuti organismului .

Distrugerea florei intestinale

Uneori, rar, pot sa apara unele dezechilibre intre diferitele specii de microorganisme din intestin: unele scad numeric iar altele se inmultesc peste masura, iar in urma acestui dezechilibru rezulta efecte datorate atat lipsei unora cat si excesului altor microorganisme.

Sunt multe persoane ingrozite ca au „distrugerea florei intestinale” , si fac eforturi, uneori disperate sa o „refaca”.

Cauzele dezechlibrului florei intestinale

Principalele cauze care pot duce la dezechilibre ale florei intestinale normale sunt:flora-intestinala

  • Consumul excesiv de antibiotice mai ales pe care orala (bucala) – cu aparitia asa-zisei colita de antibiotice
  • Administrare de citostatice
  • Laxative administrate excesiv
  • Inghitirea de germeni microbieni care nu se gasesc in mod normal in intestin (de obicei din apa sau alimente) prin igiena alimentara deficitara
  • Boli intestinale care modifica conditiile locale de la acest nivel, noile conditii fiind nefavorabile florei intestinale normale
  • Alimentatie prelungita prin perfuzii, cu lipsa sursei de hrana pentru flora intestinala
  • Scaderea aciditatii sucului gastric, de diferite cauze, inclusiv prin administrara prelungita de medicamente care scad aciditatea gastrica
  • Regimuri alimentare neobisnuite, care pot favoriza sau inhiba anumite specii de bacterii, ducand la aparitia unor dezechilibre intre ele, incl;usiv regimurile „de slabit”
  • Modificarea tranzitului intestinal (constipatia sau diareea excesiva), indiferent de cauza, inclusiv cea cu tendinta de „curatire a intestinului”
  • Imunitatea scazuta– in special prin deficit de imunoglobulina A (care este factorul imun local de aparare a mucoaselor)
  • Interventii chirurgicale pe tubul digestiv, care pot modifica circuitul normal al alimentelor, pot exclude unele segmente de tub digestiv din tranzitul normal, sau prin rezecarea unor segmente de tub digestiv pot modifica echilibrul local care este necesar florei intestinale normale
  • Consumul excesiv de alimente conservate chimic
  • Anxietatea (creste ritmul miscarilor intestinale cu tendinta la diaree) sau depresia (scade miscarile intestinale putand duce la constipatie

Care sunt simptomele date de modificarea florei intestinale?

Simptomele pot fi numeroase, dar nu sunt specifice, putand sa apara si in alte boli ale tubului digestiv sau boli extradigestive:

  • Balonare abdominala
  • Diaree sau constipatie
  • Dureri/ crampe intestinale
  • Dureri articulare cronice
  • Tulburari de vedere pe timpul noptii
  • Anemie
  • Scadere in greutate, uneori severa
  • Hipocalcemie cu manifestari de tip tetanie
  • Sangerari anormale mucoase
  • Rarirea oaselor (osteomalacie)
  • Tulburari neurologice periferice
  • Edeme

Se poate reface flora intestinala?

Intrebarea frecventa este: cum poti sa-ti cresti flora intestinala?

Prima problema este daca chiar este nevoie de refacerea florei intestinale; trebuie tinut seama ca FLORA INTESTINALA = MICROBI INTESTINALI!! Deci, trebuie tinut seama daca merita sa cresti numarul de microbi din intestin peste NORMAL!!

A doua problema, daca prima a fost rezolvata, este CU CE SA REFACI FLORA INTESTINALA . Deci nu sa cresti peste normal, ci sa o refaci pe cea care este redusa sub limita normala.

Desi pe piata lupta este acerba intre diferitele firme producatoare de „preparate de restabilirea a florei intestinale”, fiecare dintre ele fiind „singurul” sau „unicul” sau cel mai bun” preparat, si fiind bun, este si scump.
Studiile stiintifice recente au aratat ca doar doua specii bacteriene sunt necesare pentru repopularea florei bacteriene afectate: Lactobacillus (acidophilus, salivarius, casei, thermophilus) si Bifidobacterium. Acestea sunt cele mai importante specii care pot fi afectate in cazul tratamentului prelungit cu antibiotice.

Provenienta acestora pentru refacerea florei intestinale nu are mare importanta, desi uneori oamenii fac eforturi deosebite sa procure numai un anumit preparat, pentru ca au auzit ca este cel mai bun, sau pentru ca medicul le-a recomandat acest preparat.

De exemplu, surse de Lactobacillus si Bifidobacterium sunt: iaurtul obisnuit, branza, berea, vinul, cidrul si alte bauturi fermentate, ciocolata, painea de casa facuta cu drojdie, varza, castravetii.

Sigur ca exista diferite preparate „purificate”, concentrate”, „straine”, etc, dar… probabil ca si dacii mai faceau cate un dezechilibru de flora intestinala, si nu cred ca luau altceva in afara de iaurt, branza , paine de casa si.. probabil vin.

Este evident ca aceste recomandari generale nu ajuta prea mult un bolnav..Am avut postate pe siteurile mele recomandari extinse de regim alimentar in majoritatea bolilor digestive, dar am vazut la consultatie bolnavi care nu mergeau bine cu aceste regimuri standard. Acest lucru se intampla deoarece fiecare bolnav are anumite caracteristici, care trebuie luate in calcul la stabilirea indicatiilor de tratament sau regim alimentar. De aceea, cred cel mai corect insa este ca medicul sa faca recomandari personalizate  de regim alimentar, conform caracteristicilor pacientului pe care il consulta. Dar, ca si in cazul alimentelor contraindicate, eu dau pacientilor mei o lista extinsa de alimente indicate, in functie de fiecare caz in parte.

In cazuri severe in care reechilibrarea florei este dificila se poate face transplant de materii fecale

Distrugerea florei intestinale forum

In 2009 am fost diagnosticata cu sindrom de intestin iritabil si am urmat tratament cu ercefuril si debridat.Simptomele au disparut pana in mai 2011 cand trecand printr-o perioada stresanta m-am confruntat din nou cu arsuri stomacale,diaree,spasme musculare, lipsa poftei de mancare si scadere in greutate.Mi s-a recomdat spasmomen, ranitidina si ceaiuri gastrice(mentionez ca analizele de sange mi-au iesit fara probleme).Problema e ca pentru 2-3 saptamani ma simt bine si apoi problemele reapar.Va rog sa ma ajutati in primul rand prin a ma lamuri daca e vorba de acelasi sindrom de intestin iritabil corelat cu stres sau e vorba de altceva( gastrita…)

Este posibil sa fie colon iritabil dar nu poate fi exclus alt diagnostic.

Buna ziua,am un bebelus de 3 luni care are diaree de pe urma antibioticelor si drept urmare e afectata flora intestinala.Face un efort f mare de fiecare data cand face un scaun.Am luat pt aceasta 10 zile de bifidobacterin,diareea s-a intensificat,si dna Dr a zis sa luam Enterol(Saccharomyces boulardi) tot 10 zile.Frecventa scaunului a scazut,dar consistenta apoasa a persistat.Intre timp copilul a facut si o anita cu fisura anala,iar pt aceasta ii dam de 2 zile tratament local cu un gel ce contine carbomer coloidal acid,si instilatii cu ulei de maces.Drept urmare,scaunul copilului este acum un mucilagiu verde inchis.De asemenea,efortul pe care il face la fiecare scaun e foarte mare,plange de fiecare data.Cum as putea sa il mai ajut ca sa ii treaca?Va multumesc!

Imi pare rau dar nu sunt pediatru, nu ma pricep la patologia copilului

Cat poti sa astepti de cand ai simptome date de o posibila dereglare a florei intestinale pana ajungi la medic?

Nu se poate spune care este  perioada de asteptare de cand apar simptomele pana cand  trebuie sa te ingrijorezi sau durata a simptomelor care ar trebui sa va ingrijoreze deoarece situatie difera de la bolnav la bolnav.

Desi bolile biliare dau frecvent simptome suparatoare, in principiu dereglarea florei intestinale nu reprezinta o urgenta medicala, nu trebuie sa mergi in aceeasi zi la medic, dar nici nu trebuie sa amani prea mult.

Riscul cel mai mare este ca boala  care are o evolutie blanda o perioada de timp, sa fie depistata in stadiu avansat, greu reversibil. Asta face necesar consultul medical pentru precizarea diagnosticului corect. Dupa aprecierea corecta a diagnosticului si gravitatii bolii, urmarirea de catre medic este mai..laxa, in functie de pacient. fiecare caz se evolueaza in felul lui, (vad destul de des pacienti cu boli serioase diagnosticate intamplator, in lipsa oricaror simptome ingrijoratoare).

Care este cel mai bun tratament si regim pentru dereglarea  florei intestinale? Tin regim si iau tratament dar parca nu simt nici o ameliorare

Prima problema este ca diagnosticul sa fie corect. Apoi, daca diagnosticul este corect, in cazul dereglarii florei intestinale  exista mai multe scheme de tratament si regim alimentar ce pot fi  recomandate, mai multe scheme corecte..

Problema este ca fiecare bolnav are anumite caracteristici, anumite.. sensibilitati care fac ca o schema de tratament corecta sa i se potriveasca mai bine, iar alta mai putin bine.

Medicul curant este acela care dupa evaluarea dvs medicala trebuie sa aleaga schema care vi se potriveste cel mai bine. Pentru a recomanda aceasta schema terapeutica potrivita dvs, medicul este ajutat de ce a invatat in cei 6 ani de facultate, in rezidentiat, de datele teoretice din studiile clinice, dar si mai mult il ajuta experienta medicala (ca de altfel in orice alta meserie).

Daca toti bolnavii cu o anumita boala s-ar trata la fel, se poate lua o schema de tratament de pe internet, si se rezolva problema, fara sa iei in calcul riscurile tratamentului si ale bolii la persoana respectiva..

Scaunul poate reveni la aspectul normal singur?

Atunci cand dispare cauza care a dus la modificarea scaunului, scaunul revine la normal

Ce trebuie sa faci cand ai problemele cu scaunele?

Daca aveti probleme de genul celor descrise in articolul pe care tocmai l-ati citit, cel mai intelept este sa mergeti la un specialist gastroenterolog pentru o evaluare corecta a situatiei, orice amanare putand avea consecinte neplacute, uneori ireversibile, de aceea trebuie sa te urmareasca periodic un gastroenterolog, pentru a depista din timp micile modificari care pot sugera o evolutie nefavorabila a bolii. Nu mergi la mecanic cand a crapat motorul masinii, ci cand ai vazut o picatura de ulei scursa sub motor. . Este normal sa avem aceeasi grija si de organismul nostru, mai ales ca  nu avem piese de schimb, iar cu bani, nu poti cumpara sanatatea, poti doar beneficia de o ingrijire medicala mai buna.

Daca nu lasam masina sa zdrangane si o ducem la mecanic rapid cand vedem ca ceva nu este in regula, de ce nu credeti ca organismul nostru are nevoie de aceeasi atentie?Si masina si organismul, se defecteaza mai grav daca nu se iau masuri la timp

Cat de .. modificat trebuie sa fie scaunul si cat timp trebuie sa astepti pana mergi la medic?

Nu se poate spune care este modificarea scaunului sau durata a simptomelor care ar trebui sa va ingrijoreze, deoarece situatia difera de la bolnav la bolnav. Sunt multe boli la care modificarile simptomelor sau ale analizelor nu sunt de speriat, dar asocierea cu alte simptome sau analize modificate, impun o evaluare medicala rapida , fara a astepta aparitia in serie a altor simptome sau modificari de analize. Fiecare caz se evalueaza separat – vad destul de des pacienti cu boli serioase diagnosticate intamplator, in lipsa unor simptome ingrijoratoare-

Pentru linistea dvs cred ca este mai bine sa faceti o  evaluare medicala cand nu ar trebui decat sa o faceti prea tarziu.

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina.

Dupa terminarea facultatii cu summa cum laude, primul pe tara cu medica generala zece (sef de promotie), am facut

  • 3 ani de stagiatura in Bucuresti,
  • 3 ani la tara la dispensar
  • apoi am intrat prin concursuri succesive la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca, Institutul national de Medicina Sportiva, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti.

La Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti am luctat cca 30 de ani, adica pana in iunie 2019.

In cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni am ingrijit tot ce se poate, cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.

La Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti timp de 30 de ani  am pregatit pentru profesia medicala mii de studenti la medicina (unii au ajuns acum profesori, sefi de sectie sau directori de spital), medicii rezidenti si specialisti.

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti.

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).

Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

Datorita numarului mare de solicitari la cabinet, perioada de asteptare este de 5-15 zile de la solicitare. In caz de urgenta, incercam sa face programarea cat  mai repede, uneori chiar in ziua solicitarii, pe locurile celor care- din diferite motive- nu pot veni la consult (de obicei este un astfel de loc zilnic).

Activitate pe net

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro, www.hepatolog.ro  si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).

Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Pentru cei care totusi considera ca au nevoie  de experienta mea pentru o a doua opinie medicala pentru problemele de sanatate, programarea se face la numarul de telefon de pe site 0758 751 841,  sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil.
In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web
Daca doriti sa gasiti informatii despre problema dvs de sanatate, tastati pe Google drditoiu si va puteti informa de pe siteu-rile mele

 

 

30 de comentarii la „Distrugerea florei intestinale

  1. Daca folosirea medicamentului antiparazitar ALBENTAZOL (TADOR 200mg) pe o perioada de 15 zile cite 4 pastile pe zi (800mg pe zi) , total 60 pastile = 12.000 mg poate strica flora intestinala a intestinului si colonului ?

    Dupa acest tratament antiparazitar am toate simptomele unei flore microbiene intestinale stricate.

  2. Fiică-mea are 17,6 ani ,a fost diagnostică acum 3 săptămâni la ecograf cu gastrită iatrogenă ; gastrita asta a debutat cu febra 39,4 ,dureri osoase, articulare, vomă, stare de rău general, De 3 săptămâni se afla in tratament cu ranitidina si a început sa acuze amețeli, dureri in piept, nu o mai doare stomacul nu mai vomita. I este foame mai tot timpul. A luat prea multa ranitidina? Ce sa facem?

    • Acest comentariu NU este postat la tema corespunzatoare – gastrita- unde puteti gasi si informatiile TEORETICE care va pot interesa.
      Diagnosticul de gastrita se pune prin endoscopie digestiva superioara nu prin ecografie.
      Orice problema aparuta in timpul tratamentului, trebuie semnalata medicului care a recomandat tratamentul, si are datele medicale complete ale pacientului.Conform legii – Art 31 din Codul deontologic medica- este interzisa evaluarea medicala la distanta – pe net.
      Cu stima

  3. Buna ziua! Am urmat o cura de 10 zile cu tarate de psyllium , dimineata, o lingurita intr-un pahar cu apa. In acelasi timp am consumat si ceai digestiv de plante.Mentionez ca nu am avut probleme cu digestia ba chiar aveam o digestie rapida cu 2,3 scaune zilnic. Cred ca dupa consumarea acestora m-am ales cu un colon iritabil manifestat cu : balonare, jena usoara in partea stanga a abdomenului, scaune diareeice . Am tinut regim 5 zile concomitent cu Debridat capsule , Furazolidon, Loperamid si simptomele s-au ameliorat.
    Credeti ca aceste tarate psyllium mi-au deranjat flora intestinala si ce ar trebui sa fac pentru refacerea ei? Multumesc!

  4. Buna ziua eu am diabet si am fost tratat in urma unei infectii cu multe perfuzii si nu am fost hranit prin glucoza 2 zile, perfuzii vu ciprinol si alte medicamente am luat cam 7 zile, dupa care am stat o saptamana acasa cu dureri abdominale si scaun moale cam 8-9 ori pe zi.
    Am fost tratat la spital cu perfuzii simple si vanco lichid administrat pe gura (sunt alergic la metronidazol) dar dupa 9 zile de tratament si 7 zile cu mese doar cu orez fiert si moale am reusit sa ma vindec cat de cat.
    INTREBAREA MEA ESTE DACA DOMNUL DOCTOR IMI POATE SPUNDE CE POT MANCA MAI MULT DECAT PAINE PRAJITA,OREZ,BANANE,CARNE SI APA DEOARECE 6 LUNI TREBUIE SA MANANC ASTA SI AS DORI DACA SE POATE SA IMI ZICA CE ALTCEVA SA MANANC?

  5. Buna ziua,
    am nevoie de un raspuns. Bunica me, 79 ani, a a fost operata de fractura de femur acum o luna jumatate. In spital a luat o raceala care s-a complicat si cu bronsita. Nu a luat in spital niciun alt tratament pt raceala inafara de Fervex, Eurespal cat timp a fost internata. A iesit din spital la 2 saptamani de la operatie si acasa a facut febra 39,5. A inceput un tratament cu Augmentin 1g in ciuda faptului ca i se administrau anticoagulante. Boala respiratorie i-a trecut, in schimb la 2 zile dupa incetarea tratamentului cu Augmentin a inceput sa aiba diaree(3-4 scaune/zi- deschise la culoare spre portocaliu in primele zile apoi maro)care nu a incetat nici dupa aproape 1 saptamana jumatate. A luat Imodium, Furazolidon, Tagremin, in schimb nu tine un regim alimentar foarte strict(cartofi fierti, orez, carne, supa de vita fara carne, paste fainoase) dar toate fara niciun efect. Tin sa mentionez ca a prezentat cu mai multi ani inainte si ulcer gastric dar pt care a fost tratata la vremea respectiva. Este posibil sa aiba din nou ulcer sau ceva mai grav?(are si stari de greata si voma dar fara dureri in epigastru). Astept un raspuns din partea dumneavoastra!
    Va multumesc

  6. Va rog sa ma ajutati! Ma chinui de un an cu flora intestinala.Ultima data medicul mia prescris LaktoG pe care il folosesc de 2 luni, sunt la dieta stricta, am slabit in 5 luni 16 kg. Am cazut si in depresie cu vreo 2 saptamani in urma.Primesc lecuire si pentru asta.Am facut colonoscopie si tomografie computerizata si totul este normal.Din analiza fecalelor ESHERICHIA COLI HEMOLITICA norma 0 la mine este 10^7. Va rog mult datimi un sfat.Va multumesc

  7. Buna ziua,am un bebelus de 3 luni care are diaree de pe urma antibioticelor si drept urmare e afectata flora intestinala.Face un efort f mare de fiecare data cand face un scaun.Am luat pt aceasta 10 zile de bifidobacterin,diareea s-a intensificat,si dna Dr a zis sa luam Enterol(Saccharomyces boulardi) tot 10 zile.Frecventa scaunului a scazut,dar consistenta apoasa a persistat.Intre timp copilul a facut si o anita cu fisura anala,iar pt aceasta ii dam de 2 zile tratament local cu un gel ce contine carbomer coloidal acid,si instilatii cu ulei de maces.Drept urmare,scaunul copilului este acum un mucilagiu verde inchis.De asemenea,efortul pe care il face la fiecare scaun e foarte mare,plange de fiecare data.Cum as putea sa il mai ajut ca sa ii treaca?Va multumesc!

  8. Buna Ziua

    De mai bine de un an am inceput sa am o problema, dimineata daca beau cafea sau maninc lapte pe stomacul gol sau, si daca am mai mincat ceva inainte trebuie sa merg ungent la baie deoarece imi provoaca o diaree urit mirositoare si gaze dupa care scaunul revine la normal in timpul zilei,dar de ceva timp dupa ce am avut trei zile o diaree asa din seni am observat ca indiferent ce maninc seara dimineata ma trezesc cu diaree in plus imi borboroseste foarte tare prin stomac,mentionez ca nu am dureri de burta si nu am pierdut in greutate.multumesc

  9. un baietel de 4 ani are de la cateva luni sacune cu mucoasa, nu i s a dat un diagnostic precis.i sa spus ca a pierdut flore intestinala . a tinut regim. de cateva luni manabca normal si e bine .a mancat pepene si s a dereglat iar.nu s o fi refacut flore complet?

  10. Pingback: Medicina online: boli interne, gastroenterologie, gastroscopie, colonoscopie, hemoroizi … » Blog Archive » Limba incarcata – cauze, diagnostic, tratament
  11. Buna ziua,
    In 2009 am fost diagnosticata cu sindrom de intestin iritabil si am urmat tratament cu ercefuril si debridat.Simptomele au disparut pana in mai 2011 cand trecand printr-o perioada stresanta m-am confruntat din nou cu arsuri stomacale,diaree,spasme musculare, lipsa poftei de mancare si scadere in greutate.Mi s-a recomdat spasmomen, ranitidina si ceaiuri gastrice(mentionez ca analizele de sange mi-au iesit fara probleme).Problema e ca pentru 2-3 saptamani ma simt bine si apoi problemele reapar.Va rog sa ma ajutati in primul rand prin a ma lamuri daca e vorba de acelasi sindrom de intestin iritabil corelat cu stres sau e vorba de altceva( gastrita…).Nu stiu ce ar trebui sa mai mananc( uneori anumite alimente in fac bine, alteori aceleasi alimente imi inrautetesc starea considerabil)si ce tratament sa mai iau ca sa reusesc sa asimilez ceva(la 1.63 am 45 kg).Multumesc,

  12. Buna ziua,
    Am fost diagnosticata acum o luna cu toxinfectie alimentara. medicul internist m-a trecut pe Ampicilina 500 mg/8 ore -3 zile . In urma anlaizelor au aparut leucocite in urina -frecvente libere si grupate; am fost trecuta pe Cirinol-pe care l-am luat cca 3 zile ; in urma altei analize mi-a aparut helicobacter pylori -cu valoare de 55,63; am fost trecuta pe Controloc+Amozxcilina + Metronidazol ; nu am suportat Contrloc( mi-a dat o puternica flatulenta_ )-l-am luat cca 3 zile . Am fost trecuta pe Omeran + Amoxicilina + Metronidazol -care mi-a dat diaree. Internata in spital am fot trecuta pe Amicilina -1g/8 h + Metronidazol+Omeran -cca 10 zile . Si asa mi-am distrus flora bacteriana – stari de slabiciune , crampe intestinale. Nici un medic nu mi-a prescris Biotics -sau ceva similar pentru refacerea florei . Abia la sfarsitul tratamentului am luat cca 14 zile Biotics _ Spasmomen . Am terminat tratamentul de cca 2 saptamani .
    Continuu sa am crampe intestinale, dar nu cu aceleasi dureri . Mai pot relua tratament cu Biotics?Mentionez ca continuu trtamentul cu Spasmomen . Am consumat 10 zile si iaurturi cu probiotice dar nu le suport -imi provoaca scaune moi, „chiorlaieli ” …
    Va multumesc mult

  13. Stimate d-le doctor Ditoiu,
    As dori raspuns din partea dumneavoastra la urmatoarea problema:
    Este posibil ca un tratament indelungat cu antibiotice (primele 5 zile Norfloxacin, 1 tableta/8 ore, apoi alte trei saptamini, antibiotice administrate perfuzabil (Augmentin 3.6 g/zi; Diflucan) + Tavanic 500 mg/zi), sa produca melena?

    Va multumesc!

  14. Pingback: Medicina online: boli interne, gastroenterologie, gastroscopie, colonoscopie, hemoroizi … » Blog Archive » Detoxifierea organismului = curatirea totala !!
  15. Pingback: Medicina online: boli interne, gastroenterologie, gastroscopie, colonoscopie, hemoroizi … » Blog Archive » Transplantul de materii fecale: clisma cu fecale si refacerea florei bacteriene
  16. copilul meu de 5 ani are scaune foarte dese mananca si imediat face scaunul .acum face un tratament pt flora intestinala cu enterolactis .ASI VREA SA STIU DACA SCUNELE DESE SUNT CAUZATE IN URMA DISTRUGERII FLOREI INTESTINALE .PRECIZEZ CA SCAUNELE SUNT NORMALE

  17. De o buna bucata de vreme sufar de balonare si o stare de disconfort .Am facut investigatii la niv .aparatului digestiv si nu s-a gasit o cauza organica ,dar s-a confirmat prezenta masiva a gazelor la niv colonuliui .Am luat espumisan,linex/protectis,triferment dar nu am rezolvat problema. Concluzia a fost ca poate sufar de o modificare/dezechilibru al florei intestinale.Va precizez ca eu urmez un tratament cu simvastatina atenolol.enalapril,lipantil,aspenter si indapamida pt o suferinta cronica cardiaca.
    Ce regim alimentar ar trebui sa urmez?
    Multumesc!

  18. Fiica mea, in varsta de 20 de ani, are scaune foarte dese (3-4/zi). Sunt normale ca si consistenta si culoare. As dori sa stiu daca este normal sau daca trebuie sa mergem la un medic. Multumesc.

  19. sufar de mult timp de constipatie si as dori sa stiu daca laxativele naturale de exemplu Sennax cel care il folosesc eu, favorizeaza asa zisa…dependenta de laxative. Va rog sa mi spuneti care este perioada maxima de folosire a acestor laxative naturale, pentru a reveni la o frecventa normala a scaunului si care ar fi aceasta frecventa normala la adulti dar la copii cu varsta cuprinsa intre 10 si 12 ani?
    Va multumesc.

  20. Decat sa va faceti ganduri, mai bine faceti un consult gastroenterologic in zona dvs, si va fi nevoie si de endoscopie digestiva superioara.
    Altfel, ramaneti cu gandurile dar si cu dureri.
    Flora nu da dureri.
    Sanatate

  21. Tocmai am terminat un tratament cu Amoxacilina. Am fost racita destul de tare iar dupa ce am terminat tratamentul a inceput sa ma doara din nou stomacul. Am dureri severe mai ales primavara si toamna, dar de data aceasta au aparut dupa tratament. Nu stiu ce sa fac, ma gandesc ca este vorba de flora intestinala… Am inceput sa am si scaune proaste si crampe intestinale.

  22. Cred ca din cauza medicamentelor nu mai am scaunul normal.am scaun la 3 – 4 zile desi mananc la fel ca inainte.nu am dureri de stomac,rar dimineata am stari de voma.a ajuns deja o mare problema vanturile, mai ales seara, urat mirositoare.am dat vina pe medicamente dar nu cred.iau prestarium,metoprolol, crestor.

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica