Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841

Informatii despre bolile ficatului – transplantul hepatic

Transplantul hepatic este metoda terapeutica aplicata la pacientii cu boli hepatice aflati in stadii avansate, si care nu mai pot beneficia de alte metode de tratament; practic se poate considera ca este ultima resursa terapeutica in bolile de ficat.

Dr Alecse Valerian Ditoiu, hepatolog Bucuresti

In toate tarile exista un numar mai mare de pacienti care au nevoie de transplant hepatic decat numarul de organe disponibile pentru transplant. Din aceasta cauza , peste tot exista liste de asteptare pentru transplant (acelasi lucru este valabil si pentru alte organe transplantabile – rinichi, maduva, cord, pancreas, plaman, etc). In general in lume se estimeaza ca se fac cca 10000 de transplanturi de ficat anual, iar pe listele de asteptare sunt cca 25-30000 de pacienti.

Organele pentru transplant pot proveni de la donator cadavru, aflat in moarte cerebrala, dar faca ca ficatul sa fie bolnav sau traumatizat, sau de la donator viu; in aceasta ultima situatie este recoltat pentru transplant doar un lob al ficatului, de obicei lobul drept daca primitorul este adult, sau lobul stang daca primitorul este copil, dupa ce este investigat din punct de vedere al functiei si sanatatii sale.

2 comentarii la „Informatii despre bolile ficatului – transplantul hepatic

  1. Mai putin de un an sufer de ceroza hepatica.medicul ce ma lecueste spune ca trebueste inlaturat colecistul,am fost consultat de un Churidhar,el a spus sa mai facem lecuire caci analizele sunt proaste.dupa aceasta am avut inca 2 lecuiri,una la spital alta la stationarul de zi.Cind am repetat analizele medicul a spus ca pentru operatie sunt bune,am fost consultata de un alt chirurg si el mea spus ca el nu vrea si nici un medic nu o sa faca inca de la cicatricea care o am de la splinactonie postraumatica din 1993.d_ra ce sfat imi dati?m.anticipat

  2. Pingback: Adenomul hepatic,diagnostic, complicatii, tratament | Gastroenterologie - Bucuresti

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica