Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841

Cazuri medicale neobisnuite – icter fara hepatita

In urma cu patru zile m-a sunat un coleg de la alt spital, rugandu-ma sa preiau un pacient cu icter care mergea prost.

Tanarul de 30 de ani a observat case ingalbeneste, mai intai la ochi, apoi si la piele care a inceput sa il manance.

A mers la un spital de boli infectioase, care a spus ca nu are hepatita virala, apoi a mers la un spital de boli interne.

Acolo s-a constatat ca bilirubina este de 20 de ori mai mare decat normalul, transaminazele moderat crescute, iar restul analizelor erau normale. Virusuri nu avea, iar tanarul se simtea destul de bine (fusese la munca in saptamna precedenta chiar daca avea icter).

Reluand anamneza (discutia cu pacientul, care este foarte importanta in diagnosticul unei boli) s-a constatat ca tanarul consumase paracetamol si antibiotice, iar paracetamolul cauzase icterul.

Deoarece icterul era in crestere continua, a fost nevoie sa facem o sedinta de dializa hepatica MARS, dupa care ficatul si-a reluat functiile, in prezent pacientul fiind bine.

Mentionez ca in imensa majoritate a cazurilor icterul |nu este cauzat de o hepatita virala, deci prezentarea unui bolnav cu icter la o sectie de boli infectioase este gresita in aceste cazuri, intarziind diagnosticul; si tratamentul.. ……

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina.

Dupa terminarea facultatii cu summa cum laude, primul pe tara cu medica generala zece (sef de promotie), am facut

  • 3 ani de stagiatura in Bucuresti,
  • 3 ani la tara la dispensar
  • apoi am intrat prin concursuri succesive la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca, Institutul national de Medicina Sportiva, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti.

La Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti am luctat cca 30 de ani, adica pana in iunie 2019.

In cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni am ingrijit tot ce se poate, cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.

La Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti timp de 30 de ani  am pregatit pentru profesia medicala mii de studenti la medicina (unii au ajuns acum profesori, sefi de sectie sau directori de spital), medicii rezidenti si specialisti.

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti.

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).

Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

Datorita numarului mare de solicitari la cabinet, perioada de asteptare este de 5-15 zile de la solicitare. In caz de urgenta, incercam sa face programarea cat  mai repede, uneori chiar in ziua solicitarii, pe locurile celor care- din diferite motive- nu pot veni la consult (de obicei este un astfel de loc zilnic).

Activitate pe net

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro, www.hepatolog.ro  si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).

Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Pentru cei care totusi considera ca au nevoie  de experienta mea pentru o a doua opinie medicala pentru problemele de sanatate, programarea se face la numarul de telefon de pe site 0758 751 841,  sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil.
In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web
Daca doriti sa gasiti informatii despre problema dvs de sanatate, tastati pe Google drditoiu si va puteti informa de pe siteu-rile mele

11 comentarii la „Cazuri medicale neobisnuite – icter fara hepatita

  1. Pingback: Icter inseamna hepatita? | Boli de ficat, boli de fiere, boli digestive, informatii si consultatii
  2. Pingback: Icterul: ce este, cum apare? | Gastroenterologie - Bucuresti
  3. buna ziua. ma numesc juganaru virgil- 24ani, in urma cu 2 luni am luat un cilcu de steroizi anabolizati, la 2 saptamani dupa terminarea lor am inceput sa ma ingalbenesc la ochii si la piele, am mers la doctor, m-au internat la boli infectioase, am fost suspect de hepatita, dar rezultatul analizelor au iesit negativ (heptatita a ,b,c) dar bilirubina mare, sunt si acum galben si la ochii si la piele, ma mananca pielea si nu mai stiu ce sa fac….daca puteti sa ma ajutati unde pot merge la un medic mai bun …0731269334…mentionez eu sunt din ploiesti dar as vrea undeva la bucuresti la un spital mai avansat ceva

  4. Buna ziua ma numesc Daniela si am doua randuri de burti. Am 96 de kg si nu reusesc sa slabesc deloc. Am dureri si in partea dreapta la fiere frecvente cateodata mi se umfla de numai pot sa merg. Nu stiu daca am pbrobleme si cu ficatul nu am avut hapatita, nici icter dar cateodata simt ca ma inteapa in partea dreapta.Ce este de facut?

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica