Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841

Cazuri medicale neobisnuite – icter fara hepatita

In urma cu patru zile m-a sunat un coleg de la alt spital, rugandu-ma sa preiau un pacient cu icter care mergea prost.

Tanarul de 30 de ani a observat case ingalbeneste, mai intai la ochi, apoi si la piele care a inceput sa il manance.

A mers la un spital de boli infectioase, care a spus ca nu are hepatita virala, apoi a mers la un spital de boli interne.

Acolo s-a constatat ca bilirubina este de 20 de ori mai mare decat normalul, transaminazele moderat crescute, iar restul analizelor erau normale. Virusuri nu avea, iar tanarul se simtea destul de bine (fusese la munca in saptamna precedenta chiar daca avea icter).

Reluand anamneza (discutia cu pacientul, care este foarte importanta in diagnosticul unei boli) s-a constatat ca tanarul consumase paracetamol si antibiotice, iar paracetamolul cauzase icterul.

Deoarece icterul era in crestere constinua, a fost nevoie sa facem o sedinta de dializa hepatica MARS, dupa care ficatul si-a reluat functiile, in prezent pacientul fiind bine.

Mentionez ca in imensa majoritate a cazurilor icterul |nu este cauzat de o hepatita virala, deci prezentarea unui bolnav cu icter la o sectie de boli infectioase este gresita in aceste cazuri, intarziind diagnosticul; si tratamentul.. ……

10 comentarii la „Cazuri medicale neobisnuite – icter fara hepatita

  1. Pingback: Icter inseamna hepatita? | Boli de ficat, boli de fiere, boli digestive, informatii si consultatii
  2. Pingback: Icterul: ce este, cum apare? | Gastroenterologie - Bucuresti
  3. buna ziua. ma numesc juganaru virgil- 24ani, in urma cu 2 luni am luat un cilcu de steroizi anabolizati, la 2 saptamani dupa terminarea lor am inceput sa ma ingalbenesc la ochii si la piele, am mers la doctor, m-au internat la boli infectioase, am fost suspect de hepatita, dar rezultatul analizelor au iesit negativ (heptatita a ,b,c) dar bilirubina mare, sunt si acum galben si la ochii si la piele, ma mananca pielea si nu mai stiu ce sa fac….daca puteti sa ma ajutati unde pot merge la un medic mai bun …0731269334…mentionez eu sunt din ploiesti dar as vrea undeva la bucuresti la un spital mai avansat ceva

  4. Buna ziua ma numesc Daniela si am doua randuri de burti. Am 96 de kg si nu reusesc sa slabesc deloc. Am dureri si in partea dreapta la fiere frecvente cateodata mi se umfla de numai pot sa merg. Nu stiu daca am pbrobleme si cu ficatul nu am avut hapatita, nici icter dar cateodata simt ca ma inteapa in partea dreapta.Ce este de facut?

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica