Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841
Ce este bilirubina si cand creste

Ce este bilirubina si cand creste

Dr Ditoiu Alecse Valerian, gastroenterolog Bucuresti

Cresterea bilirubinei in sange, poate sa se insoteasca de icter (daca valorile bilirubinei sunt mai mari de 2mg/dl) sau nu.

Ce este bilirubina?

Bilirubina se produce la nivelul ficatului, reprezentand produsul de degradare a hemoglobinei care se afla in globulele rosii din sange.
Sunt doua forme de bilirubina, conjugata si neconjugata, prin sumarea lor rezultand bilirubina totala.

De ce creste bilirubina?

Bilirubina creste in foarte multe situatii, nu toate reprezentand o problema de sanatate grava (dr Ditoiu).

Ca regula bilirubina in sange creste cand se produce prea multa, cand ficatul nu o poate metaboliza sau cand nu se poate elimina in intestin

In ce boli creste bilirubina?

Cele mai frecvente situatii de crestere a bilirubinei sunt:

 1. Distrugerea accentuata a globulelor rosii (hemoliza) – cresterea bilirubinei se asociaza cu anemie hemolitica
 2. Boli ale ficatului – cresterea bilirubinei se asociaza cu modificari ale AST,ALT, fosfatazei alcaline, GGT-
 • hepatita acuta
 • hepatita cronica
 • ciroza hepatica
 • tumori de ficat
 • boli autoimune
 • consum de medicamente
 • Medicamente care cresc bilirubina prin impiedicarea eliminarii ei -acid aminosalicilic, hormoni androgeni, diazepam, carbamazepina, penicilina, hormoni estrogeni – iclusiv din anticonceptionale-, saruri de aur, antideprin, meprobamat, acid nicotinic, sulfamide, eritromicina, etc(dr Ditoiu)
 • Medicamente care cresc bilirubina prin afectarea ficatului -paracetamol, alopurinol antideprin, hormoni androgeni si estrogeni, aspitina, azatioprina, carbamazepina, clorambucil, cloramfenicol, antidiabetice, ibuprofen, indometacin, saruri de fier, izoniazida, metotrexat, nitrofurantoin, anticonceptionale, papaverina, penicilina, fenobarbital, fenilbutazona, tetraciclina, fenitoina, etc, etc
 • consum de alcool, alte substante toxice

3. Boli ale cailor biliare cu impiedicarea trecerii bilirubinei in intestin – cresterea bilirubinei se insoteste de scaun decolorat si urini colorate spre portocaliu

 1. icter mecanic – pietre, tumori, paraziti, cheaguri de sange
 2. colangita, colecistita

4. Ictere congenitale, se datoresc unor tulburari mostenite in metabolismul bilirubinei („erori inascute de metabolism”), cele mai frecvente fiind urmatoarele doua (dr Ditoiu):

a. Sindromul Gilbert

 • se intalneste la 5% din populatie
 • creste bilirubina neconjugata datorita defectului din nastere a unei enzime (glucoroniltransferaza)
 • se insoteste de icter moderat
 • nu prezinta gravitate
 • nu necesita tratament

       b. Sindromul Dubin Johnson

 • creste bilirubina conjugata
 • cauza este la nivelul celulelor ficatului
 • nu prezinta gravitate
 • nu necesita tratament

Depistarea cauzei cresterii bilirubinei

Pentru depistarea cauzei cresterii bilirubinei pot fi necesare unele explorari.

Coreland modalitatea de crestere a bilirubinei, ci simptomele pacientului si datele obtinute la examinare, medicul poate recomanda unele din urmatoarele analize (dr Ditoiu):

 • Analize de sange: Bilirubina fractionata (totala si directa), AST, ALT, GGT, Colesterolul, Fosfataza alcalina, Hemograma, Reticulocite
 • Biopsie hepatica – in unele situatii
 • Endoscopie digestiva superioara – in ciroza hepatica
 • Colangiografie endoscopica retrograda – in icterele mecanice
 • ColangioRMN — in icterele mecanice
 • Ecografie abdominala – in orice cauza de crestere a bilirubinei
 • Examen CT abdominal sau RMN -in unele situatii

Bilirubina crescuta forum:

1. Am bilirubina totala 1.82 mgdl ,ce este cu valoarea asta mare, am vreo incepere de hepatita ceva,sau problema cu colecistul ,sau vreo infectie ,vreau sa precizez ca merg si foarte des la wc sa urinez si de multe ori cu usturimi,si dureri de rinichi.

Dupa cum vedeti in articol sunt numeroase cauze de crestere a bilirubinei – dvs puteti avea oricare dintre ele-, iar la alt post veti vedea alte numeroase cauze de urinare frecventa (polakiurie), usturimi la mictiune si dureri renale. Cel mai corect este sa va vada mai intai medicul dvs

Capsulele chinezesti pot creste bilirubina?

Nu orice capsula creste bilirubina, dar exista hepatita toxica cu bilirubina crescuta dupa asa numitele „ierburi chinezesti”

Exista un regim alimentar pentru bilirubina?

Probabil ca nu ati citit ce scrie mai sus, de aceea sintetizez: bilirubina este o substanta normala din organism care se produce in anumite cantitati la orice om. Deci, ifiind o substant normala in organism , se produce fara un regim deosebit

Am fost operata de fiere acum 2 si jumatate.dupa cateva luni a inceput sa imi creasca bilirubina indirecta, este normal?

Nu este normal sa se modifice bilirubina dupa oepratia de fiere


Am fost operata de fiere acum 2 si jumatate.dupa cateva luni a inceput sa imi creasca bilirubina indirecta, am arsuri stomacale,icter,stari de voma,dureri in partea stanga sub coasta,. Poate sindromul Gillbert sa dea aceste simptome:

Sindromul Gilbert de obicei nu da nici un fel de simptome, probabil simtomele dvs au alta cauza..

Am fost operata de fiere acum 2 si jumatate.dupa cateva luni a inceput sa imi creasca bilirubina indirecta, am arsuri stomacale,icter,stari de voma,dureri in partea stanga sub coasta. Ce ar trebui sa fac pentru a lamuri cauza simptomelor, ce analize?Cum pot lua legarua cu dvs

Daca aveti probleme ca cele de mai sus , nu trebuie sa fiti disperat, dar nici nu trebuie sa neglijati problema.Cel mai bine este sa mergeti la un specialist gastroenterolog bun pentru o evaluare corecta a situatiei, am vazut situatii in care amanarea lamuririi unei situatii medicale a facut ca tratamentul sa nu mai aiba rezultatele corespunzatoare. Este mai intelept sa mergi la mecanic nu cand a crapat motorul, ci cand vezi ca a curs putin ulei.

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina.

Dupa terminarea facultatii cu summa cum laude, primul pe tara cu medica generala zece (sef de promotie), am facut

 • 3 ani de stagiatura in Bucuresti,
 • 3 ani la tara la dispensar
 • apoi am intrat prin concursuri succesive la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca, Institutul national de Medicina Sportiva, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti.

La Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti am luctat cca 30 de ani, adica pana in iunie 2019.

In cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni am ingrijit tot ce se poate, cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.

La Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti timp de 30 de ani  am pregatit pentru profesia medicala mii de studenti la medicina (unii au ajuns acum profesori, sefi de sectie sau directori de spital), medicii rezidenti si specialisti.

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti.

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).

Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

Datorita numarului mare de solicitari la cabinet, perioada de asteptare este de 5-15 zile de la solicitare. In caz de urgenta, incercam sa face programarea cat  mai repede, uneori chiar in ziua solicitarii, pe locurile celor care- din diferite motive- nu pot veni la consult (de obicei este un astfel de loc zilnic).

Activitate pe net

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro, www.hepatolog.ro  si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).

Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Pentru cei care totusi considera ca au nevoie  de experienta mea pentru o a doua opinie medicala pentru problemele de sanatate, programarea se face la numarul de telefon de pe site 0758 751 841,  sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil.
In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web
Daca doriti sa gasiti informatii despre problema dvs de sanatate, tastati pe Google drditoiu si va puteti informa de pe siteu-rile mele

 

 

 

42 de comentarii la „Ce este bilirubina si cand creste

 1. DOMNULE DOCTOR
  AM FOST DIAGNOSTICAT CU HEPATITA B, DUPA CE AM FACUT ANALIZELE ACUM 6 LUNI TOATE ANALIZELE AU IESIT BINE INCLUSIV VIREMIA, A IESIT NEDETECTABILA, MI-SA RECOMANDAT S-A LE REPET LA 6 LUNI LE-AM REPETAT SI AU VALORILE DE MAI JOS, ESTE DE BINE SAU DE RAU, MI-E SI FRICA SA MA MAI DUC LA DOCTOR CU ELE DESI SCRIE CA SUNT TOATE IN PARAMETRI MI-A ATRAS ATENTIA BILIRUBINA DIRECTA DEOARECE LA VALOARE ZICE PANA LA 0.3 mg/dL, MI-E MI-A IESIT 0.14 , ACUM NU STIU CUM SE MASOARA CA VAD CA NICI MACAR NU A HASURAT, MA INSEL EU? VA ROG DIN SUFLET S-A I-MI SPUNETI SI MIE DACA I-MI FAC GRIJI DE -GEBA . MULTUMESC DIN SULET ???????
  GZV Alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT) 24 U/L
  Aspartataminotransferaza (GOT /ASAT/AST) 26 U/L
  Bilirubina directa 0.14 mg/dL
  Bilirubina indirecta 0.16 mg/dL
  Bilirubina totala 0. 31 mg/dL
  Fosfataza alcalina 58 / UL
  Gama – glutamiltransferaza 23 / UL

  • Orice bolnav are un medic.Teoretic, la orice bolnav, poate fi posibila oricare din variantele unei boli .. stationare, ameliorare, agravare.
   Practic, in cazul unei anumite persoane, medicul examinator coroboreaza anamneza, datele gasite la examinare si investigatiile de laborator, si poate spune care sunt sansele de vindecare si riscurile de agravare in cazul lui.
   Cu stima

 2. Buna ziua! Ne lovim de o problema aparent fara rezolvare si fara diagnostic. Sotia are valori crescute de GOT – 126, GPT – 172, Amilaze – 195, Bil Tot – 5.2, Bil directa – 3.92, fosf alcalina – 946, gamma GT – 66, Lipaza – 110. Asteptam rezultat de la punctie hepatica. RMN, ecografie, gastroendoscopie curate! Suntem disperati! Ne puteti ajuta cu un sfat? Multumim din suflet!

 3. Buna ziua! Ne lovim de o problema aparent fara rezolvare si fara diagnostic. Sotia are valori crescute de GOT – 126, GPT – 172, Amilaze – 195, Bil Tot – 5.2, Bil directa – 3.92, fosf alcalina – 946, gamma GT – 66, Lipaza – 110. Asteptam rezultat de la punctie hepatica. RMN, ecografie, gastroendoscopie curate! Suntem disperati! Ne puteti ajuta cu un sfat?

  • Informatii despre problemele mentionate de dvs gasiti pe site, am scris sute de ore la ele, dar este ilegal sa faci evaluari medicale pe net- art 31 din Codul deontologic medical, datorita riscului de eroare si lipsei urmarii si consultului paientului
   Cu stima

 4. Buna Ziua,domnule doctor. Am fost operata de fiere acum 2 si jumatate.dupa cateva luni a inceput sa imi creasca bilirubina indirecta.mi-am tot facut analize,toate ies,ok mai putin aceasta
  Bilirubina indirecta.de o saptamana a inceput sa imi fie foarte rau,sa am arsuri stomacale,icter,dtari de voma,dureri in partea stanga sub coasta.am
  Fost la diversi medici,iar ei m-au diagnosticat cu sindromul
  Gillbert,dar din cate am citit acesta nu da stari de rau.va rog foarte mult sa
  Imi spuneti ce as putea avea.

 5. buna ziua !
  fiului meu in varsta de 24 de ani cu distrofie musculara duchenne i-au iesit marite in urina bilirubina 51,urobilinogen 34 si nitriti pozitiv..cu 2 zile inainte a avut o toxinfectie alimentara si lua antibiotic si nurofen.care ar putea fi cauza?
  cu 7 zile inainte de acestea din sange GOT 20 ,GPT 34 si LDH 207 .la acesti parametri facea perfuzii cu thiogama.medicul neurolog a spus ca sunt ok.
  astept raspunsul dvs.multumesc!

 6. sami spunda si mie cineva la antrebarea urmatoare va rog ,de preferinta un doctor
  am facut analizele la ficat toate ast alt ggt bilirubina toate analizele posibile sam facut si rmn toate es bune numai GGT ese marita de 3 ani tot fac la analize sa vad cauza si numi gasesc doctori cauza ,eu sunt an italia si nustiu ce sa fac ca doctori ami spun ca nu stiu motivul ,ami zic ca aceasta analiza ese marita numai din cauza alcolului sau de consum de medicamente ..?ieu am loat medicamente fff multe an trecut dar cu 10 ani an urma findca am avut boala hodking st 1 A celularitate micsta ,si mam vindecat asa zic analizele si doctori ,,sa fie din cauza acelei boli (cancer) si ce se poate antampla cu ficatul meu daca functioneaza mereu cu GGT MARITA ,,fac si sport de performanta ,(muay thay)poate sami cauzeze la ficat din cauza sportului ?va rog sa ami dati mai multe informati an acerst domeniu ,adica cat poate ficatul meu sa reziste cu aceasta tranzamitaza marita si care sunt urmarile ce vor veni pe parcursul vieti,mele ???/si daca se poate trata aceasta analiza?? ok va multumesc s

  • Raspuns automat
   Inainte de a pune o intrebare cautati pe site daca acest subiect exista
   . In cazul dvs cresterea GGT exista pe site

 7. Am varsta de 43 de ani si mi-au iesit analizele TGp= 42,8, Bilirubina totala =3,20, Bilirubina directa=1,67, trigliceride serice =260,93. Tgo, Gama GT, colesterolul sunt in valorile admisibile.Totodata am ficatul marit si dupa fiecare masa simt ca o greutate in partea dreapta in dreptul ficatului. Evit mancarurile grase, alcoolul, prajelile, ouale, produsele lactate. In cursul zilei nu sunt obosit dar dupa ora 16, manifest o stare de oboseala si somnolenta, trebuind sa ma odihnesc sau sa dorm cam o ora.As fi vrut sa stiu parerea dumneavoastra despre aceasta stare.
  Va multumesc anticipat.
  Cu stima.

 8. ma numesc bulancea,sunt din braila,iar in urma unei alergii de la o infectie alimentara mi-am facut analizele medicale si mi-a gasit bilirubina totala de 2.02 mg/dl,bilirubina directa de 0.44 md/dl,Ag Hbs pozitiv,iar TGP 17,9 U/L,TGO 22.93 U/L.Inainte de analize am urmat din proprie initiativa cu o cutie de esentiale forte, 3 pe zi.In rest ma simt excelent,am pofta de mancare,ies normal afara, am putere,dar un pic ochii cam galbui.am mers la med de fam si m-a trimis la spital la gastroenterologie pt a-mi aprofunda investigatiile. totusi vroiam sa stiu si parerea dvs cu privire la aceste rezultate. multumesc anticipat!

 9. Pingback: Medicina online: boli interne, gastroenterologie, gastroscopie, colonoscopie, hemoroizi … » Blog Archive » Cancerul de pancreas : simptome, diagnostic , tratament , regim alimentar
 10. Buna ziua!
  Ma numesc Mihai si am 32 de ani.
  In urma ultimelor analize(pe care le-am facut ca urmare a unei stari generale de astenie) au iesit urmatoarele valori anormale:
  hematocrit: 44,9%
  siredemie: 198,3 mg/dl
  bilirubina totala: 1,23 mg/dl
  bilirubina directa: 0,53 mg/dl.

  D-le doctor va rog sa-mi spuneti daca aceste valori pot indica vreo afectiune, in special la ficat.
  Va multumesc!
  Cu respect,
  Mihai.

 11. Buna Ziua!
  Ma numesc Bianca si din noiembrie am inceput sa acumulez apa in abdomen.Am facut mai multe analize si mi sa depista ca am ciroza cardiaca.Penrtu a elimina apa din abdomen i-au furosemid dar tot nu o elimin suficint ca sa ajun la abdomenul normal.Ceea ce ce ma deranjeaza este ca din cauza api acumulate in abdomen ma obosesc si mi-a iesit si buricul inafara.Nu stiu ce sa fac pentru a elimina toata apa si buricul sa reia forma lui de dinainte..Va rog sa ma ajutati

 12. Buna seara.am 19 ani si de aproximativ 5 ani am fost diagnosticat cu sindromul Gilbert.La ultimile analize am avut cele mai mari valori ale bilirubinei,respectiv :BT:3.41 ; BD:1.11 ; BI:2.3. ,iar curiozitatea mea este daca pot folosi HEPATOPROTECT FORTE SILIMARINA SILIBINUM 150mg 50 comprimate Protejeaza si regenereaza ficatul BIOFARM ? am inteles ca face”minuni”,dar vreau sa stiu exact de la un specialist,sau daca imi puteti recomanda alte pastile sau „trucuri” pentru a-mi putea micsora valorile bilirubinei.Va multumesc anticipat

 13. Buna ziua,
  Va rog sa-mi spuneti in ce masura influenteaza boala Gilbert virusul hepatic B? Poate da valori fals negative al AgHBs? Influenteaza Anticorpii AntiHBs (valoare fals „0”)? Intreb asta pt. sotul meu cu care am avut contact sexual neprotejat ani de zile, iar eu am AgHBs+,AcHbe+,AgHbe- si PCR ADN HBV cantitativ : incarcatura virala 42.629.600 copii ADN HVB / ml (7,63 log copii ADN HVB /ml). El are acum AgHBs-,Anticorpi AntiHBs 0. Credeti ca e potrivit sa se vaccineze? Va multumesc anticipat pentru raspuns.

 14. buna seara.l_am operat pe tatal meu pt ca a avut piatra la fiere si icter mecanic,la analize a iesit bilirubina de 17,9 si dupa 4 zile de operatie o are de 14,dupa cat timp ajunge la limitele normale?mentionez ca piatra a avut 2,3 cm si a fost gasita in colecist si la ficat si la cap de pancreas nu s_a gasit nimic,dar dupa operatie la 2 zile a aparut un sughitat care il deranjeaza foarte tare ,pt ca este aproape in permanenta si dupa ce manaca vomita aproape tot ce a mancat in cursul zilei adica supa facuta din legume , telina ,morcovi si pastarnac si cate 2 iaurturi mici cu grasime 0%.va multumesc

 15. buna seara . ma numesc carmen v-am trimis un e-mail cu analizele tatalui meu in care am uitat sa mentionez ca bilirubina in data de 04.04.2010 era 9,5 .vrea sa vaintreb daca aceasta analiza cat si celelate care sunt modificate pot fi influentate de anumite capsule chinezeste pe baza de ciuperci pe care tatal meu le- luat o perioada de 22 de zile cate una pe zi. am uitat sa va spun ca este diagnosticat si cu o pancreatita cronica sub tratament, iar la ct -ul facut nu s- a specificat nimic despre anumite probleme la acesta. va multumesc foarte mult.

 16. buna seara.ma numesc carmen si sunt din craiova .vreau sa va pun cateva intrebari in legatura cu analizele tatalui meu.tatal meu in varsta de 60 de ani a fost operat in 2002 la colon si a fost diagnosticat cu neo. in urma operatiei a facut cimioterapie 6 luni.in anul 2006 afost operat la stomac facandui-se o rezectie subtotala cu jejun si i-a fost scos si colecistul din cauza uonor calculi. dupa operatie afacut chimioterapie 6 luni. in martie 2010 a mers la medicul de familie pentru ca il manca pielea acesta recomandandu-i sa faca niste analize. unele analize au iesit modificate astfel:CHEM -32;RDW-SD -48,1;RDW-CV -14,9;Eos% -6,7;Mono -10.3;Colesterol seric total -286; TGO -260,51;TGP -508,4;Fibrinogen -645; beta 2- 5,7;Urobilinogen -4; hematii -10;Amilazemie 111,87. Astazi 04.04.2010 l-am internat la spitalul din craiova unde i s-a facut o ecografie abdominala in urma careia i s-a spus ca are caile biliare foarte dilatate dar ca nu se vede daca ar fi vreo obstructie la nivelul lor. ,astfel ca s-a ajuns la concluzia ca ar trebui sa i se faca un CT pentru a se elucida cauza aparitiei icterului mecanic .astfel . i s-a facut si un CT cu substanta de contrast in urma careia i s-a spus ca are caile biliare foarte dilatate dar nu se vede ca ar fi obstructionate. Va rog din suflet sa-mi dati un raspuns cu privire la cele ce v-am relatat. Multumesc anticipat.

 17. buna ma numesc roxana si azi tocmai am luat rezultatul unor analize de sange si mia esit bilirubina totala 1.82 mgdl iar valoarea normala este intre o,20 mgdl cu 1.20mgdl. Spuneti-mi si mie ce este cu valoarea asta mare.am vreo incepere de hepatita ceva,sau problema cu colecistul ,sau vreo infectie ,vreau sa precizez ca merg si foarte des la wc sa urinez si de multe ori cu usturimi,si dureri de rinichi.astept raspuns pe adresa de e-mail data mai sus ,va multumesc

 18. O valoare a unei analize nu poate spune nimic, este ca si cum ati spune ca o masina are 6 viteze, si intrebati, pe baza acestei informatii daca este buna

 19. la 40 zile dupa un infarct miocardic valoarea bilirubinei totale este 1,3 iar valoarea celei indirecte 1,09999 aceste date sunt nemodificate de la 48 ore de la infarct. Ce concluzii putem trage? Va multumesc.

 20. Domnule Doctor VA MUTUMESCDIN TOT SUFLETUL!
  V-am adresat o intrebare in urma cu aprox. 1luna si a-ti avut perfecta dreptate ,la o saptamana am refacut analizele si minune rezultatele mult foarte mult mai bune .Exact cum mi-ati scris Dumneavoastra.acum urmez un regim +tratament pt. colesterol.
  Inca odata VA MULTUMESC !!!!!

 21. D-le doctor am facut un consult …in care mi s-a recoltata sange ….toate valorile au fost in grafic numai birubina era de 2,2.Cauza?Posibile probleme pe viitor?

 22. Analizele dvs pot fi modificate in urma recelii, a unui virus, sau intoxicatii (medicamentoasa, alimentara, alcolica, etc)
  Doar pe baza analizelor mentionate nu se poate pune diagnosticul (ar fi fost buna o ecografie pentru caile biliare), dar este posibil ca analizele sa se normalizeze rapid.
  Trigliceridele si colesterolul trebuiesc tratate separat cu regim si medicamente specifice

 23. Buna ziua ma numesc Nicu am 45 ani.recent am facut analizele intrucat eram racit si sunt hipertensiv surpriza tensiune buna dar analizele dezastru ma intreb daca mai am vreo sansa? Bilurina 1.88 colesterol 599.50 creatina serica 0.8 GGT 3257.0 glicemie 94.94 TGO 189.9 TGP 140.48 Trigliceride serice 567.72 Am trimitere la spital dar din cauza gripei acolo e mare agitatie si m-

  au amanat. Va rog sfatuiti-ma !

 24. buna ziua,as dori sa ma ajutati la anumite intrebari carora nu gasesc raspuns.in urma unor analize la sange rezultatele sunt urmatoarele.bilirubina totala 2,40.bilirubina directa 0,28. alt 17. ast 26. ggt 22. hbsag mai mare 250.00 anti_hbs nereactiv. imi puteti explica ce este in neregula la aceste analize?astept sami raspundeti.multumesc mult.

 25. Buna ziua,
  Pe fondul unui psorazis de 15 ani mi-au aparut niste bubite pe piele care analizate de medic mi-a prescris urmatoarele analize medicale cu urmatoarele rezultate:
  TGP(ALT,ALAT)=31.9 (referinta 5-42)
  TGO(AST, ASAT)=21.4 (referinta 5-37)
  Gamma GT=78.9 (referinta 10-50)
  Glicemie=95.7 (referinta 70-110)
  Hemoglobina glicozilata=6 (referinta 4-6)

  Va rog sa-mi raspunde-ti.
  Va multumesc anticipat.

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica