Dr Ditoiu AV, medic gastroenterolog - hepatolog Bucuresti. Cabinet privat de gastroenterologie în Clinica Sante str Magura Vulturului 87. Tel 0758 751 841
Despre trombocite – forum

Despre trombocite – forum

Dr Alecse Valerian Ditoiu, medic specialsit gastroenterologie si hepatologie Bucuresti

Subiectele acestui post sunt luate cu “copy” si “paste” din cautarilor utilizatorilor pe site- urile pe care le am (www.despreboli.ro si www.hepatite.ro), ei fiind responsabili de modul de formulare, topica, ortografie, eventualele greseli, etc. Vad ca in multe cazuri, cautarile pe net sunt de fapt intrebari ( au si semne de intrebare la sfarsit..) adresate .. motorului de cautare (sau d-lui Google), acest mod de cautare soldandu-se deseori cu .. nici un rezultat.

Folosesc acest mod de prezentare a materialului pentru a-mi armoniza exprimarea cu limbajul de cautare a userilor, usurand astfel accesarea pe site- uri. Pentru a orienta de la inceput accesarea materialului, voi incerca gruparea pe teme (pe cat este posibil, datorita timpului limitat de care dispun) sa nu mai pierdeti timpul citind tot materialul. Am denumit “cautarea zilei”. una din cautarile dvs care mi s- a parut mai .. deosebita prin exprimare sau tema abordata.

Raspunsurile vor fi scurte, tot din lipsa de timp, dar si pentru ca raspunsul in extenso este de obicei deja postat pe site, trebuie doar sa il cautati cu “search”

Dr AV Ditoiu

http://img.tfd.com/wn/57/6DB20-thrombocyte.jpg

TEMA ZILEI – TROMBOCITELE

CAUTAREA ZILEI:

Trombocite stricnina omori un om

Uneori, extrem de rar, scaderea trombocitelor poate duce la deces ( daca… cautarea se refera la aceasta), nu cunosc legatura cu stricnina

Link-uri pentru „trombocite”

Despre scaderea trombocitelor

Despre cresterea trombocitelor

Despre splina si trombocite

Cancerul sangelui

ALTE CAUTARI:

Trombocite mici cauze, boala de trombocite scazute,cauza scaderii trombocitelor, scad trombocitele

Ciroza, boli de sange

Trombocite mari de ce

Cancere, boli de sange

Trombocite si cancer este legatura

In unele cancere se produc substante care stimuleaza formarea trombocitelor, de aceea uneori in cancere trombocitele sunt crescute

Poti sa mori daca scad trombocitele, cat de mici sa fie trombocitele ca sa mori

Uneori poti sa mori, dar de obicei nu se moare din aceasta cauza, am avut cazuri de trombocite zero fara nici un simptom

Trombocitele scad in ciroza pentru ca

Scad pentru ca sunt distruse in splina marita

Daca bagi trombocite in ciroza te vindeci

Nu te vindeci, iti cresc trombocitele pentru o scurta perioada; trombocitele transfuzate se distrug repede in organismul primitorului

Cum cresc trombocitele, ce tratament este bun pentru a creste trombocitele,metode de refacere a trombocite lor

Trombocitele cresc daca se inlatura cauza, sau dupa transfuzie de trombocite, administrare de factori de stimulare a cresterii trombocitleor (eltrombopag)

Splina si trombocite

Trombocitele sunt filtrate in splina iar cele batrane sau defecte sunt distruse aici

Splina scoasa creste trombocitele

Da, prin scoaterea splinei cresc trombocitele, uneori excesiv de mult

Se scoate splina cand ai trombocitele

Daca splina este cauza scaderii trombocitelor scaoterea ei creste trombocitele

Senzatii cand ai trombocite mici

Poti sa nu ai nici o.. senzatie, sau sa apara sangerari diferite (nas, gura, urina, genitale) , pete vinetii pe piele

Alimentatie sanatoasa pentru bolnavi cu trombocite scazute, trombocite micute

Scaderea trombocitelor nu rezolva scaderea trombocitelor

Trombocitopenie boli sange

Sunt pe site

Plante medicinale glanda limfa trombocite

Nu au nici o legatura

Ce faci daca ti-au fost descoperite trombocitele mici

In marea majoritate a cazurilor trombocitele mici reprezinta semnul unei boli de sange, dar exista si posibilitatea ca acestea se fie scazute datorita cirozei hepatice . De aceea trebuie sa mergeti la o consultatie la un medic specialist gastroenterolog sau hepatolog, pentru lamurirea naturii acestuia. Acest lucru trebuie facut repede, am vazut cazuri in care amanarea lamuririi acestei situatii a facut ca problema sa se agraveze, iar tratamentul sa nu mai poata avea sanse de vindecare.

Daca sunteti din Bucuresti si doriti, puteti face o  evaluare la dr Ditoiu, programandu-va la telefon 0758 751 841, sau apasand direct butonul din stanga jos al telefonului mobil. Cabinetul de gastroenterologie se afla in Bucuresti str Magura Vulturului sector 2 – aveti harta apasand pe butonul de jos dreapta al telefonului mobil.

 

6 comentarii la „Despre trombocite – forum

 1. Buna ziua! Am 25 de ani, si am Trombocitopenie mostenite de la tatal meu si bunica mea. Ultima masuratoare a trombocitelor a fost de 38000 de trombocite, imi fac aceasta masuratoare de 2 ori pe an si media intotdeauna a fost intre 35-45000 de trombocite. Deocamdata nu am probleme in ceea ce priveste sanatatea mea si nici nu sunt speriat deoarece acelasi numar il are si bunica mea ba chiar mai mic. Imi puteti spune ce as putea face pentru a marii numarul de trombocite fara a-mi scoate splina?

 2. intrebare :
  in cazul bolnavilor de itp(trombocitopenie ) daca au reactii negative la tratamentul cu anti-d, ivig, mabthera, steroizi se poate deduce ca extirparea splinei va esua ???
  .
  ( fiica mea de 19 ani a facut toate aceste tratamente si ne punem intrebarea daca extirparea splinei este o solutie buna sau exista si alte cai de rezolvare )
  ( acum ea ia medicamentul eltrombopag care ii ajuta –dar e enorm de scump din pacate )

  • Pentru a sti daca splenectomia va fi eficienta, trebuie vazut dacatrombocitele se distrug in splina. Daca asaeste, splenectomiapoate fi eficienta

 3. de ce o verisoara de.a mea la varsta de 13 ani face in pat?….si vreau sa stiu daca exista vreun tratament sau ceva de genul care sa poata immpiedica sa mai faca acest lucru.

Lasă un comentariu

programari
Catre clinica